Erkek İnfertilitesi morfoloji ile başa çıkma

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

gelsene

Guru
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2012
1.788
808
323
formda biri de şu morfoloji böyle çözülür diyen olmadı.zaten belkide çözüm yok.bebek sahibi olanlarda Allah ın hikmetiyle oluyor.bilemiyorum bizde morfoloji %3 sperm sayımız toplam 65 milyon.hareketimiz toplamda yani a + b :%54 şimdi söylemek istediğim şu doktorumuz prof yaşar özgök bize hiç bi kür beslenme unsuru vermedi.eşimin ilacı gonal f 450.bu ilacı 1 haftalık kullanıyoruz.her hafta bir ilaç.ama şunu söyleyim sayı ve hareketlilik kısa sürede arttı.Allah ın izniyle 2 aylık bi tedavii oldugunu söyledi.Allah büyük inanıyoruz bir gün olacak.önemli olan sağlıklı eli ayağı düzgün olsun.inşallah...dün keçi boynuzu ve incir de başladık eşime.böyle arkadaşlar bizim tedavi

mrb canım incir kürünü nasıl yapıyorsun bizimde morfoloji 1 hiç değişmiyo sayı 3,5 totelde 8 milyon ileri hareket 0 malesef

Bizde keçiboynuzu ve ısırgan otu çayı içiyoruz ama tık yok morfoloji %0
ilk testimizde sayımız 12milyon hareketlilik toplam %25 ti keçiboynuzu ile hareketlilik yükseldi %31'e çıktı ancak sayı 8milyona düştü ama morfoloji milim oynamadı yerinden
tamam %0 ile hamile kalanlar var ama bizi bulur mu bilmiyorum çok sinir durumdayım beklemeli mi yoksa direk tüp bebeğe mi geçilmeli onu da bilmiyorum bakalım karyotip testimiz çıktıktan sonra bir dr. buldum onunla görüşeceğiz inşallah iyi haberler alırız

bakalım 1 hafta olacak keçi boynuzuna başlayalı.umarım hareket de sayı da artar.sanırım hareket ve sayının artmasıyla morfolojinin bi önemi kalmayacak.böyle bi mantık geliştirdim :)) umarım tutar:))şimdi doğal olarak denemek istiyoruz ama valla hem ben hem eşim çokkk korkuyoruzz acaba normal bi gebelik yaşayabilecek miyim Allah ımmm

ayrıca amerikada yapılan deney sonuçlarını da daha önce defalarca yazmış olsam da bir kere daha size de yazayım.

Sperm Sayısını yükseltmek için

2000 mg/gün vitamin C (sperm sayısını 2ayda %129 artırıyor)
5 mg folic acid + 66 mg çinko (sperm sayısını %74 artırıyor, fakat artan spermlerle oluşan toplam sayıda morfoloji %4 düşmüş oluyor)
4 mg/gün lycopene (sperm sayısı mililitrede 22 milyon artıyor)
3 g/gün L-Carnitine (sperm sayısı %15 artıyor)

Sperm Motilitesini(hareketliliğini) artırmak için

2 g/gün L-Carnitine + Vitamin E (sperm motilitesini %56 artırıyor)
3 g/gün L-Carnitine (sperm motilitesini %40 artırıyor)
2000 mg/gün Vitamin C (sperm motilitesini 2 ayda %39 artırıyor)
4 mg/gün lycopene (sperm motilitesini 3 ayda %25 artırıyor)
200 mg selenium + 400 IU Vitamin E

Sperm Morfolojisini Yükseltmek için

2000 mg/gün Vitamin C (sperm morfolojisini 2 ayda %114 artırıyor)
200 mg/gün pycnogenol (sperm morfoloisini 90 günde %38 artırıyor)
200 mg selenium + 400 IU Vitamin E

Diğer faydalı takviyeler

Myo-inositol (spermin döllenme potansiyelini yükseltiyor) - (wikipediadan baktım meyve, baklagil ve fındık, ceviz gibi gıdalarda olan bir maddeymiş)
Beta-carotene (A vitamini)
Co-Q10

Omega 6'ya göre daha yüksek oranda omega3 almak sperm sayı, motilite ve morfolojisini düzeltmektedir.
NOT: Yüksek dozlarda birlikte verilen C ve E vitaminleri sperm kalitesini yükseltmeyip, DNA hasarını çoğaltmaktadır. Dönüşümlü olarak biri ya da diğerinin alınmasıyla bu negatif etkiden korunabilirsiniz. !!!!!!!!

morfoloji için folic acidi de bizzat denedik faydasını gördük. çinko değil de c vitamini ve selenyumla birlikte kullanıldığında sperm morfolojisi ve dnası birlikte düzeliyor.

doktorlar morfolojiye takılmayın diyorlar. bence de takma. sayın çok normal bizim bile bu kadar değildi. şu an hamileyim. allah ne zaman diyosa o zaman olur vakti var demekki. bol dua et kardeşim alllah duyar mutlaka sesini.

doktorlar morfolojiye takılmayın diyorlar. bence de takma. sayın çok normal bizim bile bu kadar değildi. şu an hamileyim. allah ne zaman diyosa o zaman olur vakti var demekki. bol dua et kardeşim alllah duyar mutlaka sesini.

merhaba lutfen bana cevap yazın bırcok arkadastan cevap alamadım.degerlerınız nasıldı sayı hız ve morfolojı nasıl hamıle kaldınız.ayrıca hamılelıgınıze cok sevındım.

ne güzel ki Allah size nasip etmiş.darısı bize duanı eksik etme.

merhaba eşim tedavı oluyor kaan hocada.varıkosel amelıyatı oldu 1.5 ay önce.biz bu durumu öğrenır öğrenmez incir kürü zeytın yağında bekletılmış,keçiboynuzu kürü,ginsenli polenlı karışım balı,prokseed plus,evıcap,tribulus ve de gnc pycnogenol kullanıyor.prokseed plusu,evıkapı trıbulusu vede pycnogenolu daha bır hafta falan oldu kullanalı.şimdi ben bunları doktor tavsiyesı olmadan kullandırdım şimdi zararı yan etkısı olurmu.yada başka organlara falan yan etkısı olurmu dıye duüşünüyorum.sizin bilginiz varsa cevaplarsanız sevınırım yada bılgısı olan başka arkadaşlar varsa cevaplayın lutfen.bılıyorum vıtamın içeriyr amayınede fazlasıda zarar verırmı dıye dusunuyorum.

morfoloji konusunda o kadar dağınığız kii kimsenin kimseden haberi yok.bu durum çok can sıkıcı sanki 3 5 kişide var.ben biliyorum ki şu forumda en az 100 kişi vardır.tek bi sayfamız olsa ordan iletişime geçsek birbirimizi tanısak.en azından can yoldaşı olsak.bence bu konuda çok kişi kendini yanlız hissediyor ( genel konuların arasına eklenmeli çünkü erkek inferlitesinde önemli bi konu site yöneticilerine duyurulur...

kesinlikle sana katılıyorum. ha bire biz kadınlara yoğunlaşıldığından dr lar bile erkek infertilitesini atlıyor

sayı ve hareketlilik kaç onlar da önemli.inşallah her şey yoluna girer.

CANIMM SAYISI 68 MİLYON HAREKETLİLİK %51

sonuçları eşim mail attı..başta sayıya sevindim sonra yavaş yavaş aşağı gelince morfiliji bozukluğu canımı çok sıktı..biraz baktım foruma yani mucize (gebeliğin hepsi mucize ama) beklemiyodum..doktorum aradı benim tahlilerimde çıkmıştı herşey iyi dedi sadece morfojide sıkıntı var dedi..sanki beni morelimi düzeltmek için dedi gibi geldi...1 yıl bekliycez dedi..
ama morelim bozuk...

merak etme Allah ol dedikten sonra olur.eşin tedavi olacak mı?bizim gibi olanlar genelde tüp bebek yaptırıyor.keşke gerek kalmasa.şahsen ben çok yoruldum artık.kimse sormasa artık keşke çocuk zorunlu olmasa nerdeyse vazgeçtim ben...

Rabbimiz hepimize yardımcı olsun...zor bir süreç olucak hakikaten..tedavi konusunda;bekliycez bi süre oluruna bırakcaz..
ctesi günü benim hsg olucak sonra dr tekrar görüşcez..
şaka gibi ama her gün neler neler öğreniyoz...hiç bilmezdim böyle ayrıntıları..tüp bebek hep uzak bakmıştım..şu kk bile forumlarda interfilite kısımda bşyler yazıcağımı hiç düşünmezdim...hep uzaktı..ama şimdi öyle değil...

arkadaşım seni çok iyi anlıyorum..ama vazgeçmek yok ...oluruna bırak ama vazgeçme...vazgeçmeyelim..

benim eşimin de morfolojisi 0 dı tüp bebek tuttu fakat düşük oldu. bitki uzmanı bi dr var o dedi ki eğer düşmeseydi bebek sakat doğardı dedi.yapısal bozuklukmuş morfoloji.2 aylık kür verdi bi karışım şükür %2 ye yükseldi, şimdi bi iki ay daha kullansa %4 olur inşallah.çocuk için %4 yeterliymiş.

Selam İnşallah tutar ve hamile kalabilirsin canım...yalnız bişeyi merak ettim..doktorum dediki morfoloji genetikdir ve değişmez..inetrnet sitelerinde de öyle diyor sayı artar hız artar ama morfoloji değişmez..peki bu nasıl oluyor..
yani acaba sperm testlerini yapanlar yanlış yapma ihtimalimi var..
bide bir arkadaşım beni rahatlattı..kendisi daha önce tüp bebek merkezinde çalışmıştı biyolog kendisi..dediki biz morfolojiye bile bakmıyoruz ayrıntıdır..sayı canlı hız önemlidir..ve dedik eğer bakacak olsak erkeklerin %90 morfojisi bozuk çıkar..baba olanların bile..
ama kimi doktorlar özlelikler morfolji yebakılmasını ister..
çok önemli değil..kafana takma dedi..arahatladım acıkcası..

arkadaşım o kürüde merak ettim..benimde eşimin %1 çıktı..şimdide korkuyorum ya %0 düşerse diye:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…