Moralim sıfıırrrr nolur bakın

Humeyra000

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2018
245
219
103
31
Üç gün önce doktora girmiştim bebeğimin zayıflığından bahsetmiştim. Dayanamadım bugün tekrar gittim kilosu 280 gram 21 haftalık dedi. Bana tarama testlerimi yaptırıp yaptırmadığımı sordu. Bende sadece dörtlüyü yaptırdığımı sonucunun henüz çıkmadığını söyledim. Bana aldırmayı düşünürmüsün diye saçma bir soru sordu. Asla aldırmam diyince tamam sonucuna bir bakarız dedi. Üç gün önceki doktorda kalçası boyuna göre küçük olabilir demişti. Çok moralim bozuldu. 20 haftalıkken down sendromundan şüphelenilenilir mi sadece ultrasondan bakılarak

Yaşınız kaç? Genelde böyle ithamlarda bulunuyor doktorlar. Birkaç yere daha görünün.

İçiniz ferah olsun. İnşallah yoktur bebeğinizde birşey. Kızım şuan 8 yaşında. Bana da doktorlar cam kemik ya da cüce olabilir ya da doğar doğmaz kaybederiz demişlerdi ve 6 aylık hamileliğimi sonlandırmak istemişlerdi.ömrüm boyunca Sigara alkol vb zarar veren hiçbir şey kullanmadım. Bu sebeple allahtan gelene boynum kıldan ince imtihanımsa benim dedim ve doktorlara izin vermedim. Kızım doğdu ne cam kemik ne de cüce çok şükür. Allahtan gelene birşey denmez ama içinizi ferah tutun sizi anlıyorum ben de en acısını yaşadım

Doktorlar bazen en ufak bir ihtimali bile söyleyebiliyorlar sakin olun eminim birşey yoktur bana da doktorum ikili taramayı aldircaksan yaptır demişti yani bir sorun görünürse. Bende yaptırmak istemedim. Bir ara beyninde bir noktayı göremiyorum dedi daha ayrıntılı ultrasona yolladi tabi ben o süre içinde neler yaşadım ama sonuç temiz çıktı . yani ilk önce sakin oolun bir doktora daha gidin Rabbim saglicakla kucağınıza almayı nasip etsn

Hiç korkma herşey olacağına varır. İlk kızıma hamileyken gittiğim dr lardan biri her muayenede “sen eminmisin bu haftada olduğuna bu çocuk çok iri, hemen Üniversite hastanesine git, detaylı ultrasonla bakılsın” diyordu. Eşimle aramızda kan uyuşmazlığı var. 32 haftalık hamileyken test sonucu pozitif çıktı “sen bunun ne demek olduğunu biliyormusun, erkenden Doğum yaparsın hemen üniversite hastanesine git” dedi. Ağlayarak çıktım odasından hemen kendi dr umu aradım. Dr’um gel birde burada tahlil yapalım dedi. Tahlil sonucuna göre riskli bir durum yok dedi. Ben erken Doğum yapacağımı düşünürken 41 haftalık doğdu kızım. Yapılı bir bebek olarak doğdu ama bu sorun olmadı sadece yaşıtlarından daha uzun o kadar

Sadece kilosuna bakarak mı böyle söyledi doktor?
Yoksa başka açıklamalar da yaptı mı?

Kilosu haftasına göre düşük geldi bana da ama önemli bir sorunu yoktur inşallah.
Kaşar peyniri süt ceviz bebeğe güzel kilo aldırıyormuş diye okumuştum bu arada.

Kilosuna baktı zayıf vede genel olarak 20 haftalık ama popoya bakınca 18 haftalık görünüyor bacak kısalığı olabilir dedi. Ve bunun üzerine dörtlüyü istedi. Açık açık bişeyden şüphelendiğini belirtmedi

İçini ferah tut hayırlısıyla sağ salim gelecek ufaklık..benim bir arkadaşımın da büyük bir araştırma Hastanesi'nde tarama testlerinde down sendromu belirtisi diyip su almak istediler..kız aldırmadı,down send.olsa kürtaj olmayacagima göre bu riski almama gerek yok dedi.. çok şükür maşallah çok sağlıklı doğdu bebek..en az 3 doktora git böyle bir durumda...için rahat olsun..Allah'a emanet..

Hiç stres yapmayın doktorlar her zaman en kötü senaryoya hazırlar sizi, tüm ihtimalleri sorumluluğu üzerlerinden atmak için söylemek zorundadırlar. Aldırmayı düşünür müsün sorusunu sormasının nedeni de eger herhangi bir kusuru olması durumunda aldırmak gibi bir düşünceniz varsa buna göre bir gelişim testine (amniyon sıvısı alma gibi) yönlendirmek için olabilir. Yani siz düşünmüyorsunuzdur tabii ama çocuğunun down sendromlu olma vb ihtimaline karsı gebeliğini sonlandırmak isteyen anne adayları da var, yani doktorunuz görevi icabı sormus olabilir niyetinizi anlayıp sizi ona gore detaylı testlere sokmak için. Bu çocugunuxa kesin bir tanı koyuldugu anlamına gelmez. Aldırmak gibi bir niyetiniz yoksa ki öyle anlıyorum allah saglıkla kucagınıxa almayı nasip etsin, İçinizi ferah tutun ve kendinizi strese sokmayın. Unutmayın stres de bebeğinize zarar verir. Ne mutluki bebeğiniz onu her halukarda kabul edecek ve kucaklayacak bir anneye sahip olacak, ben de çocuğunuzun sağlıklı doğacagına inananlardanım. :) Sevgiler.

Canım ultrasondan bakarak doktorlar bir şeylerden şüphelenebiliyorlar evet. Ordan boy ölçümleri falan yaptıkları için herhalde. Tabi şüphelerini ifade ediş şekilleri farklı olabiliyor ne yazık ki. Benim bebeğimin de üçlü testinde ve ayrıntılı ultrasonda bir sıkıntı olmamasına rağmen gittiğim bir doktor araştırma hastanesine ayrıntılı ultrason için tekrar gönderdi. “ bu da babası gibi koca kafalı olacak herhalde” gibi şaka yollu beni çok telaşlandırmak istemeden kontrol edilmesini söyledi. Evet sağlıklı ve koca kafalı bir bebeğim var :) İnşallah sen de bebeğini sağlıkla kucağına alırsın. Doğana kadar bu acabalar bitmiyor maalesef. O yüzden sen içini ferah tut.

detayla ultrason için tam zamanı. İyi bir perinatolog bütün şüphelerinizi ortadan kaldırır. Geç kalmadan gidin bir görünün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…