morala ihtiyacim var...kiskandimmi bilmiyorum..

Evlilikler de bu tür ayrıntılara takılanların mutlu, huzurlu bir evlilik yaşayamayacaklarına inanırım ben hep. O kadar önemsiz ki dert ettiğiniz şey , en güzel zamanlarınızda böyle birşey için 1 saniye kafa yormak bile lüzumsuz.
Kendimden örnek vereyim ,ailemin onaylamadığı bir evlilik yaptım, üzerimizde kot ve kazaklarla , ikimiz de 20 yaşında attık imzaları . 1 sene kayınvalide ile yaşadık. Ilk evimize çıktık, 1 oda 1 salon apart, açık mutfak kaba tabirle g.t kadar yer :) 2. El eşya satan yerlerden ev eşyası baktık, gocunmadık ve mutluyduk.
Babam çoktan affetmişti , eşyalarınızı ben alıcam dedi, yük olmamak için bir oturma grubu, 1 çift kişilik yatak , elektrik süpürgesi aldırdık. Eşimin annesinin evinde ki büro tipi mini buzdolabını , yıllardır kullandıkları 2 .el televizyonu aldık. Apart daire o kadar küçüktü ki 2 metre kare tek halı yetti, ananemin hediyesi . perdelerimi pazardan aldım ki koltuk takımıyla hiç uymuyorladı :) bulaşık makinasına gerek yok dedim. Çamaşır makinası eşimin patronunun hediyesi oldu. Yemek masası kanatları açılıp kapanan yuvarlak balkon tipi, 4 sandalyesi vardı yine katlanan. Sadece yemek yiyeceğimizde açıyorduk masayı , çünkü yer yoktu :) ama ben o evde en güzel kankalarımı attım, en güzel yemeklerimi yedim, en sevdiğim arkadaşlarımı ağırladım. Az ve eksik de olsa bana ait bize ait olan evde yaşamak gurur verdi bana.
2. Çıktığımız ev 2 oda bir salondu ama çok eskiydi, sürekli taşan tuvalet, karanlık bir mutfak. Hala birbiriyle uyumsuz eşyalar ama artık bulaşık makinamız da vardı :) babam dayanamayıp büyük buzdolabı aldı, yine yük olmayalım diye No frost aldırmadık :) evin apartman boşluğuna bakan yerden kocaman dev fareler ( sıçan deniyor sanırım) bizim eve girince oradan da taşındık :)

Neyse öyle böyle 10 sene geçti, 1 sene önce kendi evimizi aldık, sıfır 3 oda bir salon 135 metre kare , çift havuzlu bir sitede doğa ve deniz manzaralı. Ama Hala eşyalarım birbiriyle uyumsuz :) perdelerim hala pazar perdesi ama artık alma imkanımız olmadığı için değil, alıştık belki, belki eşyanın mutluluk getirmediğini çoktan anladık bilemiyorum :)

Allah herkese hayalinde ki gibi ev, eşyalar , düğün nasip etsin ama en önemlisi adam gibi bir eş, huzurlu bir yuva, mutluluk sağlık versin. Gerisi bir şekilde halloluyor . Yeter ki en güzel zamanlarınızı böyle ufak şeyleri dert ederek geçirmeyin.

Son düzenleyen: Moderatör:

Oluyor baazen. :) Benim neyim eksik hissi bu. Boşverin, sizin de olacak o evlerde. Hem eşinizle ağzınız tatlıysa geri ne önemli ki :)

Evet rabbime sukur.yillarca ugrastik evlenmek icin.sukur bugunlerimize.cok mutluyuz.huzurumuz yerinde.
Ama insanlar bazen bocaliyabiliyor degilmi....yeni gelin esyasi fazla oldugundan ozellikle degindim.mutfakta zor hareket ediyorum.hayat hep toz pembe degil.diger odalarim iyi.fakat inanin cok zorlaniyorum mutfakla ugrasirken.
Bicogunuz yok dertmi yok sevdigimle olayimda gerisi bos.bizde huzurluyuz.mutlu oldugumu belirttim.babamin evine deginme konum ise su.genis ferah eve alidmistim zorlandim hepsi bu.icimi doktum bide yargilayanlara laf anlatiyorum...

Sevdiğim adamla kulübede bile yaşarım. Bi ev sadece bi evdir onu yuva yapan da içindeki sevgidir. Sevginizle evinizi güzelleştirmeniz dileğiyle...

Babacigimin evinde Istanbulun gobeginde 180m2 dubleks daire yazlari cesmede 150m2 tripleks yazliktan istanbulun varos semtlerinden birinde 50 m2 dairedeyim canim. Mutfakla minik bir oturma odam bitisik. Bir de minik yatak odam. Balkonum bile yok.

Evin kredisini odeyemedigimiz ucin esim yurtdisina gitmek zorunda kaldi calismaya. 1 yildan fazladir burda tek basimayim. Evlenirken sirf babam he desin diye bu evi aldik zar zor.

Esin yaninda sukret. Mutlulugu m2 lerde arama. Boyle yaparsan o 150 yle de mutlu olamazsin. Baska seylere takarsin bu sefer. O arkadas esine araba alir sen yine mutsz olursn sana da alinana kadar. Mutlulugu baska seylerde aramayi dene. Bi insanin hayali nasil olur da 150 m2 ev olur bn anlayamiyorum acikcasi.. anlayamam hic bi zaman. Zaten 2 kisisiniz. 100 m2 cocuk bile olsa yeterli..

Insallah cok gec olmadan anlarsin dediklerimi. Hayati kendine zorlastirma..

coluk yok cocuk yok villadami oturucaktiniz iki kisi?
bide kıskanmayın yahu ne var 50 m2 fazla yerde oturuyolarsa?
kiskanilcak biseyde olsa ortada....

Her zaman sizden daha fazlasına sahip insanlar olacak. Her birini böyle kıskanıp dert edinirseniz, kendinize mutsuzluk kaynağı yaratmaktan başka bir şey yapmazsınız.

henüz 5 aylık evlisin . mutlusun aşık olduğun adamla evlendin falan filan . bunların önemi yok mu . taktığın şey çok ilginç . o insanların evinin büyük olması . cidden çok kıskanç birisin . bunun sonu yok yarın daha büyük bir eve çıkarsın bu sefer dubleks villa istersin . oo senin işin var . madem öle seni rahat ettirecek zengin bir koca bulsaydın canım biz ne yapalım burdan yani .. kıskanmışsan kıskanmmışsındır ..

Kimseyi yargilamak haddim degil belki ama, bu simarikliktan baska birsey degil.
100 metre kare evim olsa saray gibi gelirdi bana, alt tarafi ev yahu... Mühim olan nerde degil kiminle oldugun...

Evet kiskanmissin. 200 TL daha fazla verip 150 m2 ye gecin o zaman :S Arkadasin biri cok dogru demis, her zaman senden iyi birileri olacak herkesi boyle dert edersen isin zor

Amaan booşveeeer, nasılsa kiraymış evin, tapusu sende değil ya, hem gençsiniz daha. İleride çook daha güzellerini alırsınız inşallah.

arkadasım sninmutlulugunun metrekaresi digerlerinden buyukse onlr sana ozeniyordur uzulme. sen esinle ne kadar gulebiliyorsan o ev digerlerinin gozune cok buyk gozukur . kıskanman cok sacma.insanlar dısarida tuvaletim oldu idye mutlu olabiliyorken

öncelikle Rabbim yuvanızda huzur versin sizlere.bence çok fazla takılacak bi konu değil.zaman zaman herkeste bu durum olur.yani senin yapmak istediğin şeyi en yakınların yaptığında ister istemez içimizden ben neden yapamadım acaba diye geçiriyoruz.ama bide şöyle düşün anladığım kadarıyla arkadaşlarınız da kiraya tutuacak.siz her ay o verdiğiniz 200lirayı kenara atsanız ev almak için bi katkıda bulunmuş olursunuz yani paranız boşa gitmez.biz başkaları için ne kadar içimizden iyilik geçerse Rabbim de bizim isteğimizi o kadar yerine getirir.

kendi memleketimden 14 saat uzaklıkta eşimin memleketi geçen sene taşındık buraya sağolsun kayınbabam evlerden birini sattı üzerine 80 milyar kredi çekip evimizi aldık baba evimin yarısı kadar ama benim eşimle huzur yuvamız herşeyimiiz olmuş neye yarar rabbim evlat nasip etmiyor tam oldu kavusuyorz dedik bu seferde bebegımı düşük sonucu kaybettim onun için bu kadar ufak şeylere takılmayın inanın değmiyor

İnsanların yatacak bir evi bile yok. Yağmurda çamurda evini su basmış insanları izlemiyor musunuz haberlerde ? Bir karton parçası üstünde titreyerek uykuya dalan insanlar ve ayağı yalınayak çocuklar... Ayakkabısı olmadığı için ayağına şişeden ayakkabı yapanlar. Hiç bunları düşünüyor musunuz ?
Dikkat edin bir gün bu şükürsüzlük size her şeyinizi kaybettirebilir.
Biz sizi yargılamayalım aman "bir de" buna üzülmeyin.
Ama lütfen siz kendinizi bir yargılayın. Bir gün gerçekliği anlamak amacıyla

11yıllık evliyim ve 1 yıldır parkesi olan ni evde otutuyorum üstelik hem eşim hem ben çalılıyorum.4 yıl 70 m kare evde oturdum yerim dibinden fareler hamam böcekker çıkıyordu. ..ama huzurum yerindeydi...ve o 70 m kare ev deildi önemşi olan dostkarım çocuklarım eşimdi...sakın evi eşyayı sorun etme mutluluğunu bu fani şeylere bağlama...boşu boşuna kendini üzersin

Balkon dahil 68 metre kare evde oturuyoruz canım hemde bı oglusumuzla,ve evımız ne kadar buyuk dıye dıye, bı oncekı 50 metre kareydı ve buralarda (yurt dısı) 100 metre kare ev bıle yok 80 falan olana ooo cok ıyı dıyoruz ,tr de 130 140 a kucuk dıyolar bızımkıde can,tenı gelınım dıyosunya canım 50 metre kareye gırdıgımde bende yenı gelındım ve evım saraydı benım ıcın,allah daha neler gosterır hıc canını sıkma 150 de olur 250 de yeterkı sukredelım,mutlulugumuza golge dusurmeyelım 😊

Metrekare hesabına mutsuz olanı da ilk defa gördüm :44:

yaaa paradan 6 sıfır atılalı çok oldu milyon demeyin lira deyin lütfen :)

durumunuz düzelince daha geniş bir eve çıkarsınız
üzülmeyin, mutlu huzurlu olun yeter
biraz içten kıskançlık yapmanız normal yeni evlisiniz sonuçta
eşinizin maaşı iyiymiş borçlar bitince daha büyük bir eve çıkarsınız :)

Bazen özenir insan, normal bir duygudur ama üzerinde durmamaya çalış. Mutfağın çok dar geliyorsa az kullandığın şeyleri kaldır, yani mutfak robotu yerine elinde rende kullan. Eminim küçük değişikliklerle biraz da olsa rahatlayabilirsin.

Benim evimde küçücük, üstelik 140 metrekare evimi kiraya verip taşındım buraya, sırf ikimizinde işine yakın diye, kaloriferim yok düşün, bütün kışı grip geçirdim. Ama kapı çalınıyor da bir sımsıkı sarılıp hoş geldin deyip kokusunu duyuyorum ya canımın her şey unutuluyor. Battaniyelerin altında televizyon izliyoruz ama bir an bile pişman olmadım. Hayat duyguyla güzel, çok dert etme kendine. Allah yuvanda huzur versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…