Montessori Anneleri ve Minikleri

Aklima geldikce paylasirim tuvalet kagidi havlu kagit cdler en sevdigim sey artik meteryalllerden faliyet yapmakbenimde yaza cdlerle balkonu senlendiricem kizim cok seviyo cdleri

20150204_121045_1.webp
Un, su, tuz ve kabartma tozu...Iste kabaran boya tarifi...sonrada mikrodalgaya girdimi puf puf sanat eserleri...

Canim ben 3 yaşındaki yeğenim e taklit edebileceği şarkılar öğretiyorum mesela 3 küçük ördek şarkısı kızım bile çok seviyo onu beni tataklit ediyo söylerken

Üç kucuk ördek ( üç işareti yapilir)
Pata pata giderek ( eller dize vurulur)
bir caddeye cikmislar ( bir işareti yapilir)
Sağa sola bakmislar ( sağa sola bakilir)
Anne ördek gecmis (gel gel işareti yapilir)
kalanlara seslenmis ( eller agizkenarina koyulur bağırıyor gb yapilir)
Vak vaka bak vak vakk
vik viki vik vik viik (ellerle vak vak yapilir)

Bundan sonra ki nakaratta anne yerine baba ördek denir

Ondan sonraki nde bebek ördek denir

Cok sevdim bu sarkiyi.uyaninca ogreticem.tesekkurler:)

Oyy masalh arada ağzına götürmeyi de ihmal etmiyr
Çok güzel bunu oğluma uygulayacam gerçi iki yaş için çok geç oldu

elegin delikleri cok dardı bizim kiz kıza kıza yaptı cıkartmaktan daha cok hoşlandı :)) sallayıp ses cıkarttı cıkardklarıylada kendi mama yedi bana yedirdi :)) baya bi oynadı cAresiz anlarımda geliyo parlak fikirler bana bazen hiçbişeyle oyalayamıyorum o zmanalrda evdeki bütün eşyaalr oyuncaga dönüşüyo :D cdler ayakkabı kutuları rulolar tabakalr canakalr kasıklar piknik setim var mesela onun bardaklarıyla kule yaparım o bozar cok seviniyo bozmaktan dagınıklıktan :)

bu gede top havuzu topları varya eşim onları kızımın donun içine kazagının içine soktu biz çok eglendik o baya bi cebelleşti çıkartmak için :))) sonra gelip bizim kazagımıza soktu topları taklitçi :)))

bide lastik tokalarını parmkalarna eline burnuna ayakalrına geçiriyorum o çıkartmaya çalışıyo minnacık parmkalarıyla ugrasıyo bu tür şeyler oyalıyo kızımı dikkatini toplıyo yoksa oyuncakalrın süresi 2-3 dakika :((

kızlar ben kızıma kitap okumak istiyorum elinde sürekli kitap olsun istiyorum ama çok yiyo kagıt diceksinizki sertlerinden al aldım onu bile yedi:(( hatta yumuşak eva kagıdını sert kartonla kaplayıp yapmışlar bir sayfası 3 kat yani onuda öle böle yaptı yırtmayı başardı sonrad ayırttıgı yerden yedi :((( nabıcam bilmiyorum ne zman geçicek bu kagıt yeme :KK64:

Cok sevdim bu sarkiyi.uyaninca ogreticem.tesekkurler:)
canım bide bas parmagım tekerlemesini bilirsin bütün aprmakların adını ögreteni onu aile bireyleriyle yap baba parmak anne parmak abi abla bebek parmak diye... bunun ingilizceside var you tubeden bulabilirsin cokta eglenceli bi kilibi var eger güzel konuşuyosa ezberleyebilir bile kızın :))) güzel konuşuyosa dedim çünkü ablamın kızı 3 yaşında susturamıyoruz herşeyi akpıyo görümcemin oğlu da 2bucuk felan oda gol maç anne baba cukalataya mırnav diyo hiç konuşası yok canı isterse cümle kuruyo malesef :((

Gecen yil yaptigim ve ilgi gormeyen button snake bugun yine sundum.basariyla ve zevkle yapti.anladim ki her seyin belli bir zamani var.parmak kaslari calisirken kendi basina giyinmesine yardimci temeldir bu etkinlik.
IMG_20150212_154318.webp

Denge; hem fizigini hem beynini calistirir.Bisiklete binme alistirmalari ...;)
IMG_20150212_161149.webp

kızlar merhaba,beni hatırlamışsınızdır umarım,uzun süredir giremedim buraya ama evde montessoriye tabii ki devam ettik,çok da faydasını gördük,oğlum mart sonu üç yaşını bitirecek,artık kendi kağıt kesebiliyor,boyalarla haşır neşir çok,oyun hamuru favorimiz,legolarla vs kendince dramalar yapıyor,renk eşleştirmeleri vs yapıyor,bana yardım ediyor kendince,artık kış geldi malum ve ben üç yaş bitiyor diye farklı bir şeyler de yapmak istiyorum,yaşına göre daha ilgisini çekecek şeyler,kağıt kalem keçe eva çok kullandık,kullanıyoruz,nette pek örnek bulamadım,geçen gün oturup düşündüm aklıma da çok farklı bir şey gelmedi,sizlerden de öneri gelirse sevinirim,hepinizi öptüm kızlar

kızlar merhaba,beni hatırlamışsınızdır umarım,uzun süredir giremedim buraya ama evde montessoriye tabii ki devam ettik,çok da faydasını gördük,oğlum mart sonu üç yaşını bitirecek,artık kendi kağıt kesebiliyor,boyalarla haşır neşir çok,oyun hamuru favorimiz,legolarla vs kendince dramalar yapıyor,renk eşleştirmeleri vs yapıyor,bana yardım ediyor kendince,artık kış geldi malum ve ben üç yaş bitiyor diye farklı bir şeyler de yapmak istiyorum,yaşına göre daha ilgisini çekecek şeyler,kağıt kalem keçe eva çok kullandık,kullanıyoruz,nette pek örnek bulamadım,geçen gün oturup düşündüm aklıma da çok farklı bir şey gelmedi,sizlerden de öneri gelirse sevinirim,hepinizi öptüm kızlar

Kizimla aralarinda bir ay var oglunuzun ve ben aklima gelen klasik yada degisik herseyi oyuna donusturup burada paylasiyorum zaten...

Back
X