Moralim çok bozuk :( yardımınıza ihtiyacım var!!!

Bütün kanunlara baktırdım 3 yıl önce varmış fakat artık yok aynı okuldaysan başka yere görevlendirme veriyorlar eşimle meslektaş değiliz veya Darp tehdit varsa valilik oluru ile farklı ile geçici olarak geçiyorsun hergün dayak yemiyorum veya tehdit etmiyor daha doğrusu boşanma düşüncemi bilmiyor

Son tartismanizin digerlerinden farki neydi?
Yani; ilk defa el kaldirdi diyorsunuz. Neden daha onceki tartismalarda yapmamis da sonkinde yapmis? Gerekcesi neymis soyledi mi? Tabi ki hicbir sey buna sebep olamaz. Gerekce degil de bahane diyeyim ben.

Herzamanki gibi söylenmem erkeklerin tabiriyle bıdı bıdı yapmam başka sebep yok ama kavga sebebi sürekli bana haber vermeden plan yapıyor burdan çıktı

okurken canım sıkıldı yaa canım sen öğretmensin ailen okutmuş etmiş tanımış bulmuş evlenmişsin sevmişsin iiyi güzel ama el kaldırması yok yüze tükürmek falan olmamış insan en kötü en en en son bağırsa hırsını çığlık atarak çıkarsa hırsını kırsa dökse eşyalardan çıkarsa bile içi,ndeki kırılan gibi olmuyor OLMAZ da zaten. oturup sakince konusmayıo deneyin bundan ötürü bu bundan dolayı bu diye bütün düşündüklerini isteklerini anlat ona bilsin senin halinden anlasın
kapıdışından da sonra düşün millet ne der ailesi bilmem ne bunalma o kadar daraltma kendini

Bu evlilikten hayir gelmez
1 Yillik evlilikte siddet var , sana verilen bir deger yok,
dahasi bebegini bile esin yuzunden kaybetmissin...

Su durumda bosanmaktan baska care yok.
Bir de ogretmensin meslegin var sakin duzelir diye bekleme .

Ayrica simdi bosanmazsan sadece bosanmayi ertelemis olursun .
Kacinilmaz sonu geciktirirsin.
Daha fazla siddet yasamadan yol yakinken don bence...

bilemedım kı şimdi ınsan ayrımı yapmak çok çirkin kesınlıkle ayrım değil de doğu kulturu bı baska canım yaaa olmuyo yanı onun beklentılerı ve senın beklentıklerın tutmuyo ya ortak noktada buluşcaksınız ya bu dıyardan gıtceksınız yoksa nolur ssen köle olursun ne ısterse yaparsın tutar ustune amcasının kızını kuma getırır içinden nasıl çıkıcaksın bılmıorum ama cocuk yapma kesınlıkle...

Dayağın başladığı yerde evlilik biter, kalan tüm sorunlar teferruattır

Hayata her zaman yeniden başlanabilir, bunu yaşayarak öğrendim ancak zaman önemli bir faktör, çok fazla oyalanma

Kültür farkı varlığı inkar edilemeyen bir sorun, belki çözme şekli vardır, bu insanın insanlığına bağlıdır. Ancak dayak başladığında insanlık bitiyor zaten. Bir insan kendisinden fiziksel olarak daha güçsüz birine el kaldırıyorsa şahsiyetsizdir zaten, bence kurtarılacak bir şey yok.

Hepinize teşekkür ederim nacizane fikirlerinizi sunup yalnız bırakmadığınız için. Ben de düşünmüyor değilim boşanmayı ama şu durumda bu şehirde olmaz çok zor doğudasın küçük bir şehir herkes tanıyor biliyor boşanınca bakış açısı değişecek büyük şehir olsa kaybolur gidersin Allah şükür maddi sıkıntı da yok ama inanın Lût'dan tayin istemeden bunu yapamam belki de o derece cesur olamıyorum bilemiyorum şimdi. Eşim daha önce el kaldırmadı bu ilkti ha son olacağının garantisini de veremeyiz ama bana karşı değer ve ilgisinden sevgisinden tereddütüm yok evet el kaldırdı pişman olduğu halde özür de dilemedi. İnanın ki yuva yıkmak kolay olmuyor bu kararı vermek çok zor dünyanın en zor kararı. Sizden isteğim boşanma çözümünün haricinde hatasını anlasın diye ve tekrar etmesin diye ne yapabilirim ? Sadece dayak değil genel manada. Ben çok dikkafalı ve inatçı bir bayanım onu zorluyorum farkındayım dinlemiyorum ama buna iten kendisi benimle benim dilimden konuşmayı bilmiyor .

boşanmayı istemiyorsan dayak yemekte istemiyorsan ne istiyorsa yapacaksın o zaman. diklenmeyeceksin sonuçta huyunu suyunu biliyorsun o istemeden isteklerini önüne sereceksin. Başkasının karekterini dğişitiremezsin bu kadar basit sn kendini değişitireceksin

Milyonlarca kadının düştüğü hataya düşüyorsun şu an; senden özür bile dilememiş ukalalık hat safhada yani ve sen onu zorluyorum diye kendini suçluyorsun. Ona hatasını anlatmanın bir yolu yok çünkü hatalı olduğuna inanmıyor zaten, kendisine karşı gelen karısına ağzının payını verdi kendi beynince. Konuyu oturup konuşsanız sana böyle yapınca ne olduğunu gördün bir daha yapma diyecektir. Bazı şeylerin çözümü yok arkadaşım, olmadığını kabul etmek gerek. Belki dediğin gibi cesaretin yoktur ama en azından gerçekle yüzleşmek cesaretini toplamak için iyi bir yol olabilir. Seni yaka paça arabadan indirip, dövüp, yüzüne tükürmüş bir adamdan bahsediyoruz ne sevgisi ?

Daha doğrusu biliyor ama bunu bir zayıflık olarak algılıyor çünkü geleneklerde bu öğretilmiş ona aksini düşünemiyor annesiyle kıyaslıyor kimseyi küçümsemek haddime değil yanlış anlaşılmasın ama kayın validem 16 yalında evlenmiş köyden şehre gelin gelmiş dikiş nakış yapmaya bayılan günlere gitmeyi seven bir kadın ben de tam tersi oldukça sosyal yüzmeye spora giden akşam arabama atlayıp arkadaşlarımla oturmayı seven biriyim bunlar onlara yanlış geliyor mesela. Bu arada kuma olayı veya akraba evliliği olmaz burada belki ilçelerde vardır. Hani boşanır öyle evlenir yani elim aslında o klasik doğulu güneydoğu insanı gibi değil ama biri gaz mı veriyor neye güveniyor bilmiyorum yani ne tam moderniz ne de aşırı gelenekçi aradaki dengeyi kuramıyor gelenekçilik biraz daha ağır basıyor tabi

Evet ATRAENTE çok haklısın ben aslında olaylar değil onu değiştiremeyeceğim fikrini kabul edemiyorum mutlaka onun da bir zaafi değişeceği bir yeri vardır bir yol vardır diye düşünüyorum. Haksız mıyım ? Hiç yolu yok mudur ? Bir yerde de hak vermez mi demez mi benim için oraları bırakıp geldi ben neden böyle davranıyorum ? Kabullenmiyorum bunu arkadaşlar yaaaa !!!! Ya firavun bile secdeye gelmiş bir yerde vicdana gelir diye düşünüyorum ?? Yani hiç mi umut yok değişir diye direk boşanayım mı ?

herkes hata yapabilir, sinirle herşey olabiliyor cinnet geçirip adam öldürülüyor mevzu bu değil tabi durumu aranızdaki dıalogları tam bilmiyoruz. direk boşan demek haksızlık.. herkes 2. şansı hakeder! sevgili arkadaşım senin burda yapman gereken alıp karşına konuşmak eksileriyle artılarıyla.. konuşmanın yönüne göre kafanda bişeyler oturur ve yönünü buna göre kendin tayin edersin. sürekli dayak vs olsaydı tabiki çözümsüz olurdu ama senin için hala umut va bence. biraz daha dişini sıkıp sonrasında bulunduğunuz ortamdan uzaklaşmak için tayin istersiniz 2nizde.

seni dövdü ve sen onu rahatsız eden şeyi yapmayı bıraktın o an.

yine dır dır etmeye başladığında(onun deyişiyle) yine seni susturmanın yolunu bulacaktır

sanırım seni anlıyorum, son bir şans daha diyorsun belki değişir belki bir yolu vardır, insan umudunu yitirmek istemiyor değil mi?

hiç şiddete maruz kalmadım allah düşmanıma bile göstermesin ben ne yapardım diyorum boşardım herhalde, ciğerim sökülürdü acıdan ama boşardım çünkü artık onunla duramaz yaşayamazdım çünkü o evde kaldığın sürece kocanın gözünde dayak yese bile gitmeyecek kadın olursun o saatten sonra.

şöyle düşün sen bir şans daha vereceksin fakat hep tetikte olacaksın bir daha olacak mı, bana yine el kaldıracak mı, sürekli bu düşünceyle yaşamaya hazır mısın? kendine layık gördüğün hayat bu mu? ikinci bir şiddeti kaldırabilecek misin? peki sonu daha kötü olursa? sana bir zarar verirse bu kez?

Dayak atmanın doğu-batısı olmaz,olamaz.
Fakat kültür farklılıkları var,bu yüzden de zarar gören siz olacaksınız.
Bende doğuluyum :)
Etrafımdaki insanların %60 ı ben yatayım eşim yapsın bakışında çünkü aileden öyle görülmüş.
%40 ıda,kendini eğitmiş,eşitlik kavramını uygulayan insanlar,çok şükür ki %40 lık kısım daha fazla yoksa kavga çıkartırım
Kaynanalar zaten hep oğullarını savunurlar yani burdakiler fazla yapıyor değil her yerde böyle çocuklarına aşık anneler var.
Size tavsiyem,yol yakınken dönmeniz.
Çünkü yapamazsınız,öyle bir adamla yaşayamazsınız.
En önemlisi size dayak atması zaten,affedilmesi imkansız.
Yine de siz bilirsiniz ..

bence kültür farkıyla bir ilgisi yok bunun
karadenizlisi de aynı egelisi de
çocuk yapmamanızı öneririm dayak olmasaydı belki aşılacak sorunlardı ama bu kadarı da çok ama çok fazla

o zman şöyle düşünelim.madem 3 yıl dolana kadar boşanamam diyorsun,en azından bu senin evliliğin için bir deneme süreci olsun..tabi bu arada çocuk yapmamalısın.bitmesi gerekirse en azından en az yarayla kurtulursun,ortada bir çocuk da rezil olmaz.bu 3 yıl içinde inşallah birşeyler düzelir hayatında.dayak olayını kapatma sakın.kabullenmiş sanmasın seni.bunun seni gerçekten çok etkilediğini göster ona.bağırarak kavga ederek değil de gerçekten üzüldüğünü göstererek.onu gözden çıkardığını ve ondan vazgeçebileceğini sansın.

karşısına geç sakin bir şekilde'' çok düşündüm aslında boşanmaya karar vermiştim ama bugün vazgeçtim.(bir dilekçe hazırla )ve bak dilekçeyi bile yazmıştım vermekten son anda vazgeçtim son bir kez denemeliyiz diye düşündüm.bazı kararlar alalım ve uygulayalım evliliğimiz bozulmasın seni seviyorum senin de beni sevdiğini biliyorum.bu dayak olayını yaşadığımda herşey bitmişti benim için ama bir an için herşeyi sildim kafamdan ne olur sakın bir daha yaşatma ''de ve sarıl.sonra da bu dilekçeyi saklıycam bana bir daha vurmaya kalkışırsan hiç düşünmeden gidip vericem diye de söyle mutlaka.sonra açık açık konuşun kararlar alın.hem psikoloğa da gidiyormuşsunuz.demekki o da çabalamış birşeyleri düzeltmeye.eşinin kişiliğindeki erkekleri inatlamaşlayla kavga dövüşle değiştirmek çok zordur.ona belli etmeden yapmalısın bazı şeyleri.senden habersiz misafir getirip duruyorsa ben uygun değilim bana her istediğinde misafir getiremezsin demek yerine,aşkım her an ikramlık birşeyler hazırlayamıyorum misafirlerine mahçup ediyorum seni haberli olursa neler neler yaparım bak bayılırlar dersen belki biraz daha dikkat edebilir bilemiyorum.uzun uzun konuşmak lazım bunları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…