Motivasyona ihtiyacım var/çalışmak istemiyorum

yeniuye01

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2014
732
362
103
Merhaba, çocukluğumdan beri çalışan bir kadın olmak , ayaklarımın üzerinde durmak istedim. Şükür bin kez, iyi bir işim var, kurumsal bir şirketteyim. Maaşımfena sayılmaz asgari ücretin üstünde. Ama son zamanlarda işe gidesim yok. Özellikle son 1 yıldır çok yoruldum, izin az kullandım, rapor kullanmadım. Çok yoruldum bu sebeple izne çıktım 2 haftalık. Ama izin yetmiyor gibi geliyor. İşe gitme fikri bile beni geriyor. 1 hafta kaldı izniminbitmesine. Şimdiden işebaşlama stresi sardı. Açıkçası işyerimde çalıştığım kişiyi sevmiyorum. Alanımda uzman olduğum için yerimi de ısrarla değiştirmiyorşar. Ne yapıyor derseniz çok kötü kalpli biri, herkes hakkında önyargılı, hiç zorluk çekmeden, gocunmadan insanlar hakkında olmadık şeyler söylüyor (mesela işine grlmeyene terörist o diyor) , bu sözler birilerinin kulağına gitse o insanın başı ağrır. İnsanların arkasından aşırı dedikodu yapıyor, herkese tembel, aptal gibi şeyler söylüyor arkasından. Tepki veriyorum ama o kadar sabit fikirli ki vazgeçmiyor. Sürekli konuşuyor. Takma demeyin aynı odada dipdibeyiz. Birinden kaçsam diğerine yakalanıyorum. İşime veriyorum kendimi ama karşımda konuşan bana birşeyler anlatan biri var. Susmuyor. 9 dan 18 e kadar mecbur birlikteyiz. Her an bir gerginlik çıkabiliyor. Bir şeylerr kızıyor . Kendi kendine sınırli sinirli söyleniyor. Sonradan görme. Bencil narsist. İns... isimli uygulaöayı kullanmayı bıraktım bir ara, ben gelince mi bıraktın diye heaap soruyornbana. Takip edecekmişim onu. Kendini dünyanın merkezi sanıyor. İnsanlar sözde onu methediyormuş, çok akıllıymış. Ama o kişilerle karşılaşınca bana onun iş bilmezliğini anlatıyorlar, neden seninle çalışıyor diye hayret ediyorlar. Ve daha sayamadıpım çok özelliği var.
Özetle enerji emici bir vampir. İşyerinde kimse onunla çalışmak istemiyor o kadar diyeyim. Yanlış anlamayın normalde çevremde kimseye anlatmıyorum bu kişiyi. Sizden fikir almak için sadece biraz örnek verdim. Bu anlattıklarım buzdağının görünen yüzü sadece.
Bu kadın yüzünden çalışmaktan soğudum. İşe gitmek istemiyorum. Büyük bir kavga çıkarsam diye düşünüyorum ama bana yakışmaz.
Ne yapabilirim? Moralim yerlerde. Motivasyona ihtiyacım var.

Dibinizde hiç sevmedgnz biri varken zor gibi geldi bana işten sogutan iş arkadasınız olmus.ya onunla acık konusucaksınız ben sevmiyorum bu tarz konusmaları diyeceksiniz yada iş yerinizi değişiceksiniz baska care yok gibi

Söylüyorum ama anlamıyor. Şakaya da vurup söyledim ama öyle bir dünyada yaşıyor ki kendini kusursuz , elit, harika görüyor. Herkes ona hayran sanıyor. Üzülüyorum da bir yandan. Arkasından insanların konuştuğunu duyuyorum hatta biz ona iltifat edince eriyor onu kafaya almak için iltifat etmek lazım gibi şeyler konuşuyordu erkekler. O da bu tür şeyleri duyunca bir havalara giriyor Yaşını başını almış kadın kırmak da istemiyorum.

çok acayip, hiç böyle bir insanla tanışmadım, allah sabır versin. kulaklık takmaya müsait bir işiniz var mı, en azından onu dinlemek zorunda kalmasanız?

Bir ustunuzle durumu konussaniz ve hic degilse odanizi degistirseniz olmaz mi?
Konuştum ama kimse onu istemiyor. Kendimi övmek gibi bir amacım yok yanlış anlamayın ama işimi iyi yapmaya çalışıyorum. O yüzden birim şefleri beni de başka yere kaydırmıyor. Bir bakıma onu idare etmemi istiyorlar. Ama tüketti beni. Gerçekten insanlar bazen bana Allah yardımcın olsun , iş arkadaşın hiç çekilmez diyor. Yok diyorum biz anlaşıyoruz( onlarla dedikodu yapmak, ağızlarına laf vermek istemiyorum) . Birim şefleri yöneticiler ile konuşuyoruz ama idare et diyor onlar da. İşleri yapmadığının, hatta tam tersine karıştırdığınjn farkındalar.

çok acayip, hiç böyle bir insanla tanışmadım, allah sabır versin. kulaklık takmaya müsait bir işiniz var mı, en azından onu dinlemek zorunda kalmasanız?
Ne yazık ki hayır. Hem saatlerce kulaklık ile de oturamam. 1 gün olur 2 gün olur. Ayrıca art niyetli biri görüp iş yapmıyorum diye şikayet edebilir beni. Kulaklık taksam da bir bahane bulur konuşmaya çalışır

Aklima bir zamanlarin fenomen dizisi avrupa yakasindaki burhan geldi..
Ya hic yokmus gibi davranip kaale almayacaksiniz
Ya da onunla konusurken piyazlayacaksiniz erkeklerin yaptigi gibi..

Dip not duseyim sakin milleti cekistirirken destek olmayin,onaylar vaziyette kafa bile sallamayin..belki amaci sadece sizi kiskirtmaktir..kendi yapamadigini size yaptirtmaktir..kisaca sizi gazliyor yani millete karsi..bir laf etseniz gidip yetistirecek karsi tarafa..
Cok samimi olmayin,mesafenizi koruyun..kulakliginizi takip radyo dinleyin bi dj belirleyin ,ayy bu adam/kadin harika prog sunuyor mutlaka dinlemem lazim vs vs diyip ( tabii bu durum.mumkunse isyerinizde) , onunla cok muhatap olmazsiniz

Seni düşünmeyeni düşünme.birak ne derlerse desinler. Üst yöneticilerle konuşsan bu durumu

Bu durumda kadinin arkasi kuvvetli , seni resmen ona bakici diye gorevlendirmisler sanki..
Bu zamanda calismanin kiymetini bil,sakin isini birakayim deme..bu kadin senin is hayatindaki tecruben olacak birde bu sekilde dusun.. kimi insan hakket boyledir surekli negatif olduklarindan.. sana tek cozumum gunluk bilincalti temizligi ile kisisel olumlamalar yapman..kendini daha zinde hissedersin,o kadina mecbursun bir odada calidmaya madem..belki kadinin amaci sana is biraktirmak,isten bezdirmektir kimbilir..sabirli ol..acimada sakin..bu tur insanlarin birinci silahi acindirmaktir laf kalabaliklarinin arasinda dilenci gibi sevgiye muhtac rolunu yapmasini iyi becerirler.

İş yerimde kulaklık kullanamam. Bir taksam ikinci gün yapamam. Hem sıkılırım da. Dediğiniz olabilir ki yapar da. Başkalarına karşı beni kullanmak isteyebilir veya beni onlardan uzaklaştırmak istiyor olabilir.

Seni düşünmeyeni düşünme.birak ne derlerse desinler. Üst yöneticilerle konuşsan bu durumu
Konuştum kaç kere. Değiştirmiyorlar. Çünkü başka birimde yapamaz. Kimse istemiyor onu. Şimdi çalıştığım birime de başkasını veremezler işi öğrenmesi zaman alır. O da fazla bilmiyor işi. Hatta ben izne çıkacağım zaman krize girer. Demez ama yaşadığı stresleri görünce anladım . Ne zaman izne çıkacak olsam suratı mahkeme duvarı gibi olur, işler bitmedi diye strese girer.

Siz işten çıkın diye bilerek değiştirmiyor olabilirler mi?

Çok sağolun. Evet arkası kuvvetli. O kişiler devreye girdimi bilemitoeum . Bir dönem etkisiz kalsın diye alakasız bir servis yaratıp oraya verdilrr. Ama ne yaptı etti benim servisime gwldi hemde sorumlu yönetici olarak. Çenesi de kuvvetli. Sürekli yöneticilere baakı yapmış bana iş verin diye. İş verdiler ama işi bilmiyor.
Bilinçaltı temizliği nasıl olur ? Olumlamalarda ne yapmam lazım? Kişisel gelişim sayfasına bakıyorum ama çok anlamıyorum. Bazı şeyler de garip geliyor bana o olumlamalarda yazan şeyler. Kişisel gelişim kitaplarına bakıyorum. Ama işte o kadar yorgun ki beynim eskiden kitap okumayı sevenben şimdi hiç birşey okuyamıyorum. Kafam darmadağın. Bir sürü kitap var okumak istediğim. Diyorum bunu bitireyim on dakika sonra kendimi ev işi yaparken buluyorum. Bu odayı toplamam lazım derken başka işe geçiyorum. Hani bir çocuğu bağlarsınız saatlerce sonra bağları çözünce oraya buraya saldırır ya öyleyim işte. Eskiden izne çıkınca çıkıp gezmek isterdim. Şimdi sadece uyumak , evde pineklemek istiyorum.

Siz işten çıkın diye bilerek değiştirmiyor olabilirler mi?
İmkansız. İşten ciddi bişey olmadığı sürece çıkaracak yetkice biri yok . Genel merkez karar verir ki ben işimi yaptığım sürece dokunmazlar ya da Allah korusun yasal bir suç işlemediğim sürece. O kişi iş bilmiyor açık söyleyeyim. İş yapmıyor değil ama bazen çok karıştırıyor prtalıpı. Benden tecrübeli , öncü olması gerekirken ben yapıyorum çoğu şeyi. Şunu söyleyeyim mesela yaptığım işi beğenmeseler kasıtlı o kişiyi verseler ciddi, önemli toplantıları bana bırakmazlardı. Öyle bir durumda o kişiyi çağırmıyorlar bike. O da bu duruma çok bozuluyor, bana sitem ediyor. Defalarca dedim bana bişey deme seni çağırmıyorlarsa git şöyle rahatsız olduğunu dedim. Bende rahatsizim bundan benden daha tecrübeli birini kabul etmiyorlar ama bu benim suçum değil

O zaman dinlemeyeceksiniz onu. Kulaklık takın başka işlerle meşgul olun. Soru sorunca da anlamadan duymazdan gelin. Alışır o da

Amaaan yazdiklarim hepsi getti

Neyse ozetle bu kadin sizi deli gibi kiskaniyor,sakin gazina gelmeyin,bilerek negatifcilik oynuyor sizin motivasyonunuzu dusurmek icin , buna musade etmeyin..ekmegine yag surmeyin..

You tubede bilinc alti temizligi vs videolar var..yasam koclarini arastirin onlari takip edip gerekirse yardim alin..
Olumlamalar icin de mesela dua olarak dusunun..
Allahim bana sabir ver demeyin..o zaman yaradan sizin sabrinizi zorlayacak olaylar meydana getirir..
Bunun yerine
Allahim bana yardim et derseniz suanki bulundugunuz negatiflikten kurtaracak alternatifler cikarir,seceneginiz olur..belki kadin ozel hayati sebebiyle isten cikmak zorunda kalir
Her sabah uyaninca
Niyet ettim Allah rizasi icin / Allahim izin verirse tum guzellikler benim olsun,hayir/sans kapilarimi aciver vs gibi buda bir cesit olumlama gibi dusun

Kadını uyarman lazım rahatsız oluyorum benimle böyle konusma böyle söylenme diye kalbini kirmiyim diye agziniza ediliyor. Ben bu durumu oda arkadasimda yaşadım anamı ağlattı o kadar pismanimki kendimi ezdirdigim günlere iyice bi rest cekin size yazık siz oraya çalışmaya gidiyosunuz kimsenin ruh hastalığını cekmeye degil

Ben olsam o arkasından konuşan kişiler geldiğinde derim ki bu kız senin için böyle böyle diyor aha da yüzü. Derdin neyse milletin yüzüne de. Artık birşey duyarsan ben senin yanında millete dediklerini diyeceğim artık de.
Konuşunca konuş canım konuş kameraya alıyorum seni, yollayayım o kişiye senle o uğraşsın dursun de.

Herkes biliyordur onun nasıl biri olduğunu. Kişileri boşver işine odaklan. Bu tarz aksiyonlar oluştur ise entirika kat keyifli olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…