- 28 Mayıs 2025
- 923
- 787
- 18
- 25
- Konu Sahibi Adaajlanersin
-
Pırlanta dediğimiz şey zaten elmas her Pırlanta elmas yani. Elmas doğadaki saf hali şekillenmiş kesilmiş hali Pırlanta pDeğerli taşlar binlerce yıldır aynıdır.
Pırlanta, piyasası sıfırdan PR'la yapılmış değersiz bir taş. Elmas piyasasına alternatif olarak uzun yıllar çalışmanın sonucu bu hale geldi. Yatırım yapabileceğiniz bir alan değil. Var olan değil, kurgulanmış bir değere para veriyorsunuz. Sizinki gerçek pırlantada değilmiş zaten.
Nasıl nakit değersiz bir kağıt parçasıyken hep beraber ona atfedilen değeri gerçek kabul ettiğimiz bir algıyı paylaşıyoruz. Onun gibi düşünün. Ama paranın değeri altına bağlı. Onda buda yok.
Elmas bile kalite kalite diye biliyorum. Bazısını aldığınız fiyata geri verirken bazısını veremezsiniz.
Bendeki bilgi bu şekilde değil.Pırlanta dediğimiz şey zaten elmas her Pırlanta elmas yani. Elmas doğadaki saf hali şekillenmiş kesilmiş hali Pırlanta p
Yanlış biliyorsun demek ki. Kısa bir araştırma yapBendeki bilgi bu şekilde değil.
Doğrusunu biliyorum demedim.Yanlış biliyorsun demek ki. Kısa bir araştırma yap
Tamam İSTEDİĞİNİ yap ama ben de forumda istediğim yorumu yaparımDoğrusunu biliyorum demedim.
Tavsiyede istemedim.
Şimdi emir kipiniz ve ikinci tekil şahıs ekinizi geri çekip foruma devam edebilirsiniz.
Ben de böyle biliyorum hatta pırlanta kesim türüne verilen ad diye.Pırlanta dediğimiz şey zaten elmas her Pırlanta elmas yani. Elmas doğadaki saf hali şekillenmiş kesilmiş hali Pırlanta p
Öyle zatenBen de böyle biliyorum hatta pırlanta kesim türüne verilen ad diye.
Ne bileyim öyle emin emin pırlanta değersiz taş denilince tansiyonum düştü bi , yüzüklerim küpelerim geldi aklımaÖyle zaten
Aslında şöyle o kadar da değerli ve pahalı değil zamanında bi şirket tüm madenleri alıyor ve piyasayı kontrol ediyor onun çok değerli ve nadir olduğunu söylüyorNe bileyim öyle emin emin pırlanta değersiz taş denilince tansiyonum düştü bi , yüzüklerim küpelerim geldi aklıma
Güya*lab pırlantası ile mozanit pırlanta aynı şeydir. artık öğrendik :) silisyum karbürün fırınlanarak göya laboratuvar ortamında üretilmesidir. hatta nasıl yapıldığını bile eşimin kuyumcu arkadaşı anlattı :)
eşim cağaloğlunda olan bir kuyumcudan almış. kuyumcuda geçen sene kapatıp gitmiş. açık olsaydı orda yapacağımı bilirdim. maalesef çok fena kandırıldık. siz sakın mozanit denilen taştan sakın almayın. mozanit taşı pırlanta diye satıp fena kandırıyorlar.Güya*
Bilindik bir markadan mı aldınız?
İki yüzüğüm, bir bilekliğim var. Onları da Altınbaş’tan aldık, uluslararası sertifikalı. Öyle şeylerde her yere güvenemem ya. Geçmiş olsun size de.eşim cağaloğlunda olan bir kuyumcudan almış. kuyumcuda geçen sene kapatıp gitmiş. açık olsaydı orda yapacağımı bilirdim. maalesef çok fena kandırıldık. siz sakın mozanit denilen taştan sakın almayın. mozanit taşı pırlanta diye satıp fena kandırıyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?