Moralim çok bozuk :( bir tutam saç

Saçı yüzünden üzülenleri görünce yüreğim sızlıyor Ben 23 yaşındayım, hipotroid pcos egzama d vitamini eksikliği gibi saçı tutam tutam döken birsürü hastalığım var Sadece biri bile saçları dökerken bende hepsi var. İlaç kullanıyorum ama bir yere kadar fayda ediyor. Yapı olarak ince telli ve seyrek zaten. Bu hastalıklarla da iyice seyreldi. Başta çok üzülüyordum, gencecik kızım diyordum saçlarımdan utanıyordum. Boyatamıyordum bile çünkü ayy boyattığı için kel kalmıs gibi bir imaj çizmekten çekiniyordum. Saçımın neden yer yer bosluk ve seyrek olduğunu açıklama ihtiyacı hissediyordum. Her duştan sonra ağlamaklı oluyor ve elimi kafama atmaya korkuyordum. Güneş ışığı, alışverişi merkezi kafe ışıkları falan kafama vurduğu an dibim görünüyordu. Hala da öyle denebilir. Sonra bir gün dedim kendime, velev ki kel kaldın, velev ki 1 tutam saçın var ve aralarda kel yerler var. Eee? Huyunu suyunu mu etkiliyor? Hayır sen hala sensin. Çirkin mi yapıyor, eh orası görece ama sen kendini sevmelisin. Yolda biri bakar öğ der en fazla. 5 saniye için ne canını sıkıyorsun dedim. Kaldı ki ailem bile acımasız yorumlar yapabiliyordu ama fark ettim ki herkes en fazla 5 dakika konuşuyor. Bense o 5 dakikanın hayatımı etkilemesine beni mahvetmesine izin veriyorum. Kendime geldim, hastalıklarımı ve saçlarımı kabullendim. Saçımı kazıdım kendime meydan okumak için, sonra uzayınca da heer renge boyadım istediğim gibi. Sarı mavi yeşil kırmızı turuncu mor pembe lila gri aklına gelirse Soran arkadaslarıma da zaten bir tutam, yıpransa ne olur diye güldüüm geçtim Kendimi daha iyi hissetmeye başlayınca duyduğum o 5 dakikalık sesler de azaldı
Şu anda da kendimle barışığım, gür parlak saçlarım olsa hayır demem tabii ki ama istediğim gibi boyadığım kestiğim 1 tutamla da mutluyum. Güzellik içinse saçımdan ziyade cildimle gülümsememle fiziğimle vb ilgileniyorum.
Bunu benzer problemleri olan varsa diye yazdım.
Hastaneye gidecekmişsiniz. Erkeklik hormonlarına kesin bakılsın. (Serbest testesteron, total testesteron, dhea-so4, oh-17) Tiroidlerinize bakılsın (T3,T4,Tsh) Prolaktin hormonu ve östrojen(E2) kesin bakılsın. Birde ultrasonla kistiniz var mı diye de bakılabilir. Onun dışında demir çinko d vitamini gibi şeylere de bakılmalı. Hastaneye yıllarca gidip geldim. En çok etkileyen bunlar. Baştan savma genetik deyip göndermesinler. Endokronolojiye de görünebilirsiniz sorununuz hormonal çıkarsa. birde kafa derinizi kesinlikle muayene etsin egzama seboraik dermatit vb var mı diye

Son düzenleme:
Egzama sacta etkiler mi? Benim kızımda egzama var sacta?off ne cok hastalık var sureklı bır sey hata veriyor insan bedeninde.

Egzama sacta etkiler mi? Benim kızımda egzama var sacta?off ne cok hastalık var sureklı bır sey hata veriyor insan bedeninde.
Ben çok kaşıyordum dayanamayıp ve benimki epey ilerlemişti Saç köklerime o zarar verdi sanırım Dermatologa götürdüyseniz endişelenmenize gerek yok bence, içiniz rahat olsun

Saclarinizi ilik suyla duruladiktan sonra soguk su tutun kafaniza bi tur, her yikamada yapin bunu, bi cesit sok oluyor sac derisine, saclariniz guclu cikar

Ben de sadece serbest testesteron biraz yüksek çıkmış diğerleri normal 21 yalındayım önemli biley mi korkuyorum ya

Bi ara böyleydim ve genelde saç dökülmem çok olurdu. D vit kullanmaya başladım şak diye saç dökülmem durdu, şu an hayatımın en gür ve uzun saçlı haline sahibim. Bir şey de yapmadım d vit içtim, sizde de işe yarar belki

Ya bide bir tanıdığım saç dökülmesini saçıyla ilgilenerek çözmüştü saçına iltifatlar ediyordu saç derisi masajı yapıyordu ve ters duruyordu kan akışı olsun diye saç derisine. Modeller falan yapıyordu azıcık saçına, saçlarım çok gür çok güzel diyordu. Cidden inandıkça böyle saçları gürleşti, biz de şaşırmıştık

Bendede saç problemi vardi ön kısimlari çok açildi.evde bir kür yaptim.sarinsagi dövüyorsunuz bir baş deriz biz onu kantoran yagi ile 2 gün bekletin süzün sonra 2 tane dogum kontrol hapi koyun bu kadar yeni saçlarim çikti hem çok düzenli kullanmadigim halde haftada 1 yapin 2 ay sonra farki görürsünüz.ama kan tahlilide yaptirin oda önemli benim ferritin eksikliginden döküldü

Erkeksi dökülme ise sac ekimi olur. hemen bir dermatoloji dr gir baktik kendine değerlerine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…