Aşılama Morfoloji %0 ile Hamile Kalabilen Var mı?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
badezuzum günaydın, eşim geçen hafta salı günü örnek vermişti dfı testi ve morfoloji için sayı 194 milyon morfoloji %10 çıkmış. ama ileri hız yavaş çıkmış bu seferde a+b=%21 (aşılamada yıkama öncesi a+b= %65 ti.) dna hasar oranı %75 çıkmış. nasıl değerlendirilmeli bu sonuç?

cnm sayının yüksek olması çok güzel..bence senin şansın o kadar düşük değil yani dna yapısı sağlam olan%25 sperm var .ileri hızın yavaş olması genelde anomalinin kuyrukta olmasından kaynaklı diye biliyorum öyle olunca spermler hareket edemeyip dölleme yeteneğini kaybediyolar(gerçi morfoloji bozuk olunca ister baş ister kuyrukta olsun anomali dölleme yeteneği olmuyor)sen ayarlayabilirsen umutta yapmaya çalış tüp bebek tedavini bende biraz araştırdım yeni yöntemi uygulayanlar ilk denemede hamile kalmış..ben daha yeni başladığım için değiştirmiycem dr. mu ve dr.um çoğunlukla 0 spermle gelenlerin tercih ettiği bir dr. bakalım hakkımızda hayırlısı..

yani senin yapacağın şey aşağı yukarı 7 milyonluk normal spermi bulabilcek bir merkez bulmak:)bu da çok zor değil..sadece embiryoları takipte dikkatli oluacak bi yer bulki bu şimdi en dandik merkezlerde bile yapılıyo..artık en son çıkan yöntemler sayesinde embiryo takibi bi çok yerde yapılıyor içini ferah tut ve bolca dua et (bana da etmeyi unutma:)) inş. bebişini alıcaksın kucağına:49: sen daha önce kaç aşılma veya tüp bebek denemesi yaptın cnm??

Son düzenleme:
janines kullanıcısından alıntı
rica ederim ne güzel yardımcı olabiliyorsam. kimseden bilgi alamamış biri olarak çok memnunum işe yaramaya.

şimdi siz anladığım kadarıyla hastanede yaptırmışsınız bu testi çünkü özeller bunu direkt topluyor ve senin örnekle %15,5 + %58 + %1 + %0,5 = %75 hasarlı diyor kısaca yani onlara göre bu %75 i at gitsin çöpe bir işe yaramaz ve düzelmez
ve fakat bana kaan hocanın dediği hasarın miktarının da önemli olduğu yani sizin örnekte çok hasarlı 4. dereceye giriyor sizde bu 0,5 ve 3. derece hasarlı %1 bunlar çok kötü (toplamda %1,5) evet bunlar at gitsin çöpe olanlar
2. derece orta hasar %58 düzelme olasılığı az bozulma olasılığı mevcut tedavi denenebilir
ve 1. derece hasar yani az hasarlı %15,5 düzelme olasılığı yüksek (sana yazmış olduğum fsh ilaçları iğneler ve kürler ile) tedavi edilmese bile işe yarar sperm
bu durumda %25 hasarsız sperm + %15,5 az hasarlı
= %40,5 sperminiz işe yarar durumda. kalanlardan da 3. ve 4. derece için birşey yapılamaz ancak 2. derece %58 lik kısmın en azından yarısı tedaviye cevap verirse sorun çok azalır.
olumlu tarafı 1-sperm sayınız çok, düşün ki 194 milyon spermin %10 morfolojisi düzgün olanı 19 milyon sperm eder bu sayıyı elde etmek bile çok zordur
2- bu 19 milyon spermin hasarsız olan %25 i 4 milyon 750 bin sperm eder en kötüsü. iyi tarafından bakalım %40,5 tolere edilebilir sperm oranınız var hasarsız anlamında bu da 7 milyon 600 bin sperm eder
güzel haber hamile kalman için sadece 1 adet sperme ihtiyacın var
bu hesapları ben kaba tabiriyle yapıyorum doktor değilim ama sana söyleyebileceğim tedaviden vazgeçmemen
doğal yolla da bebek sahibi olabileceğini unutma tek risk hasarlı bir spermin olağanüstü bir durum olup yumurtayı döllemesi ki bu durumda genelde düşük ile sonuçlanıyor düşmezse bebek de anormallikler saptanabiliyor buna dikkat etmeniz lazım
şunu da söylemek lazım ki morfolojisi her düzgün olan spermin dna sı hasarsız olmayabiliyormuş bu yüzden size son ve son çare tüp bebek de pgt yi önerdim
bir de yine kaan hocanın tavsiyesi spermler doktor tarafından iğne ile alınırsa hasarsız olanları bulmak daha kolaymış spermler geliş yolunda dışarı çıkmadan önce çok fazla hasara uğruyormuş bunu engellemek için tesayı öneriyorlar
inşallah işine yarar bu bilgiler
canım çok teşekkür ederim. süpersin gerçekten, baya matematik yapmışsın, şu iyi niyetli yaklaşımın hatırına dilerim rabbim gönlünden geçeni gerçeklerştirsin. biz de dün akşam kaan hocaya yazdık. özellikle 3 ayda morfolojinin%0 dan %10 a gelmesi mümkün mü yoksa laboratuvar farklılığından mı kaynaklandığını sorduk? ayraca %25 normal dna yapısının tüp babak başarı şansını sorduk. kendisi şöyle bir cevap gönderdi.:

ben de sonuçları almıştım. Buna göre, morfoloji iyi, DNA'ların da %25'i yeterli. Sonuç olarak, Menagon tedavisi altında ICSI denenebilir. Temmuz için planlayabilirsiniz. İğnelere aynı şekilde devam edin. Tüp bebeğinizi burada, hastanede yaptırmak isterseniz eşinizin adetinin 2. günü burada olun. jinekoloji odasına geçip, hazırlıklarınıza başlatın. Kurum ödemesinden faydalanmak için gereken evrakları 0312 5956815'i arayıp, sekreterlerden öğrenebilirsiniz.
Saygılarımla.
Prof.Dr. Kaan AYDOS
ANDROLOJİ SİTEMİZE HOŞGELDİNİZ

hiç aklımızda yokken bide ankara üni. tüp bebek merkezini düşünmeye başladık. bu arada kızlar ankara üni. de yaptıran var mı mikroenjeksiyonunu.
janines canım allah razı olsun senden, zaman ayırıp emek verdiğin için.

günaydın bahar b test günüm 27 haziran ama az önce idrar testi yaptım negatif...........kan testi yaptırmayı düşünmüyorum zaten çok umudum yoktu.........tüp bebek için araştırma yapıyorum.......

yani senin yapacağın şey aşağı yukarı 7 milyonluk normal spermi bulabilcek bir merkez bulmak:)bu da çok zor değil..sadece embiryoları takipte dikkatli oluacak bi yer bulki bu şimdi en dandik merkezlerde bile yapılıyo..artık en son çıkan yöntemler sayesinde embiryo takibi bi çok yerde yapılıyor içini ferah tut ve bolca dua et (bana da etmeyi unutma:)) inş. bebişini alıcaksın kucağına:49: sen daha önce kaç aşılma veya tüp bebek denemesi yaptın cnm??

canım ne hoş bişey demişsin. 4 yıldır hiç hamile bile kalamamış biri olarak sanki imkansız gibi geldiğinden bana; çok hoşuma gitti "inş. bebişini alıcaksın kucağına" demen. dilerim hep beraber olur bu mutlu haberlerde.
kuzum bizim ank morfoloji merkezinden çıkan sonuçlarımız şu şekilde normal morfo:%10 (pek de inanamıyoruz ama) çünkü maya da %0 çıkmıştı 3 ay önce. acaba artmış mıdır? yoksa daha iyi iyimser biri inceledği için mi farklıdır? buna bi emin olabilsem. aslında eminim ya da değilim ne farkeder rabbim ne yazdıysa o gelecek başımıza.
ben mayıs ayı içinde 2 defa aşılama oldum. ama aşılamalar başarısız oldu. şimdi de mikro enjeksiyon için beklemedeyiz. kistim var onun için dkh kullanıyorum hemen heen her akşam bir soğanı götürüyorum. tabi leş gigi de kokuyorumdur.:61::61::61: tüp bebek için ben de umutu düşünüyorum ama eşim istanbul anasıl gidip gelcen diyor? o konu da çok kararsız kalakaldım. başkent? maya? ankara üni? umut? ya da hiç bilmediğim başak bi yer. rabbim kısmetimizi nerde verecekse oraya gitmeyi nasip etsin.

günaydın bahar b test günüm 27 haziran ama az önce idrar testi yaptım negatif...........kan testi yaptırmayı düşünmüyorum zaten çok umudum yoktu.........tüp bebek için araştırma yapıyorum.......

idrar testi için çok erken, neden umudun yok ki, hiç belli olmaz allah bilir, hayırlısını versin. ama olmazsa da üzülme. bak kaç kişiyiz aynı şeyleri yaşayan. birkaç gün önde gidiyorum senden yaptıklarımızı yazdım. okursun. bu dna hadisesi de önemliymiş. nolcak bilmiyorum. haberlerini yazmayı unutma

badezuzum günaydın, eşim geçen hafta salı günü örnek vermişti dfı testi ve morfoloji için sayı 194 milyon morfoloji %10 çıkmış. ama ileri hız yavaş çıkmış bu seferde a+b=%21 (aşılamada yıkama öncesi a+b= %65 ti.) dna hasar oranı %75 çıkmış. nasıl değerlendirilmeli bu sonuç?

canım sonuç iyi çıkmış gözünaydın,şimdi tekrar sebepsize mi döndü durum.valla benim iyice kafam karıştı bu nasıl oluyo şimdi proxeed mi işe yaradı yoksa önceki merkezlerin hatası mı?karışık bir durum ama sonucun iyi çıkması sevindirici

canım sonuç iyi çıkmış gözünaydın,şimdi tekrar sebepsize mi döndü durum.valla benim iyice kafam karıştı bu nasıl oluyo şimdi proxeed mi işe yaradı yoksa önceki merkezlerin hatası mı?karışık bir durum ama sonucun iyi çıkması sevindirici

canım aslında çok da iyi çıkan bişey yok. morfoloji %0 dan %10 çıkmış görünüyor ama ben emin olamıyorum. çünkü aynı erde yapılmadı. ama mutlaka bi iyileşme var ona eminim. bunu da proxeed ya da klomen tedavisi yada hepsi birden sağladı. inşallah düzelme devam eder. dna hasarının da max %30 olması gerekirmiş bizde %75 oldukça yüksek yani. ama bu da ilaçla düzelebilir diyor forumda bazı arkadaşlar. umarım düzelir de ilk tüp bebek denememiz de sağlıklı bir bebeğe hamile kalabilirim. (amin) allah bu mutluluğu en yakın zamanda hepimize göstersin. sizin son durumunuz ne? eşinin tüm tahlil sonuçlarını kaan aydos a mail at. o size yol gösterecek bir cevap yazar muhakkak. ben doktor değilim o yüzden kesin olarak şunu yapın diyemiyorum. hocaya bi danışın allah acil şifa versin hepimize.

cnm sayının yüksek olması çok güzel..bence senin şansın o kadar düşük değil yani dna yapısı sağlam olan%25 sperm var .ileri hızın yavaş olması genelde anomalinin kuyrukta olmasından kaynaklı diye biliyorum öyle olunca spermler hareket edemeyip dölleme yeteneğini kaybediyolar(gerçi morfoloji bozuk olunca ister baş ister kuyrukta olsun anomali dölleme yeteneği olmuyor)sen ayarlayabilirsen umutta yapmaya çalış tüp bebek tedavini bende biraz araştırdım yeni yöntemi uygulayanlar ilk denemede hamile kalmış..ben daha yeni başladığım için değiştirmiycem dr. mu ve dr.um çoğunlukla 0 spermle gelenlerin tercih ettiği bir dr. bakalım hakkımızda hayırlısı..

badezuzum sen aşılama yaptıracaktın şuanda hangi merkezdesin? doktorun kim? bahçeci umut benim de aklımda ama istanbullllllll?

ve heyhat az önce eski iş arkadaşım benden 2 yaş küçük 2 yıl sonra evlenmiş
"yoksüpriz değil,artık zamanı dedik,o da hemen oldu işte
" diyerekten hamileliğini söyledi. maşallah maşallah diyorum kendisine. arkadaşlar inşallah bize de kısmet olur en yakın zamanda.

idrar testi için çok erken, neden umudun yok ki, hiç belli olmaz allah bilir, hayırlısını versin. ama olmazsa da üzülme. bak kaç kişiyiz aynı şeyleri yaşayan. birkaç gün önde gidiyorum senden yaptıklarımızı yazdım. okursun. bu dna hadisesi de önemliymiş. nolcak bilmiyorum. haberlerini yazmayı unutma

kolay gelsin canım ben de turan çetin tüp bebek merkezini düşünüyorum lab.iyi.bir de arkadaşım orda yaptırdı 2.deneme de hamile..........inşallah en kısa zamanda bizimde sağlıklı bebeklerimiz olur.......

badezuzum sen aşılama yaptıracaktın şuanda hangi merkezdesin? doktorun kim? bahçeci umut benim de aklımda ama istanbullllllll?

cnm ben bi hastanenin tüp bebek merkezinde başladım tedaviye ismini istersen özelden yazayım(arada bi dr.mu çekiştiriyorum ve burda onun hastaları var hemen üşüşürler başıma:)) geçen gittim dr. kistlerin erimiş dedi bende dkh yla beraber soğan kürü uyguladım ve erimişler ..klomen verdi ..ya cnm bana şu aşılamanın aşamalarını yazarmısın başkalarından okuduğum çok pahalı değişik ilçalar kullanıyolarmış bana sadece klomen verdi dr. beş gün içip gidicem sonramı vericek o ilaçları hiç bir bilgim yok ...tüp bebeği denemiş gibi bilgim var ama aşılamayı hiç bilmiyorum(yani ilaçları)

canım ne hoş bişey demişsin. 4 yıldır hiç hamile bile kalamamış biri olarak sanki imkansız gibi geldiğinden bana; çok hoşuma gitti "inş. bebişini alıcaksın kucağına" demen. dilerim hep beraber olur bu mutlu haberlerde.
kuzum bizim ank morfoloji merkezinden çıkan sonuçlarımız şu şekilde normal morfo:%10 (pek de inanamıyoruz ama) çünkü maya da %0 çıkmıştı 3 ay önce. acaba artmış mıdır? yoksa daha iyi iyimser biri inceledği için mi farklıdır? buna bi emin olabilsem. aslında eminim ya da değilim ne farkeder rabbim ne yazdıysa o gelecek başımıza.
ben mayıs ayı içinde 2 defa aşılama oldum. ama aşılamalar başarısız oldu. şimdi de mikro enjeksiyon için beklemedeyiz. kistim var onun için dkh kullanıyorum hemen heen her akşam bir soğanı götürüyorum. tabi leş gigi de kokuyorumdur.:61::61::61: tüp bebek için ben de umutu düşünüyorum ama eşim istanbul anasıl gidip gelcen diyor? o konu da çok kararsız kalakaldım. başkent? maya? ankara üni? umut? ya da hiç bilmediğim başak bi yer. rabbim kısmetimizi nerde verecekse oraya gitmeyi nasip etsin.[/QUOTE

amin cnm inş.en hayırlısı neresiyse orası olur..ya çok kişi var başka illerden gelen ist.a sen gidip gelmek zorundamısın bilmiyorum ama burda bazı merkezlerin anlaşmalı otelleri var .ayarlıyolar senin için..tabi imkanlarıda bi yere kadar zorlayabilirsin bişey diyemiycem..birde sana şunu söyleyeyim tedaviye başlayınca hadi bunu da burda yapalımda olmazsa değiştiririz gibi felan düşünme direk burası benim için iyi olan yer ve tedavim başarılı olucak diye düşün inanarak yapılan herşey daha başarılı olur ve bol bol dua et(beni de unutma:))ben öyle umutsuz insanlar gördümki sonradan yanı başımda 39yaşında normal yolla ikizlere hamile kalan kadını biliyorum ben cnm yeterki rabbim ol desin ..sakın umutsuz olma

Son düzenleme:
cnm ben bi hastanenin tüp bebek merkezinde başladım tedaviye ismini istersen özelden yazayım(arada bi dr.mu çekiştiriyorum ve burda onun hastaları var hemen üşüşürler başıma:)) geçen gittim dr. kistlerin erimiş dedi bende dkh yla beraber soğan kürü uyguladım ve erimişler ..klomen verdi ..ya cnm bana şu aşılamanın aşamalarını yazarmısın başkalarından okuduğum çok pahalı değişik ilçalar kullanıyolarmış bana sadece klomen verdi dr. beş gün içip gidicem sonramı vericek o ilaçları hiç bir bilgim yok ...tüp bebeği denemiş gibi bilgim var ama aşılamayı hiç bilmiyorum(yani ilaçları)

canım ben de nisan adetiyle beraber ilk aşılama için 5 gün klomen kullanarak başladım. yumurtalar güzel gelişmişti ama endometrius kalınlaşmadı yeterince tedavi iptal edildi. çünkü aşılama tutsa bile bebek tutunamaz boşuna yapmayalım dedi doktor. sonraki adetle iğneli tedaviye başladık. yani sen klomenle başlamışsın. bu ay iğne kullanmayacaksın. iğneli tedavidede yumurtalar güzel gelişti. endo kalınlaştı vs. ama aşılama tutmadı. her iki sindede bu şekilde gelişti. klomen tedavisinde klomen+aşılama+sperm yıkama parası verirsiniz. klomen 10 lira falan herhalde. aşıla+spermy 351 verdik biz. ama iğneli tedaviye inşallah gerek kalmaz ama sonraki ay geçerseniz iğneler tutuyor biraz. bir şase si 105 110 gibi. benim iğneli aşılamalarım yaklaşık ilaçlarla 600 tuttu. ben özel üni hast. yaptırdım. tamamen özel değildi yani. aşılama çok kolay bir işlem. normal ilişkiye yakın bir uygulama sadece yumurtalar kontrol altında büyütülüyor ve eşinin spermi swim up yapılarak daha hızlı oluyor. bol şans. inşallah güzel haberlerini alırız. bugün evdeyim ben de. dün işyerinde akşam ufak çaplı bir sinir krizi geçirdim. şimdi iyiyim ama.

canım ben de nisan adetiyle beraber ilk aşılama için 5 gün klomen kullanarak başladım. yumurtalar güzel gelişmişti ama endometrius kalınlaşmadı yeterince tedavi iptal edildi. çünkü aşılama tutsa bile bebek tutunamaz boşuna yapmayalım dedi doktor. sonraki adetle iğneli tedaviye başladık. yani sen klomenle başlamışsın. bu ay iğne kullanmayacaksın. iğneli tedavidede yumurtalar güzel gelişti. endo kalınlaştı vs. ama aşılama tutmadı. her iki sindede bu şekilde gelişti. klomen tedavisinde klomen+aşılama+sperm yıkama parası verirsiniz. klomen 10 lira falan herhalde. aşıla+spermy 351 verdik biz. ama iğneli tedaviye inşallah gerek kalmaz ama sonraki ay geçerseniz iğneler tutuyor biraz. bir şase si 105 110 gibi. benim iğneli aşılamalarım yaklaşık ilaçlarla 600 tuttu. ben özel üni hast. yaptırdım. tamamen özel değildi yani. aşılama çok kolay bir işlem. normal ilişkiye yakın bir uygulama sadece yumurtalar kontrol altında büyütülüyor ve eşinin spermi swim up yapılarak daha hızlı oluyor. bol şans. inşallah güzel haberlerini alırız. bugün evdeyim ben de. dün işyerinde akşam ufak çaplı bir sinir krizi geçirdim. şimdi iyiyim ama.

yaaa şimdi birtek klomen mi kullanıcam....ben iğnenin daha iyi olduğunu duymuştum şimdi sadece bu 5 günlük klomen yani başka bişey yok öylemi???neyse hayırlısı bakalım..
rahatsızlanmana çok üzüldüm ama hiç şaşırmadım cnm ben her dr.a gitmeden önce bi panik atak yaşıyorum aralarda da krizlerim oluyo maalesef ilaç kullanamıyorum tedaviye etki edeceği için sadece geçen ay için sakinleştirici verdi dr. psikoloğa yönlendirdi ..hep diyorum hamile kalsamda evladım uçmuş bir anneye sahip olacak..çok zor bir yoldayız rabbim bizede böyle bir sınav vermiş ne yapalım ondan gelen herşeyde vardır bir hayır yeterki isyankar olmayalım cnm..her ne kadar ben beceremesemde sen ferah tut bari içini inanıyorum bizde kucaklıycaz bebişlerimizi ama kendi sağlığımızı kaybetmeyelim bari:)bilgilendirdiğin için teşekkürler cnm

canım inşallah bu sefer emeğinin karşılığı alırsın................

mrb arkadaşlar benim aşılamam tutmadı........adana da tüp bebek merkezi araştırıyorum şu anda........ama iyi bir yer bulamadım ne yapacağımı bilmiyorum..........

mrb arkadaşlar benim aşılamam tutmadı........adana da tüp bebek merkezi araştırıyorum şu anda........ama iyi bir yer bulamadım ne yapacağımı bilmiyorum..........

hayırlısı buymuş demek cnm ..üzülme diycem tabiki üzüleceksin bi faydası yok dememin. inş.tüp bebekte ilk denemende alısın güzel sonuçları..

geçmiş olsun üzülme inşallah tüp bebek yani mikro enjeksiyon yaptırınca hamiel kalacağız. merak etme. umudunu kaybetme.ben de hala merkez kararsızlığı yaşıyorum başkent-maya-umut?
doktora kontrole gitmeyi ihmal etme. belki kist falan oluşmuştur.

Son düzenleme:
Back
X