• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mobing uygulandığı için işi bıraktım

Mavimilenam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2021
384
130
53
26
Arkadaşlar merhaba 3 sene 4 aydır çalıştığım iş yerimden evlendiğim günden beri mobing uygulandığı için bugün tartıştık ve bıraktım ama haklarının kalmasını istemiyorum yarın nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olur musunuz? Gerekirse dava açmak istiyorum

Arkadaşlar merhaba 3 sene 4 aydır çalıştığım iş yerimden evlendiğim günden beri mobing uygulandığı için bugün tartıştık ve bıraktım ama haklarının kalmasını istemiyorum yarın nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olur musunuz? Gerekirse dava açmak istiyorum
Evlendiğiniz tarihten itibaren bir yıl içinde çıkarsanız haklarınızı alabilirsiniz

tanık beyanı onemlı mobıng ıcın dava acacaksanız
tazmınat alma hakkınız var
Tamam haklarınızı alabilirsiniz. Şirkete bildirin durumu evlilik dolayısıyla ayrılıyorum deyin işlemleri hallederler
Muhasebeci bunun kardeşi muhasebeye çıkış için gitsem bunu bu şekilde yapmazlar ki şirket değilim özel sektör çalışanıyım yani bunu ben nasıl beyan edicem 15 gün bekleme sürem var mı yine onlar eleman bulana kadar

Muhasebeci bunun kardeşi muhasebeye çıkış için gitsem bunu bu şekilde yapmazlar ki şirket değilim özel sektör çalışanıyım yani bunu ben nasıl beyan edicem 15 gün bekleme sürem var mı yine onlar eleman bulana kadar
Özel ya da kamu fark etmez haklanızı alabilirsiniz. Eğer çok zorlarlarsa verirsiniz avukata uğraşıp dursunlar. Hiç bir firma dava ile uğraşmak istemez uzlaşma yoluna gitmek ister. O zaman da istediklerinizi söylersiniz

Siz yetkili kişiye evlilik nedeniyle ayrıldığınıza dair bir e-posta atın en azından yazılı bişiler kalsın, evllik dolayısı ile haklarınızı alırsınız. İşi bırakırken nasıl bir yol izlediler? Prosedürel işlemler tamamlndı mı

suan hakkınız var hakkınızı vermek zorundalar zaten eger sıkıntı cıkarırlarsa avukata verırsınız emın olun onlar uzlasmak ısteyeceklerdır ...

sız ısten evlılık sebebıyle cıkacagınızı soyleyın ıstıfanızı usulune uygun yazın sorumlulugumdakı ıslerı devretmek ıcın 2 hafta kalabılırım ıstersenız dıye soyleyın eger gerek yok derse tazmınatınızı alıp cıkın yoksa 2 hafta beklersınız

eger yok ugrasmak ıstıyorum hakkımı arayacagım mobıng davası acacagım dıyorsanız yarın sabah ılk ıs avukata gıdın o sızı en dogru sekılde yonlendırecektır gerekenı yapacaktır

Yarın iş yerine gidin ve istifa dilekcenizi verin dilekce icerisinde mutlaka evlilik sebebiyle ve tüm haklarımı almam koşuluyla istifa ediyorum diye belirtin zaten evlilik sebebiyle istifa ettiginizde ihbar süreniz bulunmuyor belirli bir süre calismaya devam etme şartınız yok yani. Mecburen kıdem tazminatınızı odemek zorundalar. Eger odemezlerse o zaman arabulucuya basvurursunuz.

Evlilik nedeniyle 1 sene içinde çıktığınızda kıdem+ihbar tazminatını alıyorsunuz. Yasal bir hak bu. Vermeme gibi bir şansları, luksleri yok. 1 ay içinde yatırmak zorundalar. Yatirmadilar mi, dava açıp, yatirmadiklari ayları da alabilirsiniz diye biliyorum. Avukatla bir görüşün.

Back
X