Erkek İnfertilitesi morfolojı % 0 olanlar tedavı tecrubelerımızı paylaşalım

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Canım inşallah iyi haberler alırız 2hafta sonra yat bol bol dinlen hayırlısıyla gelecek inşallahhhh
Allah razı olsun senden canım yaaa ne kadar iyiniyetli bir insansın:16::16::16:
şu karyotip çıksın dr.un dediklerini iletirim sana ona göre deneyimlerinden faydalanmak isterim kesinlikle rapor almak istiyorum ama önce sanırım üroloji Dr.unun tüp bebek veya aşılama uygundur yazısı vermesi gerekiyormuş öyle mi bilmiyorum tabiii gerçekten:53:

canım rapora başvurduğun hastaneye eşinle birlikte başvuruyorsun. sen tüp bebek bölümüne eşinse üroloji bölümüne başvuracak. o dediğin tüp bebek/aşılama uygundur raporunu işte o ürolog veriyor. eşin 3 tane spermiogram sonucuyla başvuracak. özelde yapılanları da kabul ediyorlar ama ben sizin durumunuzda olsam bir tane yeni yaptırırdım ve 5 milyonun altında çıkması imkanımı zorlardım. böylece direkt tüp raporu alırsın. ürolog bir de eşine kan testleri yazacak, o kan testleri de çıktıktan sonra ürolog, spermiogramlarla birlikte değerlendirip raporu hemen yazıyor. yani eşin hepi topu 2 defa gidiyor raporu hemen çıkıyor. esas kadın için olan tahliller uzun sürüyor(adetin 2./3. gününden başlanarak belli günlerinde yapılıyor) ama onları da dediğim gibi sistemli hareket edersen aşağı yukarı 1 ayda bitiriyorsun. 1 ay da konseydi, kuruldu, sağlık bakanlığıydı evrağın bürokratik işlemleri sürüyor. 2 ay sonunda raporunu eline alıyorsun. sonra artık istediğin anlaşmalı özele gidip tedavine başlayabiliyorsun. raporu çıkartırken yapılan bu tahliller sırasında devlet olduğu için bir para ödemiyorsun. rapor çıktıktan sonra tabi anlaşmalı özele gitmeyip yine devlette de devam edebilirsin o da toplamda 1500 lira civarı tutuyor. ama teknolojik imkanlar daha kısıtlı olduğu için çok tavsiye etmem, 500-1000 lira fazla verip özelde hem daha insanca muamele görüyorsun hem de son teknolojilerden daha çok yararlanırsın.
ben maalesef bir yol yordam gösteren olmadığı için, hastane de her şeyi taksit taksit söylediği için raporu çok uzun bir sürede çıkardım. kendi çektiğim sıkıntıları başkası çekmesin diye niyeti olana elimden gelen yardımı göstermeye çalışıyorum. sen galiba avrupa yakasındasın. bildiğim kadarıyla süleymaniye kadın hastalıkları'nda da rapor çıkıyormuş. ulaşım senin için çok çok zor olmayacaksa zeynep kamili de tavsiye ederim. rapor çıkıncaya kadar incik boncuk her şeyini inceliyorlar, laboratuar, tetkik imkanları da oldukça iyi. dediğim gibi ileride niyetin olursa bana telefonunu msj at, ben sana elimden geldiğince yol gösteriririm.

canım mrb bizde aynı hocadan randevu aldık size şimdilik bişe önerdimii bizim morfoloji bir tüm testlerdede 1 çıktı zaten randevu tarihimize daha cok var hoca tüm destek üsünleri kesin dedi bizee antibiyotik verdi dna hasar testi yapılacakk off yaa çok morelim bozukk eger kesersekk hiç umudumuz kalmayacak kii en 6 ayda bu hale getirdik biz

mrb canım bize de antibiyotik verdi. 1 hafta kullanın dedi. bizim randevu tarihimiz geldi. görüştük Kaan hoca ile. şimdi test sonucumuzun çıkmasını bekleyeceğiz. ona göre ilaç verecekmiş. bize de klasik şeyleri söyledi. kırmızı et yasak. yeşillik, nohut, keçiboynuzu ve ısırgan otu önerdi.

mrb canım bize de antibiyotik verdi. 1 hafta kullanın dedi. bizim randevu tarihimiz geldi. görüştük Kaan hoca ile. şimdi test sonucumuzun çıkmasını bekleyeceğiz. ona göre ilaç verecekmiş. bize de klasik şeyleri söyledi. kırmızı et yasak. yeşillik, nohut, keçiboynuzu ve ısırgan otu önerdi.

canımm bu sonuç kaç günde çıkıyormuş pekşşş

arkadaşlar renkli doppler nasıl çekiliyor eşimin sperm sonuçları iyi ama yinede (sanırım rutin kontrol için) renkli doppler istediler nasıl çekliyır ben öğrenip onu biraz rahatlatmak istiyorum şimdiden teşekkürler :))

merhaba arkadaşlar bizdede morfoloji sorunu var %2, 1 yıldır bebek istiyoruz:( kaan hocayla görüstük bizde nohut,kırmızı et,yeşillik... önerdi.Bizde sonucun cıkmasını bekliyoruz.İnşlah Allah isteyen herkese nasip eder..Kaan hocaya gidip morfoloji sorunu düzelen hamile kalan varmı acaba?

Ya siz bu konuda bilgilisiniz canlar sperm dna hasar testi öncesi takviyeleri bırakmamız mı gerekiyormuş acaba?

sanırım öyle hayatım bizim ocagın ilk haftası randevumuz nerdeyse 1 ay önceden bırakın dedi sadece verdiğim antibiyotikleri kullanın dedii malesef bıraktıkk bizde ama bu beni tedirgin ediyor acıkcası çünküü bir ayda sonuçların çıkmasını bekleyecezz ohoooo bayagı zaman gececekkk ..çünkü sonuç çıkana kadar ilaç vermiyormuş:(

sanırım öyle hayatım bizim ocagın ilk haftası randevumuz nerdeyse 1 ay önceden bırakın dedi sadece verdiğim antibiyotikleri kullanın dedii malesef bıraktıkk bizde ama bu beni tedirgin ediyor acıkcası çünküü bir ayda sonuçların çıkmasını bekleyecezz ohoooo bayagı zaman gececekkk ..çünkü sonuç çıkana kadar ilaç vermiyormuş:(

hadi yaaa evet devlette 1ayı buluyormuş canım bu testin sonucunun çıkması bende özelde yaptıralım dedim 1haftada çıkıyor özelde çünkü ama 1ay önceden bırakırsak yani şimdi ancak ocak sonu verebiliriz ooooo biz zaman kaybetmeyelim artık diyoruz herşey hep biraz daha ileri atıyor canım sıkıldı şimdi yaaa:50:
İnşallah iyi haberlerle gelirsiniz canımmm

hadi yaaa evet devlette 1ayı buluyormuş canım bu testin sonucunun çıkması bende özelde yaptıralım dedim 1haftada çıkıyor özelde çünkü ama 1ay önceden bırakırsak yani şimdi ancak ocak sonu verebiliriz ooooo biz zaman kaybetmeyelim artık diyoruz herşey hep biraz daha ileri atıyor canım sıkıldı şimdi yaaa:50:
İnşallah iyi haberlerle gelirsiniz canımmm

evett hatta sırf bundan sebep eşimle tartıştıkk:((ben sabırsızlandıkça bişeler çıkıyor yaa deli olacamm varyaa..artıkk bende beklemek istemiyorum bir gitsin gelsin en geçç mart nisan gibi tüp yaptıracam allah ömür verirsee bizde özelde yaptırırız ne kadar erken çıksa o kadar iyi ..ben gitmeyecem görüşmeye eşim yalnız gidecekk..acaba gitmeden burda herhangi bir test yaptırmasına gerek varmı ??bilgin varmı cnm

evett hatta sırf bundan sebep eşimle tartıştıkk:((ben sabırsızlandıkça bişeler çıkıyor yaa deli olacamm varyaa..artıkk bende beklemek istemiyorum bir gitsin gelsin en geçç mart nisan gibi tüp yaptıracam allah ömür verirsee bizde özelde yaptırırız ne kadar erken çıksa o kadar iyi ..ben gitmeyecem görüşmeye eşim yalnız gidecekk..acaba gitmeden burda herhangi bir test yaptırmasına gerek varmı ??bilgin varmı cnm

evet canım yaa dna hasar testini yaptırıp gelin diyor genelde kaan hoca ama bilmiyorum tabi sizden ekstra bişey ister mi canım biz yaptırıp sonucu aldıktan sonra gitmeyi planlıyoruz bazı arkadaşlar mail yoluyla da ilaç başlatıyor dedi ama bana direk gelin dedi

canım sizde bizdensiniz sayılarımız oranlarımız aynı neredeyse
sayı-hareket ve morfoloji sorunu mevcut canım maalesef dr.unda söyleyecektir gerçi biz şimdi keçiboynuzu kürü, arı sütü-polen-bal, ısırgan otu çayı falan kullanıyoruz ama çok etkilemedi açıkçası çok şükür ki sperm çıkışı mevcut canım tüp bebek şansımız var:16:

Merhaba hanimlar.benim de esimin morfoloji problemi var.ve egee birgun hamile kalirsam buraya yasadiklarimi yazicam diye soz vermistim kendi kendime.ilk testte 0 ikinci teste yuzde 1 cikmisti morfoloji.benim iki kadin dogumcum da normal yolla olmaz.belki omrunuz boyunca bir kez denk gelir noyle birsey demisti.ve bunu soyliyen doktor istanbulun en pahali unlu doktorlarindan biri.esimin urologu da hayir sizin bir probleminiz yok sadece morfoloji dusuklugu bir sey ifade etmez.sayi ve hareketliliginiz iyi dedi.bizim de kafamiz cok karisti.orta siddetli varikosel var ayrica esimde.fakat urologu kesinlikle ameliyata gerek yok sizin cocugunuz olur dedi.10 ay olmayinca tup bebek merkezinin yolunu tuttuk.memorial ve acibadem iki yerdeki doktorlar da sizin esiniz de bir problem yok.normal yolla da olur asilama ile de tup bebek ilede dediler.ozellikle memorialda ayse hanim hayir sakin tup bebek yaptirma asilama yapalim diye beni tup bebekten vazgecirdi. Ve sonuc ilk asilamada tuttu.suan 2 aylik hamileyim.Allah isteyen herkese nasip etsin.10 ay belki cok degil cok daha zorluk yasayan arkadaslar var ama cok zor bir duygu biliyorum caresizlik ve uzuntu.kimse yasamasin insallah.eger esinizin diger degerleri iyiyse morfolojiyi kafaniza gercekten takmayin.asilamanin normal yoldan cok bir farki yok.belki asilama yaptirmasak da hamile kalmis olabilirdim.

Back
X