• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mounjaro

Aaa ben bunu hiç bilmiyordum, hep sol koluma eşim yapıyor, bir sakıncası olur mu?
doktorunuza sorarsınız, sorana kadar chatgbt'nin yalancısıyım,şöyle dedi:
1767612015306.webp

Merhaba, 2,5 mg olarak 4. iğnemi Salı günü vuruldum, ne yazık ki bende ki etkisi burda okuduklarım kadar yüksek olmadı, iğne yaptığım ilk 2-3 gün etkisi iyiyken sonraki günlerde acıkmalar başlıyor. Şu ana kadar 5 kg verebildim. 2,5 mg'dan 5 mg'a geçeceğim.
Ben de yan etki olarak midem de çok fazla gaz yaptı, sürekli yumurta yemişim de geyiriyormuşum gibi bi durum var. Yaşadığınız diğer yan etkilere baktıkça daha kabul edilebilir diye düşündüm. Arada yine güncellerim.
eklenmek isterseniz yaş-boy-kg ve başlangıç tarihi yazar mısınız? :KK200:

bu arada 5 kg çok iyi,ben ayda 3,4 gidiyorum.

tabloya ekleyeyim mi

yaş-boy-kg başlangıç tarihi neydi?

eklenmek isteyenler yazabilir, bizim gibi kullananlara yol göstermesi için iyi oluyor :KK200:

Teşekkür ederim ama tabloya eklenmek istemiyorum💞

kızlar selam,
daha evvel yazmıştım TSH değeri yüksekti düşmesini bekliyordum.. fakat dayanamayıp cumartesi günü ilk dozu 2,5 luk yaptırdım... göbekten yaptırdım, bugün 2. gün şu ana kadar herhangi bir yan etki olmadı, açlık çok hissetmiyorum, 2,5 lt su içmeye çalışıyorum, ama herkesin söylediği tokluk hissi henüz olmadı, bende merakla neler olacak bekliyorum..
yaş 53
kilo 70,7
boy 1.65
ilk doz 03.ocak

Ben de aslında benzer durumdayım. İlk dozumu cuma 2.5 mg olarak vurdurdum 111 kg ile. Açlığım kesilmedi ama çok yan etki de olmadı. Ondan mı bilmiyorum iğneden sonra belim tutuldu. Haricinde bulantı vs olmadı ama iştahım da çok azalmadı. Ama dediğiniz gibi açlık titremesi ve atakları çok azaldı.
İğneyi kullandığım sürece benim de eklemlerim de ağrılar oluyor ben de iğneye bağlıyorum

İstanbul'da 5mg'lık bulmaya yardımcı olabilecek kimse var mı ?

Merhabalar , ben 2 hafta önce cuma günü ilk dozu oldum .. İlk hafta full mide bulantısı, reflü ve feci bir bel ağrısı yaptığı için 2. hafta Cuma günü iğneyi yapamadım ..hatta bel ağrısı için burayada yazmıştım , iştahım ne zaman gelirse o zaman yapacağım dedim ama anca çarşamba günü iştahım yerine gelmeye başladı ve haftaiçi olduğu için ve çalıştığım için uyku sorunundan korkup vurulmadım .. bu arada bel ağrım geçti :)
ilk hafta 3,2 kilo vermiştim .2. hafta iğnesiz sadece 0,5 kilo geri aldım .. başlangıç kilo 70.8
2. Dozdan önce bugün başlangıç kilo : 68 .. doktorum asla araya gün koymamamı haftada bir olmam gerektiğini söyledi bu arada ..
Bu ilacı kullanıyorsam mide bulantısına alışmam gerektiğini de söyledi ..
İştah kesiyor derken mesela ne yiyorsunuz iğne kullanırken

Ben çok iştahı kesilenlerden değilim. İlk 2.5 mg iğnemi 4 gün önce oldum. Evet insülin direnci kaynaklı titremelerim kalmadı fakat bugün 4. Günde yüksek bir açlık hissettim.
Protein ağırlıklı besleniyorum, kilom başına 1 gr protein almaya çalışıyorum. 2.2 kg eksildim dört günde fakat yüksek ihtimalle ödemdir.

Ben çok iştahı kesilenlerden değilim. İlk 2.5 mg iğnemi 4 gün önce oldum. Evet insülin direnci kaynaklı titremelerim kalmadı fakat bugün 4. Günde yüksek bir açlık hissettim.
Protein ağırlıklı besleniyorum, kilom başına 1 gr protein almaya çalışıyorum. 2.2 kg eksildim dört günde fakat yüksek ihtimalle ödemdir.
Yani ben bu iğnelerin tam etkisini anlayamadım iştahı kesilmeyen çok kişinin yorumunu gördüm. Endokrin doktorum ısrarla almamı söylüyor

Herkese selamlar,68 kg 2.5 ıle basladıgım ve 2.5 ıle olan maceramı 7.haftamda bitirdim 15 gun sonra 2.5 son dozumu yapınca(15 gun sonra yapılan dozda da ıstahı cat dıye kestı) toplam 55.700 ıle sonlandırdım.uzerınden 1 ay gectı acıknaya basladıgım dogrudur ama su ıcerek tatlı için bitter cıkolata yıyerek surece devam edıyorum.56.400 oldum yani 700 gramı 1 ayda gerı aldım sadece.arastırmalarıma gore 2 ayda 3-4 kılo alan ve tekrar baslayanların sayısı cok.su anda ıdeal kılomun 1.6 kılo daha altındayım.acıkmama hıssını nası ozledım anlatamam😅sacların asırı dokulmeye basladı son 3 haftadır.ciltte de kuruma var ani kilo verımlerınde vucut soka gırmesı dedı dr.içten ve sampuan ıle desteklıyorum.harıcınde kendımı cok mutlu hıssedıyorum Ama kılo alırsam yıne baslar mıyım evet🙌sureclerınızı takıpteyım umarım herkes amacına kolaylıkla ulasır,sevgıler🫶

Herkese selamlar,68 kg 2.5 ıle basladıgım ve 2.5 ıle olan maceramı 7.haftamda bitirdim 15 gun sonra 2.5 son dozumu yapınca(15 gun sonra yapılan dozda da ıstahı cat dıye kestı) toplam 55.700 ıle sonlandırdım.uzerınden 1 ay gectı acıknaya basladıgım dogrudur ama su ıcerek tatlı için bitter cıkolata yıyerek surece devam edıyorum.56.400 oldum yani 700 gramı 1 ayda gerı aldım sadece.arastırmalarıma gore 2 ayda 3-4 kılo alan ve tekrar baslayanların sayısı cok.su anda ıdeal kılomun 1.6 kılo daha altındayım.acıkmama hıssını nası ozledım anlatamam😅sacların asırı dokulmeye basladı son 3 haftadır.ciltte de kuruma var ani kilo verımlerınde vucut soka gırmesı dedı dr.içten ve sampuan ıle desteklıyorum.harıcınde kendımı cok mutlu hıssedıyorum Ama kılo alırsam yıne baslar mıyım evet🙌sureclerınızı takıpteyım umarım herkes amacına kolaylıkla ulasır,sevgıler🫶
umarım bende aynı sonucu alırım.. cumartesi ilk dozu yaptırdım, dün akşama kadar hiç açlık hissetmedim dün akşam açlık hissi oluştu, su içtim iki köfte yedim, cumartesi 70.7 kğ ile başladım bu sabah 68.4 gördüm kilomu gitti ödemiydi bilemiyorum.. ikinci dozdan sonrası nasıl olacak merak ediyorum..
saç dökülmeniz için size collagen peptıdes önerebilirim.. kullananlar cilt ve saçta çok işe yaradığını söylüyorlar

umarım bende aynı sonucu alırım.. cumartesi ilk dozu yaptırdım, dün akşama kadar hiç açlık hissetmedim dün akşam açlık hissi oluştu, su içtim iki köfte yedim, cumartesi 70.7 kğ ile başladım bu sabah 68.4 gördüm kilomu gitti ödemiydi bilemiyorum.. ikinci dozdan sonrası nasıl olacak merak ediyorum..
saç dökülmeniz için size collagen peptıdes önerebilirim.. kullananlar cilt ve saçta çok işe yaradığını söylüyorlar

Evet doyetısyenım de onermıstı ancak bende alerjı yaptı ustune b12 yıde kestırdı hatta doktor ergen gıbı sıvılce doktum mounjaronun 2.haftasında solgar skın naıls hair kullanıyorum yıllardır ustune cılt kurulugu ve dokulme eklenınce dercos ve hask argana basladım benım cılt kurulugum 4 ya da 5.hafta basladı,ben de aynı sekılde ılk gıttıgınde odem herhalde dedım ama sonrası corap sokugu gıbı geldı .4.haftada doktor kılp verımın cok ıyı dıyıp doz için 5 ıstersenız ekleyelim ama godıshat cok iyi diyince 2.5 ıle devam ettım.acıkma asla sasmadı benım hep doz yapmadan 1 gun once geldı o his.azıcık daha sabredın alısacaksınız🙏4.haftadan sonra lutfen kan verıp degerlerınız olcturmeyı ıhmal etmeyın🙏🙏🫶

Kilonuz az . 68 kilo ile iğnenin yan etkilerinden korkmadan nasıl başladınız.

Yani ben bu iğnelerin tam etkisini anlayamadım iştahı kesilmeyen çok kişinin yorumunu gördüm. Endokrin doktorum ısrarla almamı söylüyor
Benim insülin direncim, karaciğer yağlanmam, kiloya bağlı diz kapağı sorunlarım olunca ki bu daha da dibe çekiyordu kısır döngü gibi, endokrin doktorumla tahliller ve ayrıntılı ultrason sonucu karar aldık. 2.5 mg ve ilk dozda iştahım çok çok abartı kesilmese de o açlık titremeleri ve saldırmaların bitmesi bile çok büyük avantaj oldu.

Kilonuz az . 68 kilo ile iğnenin yan etkilerinden korkmadan nasıl başladınız.
Olmam gereken Kılom 58 dı normalde,hasımatodan sonra hızlıca aldım ve dız kapaklarımda yumusama var ve kaldırmadı kı meslegımden dolayı sureklı ayakta topuklularla durmak zorundayım bu ılerleyen zamanlarda dız kapagım ıslemler gordugu ve kılo alımından dolayı yapılan ıslemler desteklemedıgı ıcın diz kapagı protezine gıdebılecek bır sureydı o zamanlardakı ruh saglıgımı hıc soylemıyorum bıle.saglık bozulunca ve spor yapamayınca endıkronolojı doktorum onerdı gereklı tahlıllerden sonra ihtiyac olmadıkca dozu arttırmacak bi hedef belırledık,endıkronolojı dahiliye ve dıyetısyenle basladım bu surece.acıkcası cok vıddı bır ayn etkı gormedım gaz 1 gun ıshal ve bı kac kez bulantı dısında,en buyuk sansım dozu arttırmadan gıdebılmektı bence cok sukur iyiyim umarım her ısteyen amacına kontrollu ve saglıklı ulasır.🫶

Son düzenleme:
Benim insülin direncim, karaciğer yağlanmam, kiloya bağlı diz kapağı sorunlarım olunca ki bu daha da dibe çekiyordu kısır döngü gibi, endokrin doktorumla tahliller ve ayrıntılı ultrason sonucu karar aldık. 2.5 mg ve ilk dozda iştahım çok çok abartı kesilmese de o açlık titremeleri ve saldırmaların bitmesi bile çok büyük avantaj oldu.
Aynı durumu yasadıgım ıcın sızı cok iyi anlıyorum doktor once 4 seans prp sonra 2 seans hıyarıolıc asıt sonrasında da 1 seans kolajen enjektor yaptı dız kapaklarıma acısını dusundukce hala dızlerım sızlıyor ve o zaman bana 1 kılo bıle alman yasak dedı cunku her 1 kılo dıze 4 kılo agırlık verırmıs.yanı 10 kıloyu hızlıca alınca dızlerıme 40 kılo yuklemıs oldum.mahvettı benı o surec umarım bır an once bu sorundan kurtulursunuz ,cok gecmıs olsun🙏

Ozellıkle bir tercıh ıse proteın agırlıklı seylerı tuketmeye ozen gosterıosunuz yumurta et tavuk hindi balık mercımek yanı proteın enerjı verıyor belkı ılık suyuna corba ya da zeytınyaglı baklıyatlar ama ıstah kesılınce zaten canınız ıstemedıgı ıcın her bır cesıtten zaten 2-3 kasıktan fazla tuketemıyorsınuz.proteın yemek zorunda oldugum ıcın bazen 2 lokmadan sonra 7-8 dk sonra tekrar yıyıyordum proteın bıtmelı dıye.

bendede bu gece çok şiddetli bacak ağrıları oldu, iğneden olabileceği hiç aklıma gelmemişti
Bende de ilk 2 doz bıtene kadar berbat bır sırt agrısı ve eklem agrıları olmustu doktor BMI normalde ce kılo vermeye calısıyorsan bu tur yan etkılerı yasaman cok normal demişti .

merhabalar, süreçte kilo alımınız durduğu zamanlar oldu mu?
sanki eskisi kadar tok tutmuyor ve kilo alımımda sabit kaldı haftalık 200-300 gram zor gidiyor.
5 mg kullanıyorum aslında doz artırmak istemiyordum ama tecrübelerinizi merak ediyorum.

Back
X