Motosiklet - Trafik - Bilgisizlik

Nerrantsula

Guru
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
353
Puanlar
303
Selamlar arkadaşlar,

Şimdi ben 5 ay önce a2 ehliyetimi aldım. Bir tane scooterım var. 11 senedir de b sınıfı ehliyetim var. Daha önce çok da ciddi olmayan bir kaza yaptım ama o zamandan beri çok korkuyorum trafiğe çıkmaya, her şeyi yanlış yapıyorum gibi geliyor, halbuki direksiyon hakimiyetim gayet iyi Sürüş eğitimi aldım özel motor için, trafiğe çıkıyorum baya baya. Motorda arabaya göre bile daha iyi hissediyorum kendimi ve çok sevdim.

Sorum şu özellikle motor ya da aracı olan arkadaşlar için. Şimdi mesela motorun bakımı geldi, yağ değişimi balata değişimi zamanları oluyor, aküm bitti şimdi onu sipariş verdim. Ama ben bunları nasıl becereceğimi bilmiyorum. Neyin ne işe yaradığını bilmiyorum. Akü değişimi basit bir şey mesela, kendim becerebileyim istiyorum. Bakım olayı nasıl oluyor bilmiyorum kazıklanır mıyım acaba diyorum.

HGS taktırmalı mıyım nereme koycam sonra onu mesela, epeydir yatıyordu motor şimdi çıkmak istiyorum havalar ısındıkçta avrasyadan köprüden geçerken onu okuyor mu nerede koyunca okuyabiliyor falan, hani çok basit gözüküyor olabilir ama bilmiyorum. Basit temel bilgiler ve trafikle ilgili bilgiler için youtube kanalı vs var mı bildiğiniz? Scooter için baktıklarım hep bir temel bilginin üstüne bilgiler. Sıfırdan yok mu izleyip kurcalayıp öğreneceğim bi kanal bi yol. Azcık kafama takar oldum bu konularda aşırı cahil oluşumu

Yani arabanin bakimlarini kendiniz mi yapiyorsunuz? Motosikleti de nereden aldiysaniz yetkili bayiinden randevu olusturup bakima goturuyorsunuz yagini suyunu orada hallediyorlar.

Arkadaşlarınıza sorun güvendikleri bir yer varsa oraya götürün eksiklerini tamamlasınlar. Ardından bakıma sokarsınız.

Arkadaşlarınıza sorun güvendikleri bir yer varsa oraya götürün eksiklerini tamamlasınlar. Ardından bakıma sokarsınız.
Evet evet şuan için arkadaşlardan destek almaya çalışıyorum da utanıyorum bi yerden sonra. Yavaş yavaş nerelerden araştırarak basit işlemleri kendim öğrenirim diye bi fikir almak istedim

Yani arabanin bakimlarini kendiniz mi yapiyorsunuz? Motosikleti de nereden aldiysaniz yetkili bayiinden randevu olusturup bakima goturuyorsunuz yagini suyunu orada hallediyorlar.
Aldığım yere götürme şansım yok maalesef. Evime yakın yetkili bayii buldum yorumları berbat. O yüzden biraz fikir almak istedim
Arabam yok, motor için soruyorum aslında özellikle de, anlayan arkadaşlar varsa belki yönlendirirler youtube kanalı eğitim kanalı vs

Evet evet şuan için arkadaşlardan destek almaya çalışıyorum da utanıyorum bi yerden sonra. Yavaş yavaş nerelerden araştırarak basit işlemleri kendim öğrenirim diye bi fikir almak istedim
Eşim çok iyi anlar ona rağmen götürüp bu işi yapan arkadaşına yaptırıyor ben zaten hiç el atmam atmayı da düşünmüyorum açıkçası Yalnız değilsiniz yani öğrenmek istiyorsanız zamanla öğrenirsiniz

Benim de ex hallediyordu hep, öğret dedim ben burdayım diyip duruyordu dingil. Al yoksun işte ne halta yararsın
Erkeklere dair tek iyi düşüncem bu kaldı valla, böyle işlerde işe yarıyorlar en azından

Sanayide bulursun bir muhatap illa zaten sürdükçe alışırsın tanırsın hangi şehirdesin forumlar ve insta hesapları var markası ne

Sanayide bulursun bir muhatap illa zaten sürdükçe alışırsın tanırsın hangi şehirdesin forumlar ve insta hesapları var markası ne
İstanbuldayım, kadınlardan oluşan bi gruba girdim ama çok goygoy yapıyorlar habire araya girip soru soramıyorum. E insanlara da diyemem gel sen benim koçum ol

Bi tane foruma girdim zaten 2 tane var ikisi de inanılmaz eski, güncel konu sayısı bir elin parmağını geçmiyor. Yakınımda biri denk gelse keşke, sürüşlere çıksak bilgi paylaşsak falan diye hayaller kuruyorum resmen

Yani az biraz hakim olsam içim rahatlayacak bilmiyorum ifade edebiliyor muyum, usta olmayayım tabi de. Biraz da anlayayım yani neyin ne olduğunu bileyim

Markası SYM Adx 125, çok da seviyorum havaları dört gözle bekliyorum ısınsa da her gün çıksam diye, bütün ekipmanlarımı aldım kaliteli kaliteli, çok sevdim gerçekten

Çin markası istanbula bulursun mutlaka bi servis chat gpt vs halledersin şuan yamaha mt25 kullanıyorum zamanla tanıyorsun motorunu keşke daha bilindik mi marka olsaydı Honda vs 125 cc scotter dolu

Çin markası istanbula bulursun mutlaka bi servis chat gpt vs halledersin şuan yamaha mt25 kullanıyorum zamanla tanıyorsun motorunu keşke daha bilindik mi marka olsaydı Honda vs 125 cc scotter dolu
SYM Tayvan ya, evet haklısınız çok çok yaygın değil ama epey araştırarak almıştık memnunum aslında şimdilik. Seneye yaza doğru vitesliye geçmeyi planlıyorum bakalım. Tekerinize taş değmesin kazasız belasız sürüşleriniz olsun sizin de

Chatgpt epey danışıyorum anlamaya çalışıyorum, herhalde zamanla gelişecek biraz da, ben kendime kızıyorum nasıl bu kadar bilgisiz olurum diye

Çok normal sonuçta ilk defa motor kullanıyorsunuz

Kazasız belasız kullanın
Ufak tefek şeyleri belki yaparsınız ama siz iyi bir usta araştırmaya bakın

`