Mobing

Amaç gitmem değil mi, yapılanlar bunun için.ben de gideceğim deDim.acayip bir hayat tecrübesi oldu.ne insanlar gördüm

Amaç gitmem değil mi, yapılanlar bunun için.ben de gideceğim deDim.acayip bir hayat tecrübesi oldu.ne insanlar gördüm
Evet farkli bir hayat tecrübesi oluyor insana
Kendi adıma beni guclendiren ve hayatima farkli bakis acilari katan zorlu bir süreç olarak nitelendiriyorum.
Bununla beraber ben aynı benim siz de aynı kişisiniz yani nereye giderseniz gidin benzer kişiler hep var olacaktir. Önemli olan sizin tepkileriniz.
Mesela psikologdan neden verim alamadınız? Mindfulness egzersizlerini yaşadığınız panik ve kaygi halinden kurtulmak icin vermistir. Bana boyle bir sey önerilmedi ama ben kendim youtubedan bu tur seyler de denedim o dönemki psikologum da olumsuz bir sey dememisti.

Simdi görüştüğüm psikolog cok genc bir kiz ve seansi daha uygun fiyatli onunla da bu is sebebiyle gorusmeye baslamistim ama artik sadece arada konusmak isteyince seans aliyorum. Bana zaten bir cok konuda gayet iyi olduğumu söylüyor yani gorusmesek de ben kendi kendime bir cok seyi kendim çözüyorum ama bazen destek almak daha iyi hissettiriyor. Hatta arada bana katkisi olmuyor gibi hissettigim oluyor ama aslinda sorun onun eksikligi degil benim kendimi fazla gelistirmem çünkü hala bir soru sorduğunda farkindaligim artıyor.

Bence sizin icin de psikolog işe yaramiyor degil de siz bazi seyleri degistirmekten korkuyor olabilirsiniz. Belki de iç dunyanizda aşmaniz gereken baska seyler de vardir ama konu is hayati oldugundan dolayı diger konulara deginememis olabilirsiniz. Size herhangi bir kitap/video vs önerildi mi ya da siz psikolog destegi haric baska yöntemler denediniz mi bu sorunlarla başa cikabilmek icin? Hobileriniz var mi? Is harici neler yaparsınız? Bunlar da önemli

Pamuk un ilk 85 konusunda biz de hep aynı şeyi sorguluyorduk ama sonra yorulduk. Bayrağı düşürdüğümüz yerden siz devralabilirsiniz :)
Valla bana konu çok garip geldi konu sahibi görmek istediği gibi görüyor herşeyi sanırım öyle devlet kurumu mu olur yahu ilginç.

Devlet de mi çalışıyorsunuz evet ise kimsenin babasının yeri değil bir avukat ile çalışmanız lazım ve hukuki kanıtlarla şikayet etmeniz lazım. Eğer iş hukukunda uzman bir avukat ile çalışırsanız kendisi sizi yönlendirecektir ve özgüven ile daha güçlü hareket edebilirsiniz.

Mücadele etmek istemiyorum.kim için ne için?böyle bir toksik ortamdan uzaklaşmak lazim

Şikâyet ettim
kurum içinde.adamlara bisi olmadi.sorunla uğraşmak istemiyorum artik

Mücadele mi etmeliyim.tek artı burada kira düşük.ama memleketi ozledim.cocyk ortaokula başlıcam seneye.cevremde düzgün insan olsun istiyorum.insana acım resmen

Kamuda is hukuku işe yaramaz idare hukuku uzmaniyla calismasi lazim ama devlette mobbingin ispatı ozeldekinden cok daha zor. Bir çok emsal kararlar var fakat cogunlukla kamuda memur lehine karar cikmaz amir lehine olur, kisi senelerce mücadele ederse ancak bir sonuca ulasir o da yipratici yani düşünün 2 sene mobbinge ugrasan kanıtlayip sonuca varmasi en az 4 5 sene sürüyor. Ben cok araştırdim hatta kurumdaki bir arkadasin babasi avukat çocuk agzini açmıyor babasi memur lehine bir sey cikmaz dedi diye hep alttan aliyor biraz da saf iyi niyetli bir genç. Benim babam avukat olsaydi ohooo neler yapardım en azindan uğraşırdım ama memurlarda basima bir sey gelir korkusu çok

Mücadele etmek istemiyorum.kim için ne için?böyle bir toksik ortamdan uzaklaşmak lazim
Tamam mücadele etmeyin uzaklaşın o zaman. Yani ne istediğinizi anlamadim hem sikayet ediyorsunuz hem çözüm aramiyorsunuz.
Ayrica mücadele etmenizi kalıp savasmak olarak algilamayin. Kendi alaninizi koruyup daha az zararla atlatmak olarak bakarsaniz olaya, kabul edip yol almaniz ve kendinizi iyi hissetmeniz daha olasi

Özel sektör de olsa davayı kazansan çok düşük tazminat aliyormussun.ugrastigin avukat parası çabası.ben aslında bir sene daha burda kalmak isterdim ama rahat vermiyorlar.

Özel sektör de olsa davayı kazansan çok düşük tazminat aliyormussun.ugrastigin avukat parası çabası.ben aslında bir sene daha burda kalmak isterdim ama rahat vermiyorlar.
Dun aksam baktim diger konularınıza da.
Aslinda sizin yasadiklariniz tam olarak mobbing sayılmaz siz mobbing goruyorum diye düşünüp sartlanmissiniz. Bir de madem mobbing goruyorsunuz neden mucadele etmiyorsunuz? Sikayet etmissiniz bir sey cikmamis dava etseydiniz?
Yani son 3 senedir mobbing gördüğünüzü iddia ediyorsunuz konularda ama tayin mi alsam iste psikolog mu degistirsem bana neden selam vermiyorlar diye sormussunuz hep.
Ne istediginize karar verin oncelikle. Tayin mi istiyorsunuz verin dilekceyi, psikologdan memnun mu degilsiniz degistirin. Baskalarinin selam verip vermemesi sizin elinizde degil, insanlarin iradesini yonetemezsiniz. Elinizde olmayan seyleri dusunmek cok da saglikli bir ruh haline isaret etmez.
Ayrica psikologunuz size hobi edinin demiş, hep ayni seyleri söylüyor demissiniz. Herhangi bir hobiniz var mi size iyi gelen?
Mobbing surecini dibine kadar yasamis biri olarak söylüyorum ki, düşünce seklinizi ve tepkilerinizi degistirmediginiz sürece ayni seyleri yasamaya devam edersiniz. Buradan tayin alip baska is yerine de gitseniz, siz ayni sizsiniz, tepkiler tavirlar ayni oldugu surece orada da kimse sizinle muhatap olmak istemez ve selam vermez.

Mucadele de vermek istemiyorum demiştiniz bana cevaben. Siz tam olarak ne istiyorsunuz? Ona gore size yardımcı olalim

Özelde mobbingin iddiasi yeterli, ayrica kanitiniz da varsa is veren mobbing yapmadigini kendisi savunmak zorunda. Kamuda kanitlamak daha zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…