Moralim çok bozuk :( yardımınıza ihtiyacım var!!!

Eşin tam bir zorba .
Ya itaat edeceksin ya boşanacaksın .
Yapacak bir şey yok .
Doğuştan bu aşılanmış o adama .
" Kadın vasıfsızdır, kadın itaat eder, kadın ne denilirse onu yapar, erkek emir verir, erkek güçlüdür, kadın erkeksiz hiçtir . "
. .

Umut etmeyi istediğini biliyorum, çok da iyi anlıyorum seni, insan sevdiği zaman konduramıyor hiç bir şeyi

Dene istersen, aynı davranışı bir daha göster bakalım sonuç ne olacak

Konu dayak olduğu zaman benim görüşüm biraz katı, şiddet eğilimi çok zor bir şey ve değişeceğine inancım yok, o yüzden böyle yazdım ama sen ona bir şans daha verebilirsin, yeniden deneyebilirsin. Sorununuz sadece şiddet değil, yaşam şekillerinizde farklı, zor bir durum Allah yardımcınız olsun.

Merhaba.
Eşinizin yaptığını hiçbir sekilde tasvip etmiyorum.
Ama doğululara bu kadar önyargılı olunması beni hem üzüyor hemde düşündürüyor.
Dayak yiyen kadınların hepsi dogulularlami evli acaba?
Bu karekter meselesi bir insan iyi degilse bunun doğulusu batılısı olmaz .
Kadinlar kulubünde ne kadarda doğuluları sevmeyen varmış .
Ben doğuluyum ve doğulu bir esim olduğu için cok mutluyum...

Yanlış anladınız herhalde ben kendimi içinde bulunduğum durumu tam ifade edebilmek için nereli olduğunuzu yazdım doğuluları aşağılamak için değil dedim ya babam da burda yaşamıyor ama o Da eşimle aynı memleketli. Ama şunu da kabul edin ki iki farklı kültür ne yazık ki dört dörtlük anlaşamıyor siz şanslısınız hele bir de eşiniz memleketlinizse çok daha şanslısınız adet gelenek görenekleriniz aynı bizde değil işte en basit örneği biz kalabalık bir aile bile değiliz eşim tarafı kalabalık birbirine bağlı Ramazan'da 70-80 kişilik sofra kurulduğunu bilirim biz de toplasan 10 geçmez. Eşim hemen ayak uydurmamı bekliyor bu imkansız yaşayarak tecrübe ediyorum herşeyi

Çok güzel yazmışsınız çok teşekkür ederim ama boynuna sarılma olayını şu aşamada yapamam yani amacım ona yağ çekmeden ama dikkafalılıkta yapmadan hatasını anlamasını sağlamak çünkü yüzüme tüküren insanın boynuna sarılırsam inanın dilekçeyi de takmaz kanımca. İşim çok zor farkındayım ama pes etmeye niyetim yok belki okuyanlar hırs ettiğimi düşünebilir belki de haklılar ama inanın arada çocuk olmasa bile yuva yıkmam o kararı vermek çok kolay olmuyor daha çok gencim 26 yaşındayım kariyerim de var belki daha iyi bir hayat kurabilirim evlenebilirim bunları ben de düşünüyorum ama aynı sıkıntıyı yaşamayacağım ne malum ??? En azından bu ilkti ve psikoloğa da geliyor demek ki o da farkında bu da tek avuntum ve bu avuntu umutlandırıyor beni. Şu aşamada diyorum ya mutlaka bir yol vardır bu sürekli tekrarlanırsa ve gerçekten kendimi değersiz hissetmeye başlarsan yanında emin olun ki kırılma noktam olur ve zaten bir kere koparırsam bir daha dönmem başta da yazmıştım çok gururluyum...

haklısın aslında sarılmak olmaz.nasıl yapacağını sen bilirsin de onu bir şekilde boşanma fikrinden zar zor döndüğüne inandır,bir daha tekrarlandığında kesinlikle boşanacağından korkmasını sağla.belki o zaman tekrarlamaktan çekinir.

Benim dee ilk evliliğimde buna benzer sorunlar vardı..Ben de batılı o doğuluydu..Ama boşanırsan daha kötü olabilir moralin...Hele bir türlü dengini, bulamazsan ayrıldığına, ilkiyle anlaşamadığına pişman olursun,yeri gelir onu mumla ararsın...Bilmiyorum ama,genelde öyle oluyor....Ben yapı olarak dik bir insanım,erkek otoritesine alışkın değilim,abi yok,baba hastaydı ben yetişirken..Yaşantımız yetiştirilişimiz de farklıydı bu konuda ne o beni anladı ne ben onu..birbirimizi anlamalıydık farklı da olsak..O anlamasa da erkek otoritesini kabul etsem iyi bugünden daha iyi olurdum...Sen de öyleysen,bence ona uyum sağlamaya çalış,bazı şeyleri alttan al,erkeklerin hoşuna gidiyor bu..İlgisizlik sevgisizlik yoksa bu durumu umursama....Evliliğin ilk zamanaları sen ben kavgası çok olur zaten,yılmayın...Yine de hemen çocuk yapma istersen..Kabul ederse tabi..Bıçak kemiğe dayanmadıkça alttan al,bazı şeylerde alttan almazsın tabi..Sadece yerini zamanını ayarla..Boşanma kelimesini ağzına çok alma,alışır o da..Zor biliyorum ama,dayanmaya değer..Nelere dayanmıyoruz ki..

Son düzenleme:
boşanan eş tayin isteyebilir

Malesef öğretmenler için bu geçerli değil çünkü bazı meslektaşlarımız bu hakkı suistimal ederek yalandan boşanıp yer değiştirmişler.. Sadece eş tarafından tehdit ayda şiddet gördüğünü ispatlayabilirsen tayin isteyebilirsin o da sadece tayin döneminde.. Konu sahibi ben de öğretmenim Ilk atandığım ilçede küçücük bir yerdi boşanmış bir çift vardı inanın çok zordu bayan için ailesi çok uzataydı sürekli karşılaşmak durumunda kalıyorlardı ama bunlara rağmen güçlü oldu sende başarabilirsin..

inanın böyle olayları ookudugumda çok üzülüyorum inş birdaha tekrarlamaz.. eşinizle boşanın yada bosanmayın diye bir yorum yapmıcam yangına körükle gitmek istemem dogrusu.. o sizin eşinizi siz onu daha iyi tanırsınız. ama onunla sakince konusun ne kadar kalbinizin kırıldıgını ne kadar zorunuza gitiiğini anlatın ama kavga etmeden ses tonunuzu yükseltmeden belki o da anlayacaktır sizi.

bunları okurken kendimi buldum resmen ben de sırf aynı şeyleri yaşadığım için nişanlımdan ayrıldım kavga ediyorduk hakaretlerine dayanamadım onu orda bırakıp gidince arkamdan geldi tüm gücünü toplayıp suratıma tükürdü ve şimdi herşey hazırken ayrıldık tamamen bitti

Yazdıklarından tespitlerimle,
Aranızda çok kültür farkı olduğunu düşünmüyorum ben.Sonuçta aynı memleketin insanısınız.Baban 70 yılında İzmir e taşınmış olabilir,ama sonuçta oranın insanı.Ben,benim annem babam İstanbul doğumlu olduğu halde,memleketimin değerlerini,kafa yapılarını bilirim.Yani demem o ki,oranın insanına çok yabancı olmaman gerekiyor.Anladığım kadarıyla eşin senle psikoloğa gitmeyi kabul ettiğine göre,ailesi çok fazla karışmadığına göre sen fazla ayrık otu gibi kalmak istiyor olmayasın.Yani şöyl,ben sizden değilim,Okumuşum,İzmir liyim gibi farkını ortaya koyma durumun olabilir.Suçlamıyorum yanlış anlama.Alışık olmadığın bir şehir olduğu için,kaygılanıp farkında olmadan böyle davranıyor olabilirsin.Kendi hayatından ödün verme,ama çokta onlardan farklı durma.Onların ortamlarına da elinden geldiği kadar uymaya bak.Eşinle de bunu söylenerek değil,güzel bir dille ifade ederek yap.Kızdığın küstüğün zaman tavrını koy tabiki,ama tavrını koyup sonra yine yelkenleri suya indirirsen,eşin bir süre sonra istediklerini dayatarak yapar.

Herkese çok teşekkür ederim fikirleriniz için. Nazlıdeniz arkadaşım babam 74 ten beri izmirde yani üniv. De burda okuyup annemle evlenmiş.1 senede bile insanlar değişirken babamın ufkunun buradan daha farklı olacağı ayrıntısını kaçırdın sanırım. Bi de eşimin ailesi de tahsilli insanlar. Eşim kardeşleri akrabaları üniv. Mezunu burada da eğitim sektöründeler zaten. Ben cahilliklerinden değil gelenek ve göreneklerinden şikayet etmiştim. Neyse ki eşim kendini affettirdi. Bana hak verdiğini de söyledi. Psikoloğa da gidiyoruz faydasını baya gördük. Zaten hamileyim . Bundan sonra çok yeni bir sayfa açtık herkese çok teşekkür ederim.

Okumak cehaletı alır , Eşşeklik baki kalır !! dıye tam soylemıs atalarımız..Dayak atan erkek ölse gozumun onunde ıcım hıc acımaz.. Hıc affı yok..

Goruslerınızın cakıstıgı ortada.. O kadar cabanıza rağmen esınız bı adım atmamış..Ya esınızın ıstedıgı gıbı bı kadın olmayı tercıh ıedeceksınız kendınız olmaktan çıkacaksınız, Yada kendınız olacaksınız bu tantanayı cekeceksınız..ömür sizin hayat sızın karar sızın tabi...Bosan boşanma demek bana dusmez

Toplumda baskın olarak erkek hegomanyası varken; saygı gormeyı beklemek, esıtlık gıbı dusunceler ütopyada yaşanılabilir ancak... aynı seylerı dusunup bu dusuncelerın altında ezılen bırı olarak sızı az cok anlayabılıyorum.. ama yinede sukur erkek arkadaşım su an esıtız teorık olarak anlaştık ama İnşallah gelecekte uygulamada sınıfta kalmayız..

biraz erkegın egosunu okşamaktan arada zarar gelmez Fıkırlerınıze ters düşmemek kaydıyla.. Aslan parçası gıbı hıssettırerek..yazmadanda gecmeyeyım dedım yanı.

Çok haklısın okumak çözüm değil, bu iş zaten üniv. Bitirme değil tamamen fıtrattan gelir. Ben yaşananları hiç tasvip etmedim zaten. Çok üzülerek tartışmaya açtım. Herkese de teşekkür ederim. Ama bu olayın üstünden zaman geçti. Biz konuşup karara vardık. Genelde herkes ezileceğimden yana konuşmuş ama ezilecek bir tip değilim. Her erkeğin bir kusuru olduğunu düşünüyorum. Kimisi çapkındır, kimisinin daha başka alışkanlıkları vardır. Benim eşim bu konuda sınıfta kaldı. Fakat çabası var. Psikoloğa gelmesi bu olayın önüne geçmek istemesi değişme çabası açıkçası beni umutlandırdı. Arkadaşlar bir de bakın insan başına gelmeyince bilemiyor yazıyor içinden geleni. Ekonomik özgürlük var ailem arkamda yine de çekip gidemiyorsun çünkü gerçekten o kadar kolay değil! En önemlisi de eşim gerçekten pişman ve bunun marifet olmadığının farkında şuanda yeni hamile olduğumu da öğrendik.bunun altında eziliyor. Çok mahçup. Dilerim Allah'tan bir daha şaşırtmasın. Çok şükür ki hamilelikten önce bu eşekliği anlayıp telafi etmeye çalıştı. Aksi halde olsaydı ona inanamazdım. Şuanda Allah'a şükür bir sıkıntım yok. Inşallah her ne konuda olursa olsun sıkıntı çeken herkesin de sıkıntısı son bulsun diye diliyorum ve herkese tekrar teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…