Canım inşallah iyi haberler alırız 2hafta sonra yat bol bol dinlen hayırlısıyla gelecek inşallahhhh
Allah razı olsun senden canım yaaa ne kadar iyiniyetli bir insansın
şu karyotip çıksın dr.un dediklerini iletirim sana ona göre deneyimlerinden faydalanmak isterim kesinlikle rapor almak istiyorum ama önce sanırım üroloji Dr.unun tüp bebek veya aşılama uygundur yazısı vermesi gerekiyormuş öyle mi bilmiyorum tabiii gerçekten![]()
canım rapora başvurduğun hastaneye eşinle birlikte başvuruyorsun. sen tüp bebek bölümüne eşinse üroloji bölümüne başvuracak. o dediğin tüp bebek/aşılama uygundur raporunu işte o ürolog veriyor. eşin 3 tane spermiogram sonucuyla başvuracak. özelde yapılanları da kabul ediyorlar ama ben sizin durumunuzda olsam bir tane yeni yaptırırdım ve 5 milyonun altında çıkması imkanımı zorlardım. böylece direkt tüp raporu alırsın. ürolog bir de eşine kan testleri yazacak, o kan testleri de çıktıktan sonra ürolog, spermiogramlarla birlikte değerlendirip raporu hemen yazıyor. yani eşin hepi topu 2 defa gidiyor raporu hemen çıkıyor. esas kadın için olan tahliller uzun sürüyor(adetin 2./3. gününden başlanarak belli günlerinde yapılıyor) ama onları da dediğim gibi sistemli hareket edersen aşağı yukarı 1 ayda bitiriyorsun. 1 ay da konseydi, kuruldu, sağlık bakanlığıydı evrağın bürokratik işlemleri sürüyor. 2 ay sonunda raporunu eline alıyorsun. sonra artık istediğin anlaşmalı özele gidip tedavine başlayabiliyorsun. raporu çıkartırken yapılan bu tahliller sırasında devlet olduğu için bir para ödemiyorsun. rapor çıktıktan sonra tabi anlaşmalı özele gitmeyip yine devlette de devam edebilirsin o da toplamda 1500 lira civarı tutuyor. ama teknolojik imkanlar daha kısıtlı olduğu için çok tavsiye etmem, 500-1000 lira fazla verip özelde hem daha insanca muamele görüyorsun hem de son teknolojilerden daha çok yararlanırsın.
ben maalesef bir yol yordam gösteren olmadığı için, hastane de her şeyi taksit taksit söylediği için raporu çok uzun bir sürede çıkardım. kendi çektiğim sıkıntıları başkası çekmesin diye niyeti olana elimden gelen yardımı göstermeye çalışıyorum. sen galiba avrupa yakasındasın. bildiğim kadarıyla süleymaniye kadın hastalıkları'nda da rapor çıkıyormuş. ulaşım senin için çok çok zor olmayacaksa zeynep kamili de tavsiye ederim. rapor çıkıncaya kadar incik boncuk her şeyini inceliyorlar, laboratuar, tetkik imkanları da oldukça iyi. dediğim gibi ileride niyetin olursa bana telefonunu msj at, ben sana elimden geldiğince yol gösteriririm.