Morelim sıfırr

Size tavsiyem bir imla kılavuzu alın düzenli olarak okuyun. Elinizin altında dursun . Kelimeyi düzgün bir şekilde içinizden hece hece gerekirse harf harf okuyup , iyice kafanıza kazıyın .
Noktalama işaretleri ile ilgili olarak çalışma kağıtları var. Onları çıktı alıp çalışın .
En önemlisi de klasiklerden başlayarak günde en az yarım saat kitap okuyun. Sesli okuyun hatta . Diksiyonunuz da bozuktur sizin . Harfleri yanlış çıkarıyor olabilirsiniz . Kendinizi kitap okurken videoya çekin ve sonradan dinleyin .
Kaç yaşındasınız ? En son hangi okuldan mezun ettiler sizi ?

Hak eden biri girsin inşallah 🤲 bana cevap gelmeyeceğine eminim harf hatası bu kadar önemli ise kesinlikle olumsuz 👎
Maalesef-de -da ekini de hep yanlış ayirmissin. Bunun anlami:ders kitaplari dışında çok nadir kitap okumuşsun.
Neyse inşallah Türkçe'yi daha düzgün yazan ve kullanan birini bulurlar.
Eminim siz de çok iyi niyetli bir arkadaşsınız ,inşallah siz de egitiminize ve hayat tarzınıza uygun bir iş bulursunuz.

Kızlar çok haklısınız kendimi salak gibi hissediyorum toplu cevap vereyim iş ani çıktı bir tanıdık vesilesi ile bende heyecan yaptım açıkçası ve hazırlayıp bir anda gönderdim daha önce cv vardı tam kapsamlı değildi şuan refaranslar baya etkili olduğu için tekrar hazırladım ben olsam bende kabul etmem daha cevap gelmedi ama kesin alınmam 2 saattir kendime kızıyorum post başlığını bile yanlış yazmışım tam eziğim evet birde evimde bilgisayar yok keşke birinden yardım alsaydım acale hareket ettim o bir harf için almayacaklarına eminim otomotiv firması danışma işiydi
Ben de
bir de

sanırım ilk işiniz olacak, moral bozmayın. Ama elinizde, telefonda, bulutta, PC'de, kariyer sitelerinde PDF formatında, güzel hazırlanmış CV'niz hep olsun, son dakikada CV hazırlanıp yollanmaz.

haklısınız kendimi salak gibi hissediyorum iş ani çıktı bir tanıdık vesilesi ile bende heyecan yaptım açıkçası ve hazırlayıp bir anda gönderdim daha önce cv vardı tam kapsamlı değildi şuan refaranslar baya etkili olduğu için tekrar hazırladım ben olsam bende kabul etmem daha cevap gelmedi ama kesin alınmam 2 saattir kendime kızıyorum post başlığını bile yanlış yazmışım tam eziğim evet birde evimde bilgisayar yok keşke birinden yardım alsaydım acale hareket ettim o bir harf için almayacaklarına eminim otomotiv firması danışma işiydi
üzülmeyin, hakkınızda hayırlısı olur umarım.. bunların her biri tecrübe. hayatınızdaki ilk ve tek iş görüşmesi, cv deneyimi bu olmayacaktır. önünüzdekiler için ne yapmanız gerektiğini görmüş oldunuz. her işveren bu detaylara takılmaz, herkesin farklı beklentileri olur ama hepsi özen göstermenizi bekler. siz yine de microsoft taslaklarını kullanarak profesyonel bir cv hazırlayın elinizin altında olsun, başvurularınızı onunla yaparsınız

Morel 😁
Cv yi nerede hazırladınız? Normalde hatalar belli olur, neden özensiz hazırladınız? Üçüncü kez göndermek olmaz işi ciddiye almadığınızı gösterir.
Bence klavyede alıştırma yapın biraz ve kitap okuyun

Uzgunum ama cok acemice heleki boyle bir uyari almak zaten genel olarak imla bilginiz zayif sanirim kendinizi bu konuda gelistirin kitap okuyun boolca

üzülmeyin, hakkınızda hayırlısı olur umarım.. bunların her biri tecrübe. hayatınızdaki ilk ve tek iş görüşmesi, cv deneyimi bu olmayacaktır. önünüzdekiler için ne yapmanız gerektiğini görmüş oldunuz. her işveren bu detaylara takılmaz, herkesin farklı beklentileri olur ama hepsi özen göstermenizi bekler. siz yine de microsoft taslaklarını kullanarak profesyonel bir cv hazırlayın elinizin altında olsun, başvurularınızı onunla yaparsınız
Çok aceleci davrandım sanırım ya artık nasip kısmet.

Ben de
bir de

sanırım ilk işiniz olacak, moral bozmayın. Ama elinizde, telefonda, bulutta, PC'de, kariyer sitelerinde PDF formatında, güzel hazırlanmış CV'niz hep olsun, son dakikada CV hazırlanıp yollanmaz.
Bu iş bir anda oldu akşam haber geldi sabah gittim ön görüşmeye aslında harf hatası dışında gayet iyi hazırladım ama çok aşırı heyecan yaptım hiç bilmiyordum bir harf hatasına takılacaklarını

Onlar bence 1 harf hatasına takılmamıştır. Dosyada oldukça fazla hata olduğundan geri dönüş yapmışlardır. Belki o arada diğer hataları da fark edip düzeltmenizi beklediler. Size tavsiyem bol bol kitap okuyun. Bir şeyleri düzeltmeye, nokta işaretini kullanarak başlayın. Arkadaş mesajlaşmaları, forum yazışmaları deyip geçmeyin. Yazınız zamanla sizinle konuşma üslubunuz haline gelir. Konuşmanızda da cümleler arasında ses boşluğu bırakmazsınız. Kitap okumadığınız için kendinizi sınırlı sayıda kelimeyle ifade edersiniz. Mesela endişe, üzüntü, hayal kırıklığı, ümitsizlik ifadeleri bile sizde sadece "morel bozukluğu" olarak anlam bulur. Bu da sizin yanlış ve eksik anlaşılmanıza sebep olur. Kelime haznenizi geliştirerek kendinizi çok daha iyi ifade edebilirsiniz.

Bu iş bir anda oldu akşam haber geldi sabah gittim ön görüşmeye aslında harf hatası dışında gayet iyi hazırladım ama çok aşırı heyecan yaptım hiç bilmiyordum bir harf hatasına takılacaklarını
işverenim ve bir harf hatasına değilse de

temel imla kurallarına
sığ ifadeye
basmakalıp /yanlış/galat_ı meşhur kullanımlara, dar kelime haznesine takılırım.

çünkü ben o insanla anlaşamam, anlaşamadığım insanla da çalışamam.

akşam bir CV hazırlayıp sabah elinizde CV ile gidebilirdiniz. Bir işbaşvurusunu siz yapmadıysanız (önceden CV atmadıysanız) elinizde CV ile gitmeniz gerekir.

Diyelim önceden attınız yine de yanınızda CV olsun. (normalde bu gerekmez ama maalesef burası Türkiye, belgelendirme/arşivi çok kötü tutan firmalar var)

işverenim ve bir harf hatasına değilse de

temel imla kurallarına
sığ ifadeye
basmakalıp /yanlış/galat_ı meşhur kullanımlara, dar kelime haznesine takılırım.

çünkü ben o insanla anlaşamam, anlaşamadığım insanla da çalışamam.

akşam bir CV hazırlayıp sabah elinizde CV ile gidebilirdiniz. Bir işbaşvurusunu siz yapmadıysanız (önceden CV atmadıysanız) elinizde CV ile gitmeniz gerekir.

Diyelim önceden attınız yine de yanınızda CV olsun. (normalde bu gerekmez ama maalesef burası Türkiye, belgelendirme/arşivi çok kötü tutan firmalar var)
Banada aynen bu şekilde dediler elimizde olsun,bulunsun dediler bende sevinçle, heyecanla hazırladım ama dikkat etmedim işte o an ve çok üzgünüm ani bir şekilde görüşmeye gittiğim için yanımda CV yoktu zaten başvurum onaylanırsa daha iyi bir şekilde hazırlayacağım.

Kızlar merhaba iyi güzel bir firmadan biri aracılığı ile iş görüşmesine gittim güzel geçti cv de gönderin maile dediler bende cv hazırladım gönderdim yetkiliye harf hataları var dedi düzenledim gönderdim tekrar ama şimdi detaylı bakınca bir harf hatası daha var dolayısı ile yazacağıma dolayası ile yazmışım sizce 3. Kez göndermeli miyim ayıp olur mu birde telden hazırladım hızlı yazdım uffff
Aman morelim bozuk yazmayın da yetkiliye çünkü morel değil moral😂

Bir kere yanlış yaptınız olabilir denir düzeltip ikincisini yollamişsiniz onda da hata yapılmış böyle önemli bir yazismayi keşke yollamadan önce birkac kez dikkatli okusaydiniz. Hepimiz insanız hata yapabiliriz de kullar bazen bunu affetmiyor malesef.

Telefondan CV mi hazirlanir? Eger kurumsal bir firma ise kurumsal firmalar boyle seylere cok onem verir. Harf hatalari sizin ozensiz oldugunuzu gosterir. Bu karsi tarafta negatif bir izlenim yaratabilir.
Is gorusmelerine zaten onceden hazirlanmis özgecmiş ile gidilir.

Ne yazık ki yazım hataları cv de önemlidir. Birde iş görüşmesine geç kalmamak. Her yere vakti vaktinde yetişen ben eşimin işyerine görüşmeye geç kaldım :( ve muhtemelen sırf bu sebeple almadılar. Çünkü büyük firma :(

Back
X