Arkadaşlar teşekkür ederim cevaplarınız için. Kötü niyetle söyleyenleri yada çocuklarının tembelliklerini örtbas etmek için bütün çabalarıma şans faktörüymüş gibi bakanları diğerlerinden ayırabiliyorum.zaten sinirlenmem de o yüzden.burda bazı arkadaşlar da hava atmak için demiş.doğrusu şaşırıyorum YAŞLARI KAÇ ACABA? Ben burdaki kimseyi tanımıyorum kime neyin havasını atayım ? Kaldı ki bi öğretmenim ordinaryus değilim. Çok şükür halime ben memnunum ama HAVA ATACAK (!) bi halim de yok zaten...
''hayatta sahip olduğum her şeyi kendi çabamla elde etmeme rağmen insanlar çabalarımı görmeyip sadece şanslı olduğumu söylüyolar'' deseydim haliyle arkadaşlar hangi sahip oldukların?neye sahipsin?neyi kastediyorsun diyeceklerdi yorum yapabilmek için öyle değil mi? ben yazımda zaten çabalarımın şans olarak görülmesinden rahatsızlık duyduğumu da dile getirdim.sorun bende değil sizin bunları HAVA olarak algılamanızda. HAVA da neyse artıkben yazdım ben.
yaşım 23 canım.
öğretmen olmussun ama hava atmakla öğretmen olmak arasında bi alaka olmadığını öğrenememissin.
ben konunu tuhaf bulduğumu söyledim.
insan şanslı olarak adlandırılmaktan neden rahatsızlık duyar ki çok saçma
ayrıca da sonuçta öğretmensin yani ne biçim puanlar alıp atanamayanlar var
atanma olayı şans değil mi
ben de ülkenin en iyi okullarından birini dereceyle bitirdim ama
kimse bana ne şanslısın demedi eee dese nolurdu ki
yazdığın yazının 3 satırı başarılarından bahsetmişsin zaten
mesela "hayatta sahip olduğum her şeyi kendi çabamla elde etmeme rağmen insanlar çabalarımı görmeyip sadece şanslı olduğumu söylüyolar" deseydin bu kadar sırıtmazdı
bu haliyle komik duruyo bence buram buram hava
vallahi duygularıma tercüman olmuşsun arkadaşım :) bende bu dertten muzdaribim sen şanslısın güzel bölüm okudun sanki ben hiç çalışmadım didinmedim sihirli bir degnek beni oralara kadar getirdi... üniversiteyi açıktan okudum ama akrabalarıma ve aileme göre evden ohhh çok rahat okudumm.. ama bilmiyorlar ki açıktan okumak okadar zor ki .... yüksek onur belgesi alıyordum hep yaa senin okul çok basit diyorlardı ama bilmiyorlar ki ben gece gündüz okudum çalıştım insan okadar çabasının şanslısın diye geçiştirilmesi zoruma gidiyoşimdi haziranda memur olarak atancam eminim oh evden ne rahat memur oldu diycekler kpss yede okadar çalıştım 87 puan almak için ben onu görmüyorlar tabii
''hayatta sahip olduğum her şeyi kendi çabamla elde etmeme rağmen insanlar çabalarımı görmeyip sadece şanslı olduğumu söylüyolar'' deseydim haliyle arkadaşlar hangi sahip oldukların?neye sahipsin?neyi kastediyorsun diyeceklerdi yorum yapabilmek için öyle değil mi? ben yazımda zaten çabalarımın şans olarak görülmesinden rahatsızlık duyduğumu da dile getirdim.sorun bende değil sizin bunları HAVA olarak algılamanızda. HAVA da neyse artıkmadem öyle ben de sizin bunları hava olarak algılamanızın kompleksli olmanızla alakalı olduğunu düşündüm. ne dersiniz ?
evet kompleksliyim etrafımda hiçkimseckler yok internete girip forumlarda kıskanabileceğim başarı öyküleri arıyorum tatlım
hıhı ok by
Maşallah sana.beni anladığın için de mutlu oldum.demek ki yanlız değilmişim.ama buraya öyle 87 aldım diye de yazıp HAVA ATMA
inan kötü biri falan değilim ama şuan çok zor nefes alabilen biri olarak seni öldüresim geldi arkadaşım. nolur kusuruma bakma
Arkadaşın bozuluyor mu bilemem ama mesela senin verdiğin örnekten yola çıkacak olursak arkadaşın atanmış.İşi ünvanı ne hangi sınavla atandı bilmiyorum ama kpss ye girdiniz diyelim.o sizden önce atandıysa ya sizinkilerden daha düşük puanlı yerleri tercih etmiş yada sizden daha yüksek puan almıştır.sizden daha düşük yerleri tercih ettiyse bu şans değil tercihdir.Sizden daha yüksek puan yapmışsa daha çok çalışmıştır. (Tabi sallamadıysa). Ben böyle sınavlarda sırf sallayarak başarılı olanı da görmedim açıkcası
Arkadaşlar dert mi diyenler olabilir ama ben de başlarda dert etmesem de şimdilerde dert oldu. Ben 6 aylık evliyim sevdiğim insanla evlendim. Okul hayatımda hep başarılıydim çünkü çok çalıştım. Liseyi üniversiteyi hep sene kaybetmeden kazandım üniversitede de derece sayılacak puanla mezun oldum. Üniversite son senemde hergün 5 6 saat uykuyla çalıştım ve ilk kpss ye girişimde atandim.1 sene sonra güzel bi evlilik yaptim. Şimdi insanlar ( ki buna annem de dahildir) bana hep sen şanslısin deyip duruyorlar.sende ki şans herkes de yok falan filan. Bazı akrabalar bizim çocuklar böyle şanslı doğmadi diyor ve bu konuşmalar hoşuma gitmiyor. Ne yapmalıyım
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Ne demek istediniz anlamadım ?Beni mi öldüresiniz geldi ?
Arkadaşlar dert mi diyenler olabilir ama ben de başlarda dert etmesem de şimdilerde dert oldu. Ben 6 aylık evliyim sevdiğim insanla evlendim. Okul hayatımda hep başarılıydim çünkü çok çalıştım. Liseyi üniversiteyi hep sene kaybetmeden kazandım üniversitede de derece sayılacak puanla mezun oldum. Üniversite son senemde hergün 5 6 saat uykuyla çalıştım ve ilk kpss ye girişimde atandim.1 sene sonra güzel bi evlilik yaptim. Şimdi insanlar ( ki buna annem de dahildir) bana hep sen şanslısin deyip duruyorlar.sende ki şans herkes de yok falan filan. Bazı akrabalar bizim çocuklar böyle şanslı doğmadi diyor ve bu konuşmalar hoşuma gitmiyor. Ne yapmalıyım
Evet tatlım, şanslısınız
Şans fırsatlara hazırlıklı olmaktır. Siz hep hazırlıklı olmuşsunuz ama şanslı daha doğrusu kısmetli olduğunuz için fırsatlar ayağınıza gelmiş.
1- sınavlara sorunsuz hazırlandığınıza göre sağlık sorunu geçirmediğiniz için
2-sevdiceğiniz genç yaşta karşınıza çıktığı için
3-aileniz itiraz etmeden evlenmenize müsaade ettiği için
4-genç yaşta meslek sahibi olup sevdiğinizle evlenebildiğiniz için (tabi mücadele vermediğinizi düşünürsek)
5- ailenizi geçindirmek zorunda olmadığınız için (bahsetmediğiniz için bilmiyoruz)
...
Eğer bir şeyler kısmet olmayacaksa, insan ağzıyla kuş tutsa olmaz.
Yaradan nasip etmezse insan gece gündüz çalışsa da olmaz.
Henüz büyük bir imtihanınız olmamış. Umarım hep mutlu başarılı olursunuz.
1)Çok şükür büyük bir sağlık sorunum olmadı ama sınava hazırlanırken kafamda yaralar çıktı.tamamen psikolojik ve doktorlar tamamiyle hiç geçmeyeceğini arada azalacağını ama sıkıntıdan hep kalacağını söylediler.
2)Çok şükür genç yaşta sevdim evlendim ama şans değil dualarımın karşılığı
3)Ailem evlenmeme kesinlikle müsaade etmedi çok çaba harcadık ikimizde.evlendik hala arada laf sokar annem.konularımı okuyanlar bilir
4)meslek sahibi olmak için çok çalıştım ve gerisini Allah'a bıraktım. buna da Tevekkül denilir.sonucu nasiptir şans değil.
5)Evlenmeden önce babam için 20 bin tl kredi çektim.Hala da kardeşimin her ay 300 tl dersane parasını veriyorum.bunun dışında da yardımcı oluyorum.konularımda var.
Sadece açıklama ihtiyacı duyduğum için yazdım lütfen yanlış anlamayın. Halime binlerce defa şükürler olsun.Rabbim ağır imtihanlar vermesin inş.ben ŞANS kelimesine takığım sanırım :44:
1)Çok şükür büyük bir sağlık sorunum olmadı ama sınava hazırlanırken kafamda yaralar çıktı.tamamen psikolojik ve doktorlar tamamiyle hiç geçmeyeceğini arada azalacağını ama sıkıntıdan hep kalacağını söylediler.
2)Çok şükür genç yaşta sevdim evlendim ama şans değil dualarımın karşılığı
3)Ailem evlenmeme kesinlikle müsaade etmedi çok çaba harcadık ikimizde.evlendik hala arada laf sokar annem.konularımı okuyanlar bilir
4)meslek sahibi olmak için çok çalıştım ve gerisini Allah'a bıraktım. buna da Tevekkül denilir.sonucu nasiptir şans değil.
5)Evlenmeden önce babam için 20 bin tl kredi çektim.Hala da kardeşimin her ay 300 tl dersane parasını veriyorum.bunun dışında da yardımcı oluyorum.konularımda var.
Sadece açıklama ihtiyacı duyduğum için yazdım lütfen yanlış anlamayın. Halime binlerce defa şükürler olsun.Rabbim ağır imtihanlar vermesin inş.ben ŞANS kelimesine takığım sanırım :44:
Evet maalesef halk arasında nasip, kısmet kelimelerinin de yerine şans kullanılıyor. Ailemden bir çok kişi şansımızın zor olduğundan ,sürünmeden uğraşmadan bir şeyler elde edemediğimizden şikayet ederiz. Kolay olarak hiç bir şey elimize geçmez. Mesela elli kere kontrol edip, sorup alınan en ufak bir üründe bile eve gelince mutlaka bir hata pürüz çıkar, değiştirmeye gideriz. Biz gelinceye kadar dükkan sinek avlıyordur. Biz mağazaya girince birden dolup taşar, bizleri bırakıp yeni gelenlerle ilgilenirler, sonra da bize ayağınız uğurlu geldi derlerbizde "bizim şansımız işte" deyip 10 dakikalık alışveriş için 40 dk bekleriz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?