Montessori Anneleri ve Minikleri

sağol canım ıkeadan bir bakıyım sanırım parça parca satılıyor bir bakıyım netten oyuncaklar için dolap baktım pek bişi bulamdım önerebileceğiz br seyler varsa beklerim

Ben once bunu almaya gıttım ıkea ya;

ama hepsi cekmece de olup goz onunde olmıycanı düşünerek bunu aldım ve daha cok begendım;

bu aslında bı kitaplık lakin ben yan cevırıp koyucam boylelıkle boyuna uygun her rafında oyuncagı olan bı unıtesı olacak.ıkı de kutu aldım mınık oıjncaklar ıcın çekmece olcak.bırde mınık kutular almayı yada yapmayı planlıyorum ki ıçıne flas kartlar yaptıgım balıklar vırtlar zırtlar konulup duzenlı olsun...hee bırde kitaplık aldım;

Bırde;
ama bunu henuz kullanmaya bılırım...

Son düzenleme:

bunuda cok beğendim buda ıkeadamı

Son düzenleme:

AZ ÖNCE YAZDIĞIM MESAJ NE GÜZEL GELMİŞ ÖYLE:44::44:
BURDAN YAZIYIM O OYUN CAK DOLABI BENİM FAVORİMDİ ama bede hiç bir sey görünmüyor diye vazgectim
ktaplığa ev için bakmıstım ama şimdi senin düşücen ile elif için bakacağğım sağolasın
kutularıda ayakkabı kutularını renkli kağıtlar ile kaplayıp hazırlamayı düşünüyorum
en sondaki cepli olanda güzel odamı ıkeadan ve son olarak basit bir dikiş makinası almalıyım yavas yavas dikmeye baslamalıyım

Merhabalar anneler...bende yeni katıldım aranıza 19 aylık bi oğlum var ve çalışan bi anneyim bende bu tarz uygulamalar yapıp oğlumla vakit geçirmek istiyorum ama eve gittiğimde çok yorgun hissediyorum elimden geldiğince isteklerine cvp vermeye çalışıyorum eğitici oyuncaklarımız vs.var onlarla birlikte oynuyoruz fakat henüz hiç eşleştirme yapmadık merak ettiğim kaç aylıkken başlanıyor eşleştirmelere ?

merhaba canım aramıza hosgeldin bende çalısan bir anneyim seni cok iyi anlıyorum ev iş cocuk üçlemi bazen cok yorucu hale geliyor rabbim kuvvet versin .. Montessori uygulamaları aslında 18. Aydan itibaren baslıyor benim 17. Aylık bir kızım var biz mesela kule yapmaya yeni basladık eşleştirmede sanırım 20 aydan sonra yapılabiliyordu emin değilim ama birde her çocuğun gelişimi oyunlara tpkisi farklı mesela benim kızım düzen gereken oyunları pek sevmiyor üst üste dizme gibi o yıkmayı dağıtmayı koparmayı seviyor çocuğun tarzına göre oyunlar bulabilirsin bunu içinde cok güzel bloglar var onları takip edersen ve burda farezya ve fredomm masallh cok aktif anneler onlarda sana cok yardımcı olurlar bende elimden geldiğince yardımcı olurum

ama montessoride en güzel verimler 24. Aydan sonra baslıyor bizimkiler hep ön hazırlık

çok teşekkür ederim canım aminn hepimize inşallah...canım benim oğlumda aynı 10 aylıkken aldığımız kuleler tuğla tarzı bloklarımız var ama dizme denen olay çıkınca hemen kaçacak delik arıyo dizili bişey görsün bi yumruk atıyo sevinçten havalara uçuyo
oyun konusunda çok becerekli değiliz ama benle güzel iletişimi var dediğimi güzelce anlar uygulamaya çalışır bu yönü çok hoşuma gidiyor bu aralar taklide sardı ananen gözlerini nasıl yaptı ? baban nasıl araba sürdü ? vb.sorulara haketleri de yaparak cevap veriyo kitaptan hoşlanmıyo okutmuyor da kendi de bakmak istemiyo daha çok vurdulu kırdılı şeyler hoşuna gidiyo tv hiç izlemez 5 dk.bakıp sıkılır öyle yaramaz bi çocuk da değil sankindir..

ne güzel benim fıstıkta kitapla 10. Ay tanıstı ben okuduğumda işte 1 sayfa ancak dinleyebilirdu ama bakıcımıza asla izin vermiyordu okumasına ama şimdi kitapları alıyor biri gelince ona veriyor kısa bir süre okumasına izin var sonra hemen kitap değişiyor bende artık sadece resimleri anlatıyorum ozamn daha uzun süre ilgileniyor bizdede söyle bir olay gelişti yaklasık 3 haftadır bağırıyor bildiğin cığlık atıyor inanılmaz inat ediyor dediği olmayınca cığlık cığlığa ağlıyor herseye hayır sanırım 2 yas sendromuna erken girdik tek kötü yanı suanda bu huyları nasıl vazgegecek bilmiyorum ama onun dısında kendi basınada oynayabilen bir cocuk yanında olduğumuz sürece oynar ama en cok ou döndür hoplat zıplat yerde yuvarla sev bunları seviyor hayvanları cok seviyor kedi köpek bolca seviyoruz benim cadıda böyle bir bebiş

sen anlatırken gözümde canlandı birden aslında çok benziyorlar bu dönem çocukları demek ki bizde hafta sonu darıca hayvanat bahçesine gittik o hayvanları karttan görüyordu hafta sonu yakından görünce bayıldı resmen çok hoşuna gitti yem attı çok hoşlandı..bi dönem bizde de vardı canım o bağırmalar çığlık atmalar onlardan ara ara çıkıyo sesler ama inatlaşmayı bıraktı 1 haftadır sırtıma binmek istiyo deh deh diyo artık iyice yorulmaya başladım peki babalar da bu oyunlara dahil mi babaların görevi nedir evde neler yapıyorlar ya benim eşim biraz devre dışı bırakıyo kendini

insaalh gecer canım valla ben elimden geldiğince dahil etmeye calısıyorum istiyorum ki aralarındaki bağ pekişsib özellikle hafta sonu birlikte ekmek almaya gidiyorlar ben temizlik yapacaksam onu dısarı cıkarıyor mesela bu aksam parka götürecek hava güzel bazı aktiviteleri birlikte yapmasını istiyorum ilk basta onla pek oynamak istemyordu ama şimdi iksi mutlular babası onu hoplatıo zıplatıo ceviriyo atıo tutuyor ama br dönem kopuktu artık iyiler cok sükür bu ay için aktiviteler yaptım onların hepsini babımızın hazırlamsını isticem bakalım ne olcak

benimle de paylaşır mısın aktivitelerini bizimkiler hala kopuk hep benimle birşeyler yapmak istiyo oğlum

benimle de paylaşır mısın aktivitelerini bizimkiler hala kopuk hep benimle birşeyler yapmak istiyo oğlum

bir dosya hazılıyorum bu ay içn bitsin burdan atarım sana yada mesaj olarak atarım canım olurmu hla bitmedi biraz işim var onları bitiriyim kaldığım yerden devam etcem malum hem kızım için hem devlet için calısıyorum

çok sevinirim cnm sağol kamu da mı çalışıyorsun? ben özeldeyim ay ne güzel bende kopya çekerim senden ya hiç aktif değil burası :26:

çok sevinirim cnm sağol kamu da mı çalışıyorsun? ben özeldeyim ay ne güzel bende kopya çekerim senden ya hiç aktif değil burası :26:

evet kamudayım evet malesef aktif olamıyoruz ama olur insallh işim bitsin birkaç foto eklicem dosyayıda eklerim

fredomm bunlar matbaadan mı cıktı alındı tatlım

reklamcı olduğumuz için Ankaraya gidince folyaya dijital baskı yaptı dedesi. akvaryumda basmıştık dün akvaryumu kestim PVC kapladım, balık stickerları yapıştırdı kızım. dünden beri balıkları söküp söküp yapıştırıyoruz :) şiddetle tavsiye ederim, çok sevdi. yapıştırdığı balıklarıda tek tek öpüyor :)
bu gün omlet ve kek için yumurta kırdırdım. keki çırpmamda yardım etti, çok sevdi ağzı kulaklarındaydı kitap okudum. sonra babanne geldi onunlada oynadı. şimdi uyuyor. yeni aktivitemiz yok, eldekilerle yetiniyoruz :)

raf sistemi gerçekten çok yararlı, kendi kendine montessori yaptığını görünce pek seviniyoruz

ohh ne güzel birde foto koyarsanız net anlamış oluruz çok teşekkürler

Merhaba hoşgeldııın
Benım de kızım 17 aylık ve bıtanemo nun anlattgı gıbı ıkı yas sendromu ıçerısındeyız sanırım inatlaşmalar yoğunve sureklı yapışıgız yanı gunduz bensız hıc oyun oynamaz iş bile yaptırmaz bana.eşlestirme için henuz erken genelde okudugum bloklarda 22 ay civarı basıt eşlestirmelere başlamışlar.bız eşlestırme olarak suan;evım dıe bı ktabımız var orda edeki nesneler var koltuk halı saat kapı lav bo tabak diş fırca vs gıbı...onları soruyorö:saat nerde,tv nerde lavaboda ne yapılır vs sonra gıttıgımız her evde soruyoruz bu evde saat nerde hadı kapıyı göster...

Özel mesaja ne gerek var tatlım burdan paylaşbızde yararlanalım su sıra cok plansız ve salmış hıssedıyorum kendımı.aalında haftalık planlar cıkarmaya başlasak önumuzdekı ay super olucak...freedom duy benı

Grubu bılen pek yok yada bılen cok ama gızlı takıpçıler sanıyorum daha cok faydalanmayı sevıyolar.elimizden geldıgınce aktıf tutmaya calışıyoruz.ama bitaemonun rahatsızlğı,freedomun ve benım bayram tatılım,hatta benım uzayan bayram tatılım derken durgunlaştık bay.keske fıkır fıkır aktıf bı grup olsa da fıkırler havada uçussa ne yapsak jıye değil bugun hangısını yapsak dıye duşunsek...

Cok kıskandım şu cıktılarınızı yaaaa...
Akvaryumu da a4 olarak paylasırmısın?bugun bırı 5 lt lik su sısesne balonlardan akvaryum kurmus cok hosuma gıttı.bı nevı duyusal havuz...oyle bı aktıvıte yapıp ustune de senın akvaryum-stıcker aktıvıten uygulanabılır

Babamız eve erken ghlen bı babaouzden genelde gunduzun yukunu aşam beden alır daha cok kızyla o vakıt gecırır.Eylul kendısı babasına görev koydu;aksam oturulunca cırtlı meyve sebze kesmeyı,küpten sekillerı atmayı ve babasının sor sorabılcegı kitapları getırıp kendı aktıvıtesını belırleyıp babasıyla oynuyolar...

Yarın oburgun yınedık cevırır artan kıtapları ıçın ona yada kendıme kıtaplık da yapabılırım dedım yanı bana cok işlevlı geldı.herseyııkeadan aldım.bende ayakkabı kutularını kumaşla kaplamayı duşunuyodum hatta kumaş bıle ayarlamıştım.ama ıkea burada evımızın dıbınde.yuruyese cıkıyorum oraya dogru bugun yıne gıttım oyun alanı ıçın halı aldımbırde kutular aldım.burdan gıdhne kadar daha neler alırım bılmıom a bıde balık sekıllı buzluk aldım renklı su ıle dondurum aktıvıte havuzumuza atar balık yakalamaca oynarız dıe dusundum

Ayyy dıkış makınası dıe bende tutturdum ama hem küçük hem pratık hem ucuz bısey olmalı.annem eskı dıkışçymiş bu evde 2 makına var ama cok heybetlı profesyonel işiburdayken belki dikiş işlerimi hallederım de dediğin gıbı evde bulunsa ıyı olur.alırsan yad. Bulursan kriteyerımıze uygun haber vermeyı unutma

herkese tekrar merhaba ve hoş bulduk. sayfaları tek tek okudum öncelikle azminizi ve becerilerinizi tebrik ederim hepinizin ellerine sağlık. oturduğumuz odamızı istediğim gibi düznledim sonunda eksiklerimiz yok değil onlarıda zamanla halledeceğiz . resimleri atacağım inş. sizden aldığım gazla patates adam yaptım ama mıknatıslardamı sorun var anlayamadım burun yada bıyık yapışmıyor. yani gövde üzerine olan şeyler yapışmıyor. neyse bulacağız bi çözüm inş. . duyu mıknatısları yaptım ama henüz vermedim .şimdiki hedefim aile albümü ve akvarym yapmak. geçtiğimiz günlerde parmak boyası, bulgurda hayvan aramaca ve pet şişeden pipet geçirmece aktiviteleri yaptık bide duyu şişeşerimiz vr tabi :) çok kısa zamanda foto atacağım inş....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…