Erkek İnfertilitesi morfoloji problemine ragmen hamile kalan var mı?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

kurdelala

Guru
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2012
285
187
323
Merhaba arkadaslar
Esimde %0 morfoloji var. Tup bebek denemesi sirasinda kendiliginden hamile kalip bos gebelik gecirdim gecen sene bir daha tup bebek denemedik. Esimin kardesindede ayni sorun cikti bu sene.
Tup bebek yapan doktorlar hemen yapalim diyorlar ama bu sorunla hamile kalan cok insan yok ve cogunlukla bos gebelik oluyor. Artik doktorlarada inancim kalmadi hepsi para derdinde. Biliyorum kesin hamile kalirsin diye bisey yok ama benim biraz umuda ihtiyacim var. Yani bu morfolojilere ragmen basari elde eden varmi? Yada morfolojisini yukseltebilen varmi? Esime vitamin verip yolluyorlar. Keci boynuzu kullandik.vitaminde kullandik ama sayi artisi disinda pek bisey elde edemedik.

bizim de 0 idi morfoloji,hamileyim evet ama riskli bir gebeliğim var

Morfoloji asla düzelmez diyor doktorlar ama sayı artabilir ve yeni çıkan spermler normal olabilir.bizim durum daha vahimdi hem 10-15tane sperm vardı hemde morfoloji berbattı buna rağmen 5.tüp bebeğim tuttu.bende riskli Bi gebelik geçiriyorum.

Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin.Riskli derken ne gibi risk var sizde?

Kızlar morf bozukluğunu sperm dna hasarı yapabiliyormus bunu arastırdınız mı dna hasar tespit ve tedavisi uygulandı mı size
Allah tamamına erdirsin inş

Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin.Riskli derken ne gibi risk var sizde?
Allah razı olsun dilerim sende sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın yavrunu.ilk haftalarda 2,5ay kanamam vardı bildiğin regl olur gibi,şimdi o bitti erken doğum riski varmış rahim ağzı kısalığından.

Kızlar morf bozukluğunu sperm dna hasarı yapabiliyormus bunu arastırdınız mı dna hasar tespit ve tedavisi uygulandı mı size
Allah tamamına erdirsin inş
bizde dna hasarı varmış zaten ama tedavisi yok sanırım,zerdeçalın iyi geldiğini biliyorum ama o da kim bilir kaç yılda etkisini gösterir.

bizde dna hasarı varmış zaten ama tedavisi yok sanırım,zerdeçalın iyi geldiğini biliyorum ama o da kim bilir kaç yılda etkisini gösterir.
hayır canım tedavisi var kaan aydos hocanın sitesine gir site uzerinden mesaj yazarsan yardımcı oluyor
dna hasarı bizde de cıktı fakat varikoselden kaynaklı olabileceğini soylemisti kaan hoca.ameliyat oldu degerleri duzeldi ama gebelik yok hala.eşimin dru doçent..dna hasarını pek onemsemiyor kendisi ama kaan hoca cok onemsiyor.ve tedavisi olan bi hastalık canm sitesini okursan tedaylı bilgi alırsn

Bizim dna hasarına bakılmadı hiç.eşim ameliyat oldu,morfolojisi aynı 0 idi.değişmedi fakat sadece sayı arttı.dnası bozuk sperm döllerse kromozom bozukluğu oluyormuş.keşke bizim doktorumuzda bize bu ihtimalden bahsetseydi..
Kaan hoca ne öneriyor acaba? Bilginiz var mı?

ilaç yazıyor direkt ama bize once ameliyat demisti.daha sonra yazmadım zaten duzelince..belki hala hasar vardır bilemiyorum of amma karısık işler
tup bebekte zaten her yonden saglıklı spermi secip koymuyorlar mı?ben oyle biliyorum.

Normal tüp bebekte dna hasarını göremiyorlarmış.bgt mi tam hatırlamıyorum özel bir yöntemle tüp bebek yapıyorlar diye biliyorum canım.bence tüp bebek yaptırmadan önce genetik test vb şeyleri baştan yaptırmakta fayda var çünkü sonra hayal kırıklığı daha fazla yaşanıyor

dogrudur..o zaman daha pahalıya gelir eminim ki :)
A

eşim azospermiydi Kaan hoca tedavi etti.Allah razı olsun ondan.herhalde iyileşme ihtimali olsaydı dna hasarı içinde çağırırdı yada gerek kalmadı diye düşünmüştür.çok şükür bugünleri gördük sayesinde.

DNA hasarı varsa,tüp bebekte özel bir yöntem uygulandı mı size ?
bazı yerler pgt,cgh yapıp en mükemmel embriyoyu seçelim dediler yaptık oralarda tutmadı.son gittiğimiz merkezde sizdeki önemli bir dna sorunu değil sadece en fazla oğlunuz olsa oda azospermi olabilir böyle Bi ihtimal var ama olmayabilir de dedi.birde pgt,cgh gibi işlemler yapılırken embriyodan bir hücre alınıp çıkartıldığı için embriyo zararda görüyormuş tutma ihtimalide azalıyormuş.yaptırsak para kazanırlardı bişey olmazdı onlara ama doktorumuz böyle dürüst Bi açıklama yaptı sağ olsun bizi bir daha hayal kırıklığı yaşamaktan kurtardı.bu tip önlemleri erkek infertilitesi için değilde daha ciddi bebeğin sakat doğabileceği genetik bozukluğu olanlarda yaptırıyorlar.

DNA hasarı sakat bebeğe ya da anamoliye sebep olmaz mı? Genetik sorun mu sadece sebep olur? Siz nerde yaptırdınız acaba?

DNA hasarı sakat bebeğe ya da anamoliye sebep olmaz mı? Genetik sorun mu sadece sebep olur? Siz nerde yaptırdınız acaba?
dna ile genetik aynı şeyde bazı DNA sorunları bebeğin hayatını o kadar etkilemezken bazısı hayatını çok zorlaştırır.bebekte erkek infertilitesi olsa bile gayet sağlıklı bir yaşam sürebilir ama Akdeniz anemisi olsa yada down sendromu olsa çok büyük sıkıntı yaşatır.allah korusun.

Yani başka Bi sorun yoksa eşlerimizdeki bebek için önemli değil.ankarada iyi yerlerde Bi kaç deneme yaptım en son çalıştığım için mecburen Diyarbakır bahçecide yaptım,tutacağına pekte inanmayarak.

Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin canım.sperm dna hasarı ile kromozom bozukluğuna bağlı genetik hasar farklı değil mi? Siz kromozom testi yaptırdınız mı? Doktor sadece sperm dna sına bakarak mı çocukta hasar boyutunu kestirebiliyoruz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…