morala ihtiyacim var...kiskandimmi bilmiyorum..

Bilmem hatırlar mısınız Konya'da evlerinin penceresi kırık olduğu için soğuktan donup ölen bir bebek vardı. durumu dramatize etmek istemiyorum ama hayatta dert edilecek daha büyük acılar var ne yazık ki

Ben öleyim o zaman evim 55 m2 bırak balkonu eşim bile yok yanımda :) haftada bir misafir gibi gelip gidiyo. Anne baba 1500 km uzakta. Yalnız başıma tripleks evde otursam ne olur canım yanımda olmadıktan sonra.. Manevi değerlerine bak sağlık aşk mutluluk boşver evi filan. Herkes bütçesine göre yaşat

kiracıymışsın zaten ev almayıda düşünüyorsunuz .ozaman böyle şeylere üzülme.biraz sabredersin sonra Allahın izniyle ev alırsınız.

Sevdiğiniz adamla evlenmişsiniz ,ayrı eviniz var ,eşinizin gayet iyi kazancı var ,her ikinizin de işleri var ..
Allah size bunları vermiş ,şükretmek varken siz başkasının daha büyük evini mi dert ediniyorsunuz ?
Lütfen toparlayın kendinizi ve elinizdeki nimetlerin kıymetini bilin
Bu ülkede evi olmayan ,işsiz kalan ,kayın valide ile oturmak zorunda olan ,gecekondularda yaşayan insanlar var
Bunları düşünün

Sizin derdiniz evinizin 100 metrekare olmasından daha çok eşinin arkadaşının evinin 150 metrekare olması,

Başlığınızda da belirttiğiniz gibi kıskanmışsınız belli,ne yapalım bazen insanlar istedikleri gibi yaşayamıyor,

Mesela bu soğukta çadırda yatan insanlar var onlarda isterdi eminim başlarında bir çatıları olsun böyle şeylerden ibret alın ve ne kadar şanslı olduğunuzun

farkına varın kendinizi daha iyi hissedersiniz.

Sizin eviniz diğer arkadaşınızın evinden küçük diye şanınız düşmez,merak etmeyin.

maşallah size.... sevdiğimden ayrıyım burnumda gözümde tütüyor, çok özledim, kokusunu özledim, sarılmayı özledim, oturup çay içmeyi özledim, yemek yerken onu seyretmeyi özledim.... eksik dilek dilemek istemiyorum ama onunla bi an her şeye değerdi, sevgisi yeterdi bana....kokusu yeterdi bana....

isteklerini anlıyorum arkadaşım sonuçta hepimiz nefis taşıyoruz ama sabırlı ol hep güllük gülistanlık olmaz hayat..... bi araya gelmeninde meşaktleri var... sonra kendi evine geçersin inşallah...

Tuhaf değiliz, aynı düşünmek zorunda olmadığımız gibi.

Kendini arkadaşları ile kıyaslayıp mutsuz olan birine kendinden daha kötü şartlarda yaşayanları örnek vermenin neresi tuhaf...

kıyaslama mı? ben şurada kıyaslama göremiyorum.

Henuz 5 aylik evliyim.ogretmendim ozel sektorde.istanbulda yasiyordum baba evinde yaklasik 240 metre kare dubleks bir ev.
Esim baska sehirdeydi.bulundugu sehirin merkezinde memur olunca bende buraya yerlestim isimi gucumu birakip.
Daha sonra kpss kursuna yazildim.simdi devlette ogretmen olmak icin ugrasiyorum.
Esim ailesinden maddi olarak yardim alamadigi icin bankadan kredi cekip dugunu yapti.her ay 1500 kredi oduyor.birde kredi kartlari var.evimizde kira.bulundugumuz ev yeni yapim.50 blokun oldugu bir site.bu sitede 100 m2 eve ciktik.kirasi cok uygun oldugu icin.mutfagim oyle kucukku zar zor sigdirdiim herseyimi.salonumda kucuk biraz.sukur dedim.ruhumuzla sevgimizle guzellestirdik yuvamizi...
Herseyi icime sinerek aldik..goren herkes cok seviyor evimi tarzimi..buraya kadar sorun yok..esim aylik 3100 kazaniyor.taksit odemeleri bitince bu sitelerden 150 m2 ev almak hayalimiz...o genis mutfakta rahat edecegim gunlerin hayali ukte icimde...

Nedenmi kotuyum...esimin iki arkadasivar.biri evli(annesiyle kaliyor) digeri nisanli mayista evleniyor.bu iki arkadasida az once esimi aradilar.bulundugumuz siteye gelmisler.ikiside 150 m2 den ev tutacaklarmis......bizim verdigimiz kkiranin 200 milyon fazlasini vererek....
Eslerinide taniyorum...ama icim bi tuhaf oldu..esimi uzmemek icin arka odaya gectim size yaziyorum....ben simdi onlarin evone gidince uzulmek istemiyorum.boyle kotu biri olmak istemiyorum ama elimde degil....diyorum ben yeni gelin esyalarimla o kadar sikinti cektim.sigdiramadim.pratik dolaplar yaptirdik....evin dizaynini degistirsem degistiremem.genis degil...bilmiyorum..rabbim huzur versin onlarada bizede..niye yazdim onuda bilmiyorum.okuyan herkese tesekkur ederim.

zaten hayali olan bişeymiş. yani arkadaşlarından görüpte kıskanma durumu yok. aynı düşünmek zorunda değiliz yazmışsınızda ben bakış tarzınızı değil üslup tarzınızı eleştiriyorum. artık insanlar buraya konu açmaya çekinir oldu. ne bu sert tavırlar bilmiş bilmiş cümle kalıpları? herneyse

hıhı evet hiç ters çıkışma yok. ki ben günde kaç tane paragraf sorusu çözüyorum. yani okuduğumu gayet iyi anlayabiliyorum

Son düzenleyen: Moderatör:

Ben cidden sizi anlamakta zorlanıyorum.Evin büyüklüğü neden bu kadar önemli ki ? Benim hiç büyük ev hayalim olmadı,olan insanları da anlamak da zorlanıyorum o yüzden.Ve en güzel ayların tadını çıkarmak yerine çok gereksiz şeylere takılıyorsunuz.Fazlasıyla kıskanmışsınız,200 tl nedir ki,başka bir harcamanızdan kısar büyük eve geçersiniz.Ama arkadaşlar çok güzel söylemiş,mutluluk metrekarelerde değildir.Ayrıca eşinizle mutlu olduğunuzu yazmışsınız ama gerçek anlamda bunu söylemiş olsaydınız bu sizi rahatsız etmezdi.

Biraz şükretmeyi öğrenin.

işte benimde anlayamadığım durum bu. neden hep başka derdin yok mu? dert mi seninkisi hep kıyaslama ya da bilmiş bilmiş cümle kalıpları. ben sizin değindiğiniz yeri gayet iyi anlıyorum

tatlım umarım atanır aramıza hoşgelirsin. yeni evliliğin verdiği duygu durumu bu yoksa m2ler pek mühim değil hem küçük evin temizliği daha kolaydır.

Hepimizin hayal ettiği şeyler var ve insanız ister istemez o hayalimizi yaşayan insanları kıskanabiliyoruz.
Mesela ben şuan evde otururken benim olmak istediğim konumda babasının torpiliyle girip çalışan arkadaşımı kıskanıyorum.
Napıyım yani ciddi ciddi içim gidiyo işle ilgili fotoğraflar paylaştığında -maşallah diyorum merak etmeyin-

Birine zarar vermediği sürece kıskançlık çok vahim bi'şey değildir, gelir geçer.

Eminim iki gün sonra sevdiğin adamla çay içip gülüşürken şöyle bi'sıcacık evine bakar bugün burda açtığın bu konuyu hatırlar gülersin :)

Allah ağız tadınızı bozmasın, elele verdiniz mi tez zamanda hayallerinize kavuşursunuz inşallah.

Üzme lütfen kendini böyle küçük şeyler için, gününe yazık.

Herkes aynı fikirde olmak zorunda değil. Konu sahibini anlayanlar kadar anlamayanlar da olacaktır. Bunu anlamak bu kadar zor olmasa gerek.

benim eşimde memur şark görevi yapıyoruz tuttuk lojmanda oturmak zorunda kaldım eski püskü evde. aynı evlenen arkadaşım memlekette kocaman evini dayadı döşedi ..
ben 100 mkare evde lojmanda yuvamı cennete çevirdim. evime adım atan lojmandaki arkadaşlar inanamıyorlar ne güzel olmuş diyorlar çünkü emek verdik .. bizimde evimiz olacak ama biraz zaman. batıya gidince.
kendinden kötüleri düşün ve şükür de . sağlığın yerinde olsun her şeyiniz olur. :) mutluluklar.
eşinize bunu belli edip adamı üzmeyin yazık zoruna gider..

canım huzurun yerindeyse boşyere ne kendini üz, nede üzülerek farketmeden de olsa eşine stresi yansıt.
emin ol saray gibi evde otursan, huzurun olmasa evi eşyayı bırakıp gidesin gelir. huzursuzluk çok zor.
Allah sağlık versin huzur versin, gönülden istiyorsan elbet birgün seninde geniş evin olacaktır. zaten kiracıymışsınız. kendinize ev aldığınızda daha genişini alırsınız inş.
huzurunuz mutluluğunuz daim olsun inş.

ben seni haklı buluyorum. insanlar hayaller kuruyorlar tüm yürekleriyle. sonra ona sahip olamamak üzüyor insanı bir de başka insanların çok çaba sarfetmeden buna ulaşabiliyor olması daha çok canını yakıyor insanın. buna kıskançlık demem ben. eminim onlar hakkında niye onlarda var bende yok gibi bir düşüncen yoktur. Allah onlara da versin en güzellerini ama sonuçta hayaline ulaşamamış olmanın kırgınlığını yaşıyorsun.

böyle durumlarda sükuneti korumak elindekine şükretmek her zamankinden daha zordur. ama ne güzel demişsin sevgimizle yuvamızı güzelleştirdik diye. eşini aileni sev. dua et. Rabbim tez zamanda borçlarınızdan kurtarsın sizi ve hayallerinize hayırlısıyla ulaştırsın.

Misafirlerim vardi ancak bakabildim konuma.o kadar kisi yazmiski tek tek yazamiyorum.herkese cok tesekkur ederim.mutlulugu metrekarede aramiyorum.sukur evim barkim var.herseyin farkindayim.zengin koca bulun diyen anlayissiz cevap verenede guluyorum.
Belkide boyle icten beni silkeleyecek yorumlara ihtiyacim vardi..iyi geldi yazdiklariniz..az once esimin omzuna uzanip kokusunu cekmek yetti....bianlik sukursuzluk yasadim.
Gecti....cok sagolun

Tamda hissettiklerimdi yazdiklariniz...bianlik sukursuzlugumdu belkide..bian imrendim...hani hayalim ya o evde oturmak...mala mulke kole olmamak lazim.cok guzel yorum yazanlar var.okumak cok iyi geldi..:)

Her zaman bizden daha iyi şartlarda yaşayanlar olacaktır..
Hepimizin hayalleri vardır. Benimde var..
Ama, birilerinin hayat tarzına bakıp, üzülmeye-hayıflanmaya kalksak, duman oluruz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…