• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mounjaro

Selamlar 09.12.2025 Tarihinde ilk iğnemi oldum, başlangıç kg 102 boyum 1.81, bugün 2.günüm her hangi bir yan etki yaşamadım. Açlık duygusu yaşamıyorum ama alışkanlıktan elim sürekli yiyecek bir şeyler arıyor. Sanırım zorlanacağım asıl kısım bu alışkanlığı değiştirmek. Bir ay sonunda bir yüksek doza geçeceğim, arada uğrayıp güncel durumu paylaşırım.

Bu arada istanbul'dan tanıdık bir eczane çalışanından 8500'e aldım.

Merhabalar bende 17 Kasım da ilk mounjaro 2.5 ignemi vuruldum. 6kilo verdim. Igne Troid ve pankreas iltihaplanmasi yapıyormuş. Tahlillerim temiz. Endişelerim var siz ne düşünüyorsunuz hastalik riskleri hakkında. Mounjaro 5m gram alıp 1 şasenin yarisini 1 hafta diger yarisini 2. Hafta vurmayı düşünüyorum. 4 şase 8 hafta gitmiş olacak. 12 binlira 2 ay kullanmış olacağım.

kızlar bu arada size attıgım prep uygulamasına göre, doz günü hep bir gün geriye geliyor. Doktorlar aynı gün aynı saatte mümkünse yapın diyor ama aslında yapılan gün de sayılıyormuş. Yabancı kaynaklar ve bu yabancı uygulama 1 gün geriye atıyor.
Ben mesela geçen hafta cuma akşamı yapmıştım, bu hafta bugün akşam yapmamı söylüyor. Yarın değil.
Sizler nasıl yapıyorsunuz?

Ben cumayı bende uyku yaptığı için tercih ediyorum. iş çıkışı cuma akşam/gece yapıyorum ki uykuyu hafta sonu atlatayım diye. gerçi 5'likte bende uyku hali hafta boyu hiç geçmedi. bakalım sonra alışır bünye umarım geçer. iş yerinde bazen gözlerim kapanıyor. bir de çok üşüme yaptı.
Ben geçen hafta unuttuğum için 1 gün sonra yaptım. Cumartesi yerine pazar yapmış oldum yani, etki olarak bir farklılık görmedim.

Kızlar Selam, güncelleme ile geldim :halay:

An itibarıyla mounjero ile 3.haftamı doldurmuş bulunmaktayım,

3 haftada giden kilo tam olarak 4 kg şeklinde gerçekleşti,

64.60 ile başlamışım bu sabah iribariyle 60.60 olarak tartıldım

Merhabalar bende 17 Kasım da ilk mounjaro 2.5 ignemi vuruldum. 6kilo verdim. Igne Troid ve pankreas iltihaplanmasi yapıyormuş. Tahlillerim temiz. Endişelerim var siz ne düşünüyorsunuz hastalik riskleri hakkında. Mounjaro 5m gram alıp 1 şasenin yarisini 1 hafta diger yarisini 2. Hafta vurmayı düşünüyorum. 4 şase 8 hafta gitmiş olacak. 12 binlira 2 ay kullanmış olacağım.
merhaba, kaç kiloyla başladınız?

Merhaba 3 haftamdayım dün tahlilleri yaptırdım crp yüksek çıktı sebebi nedir bilmiyorum pazartesi hastaneye gidicem bakarım iğneden kaynaklımı acaba bugün iğnemi vurulmadım korktum

Evet olabilir aslında igneye başlamadan tahlillerimi yaptırdım o zaman yüksek değildi enjeksiyon yaptığımız için her hafta ondanda olabilir diye düşünüyorum
Birde sağ batın tarafımda ara ara sancım oluyor nedendir bilemiyorum

Evet olabilir aslında igneye başlamadan tahlillerimi yaptırdım o zaman yüksek değildi enjeksiyon yaptığımız için her hafta ondanda olabilir diye düşünüyorum
Birde sağ batın tarafımda ara ara sancım oluyor nedendir bilemiyorum
Geçmiş olsun içinizin rahat etmesi için hastaneye gidin. Aile hekimliğinde ultrason yok, kan sonuçları aynı gün çıkmıyor, hastanede neticeye ulaşmak daha mümkün

Merhaba 3 haftamdayım dün tahlilleri yaptırdım crp yüksek çıktı sebebi nedir bilmiyorum pazartesi hastaneye gidicem bakarım iğneden kaynaklımı acaba bugün iğnemi vurulmadım korktum
Benim crp 20 yıldır 40 larda. Çok yüksek. Ultrasonla heryerime baktılar neresi ürettiğini bulamadılar. Romatoloji bakıyor.4 yıldır. Bu zayıflama iğnesini önerdi. İğneye baslayali bir ay oldu 7 kg verdim. Crp min yükseldiği belirtisi yok.

Pankreas iltihabı, tiroid ile ilgili ne düşünüyorsunuz. Ben olurmuyum diye endişeleniyorum

Merhabalar , ben 2 hafta önce cuma günü ilk dozu oldum .. İlk hafta full mide bulantısı, reflü ve feci bir bel ağrısı yaptığı için 2. hafta Cuma günü iğneyi yapamadım ..hatta bel ağrısı için burayada yazmıştım , iştahım ne zaman gelirse o zaman yapacağım dedim ama anca çarşamba günü iştahım yerine gelmeye başladı ve haftaiçi olduğu için ve çalıştığım için uyku sorunundan korkup vurulmadım .. bu arada bel ağrım geçti :)
ilk hafta 3,2 kilo vermiştim .2. hafta iğnesiz sadece 0,5 kilo geri aldım .. başlangıç kilo 70.8
2. Dozdan önce bugün başlangıç kilo : 68 .. doktorum asla araya gün koymamamı haftada bir olmam gerektiğini söyledi bu arada ..
Bu ilacı kullanıyorsam mide bulantısına alışmam gerektiğini de söyledi ..

Pankreas iltihabı, tiroid ile ilgili ne düşünüyorsunuz. Ben olurmuyum diye endişeleniyorum
Hayır öyle bi durum korkutmasın uzmanlar hızlı ve çok kilo veriminde safrada taş yapabilir ve o taş kanalı tıkadıgında ıntıhaplanma olur oda pankreatıt rıskı oluşturur diyor benim dr yakınlarımda öyle
Bu igneyı başlamadan önce ultrason yaptırın lütfen tüm batın taş varsa başlamayın önce taş tedavisi sonra iğne şeklinde ılerleyin

Yanlış enjeksiyon dediğiniz nedir, nasıl yaptınız, biz de aynı hayatı yapmayalım
Merhaba kusura bakmayın çok geç gördüm. Bu mounjaro için kullanılan enjeksiyon iğnelerinin uçlarında bütün dozun enjekte edilebilmesi için bir topaç var. Dibine kadar enjekte ediyor
Bana ise eczaneden normal büyük enjeksiyon verilmişti bu sefer, ucuna da küçük iğne verildi değiştirip enjekte edersin diye. Ama bütün doz enjeksiyonun içinde kaldı :(

Merhaba 6. haftam bitti 7. dozumu vurdum 2.5 dan devam ediyorum

ilk haftam 93.80 le başladım, hafta bittiğinde 91.10 daydım, yani - 2.70
İkinci haftaya 91.10 la başladım,hafta bitiminde 89.15, yani -1.95
Üçüncü haftaya 89.15 le başladım, hafta bitiminde 87.80 dim yani -1.35
Dördüncü haftaya 87.80 le başladım, hafta bitiminde 86.20 idim yani --1.60
Beşinci haftaya 86.20 ile başladım, hafta bitiminde 85.10 dum yani -1.10
Altıncı haftaya 85.10 ile başladım, hafta bitiminde 83,65 dim yani -1.45

Şu ana kadar toplam 6 haftada 10,15 kilo gitti. 2.5 luk ile devam edeceğim.
Arkadaslar açlık geliyor arada. Hiç gelmeyecek değil. Geldiğinde kendinizi sağlıklı bir besine itin. Hemen doyduğunuzu göreceksiniz. Sonra yine canınız istemeyecek.
Bir yumurta kaynatıverin dışardaysanız bir çorba söyleyiverin.

Arkadaşlar 5 ml alıp nasıl ikiye bölücez yardımcı olursanız sevinirim enjektöre kaç ml çekilecek kafam çok karıştı eczacılarda detaylı anlatamıyor daha ekonomik olması açısından 5 ml almak istiyorum

Merhaba arkadaşlar 4. Hafta bitiş güncellemesiyle geldim.

1. Doz: 2,5 mg: 15 Kasım: 79 kg.
2. Doz: 2,5 mg: 22 Kasım: 75.60 kg.
3. Doz: 2,5 mg: 29 Kasım: 74.40 kg.
4. Doz: 2,5 mg: 7 Aralık: 72.70 kg.

4. hafta bitiş kilosu; 14 Aralık: 72 kg. Toplamda; 1 ayda 7 kg vermiş oldum.

Yeni iğne alamadım, bugün alıp tekrar devam edeceğim, inşallah yeni ay bitiminde daha iyi bir sonuç elde ederim, hiç hareket etmiyorum tabii onun da çok etkisi var. Yeni ayda da 2,5'la devam edeceğim.

Hayır öyle bi durum korkutmasın uzmanlar hızlı ve çok kilo veriminde safrada taş yapabilir ve o taş kanalı tıkadıgında ıntıhaplanma olur oda pankreatıt rıskı oluşturur diyor benim dr yakınlarımda öyle
Bu igneyı başlamadan önce ultrason yaptırın lütfen tüm batın taş varsa başlamayın önce taş tedavisi sonra iğne şeklinde ılerleyin
Ultrason ile bakıldı temiz teşekkürler aydınlattığın için

Merhaba kusura bakmayın çok geç gördüm. Bu mounjaro için kullanılan enjeksiyon iğnelerinin uçlarında bütün dozun enjekte edilebilmesi için bir topaç var. Dibine kadar enjekte ediyor
Bana ise eczaneden normal büyük enjeksiyon verilmişti bu sefer, ucuna da küçük iğne verildi değiştirip enjekte edersin diye. Ama bütün doz enjeksiyonun içinde kaldı :(

Arkadaşlar 5 ml alıp nasıl ikiye bölücez yardımcı olursanız sevinirim enjektöre kaç ml çekilecek kafam çok karıştı eczacılarda detaylı anlatamıyor daha ekonomik olması açısından 5 ml almak istiyorum
Bende beş mg aldım. Eczacım enjeksiyon dan göster di. Enjeksiyon 10 20 30... 100 e kadar. 25 e kadar Çek vur kalan 25 ide diğer hafta vur dedi.

Back
X