Moralim SIFIR!

insanı yapabileceklerinden geri koyan şeylerden biri de strestir
elinden geleni yapıp gerisini Allaha bırakmalısın
ve hakkında hayırlı olan neyse onu nasip etmesini dilemelisin
belki istediğin olur, belki de Allah senin için hayırlı olacak başka bir şey planlamıştır
unutma ygs, kpss, iş, kariyer... tek başarı bunlarla sınırlı değil
hatta asıl başarı bu değil, bunlar geri plandaki başarılar
bu ikincil başarılar hayatımızı kolaylaştırdığı için tabii ki bunlara da önem vermeliyiz ama olmazsa olmaz diye görmemelisin

işte sana gerçek başarının ne olduğunu söyleyen Allahın sözleri:

Saffat Suresi 58-61: Sonra cennetteki arkadaşlarına dönerek: "O ilk ölümümüzden sonra artık bize burada ölüm olmayacak değil mi, o azap bize hiç ulaşmayacak değil mi? Ne güzel! Şükürler olsun! İşte kurtuluş, işte büyük başarı diye buna derler. Çalışanlar, asıl, böyle bir başarı elde etmek için çalışsınlar!" (Suat Yıldırım'ın Kur'an-ı Kerim Mealinden alıntıdır.)

Son düzenleme:
A
insanı yapabileceklerinden geri koyan şeylerden biri de strestir
elinden geleni yapıp gerisini Allaha bırakmalısın
ve hakkında hayırlı olan neyse onu nasip etmesini dilemelisin
belki istediğin olur, belki de Allah senin için hayırlı olacak başka bir şey planlamıştır
unutma ygs, kpss, iş, kariyer... tek başarı bunlarla sınırlı değil
hatta asıl başarı bu değil, bunlar geri plandaki başarılar
bu ikincil başarılar hayatımızı kolaylaştırdığı için tabii ki bunlara da önem vermeliyiz ama olmazsa olmaz diye görmemelisin

işte sana gerçek başarının ne olduğunu söyleyen Allahın sözleri:

Saffat Suresi 58-61: Sonra cennetteki arkadaşlarına dönerek: "O ilk ölümümüzden sonra artık bize burada ölüm olmayacak değil mi, o azap bize hiç ulaşmayacak değil mi? Ne güzel! Şükürler olsun! İşte kurtuluş, işte büyük başarı diye buna derler. Çalışanlar, asıl, böyle bir başarı elde etmek için çalışsınlar!" (Suat Yıldırım'ın Kur'an-ı Kerim Mealinden alıntıdır.)
Allah sizden razı olsun gene zor be sıkıntılı bir zamanımda formda dolaşırken bu yazınızı okudum yüreğim ferahladı.

Merhaba arkadaşlar Allah hepinizden razı olsun yüreğinizi ferahlatsın.
Çok zor bi dönemden geçtim şükür bu günlere bir okul kazandım meslegimde iyi hedefimden çok farklı olsada seçimimden memnunım.
Allah yeterki iyi insanlarla karşılaştırsın yürek ferahlığı versin. İnşallahh çok çok mutlu olursunuz yardımlarınız için çok sağolun

Back
X