Gebeliğe Hazırlık Morfoloji ve sağlıksız gebelik

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

MelodiXX

Dünyanın adaletine karşıyım.
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2018
1.477
3.732
133
Kızlar öncelikle merhaba güzel haberli, mutlu, sağlıklı gün diliyorum
Konu ile ilgili bilgisi olanlardan yardım isteyeceğim.
Geçen sene eşime sperm test yaptırdık morfoloji %2 lerde ve hızın da bir problem çıktı(Normalin biraz altındaydı hızı) Sperm sayımız gayet iyiydi.
Doktorum doğal yolla gebe kalabilirsin uğraş gerekir olmazsa 1 sene sonra aşılama vs demişti.
Ben uzun uğraşlar sonucu geçtiğimiz aylarda doğal yolla gebe kaldım fakat 8 haftalıkken maalesef kaybettim etkisini hala atamıyorum doktor bebeğimi patolojiye yollamadı ilk gebeliklerin çoğu bu şekil de sonlanıyor hiç bişey çıkmıcaktır zaten diye gerek görmedi.
Sorum şu eşin de morfoloji sorunu olup doğal yolla gebe kalan var mı ?
Bebeğimi kaybetmemde olan sebep morfoloji midir ?
Bazı doktorlar sperm yumurtayı döllüyorsa zaten kaliteli spermdir diyor yani kaybetmem bundan dolayı değil midir ?
Ben yine gebe kalsam morfoloji sorunu olduğu için bebeğimi kaybeder miyim ?
Kürtaj olanlar ne kadar süre sonra gebe kaldınız ve ne kadar korundunuz ?
Bilgisi olanlar lütfen yardımcı olabilir mi buna gerçekten çok ihtiyacım var.

Merhaba ayni seyi ben de yasadim. Esimin morfolojisi %1 di. Hizi da dusuktu. Sayisi normaldi. Varikosel var ayrica. Asilamaya karar vermistik raporumuzun cikmasini beklerken hamile kaldim macun ve takviyelere bagliyorum ben bunu. Sonra keseyi gorduk kalp atisi icin gittigimizde cok yavas attigi soyeldi doktor hastaneye yattim 3 gun dusuk tehlikesiyle. 6 haftada kalmis gelisimi ve ben kendi kendime tarihe gore 9 haftalikken dusurdum evde. Doktorum kurtaj yapmayalim dedi ilk gebelik oldugu icin. Ve sebebi yok sagliksizmis dustu dedi. Ilk gebelikte oluyor dedi. Yeniden deniyoruz simdi pandemiden dolayi asilama yaptirmak istemiyorum dogal yolla olur belki. Ama morfolojiden de supheleniyorum pihtilasma da olabilir. Hamile kalirsam eger doktora hemen soyleyecegim önlem alinsin diye.

Ben hemen aşılama yaptırmak istemedim zaten doktorumda uğraş olmazsa gel dedi dediğiniz gibi kürler macunlar vs kullandı gebe kalınca havalara uçtum ama sonuç hüsran..
Benim doktorum morfoloji ile ilgili mi değil mi hiç bişey demedi sağlıksızmış bir sürü sebebi olabilir ama ilk gebeliklerde çok karşılaşıyoruz dedi kan pıhtılaşması ilk sebebi olabilirmiş hadi bu olsa çözümü var ama morfolojidense çözümü yok gibi bişey zaten zor bela gebe kalmışız bide bunu yaşamak çok acı.
Doktorunuz bu kalp durmasının morfolojiyle alakası olup olmadığını söyledi mi size ?

Ayni seyleri yasamisiz morfolojinin sebep olup olmadigini sormadim ben de tek dedikleri ilk gebeliklerde olabilir dedi yuzde 60 genetik bir hatadan dolayi bebek gelisemiyor dedi. Kan pihtilasma testi yaptirmak istiyorum ama pahali bi test. Zaten bir kez dusuk oldugunu soyledigimde tedbir alir doktor diye dusunuyorum kan sulandirici igne falan. Allah gostermesin bir daha insallah saglikla aliriz kucagimiza bebeklerimizi

Birbirimizi birbirimizden başkası anlayamaz zaten çok acı olay hadi kaybı atlattık diyelim ya bir daha hamile kalabilcek miyiz o bile meçhul gebe kaldığım gibi kan sulandırıcılara başlıcam yeter ki tekrar kalabileyim rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın çok ama çok zor süreç

Malesef cok zordu ama atlattik, Allah bir daha yasatmasin, evlat acisi bu hic bisey degistirmez, gormeden baglaniyor insan bir hucreyken bile. Kalbinin yavas attigini ve dusecegini soyledi baska doktor hemen kurtajla alalim dedi. Ben kiyamadim cunku yavas da olsa atiyordu kalbi gozlerimle gordum o kipirtisini ekranda. Nasil kurtaj olurum dedim, duracaksa kendiliginden dursun kalbi dedim. Cok uzuldum cok agladim. Obur dunyada sefaatci olacak bize meleklerimiz. Insallah en kisa zamanda saglikla alcaz kucagimiza inaniyorum.

Amin inşallah hepimize nasip olur Size %60 demişler bana da %90 bebekte sıkıntı vardır dediler, genetik sonucunu bekliyorum bebeğimin... 2 kere yaşadım bir de bu durumu...

Morfolojisi bozuk sperm sağlıksız gebeliğe yol açar. Eşinize keçiboynuzu önerebilirsiniz. Biz faydasını gördük.

Amin inşallah hepimize nasip olur Size %60 demişler bana da %90 bebekte sıkıntı vardır dediler, genetik sonucunu bekliyorum bebeğimin... 2 kere yaşadım bir de bu durumu...
Gecmis olsun diyelim insallah bir sorun cikmaz. Ya da sorun varsa bile en azindan ne oldugu belli olur caresi bulunur.

Keçiboynuzu pekmezi kullandık siz kürünü mü kullandınız ?
Aktarlar keciboynuzu pekmezi icine birseyler ekleyip karisim yapiyor, ne oldugunu da soylemiyorlar. Ben 1 bucuk sene sonunda ilk defa oyle hamile kalmistim her ne kadar düşse de. Ama morfolojiye ve sayiya bi daha baktiramadik yukseldi mi bilmiyorum. Macuna ara vere vere yedi yine dusukten sonra da bakalim beklemedeyim simdi gebelik testi yapiyorum hep yumurtlamadan 10 gun sonra.

Biz çakşır kullandık ama bu gün bi yazı gördüm biri konu açmış zararlı yanlarıda varmış yani bazılarına dokunuyormuş o yüzden onu bidaha kullandırtmıcam keçi boynuzlu macunu araştırıp bulursam alıyım o zaman hayırlısı inşallah en yakın zamanda

Zararlı yanları neymiş canım

Kızlarrr,
2 senedir çocuğumuz olmuyor maalesef.Hep direkten dönüyoruz. Ocak ayında bir kimyasal gebelik yaşadım. Eşimin morfolojisi 0 cıkmıstı. Ocak ayında yaptırdık daha da yaptırmadık. Bu ay da bir gebelik yaşadım ama sağlıksızdı. İğneyle düşürmeye çalısıyor doktorlar bakalım. Dış gebelik olmasın diye korktuk ama. Neyse tam üzgün iken eşim bugün test yaptırdı tekrar. Ve sonuclar cpk güzel geldi. Yüzde sıfırdan yüzde 17 ye cıkmıs morfoloji. Kendi durumuma mı üzüleyim. Eşime mi sevineym bilemedim. Doktorum hep tüp bebek yapın dedi ama yapamadık bir türlü.
simdi size nasıl yükselttik onu söyleyeyim morfolojiyi belki faydası dokunur. İlk duydugumuzda e vitaminine basladık solgarın. Ve keçi boynuzunun kendisini, kürünü, özünü hepsini kullandı sırayla eşim. Yaklasık on bes gündürde;
Sıvı l karnitin
Çinko tablet
Ve pharmaton tablet kullandı.
ama sonuca ikimizde şaşırdık bu kadar artmasını beklemiyorduk. İnsallah bizimde sağlıklı bir bebişimiz olur beeee. Var bi hayalimiz

Kayıplarınız icin uzuldum bizim de morfoloji %1 di ancak %2 ye yükseldi zorla. Cunku varikosel varmis ameliyat oldu esim. Bir kimyasal bir de 6.haftada kalbi duran bir bebegimiz oldu. Genetik testleri yaptirdik sonuclar ciktiktan sonra bakicaz onumuze. Insallah en kisa zamanda saglikli bir evladiniz olur.

İnşallah hepimizin sağlıklı birer yavruları olur yakın zamanda. Testte yanlıslık olmasından şüphelendim ne bileyim bu kadar fark fazla geldi ama. Umarım eşimde de varikosel cıkmaz. Gerçekten düşük yapmakta cok yıkıcı. İnsan diğer gebeliklerinde de sevinemiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…