mol gebelik

topitopp

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2014
186
173
53
İzmir
sayın Prf.Dr. Bülent Traş hocam ,4 kere patsiyel mol gebelik geçirdim. eşimin ve beşm kromozom analizlerimiz normal çıktı. mol gebeliğin çom fazla alt dalları olduğunu duydum. doktorların bazıları patdiyel mol ü baba kaynaklı bazıları anne kaynaklı olduğunu söylüyor. bı nedenle yumurta donasyonu ya da sperm donasyonu da çözüm olamıyor.hocam mol gebeliğin herhangi bir tedavisi var mı, parsiyel mol hangi ebeveynden kaynaklanıyor, 4 kere mol geçirdim sağlıklı gebelik şansım yüzdr kaç, pgd ile yüp bebek mol gebeliğe çözüm mü yoksa pgd ye rağmen mol olabilir miyim?yanıtınız için teşeklür ediyorum

merhabalar :
Molar gebelik; döllenme sırasında meydana gelen genetik bir hata sonucunda rahim içinde anormal doku büyümesi şeklınde oluşmaktadır. Bir sonraki gebelikte de aynı risk olabileceğinden tüp bebekte CGH yöntemi ile genetik sağlıklı -sağlıksız embrio ayıklama metodu kullanılması oldukca faydalı bır yol olucaktır. Sağlıklı gebelık için bu yol en garanti yol olmaktadır. genetık tarama yapılarak saglıklı embrıonun bulunmasını takiben embrıo transferı öncesınde rahım iç zarı ( endometrıum ) yapılacak hısteroskopı ıslemı ıle kontrol edılmelıdır.Daha once gecırılmıs kurtajlar sonrasında rahım ıcınde yapısıklık olusumu varlıgı ekarte edeılmelı var ıse duzeltılmelıdır. Bol şans dilerim.

Merhabalar hocam ProfDrBulentTiras
Ben 4. Tup bebegimi ekimde yaptirdim iki embriyo transfer edildi ancak 12. Haftaya kadar tek bebek goruldu 12. Haftada embriyolardan birinin mol gebelik oldugunu bir tanesinin de saglikli bebek oldugu tespit edildi dr alinmasi gerektigini kansere cevirir veya asiri kanaman olup rahmini bile alabiliriz deyince korktum omce suni sanciyla saglikli bebegimi attim vucuttan sonra kurtaja aldilar. Sorum su bu durumlarda risklerin olusma olasiligi nedir alsamiydim riski saglikli olan bebegim dogana kadsr diger mol zarar verirmiydi acaba
Bir de bir dahaki tup bebegi ne zaman deneyebiliriz yasim 32 hersene bir sey olup 1 sene bekliyoruz gecen ki tup bebekte de dis gebelik olmustu simdiden tesekkurler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…