Monoton bir hayat

Aileme gelmesinler diyecek adamı ilelebet ailesinin yanına postalarım. Aile hassas noktam eşim de bunu bilir ona göre davranır. Ben de onun ailesine onun benim aileme davranmasını istediğim gibi davranırım. Şimdi babanıza gelmeyin derseniz bunun önünü açmış olursunuz. Becerebiliyorsa, yiyorsa kendi arasın “gelmeyin, biz benim aileme gideceğiz” desin babanıza.

Sizin sorununuz monotonluk değil eşinizin güç savaşlarına girmiş olması.
O kadar dogru bir ifade ki güç savaşı. Şu an sizler soyleyınce az cok olusuyor kafamda. Yasarken uzuntuden anlayamıyorsun. Annesigil büyük ıhtimal cagırdı. Ki kaynanam bildiği halde geleceklerı zamana kadar söyledım.

Bayramda kendi ailenize hiç gitmeyecek mısınız ?

O kadar dogru bir ifade ki güç savaşı. Şu an sizler soyleyınce az cok olusuyor kafamda. Yasarken uzuntuden anlayamıyorsun. Annesigil büyük ıhtimal cagırdı. Ki kaynanam bildiği halde geleceklerı zamana kadar söyledım.

Savaş istiyorsa sen de kılıcını kuşan o zaman. Ara kayınvalideyi babamlar geliyor kusura bakmayın bu bayram size gelemeyeceğiz, gelecek bayram inşallah de kapat konuyu. Bağırma, çağırma, kavga etme. Net olarak istediğini belirt ve kararlı olduğunu göster eşine. Ben sevmem böyle şeyleri evlilikte ama daha yolun başındasınız ve şu an alttan alırsan hep böyle gidecek belli ki. Tavrını koyman gerek.

Valla ne yalan söyliyim ben olsam boşanırdım
Canım öyle kolay değil ki ama kendın acından haklı olabılırsın senın ıcın büyk bir sorun olabılır bende suan cok kendımle savasıyorum resmen benı ellerının ıcıne almak ıstıyorlar dıye ama hayyatta ınsanlar bızı zorlayacak ben bundan kurtulmak istiyorum.

Savaş istiyorsa sen de kılıcını kuşan o zaman. Ara kayınvalideyi babamlar geliyor kusura bakmayın bu bayram size gelemeyeceğiz, gelecek bayram inşallah de kapat konuyu. Bağırma, çağırma, kavga etme. Net olarak istediğini belirt ve kararlı olduğunu göster eşine. Ben sevmem böyle şeyleri evlilikte ama daha yolun başındasınız ve şu an alttan alırsan hep böyle gidecek belli ki. Tavrını koyman gerek.
Aynen canım bende bunu dusunerek sonrası ııcn endıse edıyorum. Kaynanam gelmeyecegımızı ogrenıp sorarsa dıyebılırım. Suan esımle halletmem gerekıyor

Babanızın size gelme planı olmasa diyelim, ramazan bayramında 9 günlük tatilde onlara gitmeyecek miydiniz? Eşiniz bayramda sadece kendi annesine mi gitmek istiyor?

Sana kesinlikle hak veriyorum, eşinin tavırları gerçekten doğru değil.. Sana sormadan kendince bayramda aile gidelim demesi bencillik resmen.. Ama ben birde şunu yadırgadım açıkcası..9 aylık evliyim demişsin muhtemelen evli olarak ilk veya ikinci bayramınız olacak.. Senin ailenin daha bu ilk yıllarda bayrama sana gelmesi tuhaf geldi bana.. Sonuçta aynı şehirdelerse sizin gitmeniz ve her iki tarafı ziyaret etmeniz daha mantıklı değil mi? Ben mi yanlış düşünüyorum bilemedim 🤔

Babanızın size gelme planı olmasa diyelim, ramazan bayramında 9 günlük tatilde onlara gitmeyecek miydiniz? Eşiniz bayramda sadece kendi annesine mi gitmek istiyor?
Aynı sehirdeler zaten gidilirse ıllakı ugrarız. Kaynnamgıl ıkı kere geldıler evlendıgımızden berı kısa sureli de olsa yanımıza. Babamlar henuz hıc gelmedı duzenımı merak edıyorlar en son ceyız kurulurken gorduler.Ben giderim sorun degılde agırlamk ıstıyorum.
Sana kesinlikle hak veriyorum, eşinin tavırları gerçekten doğru değil.. Sana sormadan kendince bayramda aile gidelim demesi bencillik resmen.. Ama ben birde şunu yadırgadım açıkcası..9 aylık evliyim demişsin muhtemelen evli olarak ilk veya ikinci bayramınız olacak.. Senin ailenin daha bu ilk yıllarda bayrama sana gelmesi tuhaf geldi bana.. Sonuçta aynı şehirdelerse sizin gitmeniz ve her iki tarafı ziyaret etmeniz daha mantıklı değil mi? Ben mi yanlış düşünüyorum bilemedim 🤔
Haklısınn canım bayramda normalds bızım gitmmemız gerekır. Ama babamlarda o zamanlarda musaıt tatıl bırlıkte gelme dhaa uygun bır de cok uzagız onlara.

Aynı sehirdeler zaten gidilirse ıllakı ugrarız. Kaynnamgıl ıkı kere geldıler evlendıgımızden berı kısa sureli de olsa yanımıza. Babamlar henuz hıc gelmedı duzenımı merak edıyorlar en son ceyız kurulurken gorduler.Ben giderim sorun degılde agırlamk ıstıyorum.

Haklısınn canım bayramda normalds bızım gitmmemız gerekır. Ama babamlarda o zamanlarda musaıt tatıl bırlıkte gelme dhaa uygun bır de cok uzagız onlara.
Eşinizin tavrını hiç doğru bulmadım, size hak verdim.
Ama şunu da düşünmek lazım sanki.
Eşinizin babası bayramda size gelmek isteseydi eminim siz itiraz ederdiniz. Ben bayramda ailemi görmeyecek miyim diye.
Kim daha yakın kimle görüşüldü kaç kere gidildi bunları önemsemez bayramda görmek isterdiniz.
Birbirinizi ve aileleri kırmadan orta yolu bulursunuz umarım

Şımartmak mı istemiyormuş. Mantığa gel. Daha 9 aylık evlisiniz 9 yıllık değil. Ne zaman yapıcakmış isteklerinizi, kocayınca mı?

Bu arada ailen ramazanda gelmesin ne demek. Çok bencil kocan.

Ah şu oyunlar telefonlar televizyonlar . Keşke yine insan insanın yüzüne bakmaya konuşmaya mecbur kalsa. Keşke dozunda kullanlsa hersey

9 günlük tatilde kaynanaya yerleşmek bana saçma geldi. önce o sevdasından bi vazgeçirin.

Daha yeni evlisiniz şimdi gezip tozmayacaksanız ne zaman yapacaksınız bilemedim

Sinemayi bosver de.Baban gelecegini soyluyor esin istemiyor.La havle... Sen once bu konuyu hallet.Ailen geliyor ailen.Anan ve babana saygi gostermedigi takdirde kilic kusanacagini soyle.

Bulundugunuz yerde cay icmek icin veya piknik icin mekanlar yok mu? Varsa oralara gidebilirsiniz.Sinemayi ev ortamina uyarlayabilirsin.Il disina cikmaya useniyor olabilir.

Siz bayramda gidin ilk günleri orada geçirin sonra da ailenizle sizin yaşadığıiz şehre gidin. İki tarafın da gönlü olmuş olur. Biz de ilk evlendigimizde çok gezerdik biraz da arkadaş çevresiyle ilgili. Sürekli planlar yapardık ki eşim işi gereği çok yoğundu . Ama özellikle çocuk olduktan sonra düzen değişiyor. As etik gidilecek yere çocuğunuz karar veriyor gibi oluyor 😊 çünkü onu da düşünmek zorundasınız. En basitinden artık sinemaya giderken daha çok çizgi fi animasyon tercih etmek zorundayız. Ya da yemek yemeye gidiyorken kızımizi da düşünüp parkını yiyeceklerini ona göre karar veriyoruz. O yüzden şuan en rahat zamanınız bunu esinize bir şekilde anlatın ve orta yolu bulun.

Back
X