Montessori eğitimi seminerlerine katılmış anneler yada miniklerine uzun zamandır montesoori eğitimi veren anneler;
Montessori eğitimine yeni başlamış yada sadece duymuş başlıyacak olan,yada bılgı edınmek isteyen anneler
Haydi buyrun bilgilerinizi,deneyimlerinizi,bu yoldaki aşamalarımızı paylaşalım.anlatalım ,ögretelim,öğrenelim,resimleyelim...miniklerimizi montessori eğitimi ile buyuturken bırbırımıze destek olalım paylaşalım...
Birbirimizin fikirlerine yaratıcılığına ihtiyacımız var...
Çocuk buyutmek ,ona zaman ayırmak keyiftir...keyifler paylaştıkca artar...
Bol ve yaratıcı aktiviteli gunler bizim ve miniklerimizin olsun....
Aslında alibabadan alışverıs eden bulunsa o sıtede hersey var ve fıyatlar tr gore cok cok uygun
Sizi de aktıf olarak gormek isteriz
2012 mayıs annelerinden beni hatırlamamanıza sevındım doğrusu...amiyane tabirle salak bı gecmişim var tabı hepsi değilll haşaaa cok guzel anılarım gecmişim coğunlukta...
tüm yorumları okudum, takip edildiğini bilmek çok güzel. katılımlarınızıda bekliyorum.
Montessori yapmak Türkiyede çok zor. dün bunlunduğum şehirde kızıma kitabı bile zor buldum. buldum derken olanla idare ediyorum. koca kitapçıda bir kitap bulamadım ayına uygun, çıktım ordan. bi tane kırtasiyede kavramlar şekiller sayılar şeklinde 10 lu bi seri buldum, hafif kalın 4 yapraklı hepsi. çok beğenmesemde hemen kaptım. bi defteride kitaba çevirmeyede başladım. böyle böyle idare ederim artık.
bu arada okulların açılmasına çok sevindim, kızıma üzerinde geometrik şekiller olan bi cetvel aldım. şekillerin içini boyatıp öğretmek için :) pomponda bulduk, onlarıda nar ayıklamak için üstü petek şeklinde plastik bir kap var onun içinden attırıyorum.kulak pamuklarını pet şişeden attırmak çok zor oluyordu. çünkü pamuklarını dişleriyle ayıklıyorsayı çubuk ve fasülyeleri vardı onuda aldım. fasülyeleri yutar diye kaldırdım. bol bol mukavva aldım. yüz ifadeleri çıkartıp oyun yapıcam. şimdilik üzül-şaşır(gülçin ögretmenin atlar şarkısındaki gibi şaşırıyor)-gül dedğimde yapıyor. öksürüp horluyorda :)
Eki Görüntüle 795276
Hem renkli hemde siyah beyaz hazırlıyorum. defterimize siyah beyaz çıktısını yapıştırıyorum. sonrada ondan söylediğim nesneyi bulmasını isticem.
BANYO GEREÇLERİ
Eki Görüntüle 795271 Eki Görüntüle 795272
MUTFAK GEREÇLERİ
Eki Görüntüle 795273 Eki Görüntüle 795274
birde şöyle bir oyun var. odanın birinden bi nesne alınıyor ve o nesnenin hangi odaya yada nereye ait olduğu soruluyor. ilerleyen zamanlarda bu şekilde devam ederiz artık..
Birde köpük tabagın üstüne küçük bi kare çizdim CD kalemiyle, çizginin üstüne kürdan batırmasını istedim, iyi gidiyor.
montessori eğitimini ve materyalleerini çok başarılı buluyorum. çok güzel bir konu olmuş teşekkürler..
o konuları hatırlıyorum ama onun sen olduğunu bile unutmuşum.önemli olan şimdiki paylaşımlarımız bence böyle düşünme.mesela burayı bulmama yardımcı olan köşeminderi arkadaşıda göremiyorum ne zamandır.oysaki oda bu konularda çok ilgiliydi.
Eğitici Ahşap Oyuncaklar | unnado kızlar burada güzel oyuncaklar var.hatta ferezya nın paylaştığı ayakkabı bağlamayı öğreten bi oyuncak da var.ilgilenenler için duyrulur.ben bir iki parça bişey aldım
2 yaş ve üzeri çocuklara uydugunu tahmın ettiğim birazda bilim içeren etkinliği sizinle paylaşmak istiyorum.
malzemeler. lahana yada kerevezi
2 cam bardak veya kavanoz
2 farklı gıda boyası ve su
cam bardak veya kavanoza biraz su ve gıda boyası koyuyoruz içine lahana yı koyuyoruz 8 saatın sonunda lahanadaki farkı gözlemliyorsunuz
çok çok çok teşşekkür ederim. ne zamandır aradığım selefon oyuncagını buldum :)Eğitici Ahşap Oyuncaklar | unnado kızlar burada güzel oyuncaklar var.hatta ferezya nın paylaştığı ayakkabı bağlamayı öğreten bi oyuncak da var.ilgilenenler için duyrulur.ben bir iki parça bişey aldım
Henuz cok erken oldugunu bılmeme ragmen okul oncesı kavramlar kıtabını aldım.onun içinde bu yuzlerden var.suan taklıt yeteneklerı ust sevıyede oldugundan ışe yarıycanı kullanabılcegını duşunuyorum.
Bı ara ıstanbula gıderken yada donerken afyonda sana ugrayıp defterının fotokopisini cektireyım barı
Dun akşam babaannesı geldı bıze.ve bı baktım bızımkı tum yaptıgım oyuncaklarını tek tek gosterıp onlara nasıl oynancagını oğrettıdemekkiiii yaptıklarımı cok sevmış
çok güzel olmuş çokta başarılı şeyler var ben pek takip edemiyorum ama edecem...başarılı buldum paylaşım yapanların da ellerine sağlık bende yakında yaptığım düzenlemeelri paylaşırımm ..
[video=youtube;tSvWQJPhaQU]http://www.youtube.com/watch?v=tSvWQJPhaQU[/video]
ev yapımı montessori programı bi izleyin isterseniz. dil bilmesemde görsel anlatım oldukça başarılı..
Eki Görüntüle 796302
Hangı yasta olursa olsun her cocuk ıtmeyı cekmeyı suruklemeyı sever özellikle kendınden buyuk eşyalarıbu esyaları tasımak ıçın ona yardımcı bı araba yaptırdım.
Benım kÜçüklük resımlerımde de var aynısı ve favori oyuncağımmış...simdi de kızımın var...evı bu arabayı cekiştirerek gezıyo...henuz ustunde esya taşımayı kesfetmedı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?