Montessori Anneleri ve Minikleri

Asagidaki konularda genis bilgi almak icin hazirladigim web sitesinden faydalanabilirsiniz. Fakat henuz yapim asamasinda, bircok konuyu henuz yukleyemedim. Montessori Egitimi Nedir?; Montessori Duyusal Materyaller; Turkiye'deki montessori okullari ile ilgili bilgilere ulasabilirsiniz. Diger konu basliklarini da en kisa zamanda insallah yukleyecegim.

Pratik Yaşam Nedir? (Ingilizcesi “Practical Life” fakat Turkce olarak Günlük Yaşam Becerileri diye kullanılıyor.)

Pratik: Kullanisli, bir amaca yonelik manasi tasir.

Yasam: Hayati yasama sekliniz.
Pratik Yasam’in manasi ve amaci:
Pratik yasam, cocugun yasam aktivitelerini bir amaca yonelik olarak yapmayi ogrendigi egzersizlerdir.
Pratik yasam’in amaci, cocuga hareketlerinin uyumunu kontrol etmeyi kazandirmak, cocugun bagimsizligini kazanmasina ve cevresindeki sosyal ortama adapte olmasina yardimci olmaktir. Bu yuzden, cocuklara icinde bulunduklari sosyal cevrenin tam olarak bir uyesi olabilmeleri icin onlari ”Duzeltmeyi degil, ogrenmeyi ogretme” (Montessori) yi amaclar. Pratik yasam egzersizleri, ayni zamanda cocugun zeka ve konsantrasyon’unun buyume ve gelismesini amaclar, boylece cocuga duzgun bir sekilde dusunme yetenegini kazandirmayi hedefler.
Egzersiz Grupları
Pratik yasam egzersizleri dört farkli grupta siniflandirilabilir: On hazirlik uygulamalari; Denenmis uygulamalar; Nezaket, kibarlik; ve Hareket kontrolu’dur.
On hazirlik egzersizlerinde cocuk, dokme, katlama, tasima ve bunlar gibi konularda, temel olarak nasil hareket edilecegini ogrenir.

Başlangıç (Ön Hazırlık) Alıştırmaları

Kilim/Tabak AltlığıTaşıma

Kilim/Tabak Altlığı Yuvarlama ve Geri Açma

Sandalye’ye Oturma ve Kalkma

Masa Taşıma

Tepsi Taşıma

Sürahi Taşıma

Keskin bir nesne’yi Taşıma

Kapı Açma

Bir Kitabı Kitaplıktan Alma ve Geri Yerine Yerleştirme

Kitap Açma

Kitabın Sayfalarını Çevirme

Kavanoz/Şişe Açma

Kutu Açma

Örtü Katlama

Nohut, Fasulye vs. Kaşıkla Aktarma

Oglum 4 yasinda, kizim 23 aylik su an. Fakat kizim silindir bloklarla tanistiginda 19 aylik idi. Ve kendisine bloklari tek tek sundugumda, hepsini tamamlamayi basarmisti. Fakat bu bloklarin kullanimi icin esas yas araligi 3-3 1/5 dur. Cunku amac sadece bloklari yerleine yerlestirmek degil, uzun-kisa, buyuk-kucuk, kalin-ince kavramlarini da gorsel olarak ogrenmesidir. Pembe kule icin de yas araligi 3-3 1/5 dur.

Aslında bızı bılglendırıp yonlendırebılecek,bu denlı bılglı ve tecrubeli bı anneye ıhtıyacımız vardı.işin başındayken sizi bulduğuma gercekten cok sevındım.lütfen takibınızı bılgılerınızı esırgemeyın bızden.

Bu silindirler montessorının ana materyallerınden sanırım...ve yıne sanırsam tr de bulunmuyo ve bulunsa bıle cok pahalı dimi?gecengun bı sıte de 2.el fıyatını 300 tl olarak gordum.3 yasına gelınceye kadar uygun fıyata bulmayı dılıyorum

Tatıle cıkıyosunuz sanırım.ıyı tatıller ıyı yolculuklar...hafta sonu kitap alış verışıne cıkıcam alırsam bulursam paylaşırım.burda paylaşılan kıtaplar cok guzel,bı goz atın:
Bizim kütüphanemiz hikaye kitapları 1.bölüm | ferdanecimen's Blog

Montessori ıle ılgılenen çoğu anne sanırım blog yazıyo(yanı en azından benım tanıdıklarım ve rastladıklarım)
Şahsım adına konuşacak olursam bıcok bloğu takıp edıyorum ve değişik aktıvıtelerı sahıplerınden ızın alarak burada yayınlamaya calışıyorum.ama tabıkı tercıhım tabırı caızze armut piş hesabı olarak burda toplu olarak gorsem daha rahat olucak.takıbı daha kolay ve daha yaygın olacagını duşunuyorum.keske bızım burdakı amatorce cabamızı goren daha tecrubelı annler etkınlıklerını paylaşıp her resmin altlarına da blog sitelerının adreslerını ekleseler...cunku bılıyorum kı bı blogger ıçın de takıp ve tıklanma sayısı onların motıve ve teşviği için önemli değerli...

Son düzenleme:

Rica ederim, insallah burayi takip etmeye calisacagim. Cok tesekkurler.

bende yurt dışından baktım oralarda uygun 2 yaşından sonra almayı düşünuyıorum.

Wholesale Montessori - Buy Cheap Montessori from Best Montessori Wholesalers | DHgate

çok meşgulüm kitabını beğendim, kitapcıya bi ara sordurayım..

kızlarımla beraber yaptığımız montessori etkinlikleri için bloğuma bakabilirsiniz..

Kızlarımıza Hatıra: MONTESSORİ

çok başarılı, sayenizde yeni fikirler elde ettim. özellikle CD ler :)

Simdi gördum resımlerı:)
Bu ponponları nerden buldunuz bu kadar cok ve cesıtlı?

o büyüklü küçüklü renkli ponponlar nerede satılıyor???? bende merak ettim :26:

Evet montessori materyallerinin en bilinenlerinden. Bir int. sitesinde arkadas bir marangozla anlasmisti ve cok kisilere haber etti toplu olunca fiyati 180 tl ye yapacaklardi. Keske katilabilseydiniz, bir sormak lazim acaba yapildi mi?..

Sabah gunesınden faydalanalım dedık....

Sadece sularla oynamadık tabıkı...havuzun ıçındeki taşları toplayıp kaplarımıza doldurduk

İleride yapacagımız aktıvıteler ıçın malzeme aldım ve marangızda takıldım 2 saat dunama cok mutlu oldum....:)))
Bu montessorı benım eğlencem mı oldu acaba

rica ederim..paylaşımlarım devam ediyor blogda her zaman beklerim

aldığım keceleri boyle kuçuk parcaşar kesip evde pvc ıle kapladım.boylelıkle azcık ılerısı ıcın hem esleştırme hem renk öğrenme kartlarımız oldu.hemde yaptıgım kutunun deliklerine kart atmaca oynadık ki asıl bu amaçla yaptım suan ıçın.ve bu oyunu cok sevdı;

Kutumuzun bı yuzu burası...bugun bu tarafıyla oynayabıldık ancak...yarın otekı tarafını kullanıcaz ve dığer yuzu;

Farklı yonlere acılan kapaklar yaptım.kulplarını rptıyeden yaptım.bu gozlere cısım saklayacagız.ve nerde?oyunu oynıycaz ki bunu seveceğini düşünüyorum cunku su sıra bıseylerı saklayıp bıze kendınce "nerde"demeye bayılıyo...

bu gün oyuncakcıdan bi kaç bul tak aldım. en beğendiğimde ip geçirmeli oldu. ayrıca pomponları kırtasiyede buldum :)

sayılar için erken ama bul tak yapabilir hemde göz aşinalıgı olur. uzun bi müddet ben oynarım artık
şekiller bul takı, çok karışık renklerde ahşap boyamayla boyamayı düşünüyorum. montessoriye uygun daha sade bi hal alsın diye
buna bayuldım bol bol deliklerden bağcık geçiririz artık :) 6TL birşeydi..

bu gün Ankarada hayvanat bahçesine götürecektim kızımı, düzenleme varmış kapalıydı. sevine sevine gitmiştik, büyük hayal kırıklığı oldu. neyse en azından eğitici bi kaç oyuncak bulabildim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…