TEKRARLAYAN TÜP BEBEK KAYIPLARI
Aslında farkında değiliz ama gebelikte bağışıklık sisteminin rolü çok büyük. Çünkü embriyoyu oluşturan hücrelerin yarısı anneden yarısı da babadan geliyor. İnsan vücudunun doğal bir tepkisi olarak, bağışıklık sistemi vücuda yabancı olan dokulara karşı savaş açıyor ve onu yok etmeye çalışıyor. Gebelikte bu sistem doğal olarak farklı şekilde işlemeye başlıyor ve annenin bağışıklık sistemi bebeği kabul ediyor. Tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarının önemli sebebinin annenin bağışıklık sistemi ile ilgili olduğuna dikkat çeken Dr. Hakan Özörnek, yoğun bakım hastalarının beslenmesinde kullanılan bir serum uygulamasının annede embriyonun tutunmasını engelleyen bağışıklık sistemi bozukluğunu dengelediğini söyledi. Bu serum, soya fasulyesi yağı, yumurta fosfolipidleri ve gliserinden oluşuyor. Embriyonun tutunamaması sebebiyle üst üste tüp bebek başarısızlığı yaşayan çiftlerin fayda gördüğü serum uygulaması, embriyonun transfer edildiği gün yapılıyor. Bebeğin kalp atışları duyulana kadar 10 gün ara ile dört beş kür uygulanabiliyor. 4 yıldan bu yana Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan ve gebeliğin düşükle sonlanmasını engelleyen bu uygulamanın hiçbir yan etkisinin olmadığını söyleyen Dr. Özörnek, "Tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarında elimiz kolumuz bağlı kalıyordu. Ben bu yöntemi 15 hastama uyguladım. 12 tanesinin gebeliği devam ediyor" diye konuştu.
BAK BÖYLE BİR ŞEY BULDUM MESELA İŞTE BU TÜR ŞEYLERİ BİLEN DOKTORLARIMIZIN OLMASI ÇOK İYİ AMA ÇOGU ÖNEMSEMİYOR BİLE
lavyu
[/
Dna hasar testi .aynen mecburen ama sizde hazırlık yaparken kendiniz de takviyeler başlayın 3 ay öncesinden eşinizde sizde hazırlanın olur Allah'ın izniyle birde sizde de kan pıhtılaşması vardi değil mi onun için hematolojiye gidin orda iğnenin derecelerini söylüyorlar ona baktırın birde homosistein diye bir seviye varmış o yüksekse de tekrarlayan düşükler oluyormuş bu testi de genelde diyetisyenler istiyormuş bunlara da baktırın derim ben de baktıracağım çünkü bizim eşlerden de olabilir bizden de ama kesin bir sonuç olmadığı için her şeye baktırmamız bilmemiz daha iyi Birde Bağışıklıgı güçlendirici bir iğne varmış bu konuyla ilgili pek bilgim yok ama tüp bebek yaptırıp da bizim kalp atışı duranlara bu iğneden yapıyorlarmış araştırmak da fayda var
biz araştırıyoruz zaten doktorlar hiiiiç önemsemiyor benim pıhıtılaşmamı bile önemsemediler... evet canım bunu da söyleyeceğim doktora hematolojiye de gittim canım o da önemsemedi pıhtıyı iğneye gerek yok dedi... kafayı yemek üzereyim gerçekten ya