herkese selam yine ben,
eşimin morfoloji değeri%0-1 gibi çıkıyor. ilk tüp bebek denemem malesef negatif sonuçlandı. macs ımsı derken erkek infertilitesinde bir sürü uygulamadan bahsediliyor. benzer problem yaşayanlar tüp bebek tedavisi olumlu sonuçlananlar hangi merkezde tedavi gördünüz? hem memnuniyetinizi hem şikayetinizi öğrenelim bize de fikir verin.
Selam bahar;
Bizim spermiyogram sonuclarina gore % 0 morfolojinin yaninda, sayi sadece 400.000 ve hareketlilik de % 25
oldugu icin siddetli oligoastenoteratozoospermi teshisi konmustu.
Bu degerlere ragmen cok sukur ilk icsi denememiz pozitif oldu
su anda 7 hafta + 3. Gunumuz hayirlisiyla.
Doktorumuz mehmet ali akman, fulyada kwndine ailt kucuk bir klinigi var.
Daha once uzun yillar Alman Hastanesinde gorev yaptigi icin, tum labaratuar islemlerini, opu ve transferi
Alman Hastanesindeki ekiple birlikte alman hastanesinde gerceklestiriyor.
Biz doktorumuzu basindan beri cok seviyoruz. Yaklasimi, iletisimi ve enerjisi cok pozitif. Gunun her saatinde
kendisine ulasmak mumkun oluyor ve bikmadan usanmadan her sorumuza ayrinitili cevap veriyor.
Istanbulda yasiyorsaniz eger ve mali olarak karsilayabilecekseniz tum ictenligimle tavsiye ederim.
Sen de gonlunu ferah tut,bizim morfolojinin yaninda baska olumsuzluklarimiz oldugu halde allah yuzumuzu
guldurdu. Bir an once ruyalarinin gercege donusmesi dileklerimle...
Sevgiler...
teşekkür ederim cevabın için. peki özel olarak kullandığı bir yöntem var mı? mesela kaçıncı gün emriyosu konuldu? ve sperm seçiminde ımsı mikroskopu mu kullanıldı?
doktorunun iletişim bilgilerini ve ne kadara mal olduğunu özelden yazar mısın?
Tebrik ederim canım. Rabbim sağlıcakla kucağına almayı da nasip etsin. Darısı bizim başımıza inşallah.. Bizim de morfoloji %0 ve 4 olumsuz tüp bebek denemem var. Çok şanslısın Rabbim sana ilk denemede nasip etmiş. Allaha emanet ol...
Arkadaslar ilgiyle takip ediyorum, bizim temel sorunumuz da morfoloji bizim de 0 sayimiz ise 11-15 milyon arasi degisiyor, morfoloji hic yukselmedi. Ben ilk denememde olumsuz sonuc aldim umut tup bebekte olmustu... Doktorumla ilgili tek bir sikayetim olcaksa - ki ben aslinda doktorumdan memnunum- o da morfoloji konusunu defalarca sormama ragmen bana " bunun mikroenjeksiyonda bi onemi yok, hic takilma " dedi. Ben kk uyeligimden sonra anladim onemini ve ikinci denemeden once esime pycnogenol diye bi ilac iciriyorum su an... İkinci denememde de memorial atasehir hastanesini ciddi ciddi dusunmeye basladim. Bu teknik imkanlarla alakali olarak ve evime yakin lmasindan dolayi... Bu kesin kararim deil tabii ki, o nedenle basligi takipteyim doktor ve merkezlerle alakali paylasimlarinizi olumlu y da olumsuz dusuncelerinizi mutlaka degerlendirecegim. Hepimize gecmisler olsun, Rabb" im tez zamanda yavrularimiza kavustursun...
Selam azazil;
Kanimca spermle ilgili tum konularda gerek sayi, gerek morfoloji gerekse de hareketlilik doktorun deneyim ve
domanimi kadar androlog ve embriyologun deneyim ve donanimi da cok onemli.
Fikrimi sorarsan uzun zamandir birbirleriyle calisan, bir doktor ve labratuar ekibi secersen daha iyi sonuc
alabilecegini dusunuyorum.
Hersey gonlunce olsun.
Sevgiler...
herkese selam yine ben,
eşimin morfoloji değeri%0-1 gibi çıkıyor. ilk tüp bebek denemem malesef negatif sonuçlandı. macs ımsı derken erkek infertilitesinde bir sürü uygulamadan bahsediliyor. benzer problem yaşayanlar tüp bebek tedavisi olumlu sonuçlananlar hangi merkezde tedavi gördünüz? hem memnuniyetinizi hem şikayetinizi öğrenelim bize de fikir verin.
bizim de morfoloji %0, ne sayıda ne de harektlilikte önemli bir problem yok. bana da morfolojiyi sorun etmemem gerektiğini söylediler. nitekim ben ilk denemede hamile kaldım. 7+3 iken bebeğim düştü...triploidi tanısı kondu...yani sperm kaynaklı bir sorun. ikinci denememde hiç hamile kalamadım...döllenme oluyor...bana problemin anne yaşıyla ilgili olduğunu söylüyorlar...bilemiyorum artık esas sorun nedir...
Bizimde morfoloji%1 belki şimdi 0 olmuştur ileri harekette 0 bu arada.bir türlü olmadı olmuyor.sanırım insan kısırlığı kabul etmeli diyorum artık.evlatlık almayı da düşünmeye başladım.bugün hamile olan bir arkadaş keşke benim yerime sen olsaydın dedi çok zoruma gitti ilk defa.neden insanlar çocukları olmadığını söylemek istemezler derdim hep artık anlıyorum başkaları böyle acımasın diyeymiş...
Ben de buna sinir oluyorum, morfoloji onemli degil diyolar, nasil onemli degil? Bebek tutmayinca ya da dusuk olunca hemen bu sefer zaten morfoloji soyle, boyle demeye basliyolar... Aslinda 0 morfolojiyle dogal yoldan gebelik bile okudum ben forumde, ama asilama yapmiyolar 0 morfolojiyle? Bunu yukseltmenin kesin bi yolunu bilenler de yazsin yalvaririm ya!!! Ne bela seymis!!!! Bir de, Genetik testi spermiograma gore mi yaptiriyoruz ve maliyeti hakkinda da bilgi verebilir misinis?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?