Moralim bozuldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Velvette

💪🏋️‍♀️
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
37.829
51.656
798
İyi akşamlar kknın güzide insanları ^^

Yıllardır süt diş üzeri kaplamayla ittire kaktıra yaşadıktan sonra implant tedavisi olmaya karar verdim.
Belki bilmiyorsanız diye söyleyeyim dişi çekiyorlar + kemikle kaynaşması için 3 ay kadar bir bekleme süreniz var
3 ay sonunda da temiz yeni bir dişe sahip oluyorsunuz

Ancak estetik bir sıkıntısı var
3 ay boyunca orası boş :/
Hiç kıvırmayacağım, yalan söylemeyeceğim ki aynada kendimi o şekilde görünce moralim bozuldu
Bir nevi nine oldum
Ön alt dişim yok şu an ağzımda da bir sürü dikiş var

Yani biliyorum sağlık için, üstelik de geçici bir şey
3 ay sonunda artık fonksiyonel bir şekilde çiğneyip, ısırabileceğim ve eski kaplamama göre çok daha estetik güzel olacak.

Doktor belki geçici protez kullanabilirsin dedi (gerçi herkes beceremiyormuş kullanmayı bir fikrim de yok) dikişlerim alındıktan sonra ancak ekstra 300 lira istedi
Bilmiyorum değer mi
Ya da devlet hastanesinde de yapıyorlar mıdır böyle protez?

Hiç böyle bir işlem yaptıran var mı aranızda
O süreyi "moral bozmadan" nasıl atlattınız
Sigara da kullanıyorum

Psikolojik gerilim resmen

Bilmiyorum işte gelin dertleşelim :/

Ah ah ben o kadar zor durumdayım kı tam 3 ay evvel kaza gecırdım.
Agzım parcalandı dudaklarım yanı alt ıc dudak ve tam dıstan ortası yarıldı yatay sekılde. Ve ust dıslerım kırıldı.Dudaklarım ıyılestı ancak henuz yenı oldugu ıcın ıs kısmında benım hıssettıgım bır sertlık var ve dudaklarım cok soyuluyor , kremı fılan emmıyor.
Dıslerım kanal oluyor uzerlerınde alcı var koklerınde dıkıs tam on 3 tane dıs , 2 tanesı alcıyla tamamen kapalıyken 3. alcı ust kısmında var yanı uzaktan bakan bırı bıle orada dısımın olmadıgını veya kırık oldugunu gorur. alcı demısken bıldıgın alcı oyle can sıkıcı kı anlatamam sana.
En az senın kadar kotu durumdayım ve daha 3-4 ayı var. Senın gıbı olsaydım sımdıye duzelecektım

Çok geçmiş olsun Cutecum haberim yoktu kusura bakma :/
Üzüldüm ya peki doktor ne diyor? Ne yapacaksınız yani o dişlere?

Bir de sosyal hayatını zorladı mı çok

Çok geçmiş olsun Cutecum haberim yoktu kusura bakma :/
Üzüldüm ya peki doktor ne diyor? Ne yapacaksınız yani o dişlere?

Bir de sosyal hayatını zorladı mı çok
Makyaj fılan hıc yapmıyorum , saclarımı sekılden sekıle sokmuyorum etkılıyor benı cok bu durum. Ilk 2 ay gezmeye fılan cıkmadım ama sonra nereye kadar dıye dusundum cıkıyorum ama yakın temas kurdugum herkese soyluyorum durumu .
Doktorlar bısey demıyor kok kırıkları ıyılesırse eger kaplama olacak ama olmazsa duzelmezse hem bunca ay gecmıs olacak hemde ımplant baslanmıs olacak . Ancak dıs etlerımdede sorun oldugu ıcın (ustelık dıger dısler dıs etıne gırmıstı ) beklenmesı gerekecektı dıyecekler. Bıran once duzelmeyı umuyorum

Geçmiş olsun. Allah şifa versin

Just çok geçmiş olsun hayatım.
Bende 2 tane implant var sol üst tarafta,kemik yoğunluğuna göre yapılıyor bunlar şayet kemik yeterli ise sorun olmuyor..
Şayet yoksa kemik tozu kullaılıyor,tek sıkıntı sigara içmemek gerekiyormuş dr öyle demişti.
Ön dişimdede sorun vardı yana doğru eğilmeye başlamıştı kemik yoğunluğu 0 imiş..
Ona da arka protezlerin olduğu yerden doku alınıp ön dişe ekleme yaptılar 6 hafta bekledim.
Ön tarafada 4 adet geçici protez diş yapıldı hiç sıkıntı olmadı yemek yerkende rahattım.
Gören kişilerde çok beğenmişti hatta oysaki geçiciydi onlar.
Demem o ki rahat olursun sıkıntı yaşamazsın,devlette pek zannetmiyorum bu işlemin yapıldığını..
Tek sıkıntı o koltuğa oturmak,implant zaten rahat geçmişti 2 diş 1 saatte bitti..

Cute çok geçmiş olsun şimdi daha iyisindir umarım..

Hiç devlete bulaşma bence. eşimin teyzesi gitti o3 ay dediğin implant 3 yılda anda bitti :) geçici protez hayatta yapmazlar zaten

Ben de öyle yapacağım sanırım
Bu arada çok geçmiş olsun cutecum umarım çabuk biter bu süreç de kurtulursun

Geçmiş olsun. Allah şifa versin

Teşekkürler :)

Hanım abla benim anlamadığım ne zaman takılıyor bu protezler?
İlk önce dişimi çekti dikişlerimi haftaya alacakmış
6 hafta sonra da bir şeyi yerleştirecek
3 ay sonra da sonuncuyu takacakmış
6 hafta sonra yerleştireceği şey mi acaba geçici protez
Keşke sorsaydım
Çünkü ondan bahsetmedik hiç geçici plank gibi bir şey söyledi o da ek ücretliymiş
Sende de mi öyle oldu

Hiç devlete bulaşma bence. eşimin teyzesi gitti o3 ay dediğin implant 3 yılda anda bitti :) geçici protez hayatta yapmazlar zaten

Ben sadece protezini düşünmüştüm daha ucuz olur diyerekten ama birkaç doktora birden gidip işleri karıştırmamak lazım belki

çok geçmiş olsun, ama arkadaşlar ne güzel söylemiş benim bile içim rahatladı :)
riske atma sakın çok güzel araştırma yapman lazım doktor konusunda sadece

Bende öndeki çekilen dişe akşamına geçici protezi taktı.
İmplant için geçici takılmadı yani..

Son düzenleme:
HanimKelesimiGetir abla bir de sen anlarsın bu halden sen de tiryakisin
Hiç sigara içtin mi o süreçte doğru söyle bak

Doku nakli olduğunda mümkün olduğunca az içtim desemde inanma gene içtim ama
İmplantın takıldığı gün 8 saat kadar içmedim,birde 2-3 gün kadar yüzünde hafif şişlik olacak,onuda soğuk jelle hallediyorsun

çok geçmiş olsun, ama arkadaşlar ne güzel söylemiş benim bile içim rahatladı :)
riske atma sakın çok güzel araştırma yapman lazım doktor konusunda sadece

Çok teşekkür ederim, dişçime güveniyorum zaten yıllardır o yapar dişlerimi bir sıkıntı yaşamadım :)

Bende öndeki çekilen dişe akşamına geçici protezi taktı.
İmplant için geçici takılmadı yani..

Ben o zaman bu geçici protezi sorayım haftaya dikişlerim alınınca, plank dediği şey farklı bir şey herhalde ondan istemiyorum ben :/
Biliyordum! Her yerde içmeyin vs yazıyor ama içince de olabiliyormuş demek ki
8 saat bizim için büyük başarı bence abla
Umarım çok acımaz
Şöyle bir nette baktım ameliyatın sürecine de çene kemiğini delmeler vs

Sor bencede implant için geçici olmaz ama..
Kemik yoğunluğu yoksa sigarayı önermiyorlar zate,içine kemik tozu koyuyorlar.
Bencede eşim içerken arada ondan otlandım ama
Ameliyat sırasında rahat ol,uyuşturucu olduğu için hiç duymadım hatta çok rahat geçmişti,delme işinide duymuyon .
Ağzında hilti çalışıyor sadece

geçmiş olsun..devlet hastanelerinde implant üstüne geçici diş yaptıramazsınız malesef..üniversite hastaneleri bir ihtimal yapıyor olabilir..azıcık sabredin sonrası güzel olacak..

Just ablamın alt üst önden 16 dişi implant. İlk implantlar 92 yılında yapılmıştı. Geçen sene yeniletti hepsini. Tek dişten ne olacak allasen. Bizim doktorumuz geçici bişey takmadı. Ama dikiş falan çok olmadığı ve vidalar zaten takılı olduğu için çok uzun sürmedi. Gerçi bi 15 gün robocop gibi dolaştı hatun, komik oldu.

Üzülme, kafaya takma. Geçici bişey için de o kadar para verme. İdare edersin bir iki ay.

Yapma bunu yapma abla
Neyse düşünmek istemiyorum
Kemik var ya hatta kaybolmasın diye bir şey koydu dikmeden önce
Bitsin bir an önce de ben de şu cillop gibi dişe kavuşayım

3 ay boyunca orasi bos kalmiyor ki gecici dis koyuyorlar

Koymadı henüz işte daha implant kökünü bile yerleştirmedi ki sadece dişi çekti ve kemik dokusu yok olmasın diye bir şey koyup dikti haftaya kadar

geçmiş olsun..devlet hastanelerinde implant üstüne geçici diş yaptıramazsınız malesef..üniversite hastaneleri bir ihtimal yapıyor olabilir..azıcık sabredin sonrası güzel olacak..

Ben de özel bir doktora gidiyorum zaten belki koyar lütfen koysun

robocop nineden daha iyi olmuş bunu ben de kullanacağım

Vidayı taktıktan sonra ne kadar bekledi? Benim vidayı ya haftaya ya da 6 hafta içinde takacak sanıyorum ki, geçici protez o vidadan sonra mı takılıyor

15 gün falan bekledi yanılmıyorsam. Geçici protez vidadan sonra takılıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…