Varikosel yok sanırım canım eşim yalnız gitmeyi tercih ediyor dr.a ve dr bişey söylemezse sormuyor da biz aslında çapa tıp fakültesine gidiyoruz dr.umda bir harika ama bir ürolog fikri almak istiyordum gerçi eşimde hiçbişey bilmediğim içinde ben kendimi salak gibi hissediyorum ama sen böyle deyince çapa da devam mı etsek acaba dedim karyotip ve y kromozom testi istediler y kromozom normal çıktı karyotipi bekliyoruz şimdi bu sonucu da alınca bende gideceğim eşimle o zaman daha mı rahatlarım bilemiyorum yaaa
bir de eşimin anne-babası akraba dna bölümündekiler bundan da olabilir inşallah karyotip bozuk çıkmaz o zaman tüpte riske girer demişler acaip gerginim yani canım Allah razı olsun senden yaa yardımcı oluyorsun muhakkak sende son durumunu bildir ama bizlere olur mu merak ederimmmm
Dualarım seninleee

estağfurullah canım. ben eskiden erkek infertilitesi kısmında çok aktif bir üyeydim. kim ne sorsa hiç usanmadan cevap yazardım, ne okudum öğrendim paylaşırdım. fakat zamanla
tüp bebek yoluna girince daha çok tüp başlıklarına yazar oldum. karyotip analizini biz de yaptırdık, bu kadar şiddetli oligospermi olunca doktor hemen şüphe ediyor. bizimki temiz çıktı inşallah sizde de bir sorun çıkmaz. bence üniversite hastanelerinden devam edin. bu arada bahsettiğim tıbbi deney sonuçlarını buldum aşağıya kopyalıyorum. hangi takviye neye iyi geliyor bilgiler var.
Sperm Sayısını yükseltmek için
2000 mg/gün vitamin C (sperm sayısını 2ayda %129 artırıyor)
5 mg folic acid + 66 mg çinko (sperm sayısını %74 artırıyot, fakat artan spermlerle oluşan toplam sayıda morfoloji %4 düşmüş oluyor)
4 mg/gün lycopene (sperm sayısı mililitrede 22 million artıyor)
3 g/gün L-Carnitine (sperm sayısı %15 artıyor)
Sperm Motilitesini(hareketliliğini) artırmak için
2 g/gün L-Carnitine + Vitamin E (sperm motilitesini %56 artırıyor)
3 g/gün L-Carnitine (sperm motilitesini %40 artırıyor)
2000 mg/gün Vitamin C (sperm motilitesini 2 ayda %39 artırıyor)
4 mg/gün lycopene (sperm motilitesini 3 ayda %25 artırıyor)
200 mg selenium + 400 IU Vitamin E
Sperm Morfolojisini Yükseltmek için
2000 mg/gün Vitamin C (sperm morfolojisini 2 ayda %114 artırıyor)
200 mg/gün pycnogenol (sperm morfoloisini 90 günde %38 artırıyor)
200 mg selenium + 400 IU Vitamin E
Diğer faydalı takviyeler
Myo-inositol (spermin döllenme potansiyelini yükseltiyor) - (wikipediadan baktım meyve, baklagil ve fındık, ceviz gibi gıdalarda olan bir maddeymiş)
Beta-carotene (A vitamini)
Co-Q10
Omega 6'ya göre daha yüksek oranda omega3 almak sperm sayı, motilite ve morfolojisini düzeltmektedir.
NOT: Yüksek dozlarda
birlikte verilen C ve E vitaminleri sperm kalitesini yükseltmeyip, DNA hasarını çoğaltmaktadır. Dönüşümlü olarak biri ya da diğerinin alınmasıyla bu negatif etkiden korunabilirsiniz. !!!!!!!!