- Konu Sahibi Hebehubele
-
Bizede aynısını söylemişti biberon dolayısıyla beslenemiyormus oysa değiştirince rahata kavuştuk yoksa yatıracaklardi hastaneye tekrar. Hangi hastaneye götürdüNüz ?Bence sadece saçmalamış
Bana da bu bebek kilo alamıyor mutlaka metabolizmasında bir sorun var dedi doktor
Apar topar üniversite hastanesine bir profesöre götürdük. Sonuç: bebeğim sadece minyonmuş.
Bence içini rahatlatmak için doktora götür ama korkma. Bişey çıkacağını düşünmüyorum
Evet var tabiki çocuk doktoru olarak içimize sinen tek bi doktor bile bulamadık ama Birtanesine gittik memnun kaldık ona götüreceğiz. Sağlık ocağında hemşiresi var tabiki . Yaşadığı süreçleri de anlatıyorum . Yoktur diyorum bi yandan içim rahat gibi bi yandan korku dolu.Sağlıkla büyütün bebeğinizi.
Endişelenmekte haklısınız zira çok zor süreçler atlatmışsınız fakat sanmıyorum bebeğinizde bir sorun olduğunu zira 3 aydır defalarca gitmişsiniz doktora,takibinizi doğduğundan beri yapan bir doktor hatta aile hekimliğinde aşıları ve bebek takibini yapan,hemşire/doktor da vardır muhakkak birisi farkederdi bir sorun olsa.
Ayına göre yapması gerekenleri de yapabiliyormuş zaten.
Yinede içiniz rahat etsin diye zor değilse yaptırın testi ama sürekli takibinizi yapan doktorla da konuşun muhakkak,o sizi rahatlatır.
Teşekkürler öncelikle. Bunu hamileyken mi yapıyorlar ? Veya doğum sonrası mı acaba . Nörolojik muane düşüncesi zaten çok geriyordu beni bide bu çıkınca stresim iki katı oldu . Hayırlı haberler bekliyorum inşallah duam o yönde.
Bizede aynısını söylemişti biberon dolayısıyla beslenemiyormus oysa değiştirince rahata kavuştuk yoksa yatıracaklardi hastaneye tekrar. Hangi hastaneye götürdüNüz ?
Evet var tabiki çocuk doktoru olarak içimize sinen tek bi doktor bile bulamadık ama Birtanesine gittik memnun kaldık ona götüreceğiz. Sağlık ocağında hemşiresi var tabiki . Yaşadığı süreçleri de anlatıyorum . Yoktur diyorum bi yandan içim rahat gibi bi yandan korku dolu.
Doktorun bahsettigi down sendromu ise evet bu cocuklarin hepsinin yuzu en cokta gozleri birbirine benziyor canm.tabi 3 aylikken de belli oluyomu disardan bilmiyorum.keske cocugnzn resmini atsanizda ona gore yorum yapardikMerhaba nasılsınız?
Moralim çok bozuk .
Şükür inançlı bir insanım.
Rabbim bir bebek nasip etti. Burada az çok konularımi hatırlayanlar vardır imtihanlarla bogustum durdum kaç yıl.
Sonra bebeğim oldu .
Bebeğim ilk doğduğu solunum olmadığı için doğum anında yoğun bakımda kaldı . Sarılığıni çok zor atlattı .
Sonra kalça çıkığı ortaya çıktı palvik bandaj takıldı takip ediyoruz eğer olmazsa ameliyat dendi .
Defalarca her anormal bi durumda doktora götürdük işte burnun dan mı kustu koştur koştur götürdük orasına bişey mi oldu diye götürdük. Kısacası üstüne çok titriyoruz yoğun bakımda kaldı ve bi türlü sıkıntılarını atamadi diye. Üşütmemeye dikkat ederim kalın çıplak çıtçıtlı badyle hiç yatırayim hava alsın vs biraz daha büyümesine erteledim. Kasım bebeği bu arada . Neden anlatıyorum şimdiye kadar gittiğimiz hiç bir doktorun dikkatini çekmedi bi sorun bi bulgu. Ama bebegim eşime veya bana benzemiyor . Ama eşimin bebekligine benziyor. En son kontrole gittiğimiz de ortopedi doktoru bu bebek gözleri çekik anne veya babaya benzemiyor gen testi yaptırın bir bence dedi . Odadan çıkar çıkmaz çekik göz yazınca direk sendrom çıkıyor. Ama ben ikili tarama testini yaptırmıştım ve hiçbir problem çıkmamıştı 26 yaşındayım. Sonra belirtilerini okumaya başladım. Kalın ense küçük ve açık el parmakları avuç içlerindeki çizgiler 1 tane olurmuş. Ayak parmaklarında baş ve son parmak aralıkları geniş olurmuş. omuzlar düşük diyor okudum okudum hepsini inceledim sadece gözleri çekik ve göz altları ve üstleri şiş. Ama içim hala rahat etmiyor haftaya kontrole götüreceğiz doktora çocuk doktoruna bu testi istemeli miyim sizce ? Defalarca farklı farklı doktorlar gördu sizce anlarlar miydi böyle bişey olsa ?
Annelik çok zormuş yüreğinı alıp elinde dolaştırmakmış derlerdi inanmazdım sıkıntıdayim bilgisi olan var mı bu durumda biraz dertleşmek istedim . Bu ay nöroloji kontrolü var soluksuz kaldığı için beyinde hasar varmı yokmu ona bakılacak. Reflekslerini kontrol ediyorm çok normal ay takibinde hareketlerine bakıyorum gayet iyi . Ne yapmam lazım bu süreçte ama bu sendrom durumuna çok takıldım . Bilgisi olanlar aydınlatırsanız çok sevibirim.
( bu arada eşimin bebekliki fotoğrafı yok hiç ama annesi ve çevresi eşime benzediğini onunda gözlerinin çekik olduğunu söylediler. Ve görümcem ve eşimin babaannesinin gözleri çekik . Benim göz yapım küçük bebegim inde küçük)
Aslında benzemek zorunda değiller down iÇin dedi çünkü onların kas yapıları gevşek oluyormuş. Okuduğum kadarıyla .Gen testi derken down sendromu var mi onun tespiti icin mi yoksa size benzemedigi icin mi?
Iki cocugumda zerre bana benzemiyor, babalarina da benzemiyor.
Biri esimin amcasina digeri esimin kuzenine benziyor, kizimin gozleri cekik saclari afro gibi kivircik ama sapsari bi kiz, bense tipik bir Turkum.
Öyle yapacağım teşekkür ederim. .gebelikte yaptırdığınız ayrıntılı ultrasonda görülürdü bu anomaliler.
içinizi ferah tutun.
nöroloji doktoruna sorun ortopedi doktorunun şüphelendiğini, alanı dolayısı ile daha tecrübelidir o da söyler zaten gerek olup olmadığını
Kesinlikle umursama sağlıklı olsun zayıf olsun dedikleri şeyi en içten yaşıyorum inan.Başkent üniversitesi hastanesinde muayene etti metabolizma uzmanı
Gayet de işini iyi yapan bir doktordu. Artık kilosu az diyenleri takmayacağım
Doktor sonuçta diye önemsedim bilmiyorum bakınca. Çok çekik değil ama bilmiyorum artıkBenim de gözlerim çekiktir. Bebeklik fotoğraflarımda anlattığınız gibi altlı üstlü şiş gözlerim. Çekik göz genetik bir özelliktir şuan hayatta olmayan hiç canlı görmediğiniz aile bireylerinden bile aktarılmış olabilir. Türkiye’de böyle bir genetik miras çok normal. Yine söylenen testi yaptırır içinizi rahat ettirirsiniz ama sadece çekik gözden yola çıkmak ne kadar doğru bilemedim.
Eee hiç yok değilmiş ki demek ki ailede cekik göz var babannede varmis torunda olmus sizin çocuğunuzda da pek hala olurVe görümcem ve eşimin babaannesinin gözleri çekik
İyi olmasına çok sevindim . Biraz uzak ama götüreceğim . İnşallaher buradaki yorumlar biraz içimi ferahlatti ama gidince mutlaka soracağım yinede . Teşekkür eder8mMerhaba canım benim erkek kardeşim down sendromlu ve şuan 22 yaşında doğduğu gün doktorun şüphesiyle yapılan testlerde dön sendromlu olduğu çıkmıştı ki hastane dandik bir devlet Hastanesiydi. Ben 22 yıl önceki teknolojiden bahsediyorum senin bebeğinde öyle birşey olsa anlarlardi şimdiye kadar ayrıca benimde 1,5 yaşında bir kızım var ve ne eşime ne bana benzemiyor benim bebekliğime benziyor ama ben tombul bir bebektim o çok zayıf o yüzden sadece animsatiyor benim kızım da çok seyler yaşadı yoğun bakımda kaldı reflusu var kalça cikikligi vardı vajinasinda kanama olmuştu yemek borusu tam gelişmemişti falan birçok sorun ama şimdi çok iyi Allah'a şükür. İstanbul'da mısın bilmiyorum ama Marmara üniversitesi Pendik eğitim araştırmaya götür doktorları çok iyi çok deneyimliler inşallah bebisinde hiç birşey yoktur
Umarim annem de sizin gibi diyor . Ondaki akıl bizde yok herşeyi normal boşuna telaşlaniyosun allahın izniyle yok ama için rahat etsin yaptır ne yaptırmak gerekiyorsa diyor oda benim için endişeleniyor kafayı takmaktan bunalmis durumdayım.Nedense tüm tasalariniz boşa cikacak gibi geldi bana bebek sapasaglam bence..Bir arkadasima da boyle eziyet cektirdiler gebelik dogum sonrasi senelerce gel git yapti fakulteye 3 yasinda cin gibi simdi.
İlk aylarda ya küçüklüğüne benzer ya da hiç benzemez büyüdükçe kime benzediği ortaya çıkacak. Bizim bebek de çekik gözlü dogdu şuan yuvarlandı gözü babasına benziyor.
Korkmayın ama kontrole götürün bi
Tabiki bugün testı nda için istediğini sordum doktora ben tanı koyamam sadece belki mi diye.dikkatimi çekti dedi. Bi yaptırın içiniz rahat etsin dedi .yaptıracağımYani bence şüphede kalmaktansa gerekli testleri yaptırmak daha iyi değil mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?