Moralim bozuk :(

nesquik_24

Deniz Bebeğin Annesi
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2008
1.578
2
116
39
İstanbul
çok sinirlerim bozuk akşamdan beri...
saat 5.30da denizi parka götürdüm eşim 6.30 gibi geliyorya bizi parktan aldı biraz oynadılar parkta eve girdik...önce kapıyı ben açtım girdim içeri,balkonun kapısı açıktı kapatmaya girdim salona,eşime e dedim ki: denizin ayakkabılarını çıkar...(21 aylık oğlum)

başladı kavgaya....yok yorgunum zaten,yok sen laptopa koş hemen,başladın emirler vermeye,çıkar dedim ya...ya dedim bu çocuk senin çocuğun ben emir vermedim,nolur yani çıakrsan çok mu zor dedim....üstelik laptopa falan gittiğim de yoktu...eğilip cırt cırtı açıcak...lanet olsun ben çıkarıırım deidm çıkardım sustum...hala kendisi konuşuyor..vay efendim tüm gün yorulmuş,emirler veriyormuşum nolurmuş ben çıkarsam ....

haksız gene benim....yemek bile yemeden gitti yattı o saatten beri...bende oğlumla oynadım yemek yedik,poğaça yaptık,oyun oynayıp tele tabileri izledik...ve uyudu...
bu yüzden oğlum hiç babacı değil ve babaya hep öfke...hep agresif hep zarar verici...

bıktım artık saçma sapan şeyleri tartışıp kavga etmekten...

boşver.. sinirli ve yorgun anına denk gelmiş demekki olur böyle şeyler fazla takılmamak lazım ..:78:

ben boşvere boşvere artık zaten hem anne hem baba oldum ne yazıkki..

hayır sorun eşimin tavırları ve sinirleri yüüznden çocuk hep anneci...1 dk bensiz olamaz...peşimden ayrılmaz..sürekli beni öpe öpe kıyafetlerimi pantolonumu zaten bir hal oldu yavrum...gün içinde kucağıma gelip beni sevmeleri...tamam normal bunlar ama ben de istiyorum ki baba oğul hoş vakit geçirsinler..eşim kızmasın hemen...çocuk babaya sevgi göstersin biraz...öffff moralim bozuk işte....

Ah biz kadınların çektikleri! Ya altında hiçbir art niyet taşımayan bir şey söylediğinde bile nasıl hemen art niyetli bir şey söylemişsin gibi tartışma çıkarıyorlar.İnsan ne oldu şimdi diye bakakalıyor.Birden ortalık geriliyor bağırış çağırış çocuk ne olduğunu anlamaya çalışıyor. Nedir bu sinir bu öfke bende hiç anlamıyorum.Boş ver umursamamaya çalış, belki işte bir şeye sinirlenmişti sana nazı geçiyor hırsını senden çıkardı. Zaten aynen öyle gibi görünüyor.

Bebeğim küçük diye düşünmeyin. şu anda söylediğiniz, yaşadığınız şeylerin hepsini hissediyor. evdeki gerginlik de onu etkiliyordur..
üstelik baba'nın tavrı hiç olumlu değil...
belki de çok morali bozuktur.. ama normal tutumu buysa çocuğunuzu da etkiler bu durum. bence sakinleştiğinizde konuşup anlaşın...

cnm benım ya bunlar cok küçük şeyler Allah başka dert vermesin.. bi anlık öfke işte .. yarın oku bu yazdıklarını sende hafif bi tebessüm edersn tıpkı bizler gibi..

canım üzülme demek yersiz olur ama erkeklerin malesefki çoğunda bir bencillik var bu en iyisi bile olsun bilmiyorum eşin kendi ailesi ile nasıldı? ailesinden böyle görmüş ise oda aynısını oğluna uyguluyor olabilir.Bu davranışın altında birçok sebep olabilir.Eşin ile sakin bir zamanda konuşsan ona güzelce bu konuları sorumluluğunu, oğlunun ona ihtiyacı olduğunu anlatsan nasıl olur denedinmi hiç?

iyide canım ne yapacaksın değiştiremiyorsun işte ..huyu demekki.. düşünmek seni üzmekten baska ne işe yarıyorki..

malesef herzaman böle...

öle saatlerce oyun oynayalım gezelim derdi yok adamda...

EVET aileden de olabilir...annesi biraz kendisi gibi...babasına hiç çekmemiş bu yönden...hem yüksek sesle hem de bağırarak konuşur hep...tabi çocukda etkilneiyor biliyorki babaya hiç gitmek sitemiyor..sevdirmiyor bile kendini babaya...

şuan 2 yaş sendromu falan dedik ama bence asıl sorun eşim...biz herzaman ufak tefek şeylerdEN tartışırız ama bu akşamki beni ağlatan şey: sanki çocuğun babası değil,nolur yani çıkarsa ayakkabısını...öle bi tepki verdiki sanki beni dövecek...zor birşey istedim sanki....parkta ne güzle oynadılar eve girer girmez sorunlar aşladı..her akşam fix tartışma olur bizde...saçma sapan şeyleri takılır uzatır da uzatır

çocuklar etkileniyor tabiki ne kadar belli etmesekte anlıyorlar şimdiki çocuklar cin gibi
belki eşinin huyudur sürekli oluyorsa.. yok arada oluyorsa belki bişeyler canını sıkıyordur
biraz huyuna git madem güzellikle konuşmayı dene bakalım sonuç ne olacak ??

o zaman o değişmiyorsa sen değiş ufak şeylerden tartışıyoruz hep diyorsun sen tartışma konuyu değiştir bırak o konuşsun susacaktır sendeki bu değişikliği fark edecektir ben napıyorum diyecektir bunun için senin çok sabırlı ve anlayışlı olman lazım demekki senin eşin ona birşey söylenmesinden hoşlanmıyor bırak biraz kendi haline o fark etsin bazı şeyleri

ben ne kadar iyi olsam da o hep haklı...
her kavgada o haklı....

ben hep haksız...susarım susmasına...ama kendi sussun diye değil....sırf çocuk duymasın diye daha 21 aylık...gözümün içine bakıp parmaklarıyla oynuyo kavga olduğunda..ben hep kucağıma alıp şarkı sölüyorum böle olunca....ufak tefek şeyler demeyin inanın daha yıpratıcı oluyor...eşim inat...hep kendi haklı...biraz da benim bildiğim doğru hep bilgisinde...

Evli insanlar birbirleriyle iletisim kuramamaktalar.Bu butun evliliklerde var.Siz ayakkabisini cikar dersiniz ama esiniz Sanki O ayakkabiyi siz kafasina firlatmissiniz gibi tepki verir.Siz tatlim yemege yardim edermisin dersiniz O, ben kilibik degilim beni yonlendiremezsin der.Siz basim agriyor dersiniz O basin kopsundediginizi sanir.Ayni problem karsisinda iki farkli cinsin farkli tepkileri:Erkekler sinirli olduklarinda magaralarina cekilip sessiz olurlar,konusmazlar ve bir sure sonra rahatlamis vecozum bulmus olarak geri gelirler ve magaralarinda rahatsiz edilmek istemezler.Biz bayanlar ise daima anlatmak isteriz esimize,arkadaslarimiza,komsumuza,kardesimize...daima konusmak ve anlatmakla sorunu cozmeye calisiriz.Anlattikca, acildikca problemi cozeriz.Esler direktif aldiklarini sanabilirler cunku isyerinde daima direktifler,emirler aldikca tepkilerini iclerine atarlar eve geldiklerinde eger bizde ayni uslubu kullanirsak ki( eminim ayni degildir) ama hatirlatmis olabiliriz.Baska seylere dolan esimiz bize patlar.Ne yapmali ?Kesinlikle savunmaya gecmeyin,Haklisiniz demenin buyusunu kullanin.Afedersin yanlis anladin sadece cikarabilirmisin demek istemistim biraz yuksek sesle soyledim galiba deyip karsinin stresini alin.Barisirkende bak oglusun seni istiyor babasi,hadi biraz seninle vakit gecirmeye ihtiyaci var deyin.Bagiran cagiran bir insanin karsisinda sakince sevecen bir ses tonuyla konusun inanin sesini alcaltacak ve bagirdigindan dolayi utanacaktir ama her seyi kelimelere dokmeyin hal dilinizi kullanin.Masum,sessiz,yumos bir kedicik olun sefkat uyandirirsiniz ama kaplan olmayi tercih ederseniz de pencelere hazir olmalisiniz aman ha:)))

Canım eşinin karakteri bu o zaman aile faktörü çok önemli ailesi bu şekilde yetiştirmişse çok zor değişmesi belki iyi olduğu zamanlarda konuşarak ona durumu ve evliliğinizin ve bebeğinizin yıprandığını anlatabilirsin

ev hali olur böyle şeyler......eşinizin yorgunluğuna verin....nazı size geçtiğindendir bu çıkışları....sıkmayın canınızı....bu gibi durumları çok ciddiye alıp hem kendinizi hem de çocuğunuzu strese sokmayın.....onlar küçücük halleriyle herşeyin çok farkındalar....üzülmeyin ki o da üzülmesin.....işi tatlıya bağlamanızı öneririm bir büyüğünüz olarak nacizane......

Son düzenleme:
ne güzel anlatmışsınız elinize sağlık....
çok teşeekkürler herkese ama sizin yazınızı okurken evet işte biz dedim...(insanızbecancazım)
yalnız odak nokta şu:hep ben fedakarlıke dip kendimden oğlumdan ödün veremem...
eğer ben o anda sizin deidğinizi yapsam gene bağırcak bu sefer,önce sok sonra kaç dicekti...yani gene kendini savunacaktı..nice örnekleri var yaşanılan...demezd
iki evet ben haksızım yada moralim bozuk demez...başlatan hep sensin der bana....üstelik başlatan hep kendisi...ben balkonun kapısına yöneldim...ne var yani çıkarsa sanki imkansız zor bişi istedim...denizin ayakkabısını çıkar....dediğim bu....

bir insan herzaman haklı olamaz ya...ben böle düşünmüyorum...hep ben ödün vermekten sıkıldım..apartmanda yaşıyoruz ama sesi cazgır sokak kadınlarından beter bağırıp çağırıyo beni rezil ediyo..komşular duysa zaten apartman duvarları ince,reizl olcak benim...bıktım yaa.haklıyken haksız olmaktan bıktım...

Son düzenleme:
sabah 8.30 çıkıp akşam 6.30 da geliyo saat 22.00 oğlumuz uyuyo...şurda çocuğu gördüğü kaç saat?

gene de tahammülü yok sese gürültüye ve çocuğun yaramazlıklarına...hemen bağırır......sağlıklı ve temiz yüzlü bir oğlumuz var yat kalk şükret...ama yokkkk...biz erken karar verdik bu çocuğa diyor kızdığında bana...

canım dünyada herkesin sahip olmak istediği kiminin sahip olamadığı hayatın mucizesine sahipsin yani bebeğine....bu zamana kadar hep üzülmüşsün üzülme bundan sonra bebeğinle her anın kıymetini bil ve yaşa zamanla herşey düzelir inşallah

neriss çok doğru diyosun zaten iyiki hayatımda deidğim tek kişi oğlum...

biz onla anne oğul ve arkadaş gibi büyüyoruz...ilk bebeğim ve herşeyim o benim...
kızmamaya çalışıyorum..gün içinde 2-3 kez dışarı çıkarıyorum....ne istiyosa alıyorum...henüz konuşamıyor ama mimikleriyle anlatıyor...

biizm tek sorunumuz eşimin herşey sinirlenmesi...bıktık artık..hele o yüksek sesi...hemen parlaması....ve herzaman ben haksız değilim demesi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…