burcum merhaba öncelikle seni ve diğer tüm anneleri tebrik edyorum harikasıız imreniyorum ameliyat gecirdiğim için elifnur ile olan aktivitelerimize cok geliştiremedik ama kitap konusunda ilerledik cok sükür :)
burcum sana sorcağım sey işte olduğum için burdan yazdım aslında faceden soracktım hani su ponponlar var ya onları nerden buldun canım ben bulamadım nerden temin edebilirm canım. hepinizi öpüyorum insallh aktivitelerimiz ile bende aranızda olacağım.
bu arada gecen paylastığın tv ile ilgili yazıyı okudum elif son birkaç haftadır sadece pepe ve keloğlanı izliyor ama cok fazla değil tv ye karsıydım halada karsıyımda ama farkettimki konusmasını etkiledi ben o tv izlerken sürakli yanında konusyorum ona neler gördüğünü anlatıyorum böylelikle belkide vicdanımı rahatlatıyorum ama nesem bizden son haberler böyle öpüldünüz hepiniz
MERHABA ANNECİKLER
nasılsınız bakalım usb kablamu unuttuğum için foto yükleyemedim malesef birkaç aktivite resmiizipaylasacaktım ama olmadı aksam insaalh. bu arada size danısmak istediğim birsey var elifnur ile genel anlamda herseyi yapıyoruz sadece üst üste birseyi koyduramıyorum kesinlikle yapmıyor ilk önce ben yapıyorum hemen yıkıyor ona yapması için yardım ediyorum yada hadi yap diyorum yapmıyor sonra kendimce kızıyorum ona belli etmesemde sonra duruyorum zorlamk yok bir gün yapacak diyorum ama bunu yapması gerekmezmi
demekki yıkmak daha eğlenceli gelmiş ona :) bizimki 16 aylık 17 ye gidiyoruz 3 kuleyi anca koyuyor üst üste. seninki ne kadarlıktı unuttum ben ama 16 aylık bebek için 3 kule diyordu nette. bu gün kule aktivitesi yapalım bizde, bakalım neler olucak :26:
CANIM BENİM KIZIM14 mayıs 2012 doğumlu bakalım aksam bir daha deneyeceğim ne kadar basarılı olcağız
bizimkide 19 mayıs doğumlu, bir kere üç kutudan kule yaptı. diğer kutda arı resmi vardı, farkeder etmez diğer kutunun içine saklamayı tercih etti. merak ediyorum 6 kutuyu üst üste ne zaman dizecek..
akvaryum çalışması için balık sticker aldım ama bugün uygulayamam. sanırım yarın yapıcaz, o zaman resimlerini koyarım..
Birde ŞOK tan bol bol kitap aldım. bir kitapta iki kitap gibi birşey. arkasını çevirip diğer kitabı okumaya başlıyorsunuz.
Eki Görüntüle 826086 ön yüzü
Eki Görüntüle 826087 arka yüzü
Eki Görüntüle 826088 bi hikaye bitiyor diğeri başlıyor
Eki Görüntüle 826089 kısa kısa hikayeler, kızım şimdiden sevdi..
yolu ŞOK a düşenler bi baksın derim ben..
merhaba anneler. aranıza yeni katıldım. bende çocuğumu montessori yöntemiyle büyütmek istiyorum. sayfaların bi kısmını okumaya çalıştım ama inanın nereden başlayacağımı bilemedim. bana yardımcı olur musunuz? oğlum 16 aylık. vaktinin çoğunu bilgisayar ve tv başında çizgifilm izleyerek geçirir. çizgi film olmadan asla yemek yemez. onunla oyun oynamaya çalışıyorum ama çok çabuk sıkılıyor herşeyden. bir hayli de asabi onun için yaptığım oyunları ya bozar, ya kırar, ya dağıtır. bir de hiç konuşmuyor. konuştuğu tek kelime "me-me" :) bu durumda beni üzüyor. ona faydalı olacak bişeyler yapmak istiyorum. bilgisayar ve tv den kurtarmak istiyorum onu. sizler bu konuda tecrübelisiniz. rica etsem bana küçük bi liste hazırlayabilir misiniz? günlük neler yapabilirim mesela?[/QUOTE
Benim oğlumda bir oyuncakla fazla oynamaz sounda döker saçar hatta en başından sinirlenirdi.Odasını montessori ile düzenledikten sonra istediği oyuncağı istediği zamanda raftan alarak kendi oynamaya başladı.Bu şekilde daha önceleri döküp saçtığı mataryeller ile hakkını vererek zaman geçirdiğini farkettim.Yani sunum şekli çok önemliydi.Bir oyuncağın bir rafta özel bir yeri varsa çocuk içinde vardır.Ama diğer oyuncaklarla oyuncak sandığının içindeyse pekte bir şey ifade etmiyordur.Bunu çok rahat söyleyebilirim.
merhaba anneler. aranıza yeni katıldım. bende çocuğumu montessori yöntemiyle büyütmek istiyorum. sayfaların bi kısmını okumaya çalıştım ama inanın nereden başlayacağımı bilemedim. bana yardımcı olur musunuz? oğlum 16 aylık. vaktinin çoğunu bilgisayar ve tv başında çizgifilm izleyerek geçirir. çizgi film olmadan asla yemek yemez. onunla oyun oynamaya çalışıyorum ama çok çabuk sıkılıyor herşeyden. bir hayli de asabi onun için yaptığım oyunları ya bozar, ya kırar, ya dağıtır. bir de hiç konuşmuyor. konuştuğu tek kelime "me-me" :) bu durumda beni üzüyor. ona faydalı olacak bişeyler yapmak istiyorum. bilgisayar ve tv den kurtarmak istiyorum onu. sizler bu konuda tecrübelisiniz. rica etsem bana küçük bi liste hazırlayabilir misiniz? günlük neler yapabilirim mesela?
stickerları yine SOK ta buldum, bulur bulmazda aldım. uzun zamandır arıyordum, milyoncularada sordum kalmamıştı. şu ara aktivite yapamıycaz çünkü Ankaraya yolculuk var. yarın kızımla otobüs yolculuğu yapıcaz, bakalım bizi nasıl bir macera bekliyor. bu arada bende Hülya, memnun oldum. 32 yaşındayım, 1 kızım var :) hiç üzülme günde 1 aktivite yapsanız yeter. benim kız raftan oyuncagını alıp kendi oynuyor bu aralar. böyle bi yeri yada rafı varsa gün içinde de o kendi kendine aktivit yapar zaten. önemli olan zamanı en verimli şekilde geçirmek..bizimkide bir kez sanırım yaptı kule bakalım suana kadar yapmaya çalısıp yapamadığımız tek çalısma kule yapma çalısmamız oldu sanırım off ya yasadığım yer cok küçük diasa ve bim dısında birde yerek marketleri sayarsak baska birsey yok onun için burda pek fazla birsey bulamıyorum kızıma balıkesir merkeze gitmem lazım oda her an mümkün değil kitapları cok beğendim stickerları nerden aldınız acaba freedoom benim adım ayşe buarada pek tanımıyoruz birbirmizi burcu dısında pek kimseyi bilmiyorum 26 yasındayım 1 kızım var çalısan bir anneyim ancak aksamları vakit bulabilyoruz aktivitelere onuda elif bir hafta öncesine kadar 7 de uyuyordu ben eve 5,30da gelyordum artık 9-9,30 uyuyorda vakit gecirebiliyoruz
kesinlikle katılıyorum, rafı döküyor saçıyor ama materyallerle doğru şekilde oynuyor en azından. illa başında durmama gerek kalmıyor bu aralar..merhaba anneler. aranıza yeni katıldım. bende çocuğumu montessori yöntemiyle büyütmek istiyorum. sayfaların bi kısmını okumaya çalıştım ama inanın nereden başlayacağımı bilemedim. bana yardımcı olur musunuz? oğlum 16 aylık. vaktinin çoğunu bilgisayar ve tv başında çizgifilm izleyerek geçirir. çizgi film olmadan asla yemek yemez. onunla oyun oynamaya çalışıyorum ama çok çabuk sıkılıyor herşeyden. bir hayli de asabi onun için yaptığım oyunları ya bozar, ya kırar, ya dağıtır. bir de hiç konuşmuyor. konuştuğu tek kelime "me-me" :) bu durumda beni üzüyor. ona faydalı olacak bişeyler yapmak istiyorum. bilgisayar ve tv den kurtarmak istiyorum onu. sizler bu konuda tecrübelisiniz. rica etsem bana küçük bi liste hazırlayabilir misiniz? günlük neler yapabilirim mesela?[/QUOTE
Benim oğlumda bir oyuncakla fazla oynamaz sounda döker saçar hatta en başından sinirlenirdi.Odasını montessori ile düzenledikten sonra istediği oyuncağı istediği zamanda raftan alarak kendi oynamaya başladı.Bu şekilde daha önceleri döküp saçtığı mataryeller ile hakkını vererek zaman geçirdiğini farkettim.Yani sunum şekli çok önemliydi.Bir oyuncağın bir rafta özel bir yeri varsa çocuk içinde vardır.Ama diğer oyuncaklarla oyuncak sandığının içindeyse pekte bir şey ifade etmiyordur.Bunu çok rahat söyleyebilirim.
bende evin bir köşesinde ona yer ayırdım. artık istediği bi aktiviteyi kendisi getirip önüme koyuyor. oyuncak sepetinden de vazgeçemiyor ama bazen de bi ucundan tutup onu önüme getirmeye çalışıyor. bu arada benim oğlumda 23 mayıs doğumlu :)
büyüdükçe akıllanıyor, bayılıyorum bu hallerine. bizimki daha çok parmağımızı tutup götürüyor istediği şeyin başına
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?