- 10 Mart 2018
- 245
- 219
- 103
- 31
- Konu Sahibi Humeyra000
-
Üç gün önce doktora girmiştim bebeğimin zayıflığından bahsetmiştim. Dayanamadım bugün tekrar gittim kilosu 280 gram 21 haftalık dedi. Bana tarama testlerimi yaptırıp yaptırmadığımı sordu. Bende sadece dörtlüyü yaptırdığımı sonucunun henüz çıkmadığını söyledim. Bana aldırmayı düşünürmüsün diye saçma bir soru sordu. Asla aldırmam diyince tamam sonucuna bir bakarız dedi. Üç gün önceki doktorda kalçası boyuna göre küçük olabilir demişti. Çok moralim bozuldu. 20 haftalıkken down sendromundan şüphelenilenilir mi sadece ultrasondan bakılarak
24 yaşındayım ilk gebeliğimYaşınız kaç? Genelde böyle ithamlarda bulunuyor doktorlar. Birkaç yere daha görünün.
Kilosuna baktı zayıf vede genel olarak 20 haftalık ama popoya bakınca 18 haftalık görünüyor bacak kısalığı olabilir dedi. Ve bunun üzerine dörtlüyü istedi. Açık açık bişeyden şüphelendiğini belirtmediSadece kilosuna bakarak mı böyle söyledi doktor?
Yoksa başka açıklamalar da yaptı mı?
Kilosu haftasına göre düşük geldi bana da ama önemli bir sorunu yoktur inşallah.
Kaşar peyniri süt ceviz bebeğe güzel kilo aldırıyormuş diye okumuştum bu arada.
Canım ultrasondan bakarak doktorlar bir şeylerden şüphelenebiliyorlar evet. Ordan boy ölçümleri falan yaptıkları için herhalde. Tabi şüphelerini ifade ediş şekilleri farklı olabiliyor ne yazık ki. Benim bebeğimin de üçlü testinde ve ayrıntılı ultrasonda bir sıkıntı olmamasına rağmen gittiğim bir doktor araştırma hastanesine ayrıntılı ultrason için tekrar gönderdi. “ bu da babası gibi koca kafalı olacak herhalde” gibi şaka yollu beni çok telaşlandırmak istemeden kontrol edilmesini söyledi. Evet sağlıklı ve koca kafalı bir bebeğim var :) İnşallah sen de bebeğini sağlıkla kucağına alırsın. Doğana kadar bu acabalar bitmiyor maalesef. O yüzden sen içini ferah tut.Üç gün önce doktora girmiştim bebeğimin zayıflığından bahsetmiştim. Dayanamadım bugün tekrar gittim kilosu 280 gram 21 haftalık dedi. Bana tarama testlerimi yaptırıp yaptırmadığımı sordu. Bende sadece dörtlüyü yaptırdığımı sonucunun henüz çıkmadığını söyledim. Bana aldırmayı düşünürmüsün diye saçma bir soru sordu. Asla aldırmam diyince tamam sonucuna bir bakarız dedi. Üç gün önceki doktorda kalçası boyuna göre küçük olabilir demişti. Çok moralim bozuldu. 20 haftalıkken down sendromundan şüphelenilenilir mi sadece ultrasondan bakılarak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?