Mobing devam ediyor...

sen bu şekilde susup pasif olmaya devam edersen bir sonraki hamleleri gerizekalı kelimesini yüzünüze söylemek olacak...
sen yine pasif olmaya devam edersen işin boyutu değişecek ve seni itip kakmaya başlayacaklar...
biraz dişlerini göster . bu kadar pasif olma şikayet et iyi bir personelsen iş veren seni kaybetmek istemez ve olaya bir el atar

bir benzerini ben yaşadım ben proje sorumlusuyum şantiyede proje çizip uygulama işleri kısaca bizim şirketin uygulama personelleri ile kavga ettim beni ezmeye çalıştılar yaşım küçük diye sallamamaya başladılar sonra ben 360 derece bir değiştim. anlatamam terör estirmeye başladım tabi bu biraz da patronumun verdiği cesaretle oldu sen onların üstüsün abi diye hitap etme sert davran yoksa iş yaptıramazsın diye söyleyince işe 5 dk geç geleni şantiyeye almamakla başladım şimdi mum hepsi o yüzden diş göstermek şart

Dün yine psikoloğumu aradım, aramadığımda da yazıyorum zaten.bu ay 500 lira psikoloğa vermişim.Sonuç hep aynı şeyleri söylüyor psikoloğum.diyaloğa geç, nedenini sor, hobi bul vs.
Dün ne oldu biliyormusunuz?Biz de 45 yaşlarında başka kurumdan geçici gelen ve biryıldır bizde olan birkadın var.öyle oturuyor...Geçen sene çalışıyordu.bu sene sürekli müdür değişince kıza işverilmedi.peki ne yapıyor.arşivden iki dosya çıkarır, gerisi bir orada bir burada muhabbet.Kız bizimkuurmda kalmak istiyor..o zaman tabi müdürlükteki dengelere göre hareket edecek.Benimle konuşmuyor.sebebi yok.iş soruyorum duymuyor.şimdi bağırsam bağırdı olacak.sessiz kalıyorum.günaydın demiyor.ya da yanımda biri daha var.günaydın ayşe aaaa yalnızmıydın vs diyor.kızı görmek istemiyorum.
Dün en son wc ye girecem.tam o çıkarken ben kapıdaydım girecektim.benim gireceğimi göre göre ışığı söndürdü.delirdim ama sustum.çünkü zaten acı çeksin diyeyapıyor.neden böyle yapıyorsun dersem bu çözüm olmayacak.sevinecek ciddiye aldı diyecek.psikoloğa söyledim.konuşmalıymışm.neyi konuşacağım.bana saygı duymuyor.neyi konuşabilirim.
bugün müdür dedi ki ayşeyi(kızın adıayşeolsunmesela) çağır.ben ayşe müdür seni çağırıyor demeden, hemen dışarıdan olayları yönlendiren sorun yaşadığım ali 'ayşe hanımmüdür bey siziçağırıyor' dedi.benim insnalarla diyaloğa girmemi engelliyor ve dedikodu yapıyorlar.neyse ben o ara mutfaktaydım.ayşe personelle sohbet ediyor.tam ne dediğini duymadım.sadece yüksek sesle geri zekalı diye birkelime geçticümleiçinde.sonu
neysekahvemi aldım çıkıyorum.erkek olan personel ali diyelim.ali diyor ki'inşallah üzerine alınmıştır.Yok yok bence laf yerine gitti.alınması gerekenler üzerine alındı.
kısacası bana deniliyor kızlar.ve ben hiçbişi yapmıyorum.müdüre daha değişik birimlerde iş öğreneyim dedim.çünkü mevzuat bilmemlazım.sağolsun farklı işler geliyor yapıyorum öğreniyorum.şu an bununla meşgulum.zihnim başka bişiye takamıyor kafayı ama üzülüyorum.ekmekparamın derdinde bunları yaşamak.sonuç personellerin yaptığı tüm işlerden bir kısım yapıyorum, danışmaya bakıyorum, resmi yazıları cevaplıyorum ve onlardan daha hızlı ve iyiyim.bu bana yetiyor.
dışarda zumba kursuna gidicem, oğlum voleybola gidecek yarın ben de izlemeye gidecem.böyle gidiyor hayat.
siz böyle bir mobbingte etkilenmemek için ne ypardınız.canımda bezdim ve sadece beddua okuyorum.
Gidip sizin derdiniz ne ya amacınız ne diye konuş bence.

psikolog anlattıklarınıza göre size doğru yönlendirmeler yapmaya çalışıyor, siz para verdiğiniz için sadece sizin istediğiniz tarzda şeyleri söylesin istiyorsunuz. o halde bir arkadaşınıza -eğer varsa- yazılı halde kağıt ve para verin, sizin istediğiniz şeyleri söylesin size. eski konularınızı hatırlıyorum, siz herkesten nefret ediyorsunuz, muhtemelen herkeste sizden. önce kendinizi değiştirmeden, kendi hatalarınızı görmeden hiçbir yere varamazsınız. bence siz online değil, gerçekten yüzyüze terapi alın. her şeyi de en baştan anlatın ki, söylenenlerin bir faydası olsun.

kavga çıkartmamı istiyorlar ve bu işlerin başındaki adam tam bir geri zekalı,ince kadın gibisesi, kıvrak yürüyüşü.tuhaf birinsan.bence çocukluğunda yaşadıklarını yaşatıyor
haa gay diyorsunuz yani etiketliyorsunuz özetle :KK12: :KK12: Sizin zaten insanlara olan bakış açınız ve genel tavırlarınız problemli olduğu için kimseyle anlaşamıyorsunuz, sevilmiyorsunuz, ve söylerken hiç üzülmüyorum; hiçbir zaman sevilmeyeceksiniz.. Tabi değişmediğiniz sürece ;)

Mobbing yaşamış biri olarak yazıyorum.. Mobbing tam olarak budur.. Karşındakini görmemek, yok saymak, modunu düşürmek.. Sonrasında da siz hırslı çalışmaya devam ettikçe bütün işleri size yıkarlar.. Siz başarma lazım koz vermemem lazım diye düşündükçe daha da iş yıkarlar, yıkarlar..

Bi kaç gündür sizin konularını denk geliyorum.. Size tek tavsiyem sizi Bi kere sevmediler sevmeyeceklerdir.. Ha siz herkes beni sevsin demiyorsunuz sizi anlıyorum.. Ama başından böyle bir deneyimle başlayınca hiçbirşey yolunda gitmiyor.. Önceki konularını bilmiyorum, yanı sebep ne mobbıng olcak bılmıyorum.. Size tek tavsiyem ya oradan gidin yada kalıcaksınız insanları tv izler gibi izleyin.. Takmayın.. Tepkı vermeyin, kendı aralarında bişey konussa lar bile gülmeyin bıyık altından.. Kıl kapacakları hareketler yapmayın.. İşinizi yapın geçin, kimsenin işini üstlenmeyın ve asırı basarili olmayın, kıvamında basarili olun..

Insallah yoluna girer iş durumunuz🙏
Ben öğrenmek için iş istemiştim günde 1 rane.sen mısın isteyen.bana 7 iş verdi bugün.dengemi bozmak için.ama başardım.ve yıprandım.konusmak ise yaramaz herhalde di mi

Ben öğrenmek için iş istemiştim günde 1 rane.sen mısın isteyen.bana 7 iş verdi bugün.dengemi bozmak için.ama başardım.ve yıprandım.konusmak ise yaramaz herhalde di mi

Bence iş talep etmeyin.. Zaten gorevnz bellidir, yapın ve geçin.. Fazlasını istemek sizi sivriltir.. Demiştim size kıvamında başarılı olun diye.. Siz fazlasını ıstedıkce nıye iş vermesinler.. Onlar takılır orada tembel tembel siz çabalamaya devam edersnz.. Size insanüstü iş yığını verdiklerinde napıcaksz? Stres karnınıza oturur vallahi..

Bnce konusmayın.. İşinizi yapın geçin derim

Dün yine psikoloğumu aradım, aramadığımda da yazıyorum zaten.bu ay 500 lira psikoloğa vermişim.Sonuç hep aynı şeyleri söylüyor psikoloğum.diyaloğa geç, nedenini sor, hobi bul vs.
Dün ne oldu biliyormusunuz?Biz de 45 yaşlarında başka kurumdan geçici gelen ve biryıldır bizde olan birkadın var.öyle oturuyor...Geçen sene çalışıyordu.bu sene sürekli müdür değişince kıza işverilmedi.peki ne yapıyor.arşivden iki dosya çıkarır, gerisi bir orada bir burada muhabbet.Kız bizimkuurmda kalmak istiyor..o zaman tabi müdürlükteki dengelere göre hareket edecek.Benimle konuşmuyor.sebebi yok.iş soruyorum duymuyor.şimdi bağırsam bağırdı olacak.sessiz kalıyorum.günaydın demiyor.ya da yanımda biri daha var.günaydın ayşe aaaa yalnızmıydın vs diyor.kızı görmek istemiyorum.
Dün en son wc ye girecem.tam o çıkarken ben kapıdaydım girecektim.benim gireceğimi göre göre ışığı söndürdü.delirdim ama sustum.çünkü zaten acı çeksin diyeyapıyor.neden böyle yapıyorsun dersem bu çözüm olmayacak.sevinecek ciddiye aldı diyecek.psikoloğa söyledim.konuşmalıymışm.neyi konuşacağım.bana saygı duymuyor.neyi konuşabilirim.
bugün müdür dedi ki ayşeyi(kızın adıayşeolsunmesela) çağır.ben ayşe müdür seni çağırıyor demeden, hemen dışarıdan olayları yönlendiren sorun yaşadığım ali 'ayşe hanımmüdür bey siziçağırıyor' dedi.benim insnalarla diyaloğa girmemi engelliyor ve dedikodu yapıyorlar.neyse ben o ara mutfaktaydım.ayşe personelle sohbet ediyor.tam ne dediğini duymadım.sadece yüksek sesle geri zekalı diye birkelime geçticümleiçinde.sonu
neysekahvemi aldım çıkıyorum.erkek olan personel ali diyelim.ali diyor ki'inşallah üzerine alınmıştır.Yok yok bence laf yerine gitti.alınması gerekenler üzerine alındı.
kısacası bana deniliyor kızlar.ve ben hiçbişi yapmıyorum.müdüre daha değişik birimlerde iş öğreneyim dedim.çünkü mevzuat bilmemlazım.sağolsun farklı işler geliyor yapıyorum öğreniyorum.şu an bununla meşgulum.zihnim başka bişiye takamıyor kafayı ama üzülüyorum.ekmekparamın derdinde bunları yaşamak.sonuç personellerin yaptığı tüm işlerden bir kısım yapıyorum, danışmaya bakıyorum, resmi yazıları cevaplıyorum ve onlardan daha hızlı ve iyiyim.bu bana yetiyor.
dışarda zumba kursuna gidicem, oğlum voleybola gidecek yarın ben de izlemeye gidecem.böyle gidiyor hayat.
siz böyle bir mobbingte etkilenmemek için ne ypardınız.canımda bezdim ve sadece beddua okuyorum.
Okurken bile kötü oldum mobbing yapanın vicdanı ahlakı yoktur net. Ama şunu unutma neden bunu yapıyorlar demekki sen varlığınla onların kuyruğuna basıyorsun, çekemiyorlar kısaca. Güçlü dirayetli dur. Neşeni modunu hiç düşürme. İstediklerini verme. Çok zor biliyorum. Psikologa gitmeye devam et içini dök rahatla. Ve işe gidince hiçbir sorunun yokmuş gibi full pozitif işine odaklan. Belliki çok iyisin onların gözünde, kimse rakip görmediği biriyle uğraşmaz. Bazı insanlar çaba sarf etmeden bile iddialıdır sen de öylesin demekki. İstediklerini verme.

Bence iş talep etmeyin.. Zaten gorevnz bellidir, yapın ve geçin.. Fazlasını istemek sizi sivriltir.. Demiştim size kıvamında başarılı olun diye.. Siz fazlasını ıstedıkce nıye iş vermesinler.. Onlar takılır orada tembel tembel siz çabalamaya devam edersnz.. Size insanüstü iş yığını verdiklerinde napıcaksz? Stres karnınıza oturur vallahi..

Bnce konusmayın.. İşinizi yapın geçin derim
Yaşım 40 ve mevzuatı bilmiyorum.ogrenmem lazım.yuselmek icin

Neden susuyorsunuz susup cevap vermediğiniz için daha çok yıpranırsınız insanlar siz çıkarken gerizekallı diyor birde üzerine alınmıştır umarım dediklerini duyuyorsunuz o zaman ağızlarının payını vermez iseniz daha çok üzülürsünüz. Psikologdan ziyade kendinize güvenmeyi öğrenin. Bu insanlar neden bu kadar acımasızlar aranızda ne geçti iki kişi de sizi sevmiyor niye? Laflarına cevap verin emin olun öyle bir rahatlama gelecek ki hadi bunu yapın lütfen.

aşırı sessiz bir insansınız. sizin üzerinizden stres atmaya eğlenmeye başlamışlar çatır çatır cevap verip önce şaşırıp hazmedemeyip daha da üste çıkmaya çalışacaklar siz tepki vermeye devam ettikçe bu durumdan kesin bir şekilde kurtulacaksınız

Mobbing korkunç bir şeydir, bu konu üzerine ciddi araştırmalar yapmış/incelemiş biri olarak bu mesajı yazmayı bir borç olarak gördüm kendime.

Konu sahibinin yaşadığı duyguyu anlamıyor olmanız, o ortamda bulunmuyor olmanız onun abarttığı anlamına gelmiyor. Mobbing nedeniyle açlığı göze alan, bundan da öte canına kıyan insanlar var.

O yüzden içinizdeki öfkeli KK üyesini şöyle iyice derinlere doğru itin, konu sahibinin üzerine gitmeyin derim.

Niye bir şey demiyorsunuz? Ağzını kiraya vermiyorsunuz, işinizi yapmanız için gidiyorsunuz. Ben buradan bir sürü küfür ettim :ruh::ruh:

Olumlu olumsuz tüm zaman ayırıp da konuma yazan arkadaşlarım hepinizi çok çok çok seviyorum.buraya yazıyorum.cunku gerçekten yonlendirmeleriniz güzel.bakis acısı alıyım diye psikologa gidiyorum.yonlendirmeleri bana uygun değil.samimi bulmuyorum.benim konuma uygun değil. Dediginiz gibi her gün tükenmektense tayin becayis bir şekilde çözeceğim bu konuyu.ama bekar değilim.ben bir anneyim.sorumlulugum var.cocugimun okulu var.ailem dedi ki artık peşinden gelemeyiz.cocugumun bakım sorunu iki sene sonra çözülecek.bilemiyorum işte.kolaynisler değil iki tane serseri öyle istiyor diye düzenimi değiştirmek.ben memur olmaya da bilirdim.ve fabrikanın tek şubesi olabilirdi.o zaman da kaçacak mıydım.sanki içimden bir ses diyor ki sabret ve biraz daha bekle.
Psikoloğun fazla polyanna canım. Seni adam yerine koymayan birini adam yerine koyup neden konuşacaksin ki. Kimse içinde duzenini bozma rahatsiz oluyorlarsa karsindakiler gitsin. İşini yap geç kimseyle iyi olmaya çalişma müdürle aranı iyi tut ama herhangi bir durumda git anlat samimi bi şekilde şikayet eder gibi değil ama durumu bilsin diye. Senin tuvaletinin ışığını mı söndurdu git onun odasinin şartelini kapat ya da o tuvaetteyken ayni seyi yap. Sana geri zekali mi dedi al telefonu eline biriyle konusuyomus gibi 'evet tam bi embesil ayni havayı boyleleriyle solumak zor'de kisasa kisas yap ayna gibi ol. Bisy söylerse bağirip cagirmadan dik bi sekilde cevap ver. Keyifli ve neşeli ol işyerinde

Kizlar çözümü buldum.ben aşağıda danışmadayım.saka gibi sosyal fobim var ve kurumun danismasindayim.cok zorluk çektim.yukaridaki işleri de öğreneyim dedim.asiri fazla iş verildi.sadece dengemi kaybedeyim ben beceremiyorum bu işi demem için.kosturuyorum iş için 'ayyyy panik atağım azdi'diye dalga geçtiler.cyanimi sıkmadım.asagida hem vatandaşla ilgilendim ve hem resmi yazı cevapladım hem de en az yukardakiler kadar çalıştım.yemegi işyerine söyledim.ve hepsini hazırladım.adamlara su mesajı verdim iş öyle değil böyle yapılır.yuzleri düştü hemen.etrafta gülümseyerek dolaştım.cok mutluyum.isi yapabiliyorum.yukarda çalışsam iki katını yaparım dedim.isimle ezdim onları.sonrasinda herkese karşı kibar ve yardımsever oldum.aldirmadim.veee kızlar içlerinden biri bana yaklaştı arkadaşım olmak istedi.

Son düzenleme:
Amaç beni uzmekse karşılarında hep gülümseyen sağlam duran nazik olgun isini iyi yapan bir pamuk vardı artik.
Çocuğumu voleybola ben zumbays gidecem .odak noktamı değiştiriyorum.ailemle de barıştım.cok özlemişim annemi.

Psikoloğun fazla polyanna canım. Seni adam yerine koymayan birini adam yerine koyup neden konuşacaksin ki. Kimse içinde duzenini bozma rahatsiz oluyorlarsa karsindakiler gitsin. İşini yap geç kimseyle iyi olmaya çalişma müdürle aranı iyi tut ama herhangi bir durumda git anlat samimi bi şekilde şikayet eder gibi değil ama durumu bilsin diye. Senin tuvaletinin ışığını mı söndurdu git onun odasinin şartelini kapat ya da o tuvaetteyken ayni seyi yap. Sana geri zekali mi dedi al telefonu eline biriyle konusuyomus gibi 'evet tam bi embesil ayni havayı boyleleriyle solumak zor'de kisasa kisas yap ayna gibi ol. Bisy söylerse bağirip cagirmadan dik bi sekilde cevap ver. Keyifli ve neşeli ol işyerinde
Karşılık vermek adamı yoruyor.tavrin tarzın işin kalitense vereceksin dersi.

Kizlar çözümü buldum.ben aşağıda danışmadayım.saka gibi sosyal fobim var ve kurumun danismasindayim.cok zorluk çektim.yukaridaki işleri de öğreneyim dedim.asiri fazla iş verildi.sadece dengemi kaybedeyim ben beceremiyorum bu işi demem için.kosturuyorum iş için 'ayyyy panik atağım azdi'diye dalga geçtiler.cyanimi sıkmadım.asagida hem vatandaşla ilgilendim ve hem resmi yazı cevapladım hem de en az yukardakiler kadar çalıştım.yemegi işyerine söyledim.ve hepsini hazırladım.adamlara su mesajı verdim iş öyle değil böyle yapılır.yuzleri düştü hemen.etrafta gülümseyerek dolaştım.cok mutluyum.isi yapabiliyorum.yukarda çalışsam iki katını yaparım dedim.isimle ezdim onları.sonrasinda herkese karşı kibar ve yardımsever oldum.aldirmadim.veee kızlar içlerinden biri bana yaklaştı arkadaşım olmak istedi.
Arkadaş olabilir miyiz de dedi mi 😂

Back
X