Trisomi 21 1/490

Misketoglan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2020
156
51
48
28
Kızlar merhaba. 2 li tarama testim risksizdi. Pakette dahil olduğu için 3lü taramam testi de yaptırdık ve orta riskli çıktı 1/490. Doktor kan tahlili vs önerdi ama biz zaten aldırmayı düşünmediğimiz için herhangi başka bir işlem yaptırmadık. Detaylı ultrasonum da gayet iyi yani herhangi bir anomali görülmedi. Perinatoloğa da sordum bu değeri biz umursamıyoruz dedi. Zaten 2 li iyise 3lüyü yptırmanıza gerek yoktu falan dedi. Şuan 24 haftalık bugün kan şeker falan verdik ölçüm yapıldı bir sorun yok bebek gelişimi gayet iyi. Eşim yine sordu doktora bir sorun var mı diye doktor da o önceki hftalar genetik testlerde çıkardı siz yaptırmadınız şuan belirleyemeyiz zaten dedi. Bu sırada doktorun 3 hastasına down sendorm tanısı konmuştu bebeklere onu dile getirdi. Bu konuda tecrübeleri olanlar yazabilir mi rica etsem? İlk bebeğim de erkek şuan 20 aylık sağlıklı bir çocuk. Genlerimizde de kimsede yok down sendromu.

Kızlar merhaba. 2 li tarama testim risksizdi. Pakette dahil olduğu için 3lü taramam testi de yaptırdık ve orta riskli çıktı 1/490. Doktor kan tahlili vs önerdi ama biz zaten aldırmayı düşünmediğimiz için herhangi başka bir işlem yaptırmadık. Detaylı ultrasonum da gayet iyi yani herhangi bir anomali görülmedi. Perinatoloğa da sordum bu değeri biz umursamıyoruz dedi. Zaten 2 li iyise 3lüyü yptırmanıza gerek yoktu falan dedi. Şuan 24 haftalık bugün kan şeker falan verdik ölçüm yapıldı bir sorun yok bebek gelişimi gayet iyi. Eşim yine sordu doktora bir sorun var mı diye doktor da o önceki hftalar genetik testlerde çıkardı siz yaptırmadınız şuan belirleyemeyiz zaten dedi. Bu sırada doktorun 3 hastasına down sendorm tanısı konmuştu bebeklere onu dile getirdi. Bu konuda tecrübeleri olanlar yazabilir mi rica etsem? İlk bebeğim de erkek şuan 20 aylık sağlıklı bir çocuk. Genlerimizde de kimsede yok down sendromu.
Mrb cnm bende senle aynı durumdayım benim ikili test sonucum 1:121 fetal DNA felan yaptırmadım durumum olmadığı için perinatoloji bölümüne sevk edildim belgede burun kemiği bilinmiyor yazıyordu ama perinatoloji bölümündeki doktor herşeyi normal deid burun kemiği bile belli değil içimi rahatlattı ozman ama hala içimde az da olsa sıkıntı var şuan 17 haftamdayim üçlü taramaya bile gitmek istemiyorum ilki öyle çıktı die endişeliyim azda olsa 😔

Merhaba canım. Allah hayırlı haberler verdirsin bize. Bizim fiziksel olarak her şey tamam. Burun kemiği ense omurilik vs hepsi normal görüldü. 3lü tarama genelde hata verebiliyormuş ama bilmiyorum. 2 lide bişey çıkmamıştı bizde. Allah evlatlarımızı sağlıkla bize bağışlasın

3lü tarama testi artık yapılmıyor diye biliyorum hata payı vs den sanırım. İçinizi ferah tutun

Kizlar 2li 3lu hic biri size sonuc soylemez bunlar tani koymaz..olasilik soyler benim 1/200lerde cikmisti bi arkadasimin 1/53 ayni donemdeydik ikimizde onun riski daha fazlaydi ben almanyaya gonderilen genetik testi yaptirdim sorun cikmadi onun riski daha yuksekti o yaptirmadi ikimizde detayliya girdik burun kemigi vs gorundu her sey normaldi cok sukur bebeklerimiz saglikli...ayni yoldan gectik sizi cok iyi anladigim icin detayli yaziyorum hamileleik sultanlik nolur tadini cikarin kendinize zehir etmeyin elinizdeki degerler sadece olasilik soyluyor sizin yasinizda sizinle ayni birebir degerlere sahip su kadar bayanda bir tane olmustan otesi inanin degil...detaylida burun kemigi gordunuz ve ense kalinligi normalse sorun yoktur.. zaten sorun olsa inanin doktorunuz soyler bunu...rabbim size mucizenizi vermis tadini cikarin bende gunlerce agladim ve kanamam oldu stresten ama cok sukur oglum 1yasina geldi bile M Misketoglan Gncgm28 Gncgm28

Merhaba 4lü yaptırdınız mı

Canım merhaba bende 17 haftalığım bugün geçen hafta perşembe günü bende 4lü tarama testi yaptırdım 1.278 çıktı sizce?

En guvenilir test 2li olan. 3lu ve 4lunub guvenilirligi düşük. Burun kemigi, kalp kapakciklari ve böbrekleri temiz cikti mi detaylida?

Benim perinatologum ikili test temiz de ciksa, riskli de ciksa 3lu ve 4lu test yapmiyorum demisti. Down sendromunda bahsettigim organlarda da sorun goruluyoemus genelde. Umarim saglikla kucaginiza alirsiniz
Evet öyleymiş ama şöyle bir olay oldu. Benim doktorumun 2 hastası daha detsylıda her şey normal tertemiz olmasına rağmen işte 3 lü taramada riskli çıkınca şu bir tane kan testini yaptırdılar 300 euro mu ne fiyatı. Ve o testle %90 downlu çıktı bebekler. Biri aldırdı biri de doğuracak. Allah korktuklarımıza uğratmasın sağlıklı hayırlı evlatlar versin. Ama benim bildiğim kadarıyla da işte mutlaka bi anomali görülüyor down olunca.

Back
X