motivasyon sorunu

eSmerimSin

Guru
Kayıtlı Üye
12 Mart 2012
6.569
396
373
Diğer
ya ben su sıralar hıc bırseye konsantre olamıyorum, hıc bır sekılde motıvasyonumda yokk

suan calıstıgım yerde süreklı kurslara fln gıtmelıyım kendımı gelıstırıp süreklı yenı bılgı edınmelıyım ama ıcımde bıraz ıstek ve heves bıle yok ..

ne yapabılırım.. ayrıca ne zaman gücümü toplayıp pc basında gecsem uykum gelıyor.. yanı yorgunluk cöküyor bırden.. sızede oluyormu? nasıl bas edıyorsunuz??

bılıyorum cok büyük bır dert degıl ama kendımı anormal hıssetmeye basladım resmen.. ve böyle devam edersem güzelım ısımdende olurum :18:

ama söz konusu KK oldumu yada fılm/dızı oldumu kesınlıkle yorgunluk hıssetmem..nasıl bır durumdur bu sastım yaa

bu senin yapmaktan hoşlandıklarınla alakalı birşey...yeni şeyleri istiyorsun ama bilinçaltında gereklilik hissettiğin için belli birsüre sonra hevesin kaçıyor...ama gerklilik olmadan gerçekten içinden geldiği gibi yaptığın şeyler sıkmıyor seni....

mesala kızlar, canınız ders calısmak ıstemıyor yada bır ıs yapmak ıstemıyor ama yapmak zorundasınız.. yapamak ıcın nasıl kendınızı motıve edıyorsunuz??

kendine kesinlikle bir hedef koy, bu hedefleri parcalara böl...hedefin kendisi ve hedefin parcalari ulasilabilir olmasi lazim ama...

amacsiz, hedefsiz olursan bocalarsin, yaptigin isin önemini anlamadigin, bilmedigin icin de yapmak gelmez icinden...

yapman gereken isi parcalara böl ve ardindan kendini ödüllendir...mesela bir saat isimi yapcam sonra da 15 dakika KK Forum, televizyon vs vs.

günlük plan yap bu plan esnek olsun ki saatleri tam tutamadiginda kendini fazla suclama diye...ama saatlerini tutmaya caliscaksin, molalarini kisa tutacaksin, fazla mola motivasyonu öldürür...kk forumda gezinirken mesela, önüne isini hatirlatacak bir not birak ki aklindan cikmasin...

bu sikintili dönemin gecici oldugunu, gectikten sonra sevdigim seyleri yapabilcem, yasasin! diye motive et kendini...sen isini yapmadikca bu sikintili dönem uzayacak da uzayacak, hersey senin elinde...

calistigin odayi steril tut, telefon, laptop, bilgisayar, televizyon gibi seylerden uzak ol, bakis acin yataga dogru olmasin...

calismaya baslamadan önce balkona cik, temiz hava al, icine cek, bir kac kez nefes al, silkelen ve "ben basarabilirim, herseyin üstesinden gelebilirim, bu is bugün bitecek" diye konusmalar yap...

B12 vitamini ve D vitamini eksikliğinde bu dediğin şeyler olabiliyor.

kan tahlili yaptırıp anlayabilirsin. tahlil sonucuna göre ilaç kullanabilirsin.

Şu ara bende de var ondan ben de ona "tembellik" diyorum Çaresi ise kelin ilacı olsa..diyorum

Gözlerin bozuksa,dikkat gerektiren işlerden uzaklaşıyorsundur :) Ama cidden,gözcüye gittin mi hiç ?

Onun dışında,şu sıcak havalarda kimsenin canı birşey yapmak istemiyor.
Sıcak ülkelerin bazılarında,öğlen tatilleri uzun tutuluyor.

Seni kamçılayan bir şeyler yok mu canım? Onlara odaklanıp belki bir şeyler yapabilirsin. Şahsen ben öyle yapıyorum.

mecburiyet olarak gormemelisin,zorunda degilsin!bu isi sevidginden,ve bunda en iyisi sen oldugundan pc basina oturup hemencecik bitiriceksin .o kadr iste bittii

Son düzenleme:
Kamçılamak : Etkinliğini artırmak; hızlandırmak; isteklendirmek, özendirmek, teşvik etmek. TDK

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…