Montessori Anneleri ve Minikleri

hayırdır o ne oluyor bende blmiyorum.. yada biliyorumda isim yabancı anlayamadım..:44:
ama ferezyadan sonra bende isterim :) çok merak ediyorum doğrusu..

Freedom harika bi işe girişti
Belki taslak halinde söylemek istemeyip bitmiş halini süpriz yapar

freedom
bi nar, limon ve kara üzümde ben alsam ne güzel olur
ben elimdekileri yapmak için nasıl uğraştım bir bilsen

umarım işine yarar

dün akşamki aktivitelerimiz
- deliklerden kalem sokmaca
- aktivite kutusundan şekiller atmaca (yuvarlak, kare, üçgen)
- yumurta kolisine kozalak dizmece
- şekiller yapbozunu
- kaşıklla ayıklanmış nar yemece

En guzel ve şiddetle tavsıye ettığım oyuncagımız...
Hem bilionuz muuu montessori aktııtelerının en basında yer alıomuşşş

Bu minik vileda için 21 aylık erkek kuzenıyle kavga edıp,evımı temızleme yarışına gırıolar
Hem de koltuk altlarını eğilip silio,halıların uçlarını kaldırıo
Kime cektı kı bu çocuk

hehehe bizimkide koltuk ve halı altlarını mini süpürgeyle alıyodu. bizdede var oyuncak viledadan, su koydun mu onun içine. ben döker diye koymamıştım. sanırım bu yüzden pek fazla ilgilenmemişti

Merhaba arkadaşlar ben cepten girdigim icin aktivite resimlerimizi paylasamiyorum bir ara pc den toplu yuklemeye calisacagim. yalniz birsey soracağım kendi uyguladiginiz aktiviteler haricinde cocuklariniz ne tur oyuncaklarla oynuyorlar benim oglum 16 aylık tavsiye edebileceginiz oyuncaklar varsa resim veya link atabilir misiniz?

çok teşekkür ederim yarar tabii yaramaz mı süper olmuş..
ellerine sağlık..

bol akitiviteli bir haftasonu olur umarım:)

hehehe bizimkide koltuk ve halı altlarını mini süpürgeyle alıyodu. bizdede var oyuncak viledadan, su koydun mu onun içine. ben döker diye koymamıştım. sanırım bu yüzden pek fazla ilgilenmemişti

Su koyarmıyım hiç içine
Toz alıyodum gecen gun onada bez verdım eline lakin benım yaptıgım gıbı bezı yıkasın ıslak olsun dıe tutturdu.mecbuuuurrrr ıslattım!sonuç heryer lekeli oldu

Son düzenleme:

Merhaba
Biz artık oyuncak almıyoruz dıyebılırım.ama evımızde olanlar ve elimizin altında sıklıkla bulunan sevdıklerimizi senın ıçın fotoladım;

. Bunu lesinlikle tavsiye ederım cok eğlenip çok enerjı atıyo kızım.hem toplar baska bısıru aktıvıte de işe yarıyo

Ikea tunel...acık halını cekmedım.bu da cokcana enerjı attıgımız bı oyuncak hatta içine top koyup toplamaca da oynuyoruz...

. Mothercare kum su aktıvıte masası...sımdılık içinde fındık var canı sıkıldıkca gıdıp aktarma yapıyo.hem ustundeki kapagı sayesınde calışma masası olabılıyo

. Cırtlı sebze meyve kesme tahtası...bununlada akşamları babasıyla oynamayı çok sevıyo...el goz koordınasyonu ve el becerılerı için çok guzel bı aktıvıte

.

ritim duyusu için

kipa bloklar...her bırınde rakam bultak sekıl ve hayvan var

bultaklar...suan sadece kıyafet gıydırılen kız ılgısını cekiyo ve oynuyo.bunun erkek versıyonu da var.oyuncak annesinden bu ve sebze kesme...

Bırde boncuk labırentı var ama onun resım yuklemesı sırasında sıstem hep hata verdıgınden yukleme yapamadım onu da gıttıgıdıyor dan almıştım ıkea larda var...oyuncak annesınde de ceşitleri var

Renk ve Sayıları ögretmek amaçlı kullanılan kartlar. ayrıca yanlarındaki sayılar kadar mandal takılabilir.
Ölçüleri : 20x25

Sayı kartları, renk eşleştirme olarakta kullanılıyor. üzerindeki daireler kadar ponpon, düğme yada renkli makarna konulabilir.
Ölçüleri : 20x27

Sayı Kartları
Ölçüleri : 20x30

Aynı sayı kartları sadece ölçüleri daha büyük.
Herbirinin Ölçüsü : 20x30

Sayı yaprakları; yapraklarla aynı sayıda yuvarlağı olan uğurböcegi kapragın üstüne konularak eşleme yapılıyor.
Ölçüleri Yaprak için : 20x30
Uğurböceği için : 10X15

Sayı sıralama Treni
Ölçüleri : 30x20

Not : ölçü diye nitelendirilen resmin tamamıdır..
ben dijital baskı yaptırmayı planlıyorum, sonrada Pvc kaplarım diye düşündüm. öneri varsa alabilirim..

ponpon düğme yada renkli makarnalarla renk eşleştirme..
Ölçüleri : 20x30

Renk kartları
Ölçü : 15X20

Renk kartları
Ölçüleri : 20X30

Renk eşleştirme kartları. en üste rengi koyuyorsunuz aynı renge sahip resimleride alta sıralıyorsunuz..
Ölçüler : 20X25

Hayvanları gölge eşleştirme kartları. 2 şer tane çıkartıp eşleştirme kartı olarakta kullanabilirsiniz..

Eşleştirme kartları
Ölçüleri : 20X20

Eşleştirme Kartları

Ölçüleri : 30X20

Kuş Eşleştirme kartları

Zıt Kavramlar Kartları

Eklentiler

• $esleme2-.webp
    7,1 KB · Görüntüleme: 171

Robot yüz ifade kartları
Ölçü : 30X20

Robot yüz ifade kartları, ölçü farklılıgı var bu daha büyük versiyon
Ölçü : 20X30

yüz ifade tamamlama kartları

Alfabe eşleştirme kartları. kesip PVC leyip eşleştirebilirsiniz..
Ölçüler : 20X30

Resimli Alfabe de yapmayı planlıyorum fakat biraz zaman alıcak

Şimdi fark ettim birkaç harf eksik en azından bulunsun

süpersin.. gerçekten okadar işe yarar kartlar hazırlamışsınki..
puzzle, büyükten küçüğe, renkler, eşleştirmeler...
harika bayıldım.. ellerine sağlık emeğine sağlık..
bende bgn keçe ile pvc almıştım nasılsa lazım olur diye:)
iyikide almışım baksana döktürmüşsün.. gerçekten süpersin çok sağol..

Araba Kartları

Gezegen Kartları

Hayvanlar

Yavru Hayvanlar
Ölçüler : 20X25

Sebzeler
Ölçüler : 30X40

Hayvanlar
Ölçüler : 30X40

Eki Görüntüle 817971 Eki Görüntüle 817972
Zıt Kavramlar

şimdilik bu kadar, ben bazılarını bu resimdeki gibi kullanmayı düşünüyorum. kartlar yuvarlak bir halkaya geçirilip kitap olarakta kullanılabilir..

Herkese iyi geceler..

NOT : ben biraz kendime yönelik çalışmalar yaptım. umarım herkes faydalanır..

Son düzenleme:

Ricaederim, işinize yarasın ben daha çok sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…