Kekler - Pastalar Moonserose0 dan Fincanda Kek(Resimli)

moonserose

evli,mutlu,çok uykulu...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2008
4.461
755
398
ezine77 arkadaşımın netten bulup tavsiye etmesi üzerine denediğim bir tarifdir

10-12 Türk kahve fincanı kek çıkıyor bu malzemeden ama ben çay fincanında denediğim için 7 adet çıktı ,acemilik işde :))

Malzemeler;
2 yumurta
1 çay bar.süt
2 çay bar. tozşeker,
2 çay bar.un
2 yem.kaş.kakao
1 paket kab.tozu,
4 yem kaş sıvı yağ
tuz,
ceviz kadar margarin

Fincanları margarinle iyice yağlayınız ,yumurta ve şekeri birlikte bir güzel çırpalım.Sütü ilave edelim.yağını ekleyelim.un, kabartma tozu ve kakaoyu içine ekleyelip iyice karıştıralım.koyu ama akıcıbir hamurumuz oluyor fincanlara eşit şekilde paylaştıralım,yarılarından fazla doldurmayalım genişce bir tencereye dizip, fincanların dış yarılarına gelecek kadar su koyuyoruz.üzerine pamuklu bez örtüp (kapaktaki sular keklere damlamadan emsin diye)kapağını iyice kapatıp önce yüksek ateşte kaynayınca ocağı kısarak hiç kapağını açmadan 20 dakika pişirelim.altını kapatıp yine hiç açmadan 15 dakika daha bekleyelim.fincanlardan çıkardığımız keki sıcak sıcak afiyetle yiyelim :))

Eklentiler

• $Görüntü007.webp
    50,3 KB · Görüntüleme: 1.106
  • $Görüntü010.webp
    48,6 KB · Görüntüleme: 266
teşekkür ederim incitanemtuanacığım.nasıl buldun kekimi? senin yaptıkların yanında sönük kalıtor ama bekar ve vakti az bir kız olarak ancak bukadar yapabiliyorum

fincandan çıkartması zor olmuyor mu:uhm:
yok canım hiç zor olmuyor.fincanları margarinle yağladığım için ters çevirince hemen düşüyorlar

aa birde teflon tencerem yoook çelik tencerede olur mu acaba

çelik teflon...hiç farketmez şekerim,ilk gözüme çarpan tencereyle yaptım ben :)) yalnız ben çay fincanı kullandım biraxcık büyük oldular,sen kahve fincanıyla dene olur mu ?

ellerine sağlık
bu kek benim çoook sık yaptığım bir kek
içine varsa ceviz yada dövülmüş fındıkta koyabilirsiniz çook güzel oluyor
ben hep büyük fincanlarda yaptım. türk kahvesi fincanıyla denedim bikez pek küçük geldi gözüme
birde fincandan çıkardıktan sonra üzerine çikolata sosu yada evde bulunan nutella tarzı krem çikolatalardan da koyarsanız tam süper oluyor

cokacimcoook

teşekkür ederim kayraz,çok haklısın bende içine birşey koymadığıma pişman oldum.üzerine çikolatasosu dökerekde deneyeceğim

akşam oğluşumla yine fincan keki yaptık. kendisi tatlı türü şeyleri sevmez yemezde ama karıştırma kısmını çok sever. bu sefer ölçüleri 1 yumurta 1 bardak süt 1 bardak 1/2 bardak sıvıyağ hatta daha az 2 bardak un olarak yaptım tabi çay bardağıyla
birde içine kakao yerine sıcak çikolatalar var poşette onlardan koydum . tadı süper oldu
büyük kahve fincanlarıyla tam 5 tane çıktı
sabah işe getirdim arkadaşla afiyetle yedik yanında kahveyle

herkese tavsiye ederim mutlaka denenmesi gereken bir tat.
tekrar teşekkürler paylaşımın için

cokacimcoook alkisalkisalkis

süpersin kayrazcığım yaa ne hoş bir fikir,keşke resminide çekseydin , ben çikolata sosu ve fındık ile deneyeceğim o zamanda resim eklerim

harika görünüyo canım ellerine sağlık canım istedi bak şimdi yarın yapimboshayallersmile

Gerçekten çok farklı gözüküyor.
Ben denedim deneyeceğim diyene kadar zaman geçer.biri bana da yollasın

harika görünüyo canım ellerine sağlık canım istedi bak şimdi yarın yapimboshayallersmile
teşekkür ederim denmurcuğum, yap tabiki hatta yapınca sende resim ekle lütfen yerimseniben

Gerçekten çok farklı gözüküyor.
Ben denedim deneyeceğim diyene kadar zaman geçer.biri bana da yollasın

canım yakın olsan yapar getirirdim , telaşın bitsin sende dene ,hem yapımı zevkli hemde yemesi kaydirigubbakcemile3

vvvvvooooouuvvv süper görünüo gerçekten 1-2 güne kalmaz denerim ben bunuuuu ellerine sağlık

vvvvvooooouuvvv süper görünüo gerçekten 1-2 güne kalmaz denerim ben bunuuuu ellerine sağlık
sağol levrekciğim,umarım beğenirsin

ayy akşam eve gidince denicem bunu

dene canım hatta içine çikolata parçaları kat veya üstüne çikolata rendele çok güzel oluyor öylede,geçen akşam kardeşim istedi yine yaptım :))

sağol levrekciğim,umarım beğenirsin

dene canım hatta içine çikolata parçaları kat veya üstüne çikolata rendele çok güzel oluyor öylede,geçen akşam kardeşim istedi yine yaptım :))

dur ben eve gidince malzemelere bakıp deniyim bunu eklerim yarın resmini peki fincanlardan kolay çıkıyo mu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…