Ben varim devlet hastanesinde tüp bebek tedavisi icin yaklasik 1 yildir uğraşıyorum esim azosperm ayni zamanda sperm morfolojisi bozuk hareketlilik sayi hepsi yerlerde değerlerin eşim tese ameliyati oldu sperm bulundu fakat bozuk hepsi fakat genetik temiz çıktı benim bunun sonucunda 2 embriyom oluştu 4b kalitesinde fakat eşimin sperm morfolojisi bozuk olduğu için embriyo tutmadi yani 1.transferim negatifle sonuçlandı şimdi 2.yi deneyeceğim hic istemesemde çünkü embriyo kalitedi ayni dedi doktor bu sperm morfolojisi için aslinda sperm dna hasari ne derece olduguyla ilgli bazi genetik testler yapılıyormuş fakat bize yapılmadı mesela belki de özel hastanelerde yapılıyordur öncesinde ve sonra saglikli kaliteli ise embriyo transferi yapiyolardir diyecegim o ki devlette süreç uzun,prosedürler var , ekipman laboratuar olarak kısıtlı malesef eğer imkaniniz varsa tüp bebek merkezi olan yerler var direkt merkezlerinde yaptırmak ne mantiklisi evet maddi olarak zorlar muhakkak ama sonuca değer..yumurta toplama genel anestezi ile oluyo acisiz bi islem cok ağrınız olmuyo transfer isleminde idrara sıkısık oluyosunuz uyutulmuyosunuz en fazla 20 dkka sürüyor yani zor değil gözünüzü korkutmayin zaten sürecin içinize girdiginiz andan itibaren zaten süreç işliyor..ama keşke tüp bebek yaptırmadan önce eşimin sperm degerlerini duzeltmeye yönelik ilac vs vitamin desteği önerseydi ürolog fakat yapmadılar şu anda iş işten geçti bem iyi bir ürolog arayışındayim esimin tedavisi için çünkü sperm morfolojisi en az hizi ve hareketliliği kadar önemli Çünkü yumurtayi dölleyebilme kapasitesi buna bağlı ne umarim bilgiler sizi biraz da olsa aydınlatır bu bir süreç ,zor mesakatli bi yol önemli olan sabirla inançla devam edebilmek ...