Mol gebelik

Samsunlu59

Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2016
28
11
18
33
Slm kızlar ben geçen ay 7 haftalik hamileyken mol gebelik olduğunu öğrendim bunun üzerine araştırma hastanesinde kürtaj oldum patoloji sonuçlarım mol gebelik çıktı bunun ardından haftalik kan vermeye başladım ilk 2 hafta iyiydi sonraki hafta kanamam başladı ve kan değerimn 20 den 37 ye yükseldiğini tekrarlamis olabileceğini tekrar kürtaj olmam gerektiği söyledi.. tekrar kürtaj oldum patoloji sonuçların haftaya çıkacak birde benden akciğer ve tomografi istediler böyle birşey yaşayan varmı lütfen bilgi verin cok ihtiyacım var :((

Canım.ne olduğunu bende bilmiyorum ama netten araştirdiklarim bunlar:

Mol Gebelik

Tanı:
Tanıda en önemli araç ultrasonografidir. Ultrasonda mol gebeliğe ait veziküller yanyana dizilerek uterus içinde "üzüm manzarası" yada "karyağdı manzarası" oluştururlar. Muayenede uterus gebelik haftasına göre olması gerekenden daha büyük olabilir. HCG değerlerinin 100.000 üzerinde olması tanıyı destekler. Kesin tanı küretaj ile alınan materyalin patolojik incelenmesi ile konur.

Tedavi :
Tedavi öncesi kan testleri yapılır, diğer organlara yayılım araştırması yapılır. Akciğer filmi çekilir.
Hastane şartlarında genel anestezi altında rahim içerisinin boşaltılması (küretaj) esas tedavi yöntemidir.

Takip:
Hastalar mol gebeliğin nüks riski nedeniyle sıkı takibe alınırlar. Takip programında 1 yıl süreyle hasta gebe kalmamalıdır. Bu amaçla doğum kontrol hapları kullanmalıdır, RİA kontrendikedir. Gebe kalındığı anda ortaya çıkan doğal HCG yükselmesi takibi bozar ve ortaya çıkan bir nüks gözden kaçabilir. Başlangıçta kan bhCG seviyeleri normale dönünceye kadar haftalık ölçümler yapılır. Üç ardışık haftalık takipte bhCG sıfır oluncaya dek haftalık takiplere devam edilmelidir. Haftalık takiplerden sonra aylık takiplerle 1 yıla kadar devam edilir.
1 yıl sonunda herşey normalse hastanın gebe kalmasına izin verilir.

Rabbim acil şifalar versin :dua:

Günaydın canım ben hamileyken hiç ölçtürmédim bilmiyorum ama kürtajdan sonra 60 di sonra 20 ye kadar düştü sonra 37.75 yükseldi tekrar kürtaj yaptılar

Slm kızlar ben geçen ay 7 haftalik hamileyken mol gebelik olduğunu öğrendim bunun üzerine araştırma hastanesinde kürtaj oldum patoloji sonuçlarım mol gebelik çıktı bunun ardından haftalik kan vermeye başladım ilk 2 hafta iyiydi sonraki hafta kanamam başladı ve kan değerimn 20 den 37 ye yükseldiğini tekrarlamis olabileceğini tekrar kürtaj olmam gerektiği söyledi.. tekrar kürtaj oldum patoloji sonuçların haftaya çıkacak birde benden akciğer ve tomografi istediler böyle birşey yaşayan varmı lütfen bilgi verin cok ihtiyacım var :KK43:(

Slm kızlar ben geçen ay 7 haftalik hamileyken mol gebelik olduğunu öğrendim bunun üzerine araştırma hastanesinde kürtaj oldum patoloji sonuçlarım mol gebelik çıktı bunun ardından haftalik kan vermeye başladım ilk 2 hafta iyiydi sonraki hafta kanamam başladı ve kan değerimn 20 den 37 ye yükseldiğini tekrarlamis olabileceğini tekrar kürtaj olmam gerektiği söyledi.. tekrar kürtaj oldum patoloji sonuçların haftaya çıkacak birde benden akciğer ve tomografi istediler böyle birşey yaşayan varmı lütfen bilgi verin cok ihtiyacım var :KK43:(

Merhaba canim oncelikle cok gecmis olsun malesef bende gecen sene mol gebelikten bebegimi kaybettim ama oncesindeki beta degerlerim cok yüksekti bir dr şüphelenmisti ama ultrason da normal bebek oldugu icin tabi anlasilmadi mol oldugu. Kurtaj oldum pataloji de cikti mol oldugu sonra heonkan verdim cok sukur kan degerlerim 70000 binlerden düştü istenen seviyeye ben paraiyel mol gecirdim. Bi sebebi yok kendini suclama hic dr genetik hata dedi sanssizlik tamamen yada bir sinav. Simdi tekrat hamileyim 1 yilin ardindan dr 1 yil beklemek zorundasin tekrarlarsa sonuclari iyi olmaz dedi bende korkumdan bekledim zaman cabuk geciyor insallah rabbim bunu sag saglim kucagima almami nasip eder. Korkma insallah düser degerin stretsen uzak dur dua et bol bol

Teşekkür ederim canım öncelikle geçmiş olsun Rabbim bır daha kimseye Yaşatmasin inşallah sağlıcakla alırsın bebeğinı kucağına.. benim air kızım var 3 yaşında bu ikinci bebeğim olacakti nasip olmadı. Ben cok istiyordum eşim istemiyordu ondan mi kaynaklandı acaba diyorum. Senin hemen sıfırdandi mı canım ne kadar sürdü? Benim cok yuksek değil ama inip yükselmsi kafamı karıştıyor birde kürtajdan sonra hiç kanaman olmuşmuydu. Hakkını Helal Et uzun oldu canım

Amin canim insallah guzel dileklerin icin tesekkurler.Benim tam olarak sifirlanmadi 3 ay sonunda sifira yakindi doktor artik tahlile gerek yok dedi tam sifir olmuyormus zaten. Kurtaj sonrasi kanamam oldu doktor icerde biriken kan dedi birde belki sende parca kaldiysa kurtajda ondanda yukselmis olabilir çünkü cokta yuksek degil degerin. Helal olsun istedigin zaman sorabilirsin kafana takilan birsey olursa.

Sağol canım 1 hafta oluyor kürtaj olalı ve bugüne kadar leke dahi hiç kanamam olmadı ama bugün başladı sence normalmı

Sağol canım 1 hafta oluyor kürtaj olalı ve bugüne kadar leke dahi hiç kanamam olmadı ama bugün başladı sence normalmı

Benimde 15 gun sonra aniden kanamam oldu ama 1 gün sürdü yanlis hatirlamiyorsam icerde biriken kanmis seninkide öyledir bence. Birde benim bebegin kalbi durdugunda da hic kanamam olmadi yani düşük gibi olmadı kontrolde belli oldu ve kürtaj oldum

Back
X