• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mobing uygulandığı için işi bıraktım

Arkadaşlar merhaba 3 sene 4 aydır çalıştığım iş yerimden evlendiğim günden beri mobing uygulandığı için bugün tartıştık ve bıraktım ama haklarının kalmasını istemiyorum yarın nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olur musunuz? Gerekirse dava açmak istiyorum
Dava açma hakkınız var mobing den diye biliyorum.

Evlilik nedeniyle 1 sene içinde çıktığınızda kıdem+ihbar tazminatını alıyorsunuz. Yasal bir hak bu. Vermeme gibi bir şansları, luksleri yok. 1 ay içinde yatırmak zorundalar. Yatirmadilar mi, dava açıp, yatirmadiklari ayları da alabilirsiniz diye biliyorum. Avukatla bir görüşün.
Sadece kıdem tazminati alabiliyor, ihbar tazminatı alamaz.

Yukarıda da yazılmış evlilik tazminatı alarak çıkabilirsiniz. Bence yeni evliyken bu konu için işin uzmanı ile görüşüp adım atın. Bir de ben mesleğinizi merak ettim. Ne iş ile ilgileniyorsunuz? Benim canım gibi sevdiğim yedi yıllık dostum da evlendikten sonra mobbinge maruz kaldı ve sonra dayanamayıp çıktı. O mağazacıydı da o yüzden sektörler aynı mı diye merak ettim😊 özel sektör çok zor maalesef, ben de full time çalışmaya dayanamayıp çıkmıştım işten, part time çalışmaya başlamıştım...

Ben de mobinge cok maruz kaldim.konulariniza baktim da is stresi yuzunden benim gibi problemler yasamissiniz.umarim gebe degilsinizdir. Cunku o stresle erken dogurursunuz belkide. Benzer problemleri yasadigimiz icin ilersi icin tahmin yapabiliyorum. O mobingden dolayi yasanilan travma mi diyim ne diyim bilmiyorum kolay atilabilen bisey degil. Aylar oldu hala cok kotuyum. Allah kinseye yasatmasin ama insanlar kotu ozel sektor berbat..

Arkadaşlar merhaba 3 sene 4 aydır çalıştığım iş yerimden evlendiğim günden beri mobing uygulandığı için bugün tartıştık ve bıraktım ama haklarının kalmasını istemiyorum yarın nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olur musunuz? Gerekirse dava açmak istiyorum
Size şahitlik edecek birileri var mı

Haklarınızdan kastınız nedır .4 ayda kıdem tazmınatı yok .Belırsız sureli ise ıhbar var ıstıfa edınce sozlesmeyi sız bızdıgunuz ıcın dız odersınız ıhbar tazmınatını .İstifa edınce zaten ıssızlık odenedı alamıyorsunuz

Back
X