Aslında ne demek istediğinizi anladım ama bu "şans" (ya da nasip diyelim nasıl isterseniz) olayı çok değişken. Bir arkadaş da demiş siz bazılarına göre çok şanslısınız ama bir kısım insanlara göre de şanssızsınız. Göreceli kavramlar üzerinden bir sonuca varmak imkansız. Şans, başarı vs. bunların net bir tanımını yapabilmek bana göre mümkün değil. Ben kendi adıma konuşmam gerekirse çevremdeki bir çok insana göre çok şanslı olduğumu düşünüyorum, inanın sizden bile şanslıyım başınızdan geçenleri anlattığınız kadarıyla. Ben de "başarılı" bir öğrenciydim, hemen iş buldum. Ama şöyle bir durum da var ki okulda benden çok daha başarılı bir arkadaşım vardı o da hemen iş buldu ama hayatı o kadar zor ki, anlatsam burdaki bir çok insan haline binlerce kere şükreder. Dışardan bakıldığında bahsettiğim kişi çok başarılı, zeki, çalışkan, ama şanslı mı derseniz bir çok kişiye göre şanssız.
Demişsiniz etrafımdaki insanların hangi düşünceyle bana şanslı ya da şanssız gözüyle baktığını anlayabiliyorum diye evet gerçekten bahsettiğiniz kişiler mevcut. Yani çabanızın sonucunda elde ettiğiniz başarıları sadece şans olarak görüyor olabilirler, ama anneniz mesela bence başarılarınızı da görüyordur ama başkalarıyla kıyasladığında şansınızın da hayatınızda çok önemli bir faktör olduğunu es geçmiyordur. Bence sizin biraz şu "şans" kelimesiyle barışmanız gerek. Başarı ve şans kavramlarını ayrı değerlendirirseniz sorun biraz çözülür gibi geliyor. Hem başarılı hem de şanslı olabilir bir insan, nasıl ki hem başarılı hem de şanssız olabiliyorsa.