- 8 Şubat 2024
- 7.182
- 10.553
- 168
- Konu Sahibi Adaajlanersin
-
lab pırlantası ile mozanit pırlanta aynı şeydir. artık öğrendik :) silisyum karbürün fırınlanarak göya laboratuvar ortamında üretilmesidir. hatta nasıl yapıldığını bile eşimin kuyumcu arkadaşı anlattı :)Lab pırlantası ve mozanitte birbirinden farklı iki taş zaten. Siz alırken sordunuz mu satarken nasıl diye
Evet? İnternette yorum bile okumadan binlerce lira bayilmissiniz. Üstüne dandik bir kuyumcuya gitmissiniz diyoruz biz de. 1 karatlık yüzük takıyorsun bunun parasi neden ucuz diye düşünmedin mi?tamam siz mozanit pırlanta alın. sıkıştığınıza satarsınız artık.
ben sana 4 gramlık 18 ayar altın ve1 karat mozanit pırlanta yüzüğü alırken 20 bin liraya ama satarken nozanit taşı 20 liraya yani şimdikinin 1 ekmek parasına satabilirsin diyorum. hatta 20 lira bile vermiyorlar. alın bunu diyorlar. anlatabildimmi? sadece altının gramına göre sana ücret ödeniyor.
eşim almış maalesef. ben almadım.Evet? İnternette yorum bile okumadan binlerce lira bayilmissiniz. Üstüne dandik bir kuyumcuya gitmissiniz diyoruz biz de. 1 karatlık yüzük takıyorsun bunun parasi neden ucuz diye düşünmedin mi?
Hayır değil lab pırlantası saf karbon lab ortamında büyütülür rengi vs aynı ama mozanit silisyum karbür pırlantaya benzer sadece aynı değil rengi ışığı yansıtması farklı ikisi de satarken değersiz orası aynılab pırlantası ile mozanit pırlanta aynı şeydir. artık öğrendik :) silisyum karbürün fırınlanarak göya laboratuvar ortamında üretilmesidir. hatta nasıl yapıldığını bile eşimin kuyumcu arkadaşı anlattı :)
evet haklısınHayır değil lab pırlantası saf karbon lab ortamında büyütülür rengi vs aynı ama mozanit silisyum karbür pırlantaya benzer sadece aynı değil rengi ışığı yansıtması farklı ikisi de satarken değersiz orası aynı
Yarı fiyatına işte bu nedenle kullanmak için almak gerek pırlantayı satmak için değil çok kötü olmuş çok üzüldüm gerçekten insanın canı çok sıkılır iyiki yazdınız keşke almadan bilinse arastirilsa gerçi komple set için o paranın az olması dikkatinizi cekmedimi az degilmi gerçi yılı bilemem aldığınız neyse ya en azından bir daha başınıza gelmez teşekkür ederim kendi adıma dikkat edelim tabikipırlantayı en azından yarı fiyatına satabiliyorsun. ama mozaniti kesinlikle satamıyorsun. biz seti satarken tüm mozanit taşları söküp bize verdiler. sadece altının değerini hesapladılar. şok olduk. halen o kadar dolandırıldığmızı sindiremedim. bu yüzden herkesin bilinçlenmesini istiyorum.
17 yıl önce 1850 dolara aldığımız 1.62 karat tektaş nişan yüzüğümü 1850 dolara satabiliyorum. Gerçek pırlantalar hemen değer kazanmıyor. Oldukça fazla zaman geçmesi lazım.Tüm pırlantalar öyle ki bende zen var şu an alsan 50 bin satsan 8 bin
lab pırlantası ile mozanit pırlanta aynı şeydir. artık öğrendik :) silisyum karbürün fırınlanarak göya laboratuvar ortamında üretilmesidir. hatta nasıl yapıldığını bile eşimin kuyumcu arkadaşı anlattı :)
Ablacığım anlamıyor musun ürünün adı o ketçap’ın adı neden ketçapsa ekmeğin adı neden ekmekse ürünün adı da mozanit pırlanta. Adamlar zaten pırlanta demiyorlar mozanit pırlanta diyorlar. Alırken de kazıklanmış olabilirsiniz belli ki 68.000 TL’ye ne aldınız? Bilmiyorsanız almayın ama adamlara dolandırıcı deyip durmayın. Ürünün adı o aldığınız şeyin ne olduğunu bilmiyorsanız bu sizin probleminiz adam size saf pırlanta diye satmamış ki. Hayır deseniz ki bize bunu saf pırlanta olarak sattı benim elimde de saf pırlanta sertifikası var ama ürün mozanit pırlanta çıktı tamam bu bir dolandırıcılıktır deriz. Ama siz ürünün adını bile bile almışsınız. alırken de ileride olur da satarsam bunun piyasası nedir diye sordunuz mu onu da sormamışsınız?Dürüst bir kuyumcu mozanit pırlanta diye satmaz zaten. bu mozanit taştır ve pırlantaya benzetilmiştir ama gerçek pırlanta değildir ve satarken kimse almaz para etmez demesi lazım değil mi? mozanit pırlantayıda nerdeyse gerçek pırlantanın %60 fiyatına satıyorlar. bu dürüstlükmü? gerçek pırlanta iması ile sattı.
neden pırlanta kelimesi geçiyor ve neden internette aramalarda harika süper bir laboratuvar pırlantası yazılıyor?
ne laboratuvarı, bunları çinde merdiven altında yapıyorlarmış.
evet daha önce söylediler. aynı şey olmadığını öğrendim yani :)Yahu hayır yine yanlış öğrenmişsin lab pırlantası ile mozanit aynı şey değil.
Ablacım “mozanit pırlanta” diye bilerek aldıysan bu bir dolandırıcılık değil ki, mozanit yazmışlar oraya bu malzemenin adı mozanit pırlanta. Kestane kebap varya hani aslında bu bir kebap değildir.
Bilinçsiz alışveriş yapmışsınız bu bir dolandırıcılık değil
İyi de o kadar para verip bir şey alırken ne aldığını da sorarsın eğer bu kadar anlamıyorsan. Satıcı adı üstünde mozanit pırlanta diye satmış bunu gizlememiş ki bilmiyorsan sor bu nedir ben anlamıyorum pırlantadan diye. Kimse hiçbir şeye gizlememiş bu bir kandırmak kazıklamak değildir. Bilinçsiz alışveriş yapmaktır.Ben katılmıyorum yaf, değerli taş satıyorsan ne olduğunu, gerçek pırlanta olmadığını net söylemen gerekir diğer türlüsü insanları kandırmak oluyor. Konu sahibesi veya sokaktaki kadın Cruella DeVille değil ya ne bilsin taş çeşitlerini, değerlerini kuyumcunun söylemesi gerekirdi. Yaptıkları bariz sahtekarlık. Zaten sattıkları da ederinin çok üstü, malı değerinin üstüne satmak da kazıklamak oluyor. Herkes işini adam gibi yapsın, müşteriyi kazıklamasın. Konu sahibesi suçlu değil, mağdur.
Hrd sertifikali bir pirlantami sifir fiyatindan azicik dusuk bir rakama satabilmistim yani sanirim sizin mozanit dediginiz "pirlanta gorunumlu" diye satilan taşlar, burada bir dolandiricilik olmasi icin esinize alirken bunun pirlanta oldugunun beyan edilmesi gerekiyor.Eşim 3 sene önce göya pırlanta diye 68 bin liraya 18 ayar mozanit pırlantalı kolye küpe ve yüzük seti almıştı. Biraz paraya sıkıştık. 10 gün önce satmaya gittiğimizde bize şu an normal piyasası 210 bin lira olan set için 14 bin lira vermeye çalıştılar. Kuyumcu bu mozanit pırlantanın çinde 1 dolara satıldığını söyledi. Birde saçma sapan sertifika çıkarmışlar. Üstündeki mozanit taşları söküp sadece altının gram alış bedelini hesapladılar.
Eşim memleketteki kuyumcu arkadaşını aradı ve mozanit pırlantanın yeni bir dolandırıcılık tekniği olduğunu silisyum karbürün fırınlanarak elmas gibi görünmesini sağlayıp insanları kandırdıklarını anlattı. Gerçekten çinde merdiven altında imal ediliyormuş.
Arkadaşlar internette mozanit pırlantayı övüyorlar sakın inanmayın. internette yazılanlarıda büyük ihtimalle bu mozanit taşları satanlar yazmıştır. internet sitesi kurmak zaten ucuz. adamlar iyi dolandırıcılık ağı kurmuşlar. Size tavsiye ediyorum, sakın mozanit pırlanta almayın. dolandırılırsınız. Bizim canımız yandı, başka kimsenin canı yanmasın. para kazanmak kolay değil.
LÜTFEN BU YAZDIKLARIMI HERKESE GÖNDERİN ve KİMSE DOLANDIRILMASIN.
çok haklısın.Değerli taşlar binlerce yıldır aynıdır.
Pırlanta, piyasası sıfırdan PR'la yapılmış değersiz bir taş. Elmas piyasasına alternatif olarak uzun yıllar çalışmanın sonucu bu hale geldi. Yatırım yapabileceğiniz bir alan değil. Var olan değil, kurgulanmış bir değere para veriyorsunuz. Sizinki gerçek pırlantada değilmiş zaten.
Nasıl nakit değersiz bir kağıt parçasıyken hep beraber ona atfedilen değeri gerçek kabul ettiğimiz bir algıyı paylaşıyoruz. Onun gibi düşünün. Ama paranın değeri altına bağlı. Onda buda yok.
Elmas bile kalite kalite diye biliyorum. Bazısını aldığınız fiyata geri verirken bazısını veremezsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?