Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
[öncelıkle tedavın hayırlı olsun ,Rabbım kucagını doldursun
ben de yenı tup denemesı yaptım duşukle sonuçlandı,
bana da ımcı yontemı ıle yuksek ölçekte buyutme yapıldığı ıçın morfolojı ya da dna hasarı gözlenebılınıyor ona göre seçiliyor dendi,kendı doktorum da görüştüğüm diger merkezler de bu şakılde söyledıler.
ondan öyle yazdım canım
kızlar merhaba,
bizimde morfoloji %0'dı. 4 tüp bebek denememiz oldu ama hiçbiri tutmadı. ben morfoloiden dolayı tutmadığını düşünüyorum. hep en iyi yerlerde yapıldı ama olmadı. 4-5 aydır e vitamimi kullanıyor eşim morfolojiyi %2 ye çıkardık ama şimdide sayı düştü. kaan aydos'tan randevu aldık. bakalım o ne diyecek.
canım mrb bizde aynı hocadan randevu aldık size şimdilik bişe önerdimii bizim morfoloji bir tüm testlerdede 1 çıktı zaten randevu tarihimize daha cok var hoca tüm destek üsünleri kesin dedi bizee antibiyotik verdi dna hasar testi yapılacakk off yaa çok morelim bozukk eger kesersekk hiç umudumuz kalmayacak kii en 6 ayda bu hale getirdik biz
kızlar merhaba,
bizimde morfoloji %0'dı. 4 tüp bebek denememiz oldu ama hiçbiri tutmadı. ben morfoloiden dolayı tutmadığını düşünüyorum. hep en iyi yerlerde yapıldı ama olmadı. 4-5 aydır e vitamimi kullanıyor eşim morfolojiyi %2 ye çıkardık ama şimdide sayı düştü. kaan aydos'tan randevu aldık. bakalım o ne diyecek.
İyi akşamlar arkadaşlar. Beni bazılarınız bilir, bilmeyenler için tekrar anlatayım. 2 yıldır bebek sahibi olmak için uğraşıyoruz.
İlk 1 yıl herşeyin yolunda olduğunu düşünerek beklemekle geçti. sonra eşimin sperm sayısının 2 milyon ile 3 milyon arasında olduğunu öğrendik. Hemen ne yapalım derken Mayıs 2009 da tüp bebek yaptırdık negatif sonuç aldık.
Şimdi ne oldu. Ocak ayından itibaren Allahın izniyle, değerli hocam Sayın İbrahim Adnan Saraçoğlunun sitesinden satın almış olduğumuz bitkisel çay ve eşime uyguladığım beslenme programı sayesinde geçen hafta yaptırdığımız sperm testinde 2 milyondan 76 milyona yükseldiğini gördük.
Bizi en çok bizler anlarız ve yardımcı oluruz, bunu en iyi bilenlerden biri de benim. Neler çektiğimizi bi Allah bide bizler biliyoruz.
Gelelim uyguladığım beslenme programına:
Her sabah:
1 tatlı kaşığı, cevizli--ballı--arı sütü--polen karışımı
Zeytinyağında bekletilmiş 1 incir.
Kahvaltıda mutlaka keçiboynuzu pekmezi--yumurta--peynir--kuşburnu marmelatı--
ballı süt
İşe giderken 1 elma, 3 ceviz içi, 10 adet siyah üzüm kurusu, 3 kayısı, 3 incir kurusu
Öğlen muzlu--ballı--cevizli--tarçınlı karışım
Haftada 4 kere roka--tere--kıvırcık--turp--havuç--taze soğan--dereotu--maydonuz limonlu zeytinyağlı nar ekşili salata
Haftada 1 kere brokoli salatası
Haftada 1 kere kereviz salatası
Haftada 1 kere pırasa, 1 kere ıspanak, 1 kere bürüksel lahanası
Haftada 1 kere balık,
Haftada 1 kere bol kimyon--kekik--karabiberli tavuk ve kırmızı et
Her akşam 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
Bir akşam ayçekirdeği bir akşam yerfıstığı mutlaka
Her akşam keçiboynuzu kürü
Haftada 2 kere Sayın İbrahim Adnan Saraçoğlu Hocamızdan aldığımız bitkisel çay.
Umarım sizlere faydalı olur. Daha hamile kalamadım ama en azından İLAÇ kullanmadan doğal yollarla doktorların hiç yükselmez dedikleri sayısı yükselttik. Pes etmeyin ben yukarda yazdığım listeyi 3 aydır şaşmadan uyguladım. Allah hepimizin yardımcısı olsun.Tez zamanda böyle güzel haberler vermeyi nasip etsin
bizimde morfolojimiz %0 yukarda yazısını alıntı yaptığım bu arkadaş yazanları yaparak %0 dan %12ye çıkarmış morfolojiyi sperm sayısını da 2milyondan 76milyona
biz başladık yapmaya bakalım inşallah faydasını görürüz sizde belki denemek istersiniz diye sizle de paylaşmak istedim
hepsi tüp bebek dio dr.ların ama şu karyotip testi bi çıksın aranızda karyotip yaptıran var mı bozuk çıkarsa tüp bebek şansı da olmuyormuş sanırım![]()
bizim morfoloji hep bir çıktı bir senedir aynı hiç değişmedi bir defa kendiliğimden hamile kaldım ama düşükle sonuçlandı maleseff düşük olmasından dolayıı çok korkuyorum şu dna hasarından bende
yarın tekrar spermiyogram vericek bakalım eğer ilerleme olursa yazıcam size :)
ne kı karyotıp dna hasarını ölçen bı belırteç mı ?
madem bole bısry var morfolojı sorunu olanlara bu testı yapsınlar,insanları umutlandırıp umutlandırıp bırakmasınlar
ben de 2 defa tup bebek denedım 1. denemem negatıf 2. denenem de kımyasal gebelık oldu
bırıncı de de 2. de de dr bızı ole umıtlendırdı kı bana kesın hamılesın dedı
embriyolar 1. kalıte gelısıyorlar hatta 1. de 1. kalıte gelısen embrıyoların hucre sayıları da normalden fazlaydı,iste rahım kalınlıgı filan hepsı super kesın hamılesın dedı
ama..................
nasıp dıyoruz kısmet dıyoruz...
çünkü söyleyecek yok baska bısey..
umutlar yıkılıyor,ama sonra yenıden...
kızlar morfoloji düşükse eğer tüp bebek bile tutmaz,tutsa da düşer.düşmezse eğer çocuk sakat olur.çünkü morfoloji bozukluğu genetik sorunlara yol açar.onun için önce morfolojiyi yükseltin onadan sonra tüp bebek düşünün
morfolojı görünüşün yapının bozukluğu demek
morfolojı 0 dır ama genetık hasar yanı dna hasarı yoktur ,o zaman sağlıklı bebek dunyaya gelebılıyor cnımcım
morfolojı 0 demek bebekler sakat olacak demek değil ,benım bıldığım
bu dawn sendromu ,trızomı 21 ,hep kromozom anomalılerınden kaynaklanıyo
morfolojı de yapı ve şekılleri bozuk
3 başlı ,kısa kuyruklu ,boynu yamuk.....vs
akrozom da sorun olursa yıne yapı ıle alakalı yumurtayı delıp içine giremiyor
ama mesala 2 baslı morfolojısı bozuk da olsa genetık hasarı yok ıse genetık metaryalı sorunsuz tasıyor
karyotip dna ile ilgili bişey canım açıklamasıda şöyle:
karyotip 1 hücredeki kromozomlar özdeş eş kromozomlar durumunda eşlendikten daha sonra aşikar 1 düzene bakarak sıralanırsa o bireyin karyotipi ortaya ulaşır.Çok bireyin kromozom sayısı,görünüşü ayrıca büyüklüğü onun karyotipini ifade edecektir.Nesilden nesile aktarılarak korunur.Ten faydalanılarak değişik türlerin kromozom haritaları çıkarılabilmektedir.
karyotip bozuk çıkarsa ve morfoloji 0 ise tüp bebek şansı da çok azalıyormuş
Ama 0 morfoloji ile normal yolla hamile kalan arkaşlarda var bilemiyorum o yüzden
dua edip Allaha sığınmaktan başka çaremiz yok ben emre bakırcıoğlu diye bir ürolog duydum çok methediyorlar bir de onu deneyeceğiz şu karyotip çıktıktan sonra......
iyi güzel söylüyorsun da bu morfolojiyi nasıl düzelteceğiz onu da söyle de yapalım keşke bi yoluna bilsem
hiçbişey fayda etmiooooooo![]()
güzel açıklamışsın canım kesinlikle katılıyorum
ama düzelmio ne menem şeyse bi türlü dölleyemedi bizimkilerrrrr................