Aşılama Morfoloji %0 ile Hamile Kalabilen Var mı?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
homozigot yani pıhtılaşma sorunu bende pozitif çıktı ..değerlerin iyi olmasına çok sevindim ama diğer tahlilde yanlışlık yapılmıştır keçi boynuzuyla bu kadar farklı değişim olmaz.biz bir kere yapınca 3 ay sonra 2 3 lab.da yaptırıyoduk hemen hemen aynı değerler çıkıyodu.bu sonuçla doğal yolla çok rahat hamile kalırsın inş.

evet canım bizde öyle düşündük , kesin bi yanlışlık var.. bakalım 2 hafta sonra yine yaptırcaz emin olmak için.. ötekisini yurtdışında yaptırmıştık oraya güvenmiyorum hiç...
geçmiş olsun canım sanada en azından pıhtılaşmanın çözümü var..

Merhaba kizlar,
boyle bi topic bulduguma cok sevindim. kendimi tanitayim.
26 yasindayim. mayis ta 3 yillik evli olucam. 1 yildir bebk istiyoruz.
2 hafta once spermiyogram yapildi esime.sonuclari soyle

hacim 2ml
toplam sperm 77 milyon
a+b hareketlilik %37
toplam hareketli 28.5 milyon
morfoloji 0.5

daha doktora gitmedik, testi tekrarlayalim 1 ay icinde demis hemsireye.
bu arada Kaan Aydos a sordum internetten,

"Sperm değerleriniz doğal yolla çocuk olması için yeterli. Endişe etmeyin.
Olmuyorsa, başka yönlerden araştırmak gerekir.
Ben özellikle sperm DNA hasar analizi yapılmasını ve buna göre bir tedavi planı yapılmasını öneriyorum."

demis. simdi benim kafam karisti sayi iyi olunca morfoloji onemsiz gibi bi kani var galiba.
neyse bekleyip gorecegiz sanirim..:31:

bu arada bana da hormon tahlilleri yapildi rahim filmi cekindim. tuplerim acikmis. normal gorunuyor yazmis doktor, bi tek rahmim asiri one egikmis.
bu da bi sknti olabilir bilemiyorum :43:

neyse fazla uzatmiyim.. :5:
ilk sayfalardaki listenin devami geldi mi acaba? o arkadaslarin durumu ne oldu?
bazilarinin ticker indan gorebiliyorum hamile olanlar var..
umarim hepimizin bebisi olur bi gun :31::31: :49::49:

Merhaba kizlar,
boyle bi topic bulduguma cok sevindim. kendimi tanitayim.
26 yasindayim. mayis ta 3 yillik evli olucam. 1 yildir bebk istiyoruz.
2 hafta once spermiyogram yapildi esime.sonuclari soyle

hacim 2ml
toplam sperm 77 milyon
a+b hareketlilik %37
toplam hareketli 28.5 milyon
morfoloji 0.5

daha doktora gitmedik, testi tekrarlayalim 1 ay icinde demis hemsireye.
bu arada Kaan Aydos a sordum internetten,

"Sperm değerleriniz doğal yolla çocuk olması için yeterli. Endişe etmeyin.
Olmuyorsa, başka yönlerden araştırmak gerekir.
Ben özellikle sperm DNA hasar analizi yapılmasını ve buna göre bir tedavi planı yapılmasını öneriyorum."

demis. simdi benim kafam karisti sayi iyi olunca morfoloji onemsiz gibi bi kani var galiba.
neyse bekleyip gorecegiz sanirim..:31:

bu arada bana da hormon tahlilleri yapildi rahim filmi cekindim. tuplerim acikmis. normal gorunuyor yazmis doktor, bi tek rahmim asiri one egikmis.
bu da bi sknti olabilir bilemiyorum :43:

neyse fazla uzatmiyim.. :5:
ilk sayfalardaki listenin devami geldi mi acaba? o arkadaslarin durumu ne oldu?
bazilarinin ticker indan gorebiliyorum hamile olanlar var..
umarim hepimizin bebisi olur bi gun :31::31: :49::49:

hoşgeldin sayfamız durgunlaştı hamişlerimiz var evet ama uğramıyolar artık (serzenişimi duyun kızlar:)) 3 tane hamişimiz var:nazar::nazar: çok şükür hepsi tüp bebek yöntemi ile oldu.şimdi maria belki doğum bile yapmıştır gerçi...neyse sende kendiliğinden kavuşursun inş. bebişine

hoşgeldin sayfamız durgunlaştı hamişlerimiz var evet ama uğramıyolar artık (serzenişimi duyun kızlar:)) 3 tane hamişimiz var:nazar::nazar: çok şükür hepsi tüp bebek yöntemi ile oldu.şimdi maria belki doğum bile yapmıştır gerçi...neyse sende kendiliğinden kavuşursun inş. bebişine

canim onlarin spermiyogramlari da bizimki gibi miydi?
yani dogal yolla olmas ihtimali cok mu dusuk?
dun esime diyorum randevu alalim gidelim doktora,
ne acelemiz var diyor.
kaan aydos ta normal dedi ya simdi.
o oyle kendi haline birakalim diyor galiba :5::5:

canim onlarin spermiyogramlari da bizimki gibi miydi?
yani dogal yolla olmas ihtimali cok mu dusuk?
dun esime diyorum randevu alalim gidelim doktora,
ne acelemiz var diyor.
kaan aydos ta normal dedi ya simdi.
o oyle kendi haline birakalim diyor galiba :5::5:

ya sayı hareketlilk hatırlayamıycam ama burdaki herkesin hemen hepsinin morf.leri%2 lerdeydi

ya sayı hareketlilk hatırlayamıycam ama burdaki herkesin hemen hepsinin morf.leri%2 lerdeydi

ya peki boyleyken,
niye bize kaan aydos normal dedi. :26::26: simdi esim de normal oldugunu dusunuyor doktora gitmek istemiyor.
az once annemle konustum. o da ictigin (dk) haplarindandir 1. 5 sene etkisi kalir filan diyor. :43::43:
zamani vardir bekleyin diyor..
bissuru agladim..
yasim olmus 27..annem gibi 16 yasinda evlenmedim ki ben :43::43:
of ya cok uzgunum :43::43:

Badem naber canım..aklıma düştü maria geçen gün.doğum yaptırmıştır dimi..sesi hiç çıkmıyor.

Badem naber canım..aklıma düştü maria geçen gün.doğum yaptırmıştır dimi..sesi hiç çıkmıyor.

e olmuştur artık heralde bende tam bilmiyorumcnm limanın 6 yı geçti:nazar::nazar:aralarında ne kadar var hatırlamıyorum ama hamişlerimiz bizi yalnız bıraktı orası kesin:(
sen nasılsın nasıl gidiyor..

ya peki boyleyken,
niye bize kaan aydos normal dedi. :26::26: simdi esim de normal oldugunu dusunuyor doktora gitmek istemiyor.
az once annemle konustum. o da ictigin (dk) haplarindandir 1. 5 sene etkisi kalir filan diyor. :43::43:
zamani vardir bekleyin diyor..
bissuru agladim..
yasim olmus 27..annem gibi 16 yasinda evlenmedim ki ben :43::43:
of ya cok uzgunum :43::43:

bilemiycem cnm kaan hoca iyi bir dr.dur .yani o iyi diyosa iyidir:) yumurta taki,bi yaptınmı evde kendin veya preseed kullanarak deneyin ..bende 27 yaşındayım yaaa öyle yaşlıymış gibi bahsetme bizden dr.lar bize bebe muamelesi yapıyo haberin olsun:))

bilemiycem cnm kaan hoca iyi bir dr.dur .yani o iyi diyosa iyidir:) yumurta taki,bi yaptınmı evde kendin veya preseed kullanarak deneyin ..bende 27 yaşındayım yaaa öyle yaşlıymış gibi bahsetme bizden dr.lar bize bebe muamelesi yapıyo haberin olsun:))

ovulasyon testi kullaniyorum evet canim. preseed de denedim.:50:
biliyorum doktora gittgimde 26 yas cok iyi falan demisti ama 26 27 28 gidiyor yillar iste bi seyler yapmak lazim.
neyse canim, senin de canni skyrm.
her seyin hayirlisi bakalim..:31: :10:

ovulasyon testi kullaniyorum evet canim. preseed de denedim.:50:
biliyorum doktora gittgimde 26 yas cok iyi falan demisti ama 26 27 28 gidiyor yillar iste bi seyler yapmak lazim.
neyse canim, senin de canni skyrm.
her seyin hayirlisi bakalim..:31: :10:

yok cnm niye sıkasın beni dertleşiyoruz işte..evet bi bakıyosun yıllar geçmiş millet aa 3yıl olmuş siz evleneli diyo bana gaha dün gibi geliyo..bence bir kaç ay daha dene şu preseedi olmadı dr.da yumurta takibi yaptırıp çatlatma iğnesiyle denersin veya aşılama yani ben ilk düşüğümde filan tüp yapayım da bitsin bu eziyet demiştim meğer asıl eziyet tüpmüş.diyeceğim her yolu dene en son çaren tüp olsun....

e olmuştur artık heralde bende tam bilmiyorumcnm limanın 6 yı geçti:nazar::nazar:aralarında ne kadar var hatırlamıyorum ama hamişlerimiz bizi yalnız bıraktı orası kesin:(
sen nasılsın nasıl gidiyor..

doğru vala baya oldu, zaman geçiyor ve malesef geçen zaman bizim aleyhimize oluyor, en çok da koyan bana, gittikçe umudum azalıyor, bebek fikrinden uzaklaşıyorum, kimse bilmiyor ama ben şimdi tek başıma duasız ölmekten korkuyorum ;( evladımın bana hem yakın hem de uzak oluşuna üzülüyorum :( öyle işte benden kasvetli günler ve sözler var şu ara badem...

Belki bir zaman sonra bu yazdıklarıma gülerim vayy be bunları da düşündüm yaşadım derim. Belki de tam tersi olur.Kim bilir ki..Rabbim her zaman hayırlısını versin..Ama benim sorunum yokken anne olmamak beni gerçekten üzüyor, sevdiğim kişinin üzülmesi ve bu sorunu üstlenmesi beni daha da üzüyor..Ne diyim duygularımı anlatabilirmuyum...

yok cnm niye sıkasın beni dertleşiyoruz işte..evet bi bakıyosun yıllar geçmiş millet aa 3yıl olmuş siz evleneli diyo bana gaha dün gibi geliyo..bence bir kaç ay daha dene şu preseedi olmadı dr.da yumurta takibi yaptırıp çatlatma iğnesiyle denersin veya aşılama yani ben ilk düşüğümde filan tüp yapayım da bitsin bu eziyet demiştim meğer asıl eziyet tüpmüş.diyeceğim her yolu dene en son çaren tüp olsun....

anladim canim,
zaten tup su anda esim asla istemez. hem cok pahali, (biz amerikada yasiyoruz 16000 dolar)
hem de dedigim gibi acelemiz yok diyor.
bakalim bi doktora gitsek rahatlicam ama ona da simdi gitmek istemiyor esim...:43:
siz ne zamandir istiyosunuz canim?
bu arada en sona kaldi ama adim gamze, memnun oldum :16:

doğru vala baya oldu, zaman geçiyor ve malesef geçen zaman bizim aleyhimize oluyor, en çok da koyan bana, gittikçe umudum azalıyor, bebek fikrinden uzaklaşıyorum, kimse bilmiyor ama ben şimdi tek başıma duasız ölmekten korkuyorum ;( evladımın bana hem yakın hem de uzak oluşuna üzülüyorum :( öyle işte benden kasvetli günler ve sözler var şu ara badem...

Belki bir zaman sonra bu yazdıklarıma gülerim vayy be bunları da düşündüm yaşadım derim. Belki de tam tersi olur.Kim bilir ki..Rabbim her zaman hayırlısını versin..Ama benim sorunum yokken anne olmamak beni gerçekten üzüyor, sevdiğim kişinin üzülmesi ve bu sorunu üstlenmesi beni daha da üzüyor..Ne diyim duygularımı anlatabilirmuyum...

merhaba melis cim,
ben de bugun cok uzgundum,
annemle konustum bisuru agladim..
sonra kadincagiz da ama ben sen uzulme diye soylemistim bunlari diyor..
cok doluyum galiba, bi laf yetiyor..

siz ne zamandir istiyosunuz canim? anlatmak istersen..:16:

kızlar nabersiniz? ben hemen hergün girip bakıyorum yazan yoktu. bide işyerinde bilgisayarlara bi program kurdular girdiğimiz tüm siteler bilgi işlemde görülecekti. o yüzden geçen hafta giremedim bi kaç gün. dün kaldırdılar tekrar programı hemen girdim bugün işte. ama yine de özür dilerim.

Baharcım aşkımmmm düştün mü sen yaa,çok şükür ki bir şey olmamış canım..
öpüyorum çok seni....
evet badecim 2 kez hemde buzda kayıp düştüm. neyseki bişey olmamış. ama yine de tüp bebekde pozitifi duymakla bitmiyormuş. ay kese var mı kese varsa kalbi atacak mı tek mi çift mi? kanamam mı var derken tırsık tırsık geçiyor zaman.

bahar cnm bende homozigotmuşum???? sen devam ediyomusun iğnelre felan ..hamdolsun ne diyeyim en azından çaresi var....
badem keşke olmasaymışsın. ama en azından önceden öğrenmen çok iyi oldu. allah korusun bilmesen, bebeğin tutunsa bile kanlanamayıp düşme ihtimali olacaktı. (kimbilir belki önceki düşüklerin bu yüzden bile olmuş olabilir.) doktorunla bi konuş bakalım. ama hergün kan sulandırıcı göbekten o da eziyet. puregonlar gibi değil iğnesi kalın baya. yazmıştım sanırım göbeğim her geçen gün morarmaya devam ediyor. gebelik+lahusalık bitene kadar kullanılacak dedi aydın bey. bu sorunun tedbirini alınınca senin doğal olacak gibime geliyor benim badecim.

canım bizim morfoloji hep %0 dı neler yedi içti eşim sayı çok şükür artmıştı ama morfoloji hiç değişmedi. ama morfoloji sorununa ragmen, tüp bebekle 3 kişi hamile kaldı. ki topiğimizin devamlı yazarlarından 6 kişi denedi henüz tüp bebek tedavisini. %50 sonuç. normal tüp bebek başarısına paralel. bu da morfolojinin çok etken olmadığını gösterir bence.

melish bitanem, seni üzgün hissetmek hiç istemiyorum. canım inan seninde olacak. ben de hiç inanamıyordum bigün pozitif haberi alacağıma. en yakın siz biliyorsunuz. ben aldıysam sen de alacaksın. lütfen umudunu yitirme. biliyorum mücadeleniz daha zorlu. eşinin testi tekrarlandı mı? allahım inşallah tüp beebkle başarı sağlanacak kadar en azından düzelsin ve önümüzdeki denemende senin mutlu haberinle sevincimiz katlansın. seni çok seviyorum. üzülmene hiç dayanamıyorum. güzel yüzünü soldurma,inanıyorum olacak. rabbim yardımcınız olsun.

bide kendimi anlatayım neler oldu neler geçti....
11 ocak ta tedaviye başladık ASM Aydın ARICI ile. az yumurta geliştirelim E2 in yine yükselmesin derken 125 le başlayıp 100 e düştük 12 gün puregon kullandım. 20 küsür yumurta sayıyordu ultrasonda. 21 toplanmış. 14 döllendi derken bi kaç tanesi 5. güne kadar ulaştılar çok şükür. 2 tane 5. gün emriyosu konulmuştu. transferin 6. günü kanamam oldu. yine olmadı deyip yattarak bekledim. 7.8. günler kahverengi lekelenmeye döndü. sonra kesildi. tekrar bir umut başladı içimde. ve kasığımın sol yanında batma hep devam etti. adet ağrısı gibi. korkuyla bekledik. 2 hafta işe gitmeyip olabildiğince evde yattım. saçma sapan tv programları izledim. bugün ne giysem gibi :1:
11 ocak da 709,3 çıktı değerim. şok oldum. doğru düzgün sevinemedim bile. ağlayarak annemi kayınvalidemi aradım. eşim çok sevindi. (dilerim rabbim o günü hepinize en yakın zamanda göstersin.) 2 gün sonra 1851 oldu değerim. kesin ikiz dedim. ama ben tek bebek istiyordum hep. esk de ölesine bi doktora gittik. karından baktı 20 şubatta tek kese görüyorum dedi ama ben pek inanamadım. 27 şubatta aydın beyle olan ilk ultrason muayenemizde alttan bakıldı. yani bu pazartesi. o da çok şükür tek kese görüyorum dedi. kalp atışını çok kısa dinletti. 2. kese de varmış gelişmemiş. yani rabbim gönlüme göre verdi şükürler olsun. o gün arabayla dönerken karnım çok ağrıdı. eve gelince baktım açık renk kanamam olmuş. hemen iğneyi yaptırdık kesildi. dün de cinone jele geçtim. bu sabah kalktım yine hafif kan geldi peçeteye. son durum bu malesef inşallah artmaz. şimdi işteyim. birazdan gidip bakacam var mı bişey diye. bide ASM nin labaratuvarında yüzüklerimi çıkarmıştım orda unutup gelmişim. çok pis oldu bu durumda. taa eve gelince farkettim. aradım hemşireye baktı buldu çok şükür ama şimdi bide onu almaya gidecem. son kez bir daha aydın beye muayene olucaz. sonra eskişehir de devam. suadiye kliniğinde bir sonraki randevum bu arada.
ama tabi hep risk devam ediyor. kendimi de bebeğimi de allaha emanet ediyorum. başka bişey de gelmiyor elimden. inşallah sağsalim dokuz ayı atlatıp bebeğimi koçişimin kucağına verebilirim. o zamana kadar bade hanım bi kaç aylık, melish hanım bulantılarla başı belada, camenta rahat bir gebelik; love27 doğuma az kalmış halde oluruz. ve yeni misafirlerimizin güzel haberleriyle inşallah. hepinizi çok seviyorum sağlıcakla sevgiyle kalın. umutsuzluğa kapılmak yok.

11 ocak ta tedaviye başladık ASM Aydın ARICI ile. az yumurta geliştirelim E2 in yine yükselmesin derken 125 le başlayıp 100 e düştük 12 gün puregon kullandım. 20 küsür yumurta sayıyordu ultrasonda. 21 toplanmış. 14 döllendi derken bi kaç tanesi 5. güne kadar ulaştılar çok şükür. 2 tane 5. gün emriyosu konulmuştu. transferin 6. günü kanamam oldu. yine olmadı deyip yattarak bekledim. 7.8. günler kahverengi lekelenmeye döndü. sonra kesildi. tekrar bir umut başladı içimde. ve kasığımın sol yanında batma hep devam etti. adet ağrısı gibi. korkuyla bekledik. 2 hafta işe gitmeyip olabildiğince evde yattım. saçma sapan tv programları izledim. bugün ne giysem gibi :1:
11 ocak da 709,3 çıktı değerim. şok oldum. doğru düzgün sevinemedim bile. ağlayarak annemi kayınvalidemi aradım. eşim çok sevindi. (dilerim rabbim o günü hepinize en yakın zamanda göstersin.) 2 gün sonra 1851 oldu değerim. kesin ikiz dedim. ama ben tek bebek istiyordum hep. esk de ölesine bi doktora gittik. karından baktı 20 şubatta tek kese görüyorum dedi ama ben pek inanamadım. 27 şubatta aydın beyle olan ilk ultrason muayenemizde alttan bakıldı. yani bu pazartesi. o da çok şükür tek kese görüyorum dedi. kalp atışını çok kısa dinletti. 2. kese de varmış gelişmemiş. yani rabbim gönlüme göre verdi şükürler olsun. o gün arabayla dönerken karnım çok ağrıdı. eve gelince baktım açık renk kanamam olmuş. hemen iğneyi yaptırdık kesildi. dün de cinone jele geçtim. bu sabah kalktım yine hafif kan geldi peçeteye. son durum bu malesef inşallah artmaz. şimdi işteyim. birazdan gidip bakacam var mı bişey diye. bide ASM nin labaratuvarında yüzüklerimi çıkarmıştım orda unutup gelmişim. çok pis oldu bu durumda. taa eve gelince farkettim. aradım hemşireye baktı buldu çok şükür ama şimdi bide onu almaya gidecem. son kez bir daha aydın beye muayene olucaz. sonra eskişehir de devam. suadiye kliniğinde bir sonraki randevum bu arada.
ama tabi hep risk devam ediyor. kendimi de bebeğimi de allaha emanet ediyorum. başka bişey de gelmiyor elimden. inşallah sağsalim dokuz ayı atlatıp bebeğimi koçişimin kucağına verebilirim. o zamana kadar bade hanım bi kaç aylık, melish hanım bulantılarla başı belada, camenta rahat bir gebelik; love27 doğuma az kalmış halde oluruz. ve yeni misafirlerimizin güzel haberleriyle inşallah. hepinizi çok seviyorum sağlıcakla sevgiyle kalın. umutsuzluğa kapılmak yok.

baharcığım özelden yazmıştım ama senden cevap gemeyince almadığını düşündüm. çok sevindim Allah sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip eder inşallah. canım azda olsa kanaman varsa riske atmasan ve rapor alsan. benimde ilk başlarda ara ara kanamam oldu. çok fazla değildi ama az olsa bile insanı tedirgin etmeye yetiyor. rapor izin derken tam 3 ay işe gitmedim. 16.haftam bitti sonra başladım işe. gerçi risk doğana kadar bitmiyor,kısmetinde dünyaya gelmek varsa ne olursa olsun bir şekilde geliyor da .
canım doktor söylemiştirdir de bol bol su iç, su içmek kasılmaları ve sancıları engellermiş, benim kanamam olduğunda doktor sürekli bol bol su iç diyordu.

sonunda :)özlemişim arkadaşım vallahi kimsesiz kaldık helede şu pıhtılaşmayı öğrenince direk gelip burda sana yazayım istedim çok moralim bozuldu evet düşüklerin nenedeni buymuş ve dr.lar bu kadar şey çektikten sonra nacak zahmet edip baktırdılar..benim kendiliğinden olabilmesi için tüplerin açılması lazım cnm oda lap.ile belki kesin açılacağını bilsem yaparım ama bilmiyorum...cnm senin bu lekelenmeler iğne dozundan olabilirmi acaba fazlamı geliyo sana kaçlık vuruyosun?keşke şöyle 3 ay yatabilseydin .için daha rahat olurdu.o kadar yol gitmekte sarsmıştır inş. hiç bişey olmaz cnm dualarımız sen ve kuzunla:))

ahh melisim yaa inan hepimiz zaman zaman kapılıyoruz böyle fikirlere.böyle eşimle ikimiz yaşlanıp gidicez diyorum.Ama umudumuz Allah cnm nasip etsin inş.hepimiz çocuklarımızı kucağımıza alınca buralara bakıp gülücez yada ikinci için tedaviye başladığımızı yazıcaz Allah izin verirse...

anladim canim,
zaten tup su anda esim asla istemez. hem cok pahali, (biz amerikada yasiyoruz 16000 dolar)
hem de dedigim gibi acelemiz yok diyor.
bakalim bi doktora gitsek rahatlicam ama ona da simdi gitmek istemiyor esim...:43:
siz ne zamandir istiyosunuz canim?
bu arada en sona kaldi ama adim gamze, memnun oldum :16:

bzim 3 yıl olucak cnm debelenerek geçirdiğimiz 3 koca yıl:) memnun oldum cnm..sen dr.ada gitsen önce çük düşünmemeye çalış stres yaptıukça olmuyo inan ben aşılama yapacağım ay hamile kaldım nasıl olsa aşılama olucak diye hiiç düşünmedim oay sen de yapabildiğin kadar rahatlat kendini.....

Back
X