- 27 Ağustos 2016
- 3.594
- 9.503
- 88
- Konu Sahibi Hebehubele
-
down sendromundan mı şüpheleniyorsunuz? hangi bölüm bakıyorsa ona götürün. böyle bi şüphe varsa doktora göstermemek saçma olmaz mı?
Sadece ortopedi doktorubu çocuğun gözleri çekik mi dedi evet dedim . Sizinkiler öyle mi dedi hayır dedik .Testin rısklerı mı var
Yoksa eger cocuk doktoru da test uygulamak gereklıkıgını vurguluyorsa dınleyın derım
Sadece ortopedi doktorubu çocuğun gözleri çekik mi dedi evet dedim . Sizinkiler öyle mi dedi hayır dedik .
O zaman bi baktırin dedi.
İkili tarama testini hamileliğimde yaptırdım . Hiç bir sorun yok herşey normal dedi .
Daha sonra ayrıntılı ultrason vs tüm herşeyi yaptırdım hamilelikte testlerimi böyle birşey acaba gözden kaçmış olabilir mi ?
Normal çocuk doktorları da kontrollerde gördü bebeğimi ama hiç biri şüphe falan etmedi . Öyle olsa anlarlarmiydi? Yönlendirirlermiydi acaba diye sormak istedim karışık anlatmışm sanirim konuda. .
3 aylık kilosu standart ne çok kilolu ne çok zayıf boyu falan da gayet iyi . Ayaklarına baktida sonra söyledi desem değil sadece aq bu cekik mi dedi evet dedim bi yaptırın tedaviye geç kalmayalım dedi .Allah Allah ya.. sadece cekik gozlu diye mi yani? Kac aylik? Gelisimi nasil sence?
Disardan bu aylarda gozukur mu bilmiyorum.... downlu cocuklar var ama cogunu biraz buyumusken goruyoruz disarda tv de bu kdr kucukken hic bilmiyorum nasil gozukuyo..3 aylık kilosu standart ne çok kilolu ne çok zayıf boyu falan da gayet iyi . Ayaklarına baktida sonra söyledi desem değil sadece aq bu cekik mi dedi evet dedim bi yaptırın tedaviye geç kalmayalım dedi .
Bende bilmiyorum anlaşılabilir mi dış görünüşünden diye içim içimi yiyorDisardan bu aylarda gozukur mu bilmiyorum.... downlu cocuklar var ama cogunu biraz buyumusken goruyoruz disarda tv de bu kdr kucukken hic bilmiyorum nasil gozukuyo..
Bende sizin gibi düşünüyorum başta olsa anlaşilirdi diye bi yanda doktor bişey mi gördü de söyledi diye düşünüp duruyorumIlk defa duydum..yani cekik gozlu olmasi anne babaya benzememesi bir bulgu mudur bilemem tabiki.Bu zamana kadar farkedilirdi diye dusunuyorum.bence hic bir sorun yok ama isterseniz bir cocuk doktoruna gosterin.iciniz daha rahat eder
Tabiki bişey kaybetmem nasıl yapıldığı hakkında hiç bir fikrim yok . Kontrolü bu hafta bebeğin ama 1 gün bile bu ihtimal olması insanı kemiriyor .Ustune titremekte haklisiniz. Basinizdan bir suru sey gecmis. Ama zamanla biraz rahatlamaya gayret edin. Sizin bu aşırı tutumunuz, bebeğinizin kusmasindan veya terlemesinden daha zararlı olur ilerleyen zamanlarda. Bebekler annelerinin kaygılarını ve endişelerini seziyor.
Gen testi nedir? Down sendromunu mu ima etti doktor, testi tahlili nasıldır? Mutlaka yaptırın ne kaybedersiniz ki
Teşekkürler öncelikle. Bunu hamileyken mi yapıyorlar ? Veya doğum sonrası mı acaba . Nörolojik muane düşüncesi zaten çok geriyordu beni bide bu çıkınca stresim iki katı oldu . Hayırlı haberler bekliyorum inşallah duam o yönde.sadece çekik gözle down sendromu olmaz.
detaylı ultrason yaptırmışsınız,
burun kemiği,
ense kalınlığı,
parmak anomalisi,
kalp defekti gibi bir sürü bulgusu var.
bu bulgularım her birinin puanlaması var, ona göre de ihtimal hesaplıyorlar.
yüzde bilmem kaç ihtimalle diye söylüyorlar.
bebeğinizin başına gelenler için geçmiş olsun. zaten doktora gideceksiniz, sorarsınız.
umarım nörolojik muayenesinde de bşr şey çıkmaz, çekik gözlerindeki önce önemli olan bu var önünüzde, sağlıkla büyütün...
Evet bakıyor gülüyor konuşuyoruz sesleri çok güzel çıkarıyor tepkileri çok net .allah bağışlasın inşallah sizinkini de .Gecmis olsun canim bebek gozlerinize bakiyor mu artik epey buyumus yapabildigini saniyorum goz temasi var mi. Cok takilip kendini uzme derim bi cocuk dru da bize soyledi aynisini 1 yas civarinda baska bi dr hayir yok dedi oglum gayetde saglikli suan 3.5 yasinda. Yinede bi goster derim ama bisey cikmayacagina eminim
Belki olabilir umarım ilerde benim de bebeğim sizin gibi anlatır.Burun basıklığı, ense kalınlığı, eller ve ayaklardaki çizgilerden de birileri muhakkak olurdu. Çok net çizgileri oluyor down sendromunun. Baktığınızda rahatlıkla anlıyorsunuz. Eğer çok yorucu bi işlem değilse bu gen testi içiniz rahat etsin diye yptırabilirsiniz yinede.
Birde benimde küçükken gözlerim çok çok çekikmiş. Gülmediğim anlarda bile rahatlıkla japona benzetebilirsiniz. Ama şuan öyle bi çekikliğim kalmadı.
Aminn. Çok teşekkür ederim . İçim yorumlardan sonra biraz da olsa ferahlad tabiki . Göstereceğim. Kalça cikigi bebegimde huzursuzluk yaptım tabiki ama ileride iyi olsun yeter ki diyorum . Olsun şuan aklı ermiyor ağrı sizi yapmiyormuş en azından diyorum.Öncelikle geçmiş olsun.
Down sendromlu bir bebekte göz çekikliği ile birlikte karakteristik başka belirtiler de olur ve doğum sonrası kontrolü yapan doktor tarafından çok yüksek ihtimalle fark edilirdi.
Down sendromlu bir bebeği sağlık çalışanları görür görmez fark ederler.
Bununla birlikte fiziksel görünüm olarak bu sendroma benzeyen Edwars sendromu gözden kaçabiliyor çünkü nadir görülüyor.
Siz içinizin rahat etmesi bakımından bebeğinizi kapsamlı bir kontrolden geçirtin.
Kalça çıkığı için üzülmeyin, ben her iki kalçası çıkık doğmuş,2 yaşında küçük bir operasyon geçirip sonrasında 8 ay demirli ayakkabı kullanmış bir bebekmişim.
Sonrasında hiç bir iz kalmamış gayet sağlıklıyım.
Yavrunuzu sağlıkla ve sevgiyle büyütün.
Umarim öyledir tabiki olanların da Allah yardımcısı olsun kuvvet versin . Bi an okuyunca.çok farklı bi his oldu evlat farklıymış gerçektenBen sağlıkçı ve doktor arkadaşı çok olan biri olarak söylüyorum kendi alanlarının dışında çok bilgi sahibi değiller korkmayın down sendromlu çocukların tipik yüzleri olur dışardan hemen anlaşılıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?