• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi morfolojisinde artış olan var mı?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
canım seni cok iyi anlıyorum bende cok arastırdım ilk duydugumuzda soyle anlatıyım 2006 kasımda tanıstık morfolojiyle keci boynuzu kuru uyguladım olmadı. Sonra temmuz 2007 de cinko ilacı icti 2 ay 2008 yılında havuc suyu yaptım 10 gun kadar sonra 2008 kasımda doktora gittik bize evicap verdi bende keci boynuzu pekmezi yedirdim kocise ocakta yaptırdıgımız testte %18 cıktı zaten hamileydim yani ara ara yaptık hangisi iyi geldi bilmiyorum ama cok sukur bebisimiz kucagımızda Allahım en kısa zamanda olmayan herkese saglıklı evlatlar nasip etsin insallah
amiiin canım:Saruboceq:yaptığın şeyleri bizde uyguladık uyguluyoruzda.geçen ay ace plus selenyum,evicap,zinco-c,coraspin kullandı eşim.yalnız evicapı 400 değil 100 almış bilmiyorum farkı olurmu diğerlerinde de e vitamini takviyesi olduğundan olmaz umarım,şimdide keçiboynuzu kürü uyguluyoruz yanındada arada keçiboynuzu pekmezi yiyor.yani senin zamana yaydıklarını biz baya kısa zamanda yapmışız ama kocam hala yaşıyokaydirigubbakcemile3arkadaşlar bir anda okadar vitamin çok olabilir dediler ama olmadı inşallah.şimdi 2 testi ay sonu yaptıralım diyoruz bakalım.inşallah bizim değerlerde artmış olur tek dileğim o:Saruboceq::Saruboceq:

kızlar bizimde morfoloji %0 dı. 1 sene sonra %2'ye çıktı. o sene eşim spora gittiği için kas yapıcı haplar kullanmıştı. içinde de çinko, largine falan vardı.herhalde ondan yükseldi diyorum. %0 olduğunda 2 kere, %2 olduğunda 2 kere toplamda 4 kere tüp bebek denedik. en sonuncusunda 5 tane embriyo konuldu ama tutmayınca tutmuyor işte. kimyasal gebelik bile yaşamadım. hala kucağım boş. şimdi eşim arısütü(bal,polen karışım), evicap, aceplus selenyum ve kırmızı kore ginsengi kullanıyor. henüz 10 gün oldu. sonucu 3 ay sonra göreceğiz.

kızlar bu bal,polen,arısütü sabah akşam aç karına bi kaşık mı içilmesi gerekiyo..

kızlar biizmde geçtiğimiz martta yapılan bi testimizde morfoloji %2 çıkmıstı ama o dr a pek güvenmediğimiz için o sonucu aldıktan sonra bi daha gitmedik bende o zamndan beri araştırdım ara ara şunları yaptım
önce evicap kullandı coraspin içti bir kutu kadarda one a day for men kullandı bunların etkisi zaten haziran gibi belli olacaktı
o arada benim yumurtlama sorunum vardı
neyse sonra bal polen arı sütü kullandı keçiboynuzu pekmezi kara üzüm çekirdeği ve keçiboynuzu tozu hemen hemen hergün kullandı dün aldığımız sonuçta % 8 çıktı çok şükür allahıma yükselmiş inşallah dahada yükseğe çıkar bu ürünlere devam edicez çünkü umarım bunların faydası olmuştur.

kızlar biizmde geçtiğimiz martta yapılan bi testimizde morfoloji %2 çıkmıstı ama o dr a pek güvenmediğimiz için o sonucu aldıktan sonra bi daha gitmedik bende o zamndan beri araştırdım ara ara şunları yaptım
önce evicap kullandı coraspin içti bir kutu kadarda one a day for men kullandı bunların etkisi zaten haziran gibi belli olacaktı
o arada benim yumurtlama sorunum vardı
neyse sonra bal polen arı sütü kullandı keçiboynuzu pekmezi kara üzüm çekirdeği ve keçiboynuzu tozu hemen hemen hergün kullandı dün aldığımız sonuçta % 8 çıktı çok şükür allahıma yükselmiş inşallah dahada yükseğe çıkar bu ürünlere devam edicez çünkü umarım bunların faydası olmuştur.

negüzel canım emeklerinizin karşılığını almışsınız:dance:diğer değerleri nasıl eşinin eğer onlarda iyiyse artık doğal yoldan kısa zamanda gelir bebişiniz umarım:Saruboceq:darısı bizim başımıza inşallah.çok merak ediyorum eşimin değerleri yükselmişmi diye ama biryandanda korkuyorum.sanırım bu ay sonu yapıcaz testi.rabbim korktuklarımızdan emin eylesin inşallah hepimizi:Saruboceq:

negüzel canım emeklerinizin karşılığını almışsınız:dance:diğer değerleri nasıl eşinin eğer onlarda iyiyse artık doğal yoldan kısa zamanda gelir bebişiniz umarım:Saruboceq:darısı bizim başımıza inşallah.çok merak ediyorum eşimin değerleri yükselmişmi diye ama biryandanda korkuyorum.sanırım bu ay sonu yapıcaz testi.rabbim korktuklarımızdan emin eylesin inşallah hepimizi:Saruboceq:

sağol cnm inşallah benim yumurtlamam biraz duraksamıstı cok sükür şimdi onuda hallettik eşimin diğer değerleride oldukça iyi maşallah bekliyoruz bakalım hergün yumurta takibine giriyorum inşallah ksıa zamnada olur rabbim kimseyi evlat hasretiyle sınamasın isteyipte olmayınca cok zor.inşallah sizinde yüksek çıkar güvenilir bi yerde vede aynı yerde yaptırmaya özen gösterin.:nazar:

sağol cnm inşallah benim yumurtlamam biraz duraksamıstı cok sükür şimdi onuda hallettik eşimin diğer değerleride oldukça iyi maşallah bekliyoruz bakalım hergün yumurta takibine giriyorum inşallah ksıa zamnada olur rabbim kimseyi evlat hasretiyle sınamasın isteyipte olmayınca cok zor.inşallah sizinde yüksek çıkar güvenilir bi yerde vede aynı yerde yaptırmaya özen gösterin.:nazar:

amiin canım:Saruboceq:aslında kafam çok karışık bazıları aynı yerde yaptırmayın diyo bazısı tüp bebek merkezlerine güvenmeyin diyo:uhm:bende bilemiyorum artık aslında bizim gittiğimiz hastane iyi bir yer medıcanaya gidiyoruz istanbul beylikdüzünde A+ olarak geçiyo.eşimde başka yerde yaptıralım diyo artık bakıcaz birazdaha araştırayım benlaelaelaelaelaebide canım yumurtlamanın durakladığını nasıl öğrendin nasıl bir test yapıldı acaba.

amiin canım:Saruboceq:aslında kafam çok karışık bazıları aynı yerde yaptırmayın diyo bazısı tüp bebek merkezlerine güvenmeyin diyo:uhm:bende bilemiyorum artık aslında bizim gittiğimiz hastane iyi bir yer medıcanaya gidiyoruz istanbul beylikdüzünde A+ olarak geçiyo.eşimde başka yerde yaptıralım diyo artık bakıcaz birazdaha araştırayım benlaelaelaelaelaebide canım yumurtlamanın durakladığını nasıl öğrendin nasıl bir test yapıldı acaba.[/QUOTE

cnm ben ank da hep düzen lab ına gidiyorum bildiğim kadarıyla ist dada var bence oraya gidin bence tüp bebek merkezlerindeki sonuçlar onların yararına cıkıyo danısıklı dövüş gibi
diğer yerlerdede test değerlendirme kriterlerine güven olmuyor çünkü eşlerimiz en düşük 2-3 ml sperm örneği veriyorlar bunun 1 ml deki değerler raporlanıyor tamamıyla incelenmiyor yani o yüzden biraz yorumlayana da bağlı. düzen lab tarafsız gidiyosun ben su testı yaptırcam dıyosun sonucu alıp istediğin dr a gidip gösteriyosun.yinede sen bilirsin

ben yumurtlaama belirtiletrimi hep hissederdim sonra sonra hissetmemeye basladım o aralar bebek konusuna cok takmıstım stres yaptım heralde sonra adetlerim gecikmeye basladı dr a gittim bütün kontrollerim yapıldı hsg cekildi tüplerdede bi sorun olmayınca dr adetimin 11 ve 12 günlerinde takibe basladı ilaçsız hiçbişey kullanmadan sonra baktık 15.mm de kaldı yumurta büyümedi 21. günde kan verdim progesterona bakıldı düşük çıktı yani yumurtlamamıstım sonraki ayda klomene basladık işte böyleee

amiin canım:Saruboceq:aslında kafam çok karışık bazıları aynı yerde yaptırmayın diyo bazısı tüp bebek merkezlerine güvenmeyin diyo:uhm:bende bilemiyorum artık aslında bizim gittiğimiz hastane iyi bir yer medıcanaya gidiyoruz istanbul beylikdüzünde A+ olarak geçiyo.eşimde başka yerde yaptıralım diyo artık bakıcaz birazdaha araştırayım benlaelaelaelaelaebide canım yumurtlamanın durakladığını nasıl öğrendin nasıl bir test yapıldı acaba.[/QUOTE

cnm ben ank da hep düzen lab ına gidiyorum bildiğim kadarıyla ist dada var bence oraya gidin bence tüp bebek merkezlerindeki sonuçlar onların yararına cıkıyo danısıklı dövüş gibi
diğer yerlerdede test değerlendirme kriterlerine güven olmuyor çünkü eşlerimiz en düşük 2-3 ml sperm örneği veriyorlar bunun 1 ml deki değerler raporlanıyor tamamıyla incelenmiyor yani o yüzden biraz yorumlayana da bağlı. düzen lab tarafsız gidiyosun ben su testı yaptırcam dıyosun sonucu alıp istediğin dr a gidip gösteriyosun.yinede sen bilirsin

ben yumurtlaama belirtiletrimi hep hissederdim sonra sonra hissetmemeye basladım o aralar bebek konusuna cok takmıstım stres yaptım heralde sonra adetlerim gecikmeye basladı dr a gittim bütün kontrollerim yapıldı hsg cekildi tüplerdede bi sorun olmayınca dr adetimin 11 ve 12 günlerinde takibe basladı ilaçsız hiçbişey kullanmadan sonra baktık 15.mm de kaldı yumurta büyümedi 21. günde kan verdim progesterona bakıldı düşük çıktı yani yumurtlamamıstım sonraki ayda klomene basladık işte böyleee
anladım canım.yaaa şu stres nekadar etkili şu bebek olayında bir türlü yenemiyorum bunu.bi aşsam şu olayı herşey daha güzel olacak buna inanıyorum ama olmuyo işte.acaba şu sakinleştiren çaylar var onlardanmı alsamlaelaelaelaelaedelikafadulden

anladım canım.yaaa şu stres nekadar etkili şu bebek olayında bir türlü yenemiyorum bunu.bi aşsam şu olayı herşey daha güzel olacak buna inanıyorum ama olmuyo işte.acaba şu sakinleştiren çaylar var onlardanmı alsamlaelaelaelaelaedelikafadulden

hayır cnm hiçde öyle caylar içme gerek yok bu sefer hormonlarına zarar verebilir.
duaya yönlen cok arahtlıyosun. geçen hafta eşim test yaptıracak hayırlı iyi sonuc cıksın nıyetıyle işte oturdugum yerden tefriciye okumaya basladım cok rahatlatıyo insanı cok şükür sonucta ıyı cıktı. stres yapmamak elde değil ama yapmamakda lazım.:nazar: bütün hormonlar etkileniyor.

canım bende sürekli dua ediyorum faydası oluyo muhakkak ama yinede yumurtlama zamanı gelince başlıyorum adet olana kadar kafaya takmaya.belirtiler aramaya:bbo:

bizde morfolojiyle bu yazın tanıştık.bir kere test yaptırdık %1 değer çıktı.burdaki arkadaşların tecrübeleriyle eşime vitamin takviyesine başladım.doktora gittik ama doktorun demesi bunu düzeltebilecek şu an hiç bir ilaç yokmuş.bizede direk tüp bebek dediler.keçiboynuzu,e vitamini,çinko kullanıyor.yanlız sigarayı bırakmadı.ilerleyen zamanlarda bir test daha yaptıracağız.ama bu morfoloji ile ilgili bayağı zaman geçireceğiz galiba.çünkü bir şeyin yapısını değiştirmek o kadar kolay ve çabuk olmuyor.uzun bir zaman bizi bekliyor.sperlerin kendini yenilemesi bile 3 ay gibi bir süre alyor..

serapcım bizimde morfolojimiz %1 çıktı bende burda aldığım moralle tıpkı senin gibi evicap-çinko ve keçi boynuzu kürü uygulamaya başladık birde aktardan aldığım tamamen erkek spermi için üretilmiş tribulus diye bi bitki ve bal karışımı aldım.şimdi kullanıyoruz 2 ay sonra tekrar bi test yapıcaz inşaallah hepimiz başarılı oluruz:Saruboceq:

kızlar uzun zamandır burda herşeyi takip ediyorum okuyorum ama pek yorum yapmadım benim hikayemde bir yıldır çocuğumuz olmuyordu doktoro başvurduk tabi bilindik hikaye testler falan yapıldı. eşimin sperm testleri pek iç açıcı değildi belki sizede umut olur diye yazıyorum bir ay önce yaptırdığımız sperm testinde morfolojimiz (0) sıfır çıkmıştı bir ay sonra tekrar test yaptırdık ve şuanda morfolojimiz 9 a yükselmiş ne yaptık diye sorarsanız,

hergün sabah akşam tok proxeed plus ve ace plus içiyor
ben ek olarakta keçiboynuzu kürü yapıyorum + her gübn iki tane keçi boynuzu yiyor + iki kaşıkta pekmezini içiyor
her akşam havuç suyu
ceviz fındık fıstık kuru siyah üzüm ceviz her akşam bir kase
kabak çekirdeği her akşam bir kase
ve haftada birde bal süt ve muz karışımı yapıyorum

şimdilik devam ediyoruz allahım inşallah faydasını vericek sakin sabırla yavrumuzun gelmesi için herşeyi yapıyoruz...

bizimde sayı azlığı ve morfoloji problemi var morfolojıde tüp bebek tutmasıda zor iki tüp denedık olmadı.simdi proxeed plus...argin max men...qenzimq..evicap kullanıyoruz.birde aktarda yaptırdıgım arı sutu bal polen içinde az miktarda çakşır cörek otu keçiboynuzu ve havuç tozu ginseng vs.şeylerin oldugu bi karışımı içiyor.inş.faydasını görürüz.

Canm benim esimde 0 morfolojiden %5 dikti konumu okursan yaptiklarimiz konuda yaziyor olmaz diye birşey yok...

Arkadaşlar morfoloji düzelmez şu düzelmez bu düzelmez tarzı keskin yorumlara kesinlikle inanmayın. Olmuşla ölmüşe çare yoktur onun dışında tıpta bu olmaz denilen şey henüz çözülememiş veya ilgili doktorun çözümü bilmediği şeydir. Tabiki 6-10 yıl okuyan doktorlara ahkam kesmiyoruz ama ben bu forumda o kadar düzelmez diye kestirilip atılan ardına da hamile kalan insanın hikayesini okudum ki bu tarz kesin düzelmez gibi laflar bana pek inandırıcı gelmiyor. Siz düzelmesi için fayda saülayacağınızı düşündüğünüz uygulamaları yapın gerisi takdir-i ilahi. Belki düzelir belki düzelmez ama bu cam değil ki kırıldıktan sonra asla düzelmez diyebiliyorlar. Erkeklerde vücut hergün sperm üretir ve bir spermin üretilmesi yaklaşık 72 gün sürer. Dolayısıyla erkeklerin kadınlar gibi sabir bir yumurta rezervi yok. Sürekli üretim var ve bu üretim için gerekli hammaddeler (vitamin, aminoasi vb.) sağlanabilirse pek ala da düzgün şekilli (morfoloji) sperm sayısı artabilir.

arkadaşlar morfolojimiz sıfırdı geçenlerde yaptıklarımızıda yazmıştım sıfırdan dokuza çıktı diye bu ay adetim şuanda geçikmiş bulunuyor yaptığım bütün idrar testlerinde silik çizgiyi gördüm dünde yaptırdığım kan testinde değerim 106 çıktı bilmiyorum hamilemiyiyim değerim yükselirmi ama bunu yazmamın tek sebebi umutsuzluğa kapılmayın yumurtaya can veren allahım ol der olur oyüzde tek sığınacağımız kapı rabbimiz ve tabikide bizde elimizden geleni yapmalız....

arkadaşlar morfolojimiz sıfırdı geçenlerde yaptıklarımızıda yazmıştım sıfırdan dokuza çıktı diye bu ay adetim şuanda geçikmiş bulunuyor yaptığım bütün idrar testlerinde silik çizgiyi gördüm dünde yaptırdığım kan testinde değerim 106 çıktı bilmiyorum hamilemiyiyim değerim yükselirmi ama bunu yazmamın tek sebebi umutsuzluğa kapılmayın yumurtaya can veren allahım ol der olur oyüzde tek sığınacağımız kapı rabbimiz ve tabikide bizde elimizden geleni yapmalız....

Şu an da hamile misin canım? Hareket sorunu da var mıydı yoksa sadece morfoloji miydi?

Şu an da hamile misin canım? Hareket sorunu da var mıydı yoksa sadece morfoloji miydi?
Canim bizim morfolojimiz sifirdi bir senedir cocuk istiyoruz ama hic olmamisti cocugumuz.. Bu ay ki sperm testimizde morfolojimiz dokuzdu ve gebelik icin hic umudumuzds yoktu ve bu ay doktorum tedaviye baslayacaktiki. Adetim grcikti hamileydim ama bebegim tutunamadi. Dusuk yaptim malesef :(

Hayırlısı olsun canım üzülme. İnşallah en kısa zamanda anne olursun. Bizde de morfoloji ve hareket sorunu var. Bekliyoruz düzelmesini :(

Back
X