Mr Korkusu

Kuzum ben defalarca girdim fitik icin sonra o vucudumdaki ağrılar için kasık emarı istediler ona da girdim kafaya çekilen tomografi miydi onada girdim kan verdim defalarca
Korkutucu oluyo benim kasımda dövme var tattoo kalıcı ondan dolayi korktum problem olmaz dediler
Simdi rahim filmi diyorlar bende ondan korkuyorum
Keske girebilseydin ya
Insallah onemli birseyin yoktur
Rabbim sifa versin
Rahim filmi cok basit devlette nasil yapılıyor bilmiyorum ama ozellerde hic hissetmiyorsunuz bile, yani ben hic hissetmedim cok rahattım.
Inşallah sorunsuz gecer sizinde.

inme falan mı geçirdiniz? doktorlar daha iyi bilir tabi ama difüzyon mr benim bildiğim kadarıyla öncelikli olarak sadece inme/felç gibi durumlarda çekilir. önce tomografi çektirip sonra difüzyon mr olması daha doğru. tomografi çektirdiyseniz zaten az çok bilgi sahibisinizdir.

bir de benim doktorum babam olduğundan mı nedir hiç bana "mr çektirebilir misiniz" diyen olmadı, "şu gün mr çekileceksin" dendi. ben de korkuyordum ama işinin ehli bir doktorun karşısında bu korkuyu söylemek ve doktorun da anlayışla karşılaması biraz garip geldi. bir profesöre görünün derim.

geçmiş olsun bu arada ben de geçen sene beynimdeki tümörü aldırdım. gözünüzde sıkıntı yaratacak kadar ileri seviyedeyse ağrıdan duramıyorsunuzdur büyük ihtimalle, değmez bence o ağrıyı çekmeye.

Bende dar alan korkusu var Mr gıbı ama onu bile kac kez yendim girdim. Tek bıldıgım her gırdıgımde o sesleri duysamda sakince kıpırdamadan nefes almaya calısmak ve ayetel kürsi okumak.

Ben de cok korkuyordum, 2 kez yarım bıraktim.
3.de yanimda bi erkek arkadasim girdi, bişi olursa ceker alirim seni korkma filan dedi. Tüm vucut girdim, baş tarafimdan elimi uzattim. Öyle sohbet filan 25 dk kaldim. Deneyebilirsiniz

Valla mr giremiyorum korkuyorum diyenler şımarıklıktan yapıyo bunu.mecbur olunca öylede bi giriyosunuz ki benim bu senem emar makinelerinde geçti.gözümün arkasında tümör vardı .görme bozukluğuyla başladı bu keyfi bişey mi sağlığım için mecbur girdim hemde kaç kere bilmiyorum .2 kerede beyin ameliyatı oldum bu aynen ameliyattan korkuyorum girmek istemiyorum demek gibi bişey mecbur olunca herşeyi yapıyosunuz ne demek girmedim anlayamadım.

Sizde benim gibisiniz demek ki.
Bende kesinlikle giremedim,bayılacak gibi oldum elim ayağım boşaldı.
Girmedim bu yüzden.
Ne olacaksa olsun yani,yapabileceğim birşey yok.
Giremem,giremiyorum tabuta benzetiyorum ben.
Çok kolay olduğunu söyleyip dalga geçenlerin ağzına çakasım geliyor,kesinlikle korku nedir anlamıyorlar.
Açık mr mıydı peki ,artık mr cihazları değişti ,etrafı açık cihazlar var .

Bende sizin gibiyim zorla kendimi zorlayarak girdim başka seyler düşünmeye çalış benim ilki olmadı bide 2 kez çektiler zor durum.

Gözlerinizde tam olarak nasıl bir sorun var...
Benim de son 4 aydır gözlerimde geçmeyen lekelenmeler mevcutta göz doktorum içerisindeki sıvılarda tortu birikmiştir o nedenle dedi...
Acaba benim de beyin ile alakalı bir durum olabilir mi diye aklıma gelmedi değil =(
Nöroloji için göz doktorunuz mu yönlendirdi acaba...
Bu arada geçmiş olsun umarım mr sonuçlarınız temiz çıkar...

Sizde benim gibisiniz demek ki.
Bende kesinlikle giremedim,bayılacak gibi oldum elim ayağım boşaldı.
Girmedim bu yüzden.
Ne olacaksa olsun yani,yapabileceğim birşey yok.
Giremem,giremiyorum tabuta benzetiyorum ben.
Çok kolay olduğunu söyleyip dalga geçenlerin ağzına çakasım geliyor,kesinlikle korku nedir anlamıyorlar.
Ne olursa olsun, mr'a girmem demişsiniz. Beyindeki bir tümörün sebep olacağı sancılı bir ölümden korkmamanız takdire şayan!!!!

"Korkumu anlamıyorlar" diye isyan edenleri de ben anlayamıyorum. Bu kadar korkusuz olamazsınız, bunun adı olsa olsa cahil cesareti olur!

Ne olursa olsun, mr'a girmem demişsiniz. Beyindeki bir tümörün sebep olacağı sancılı bir ölümden korkmamanız takdire şayan!!!!

"Korkumu anlamıyorlar" diye isyan edenleri de ben anlayamıyorum. Bu kadar korkusuz olamazsınız, bunun adı olsa olsa cahil cesareti olur!
Öncelikle size bir link vermek istiyorum. https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/minik-furkan-mrda-oldu.809430/
Daha sonra klostrofobiden bahsetmek istiyorum, yani rahatsızlığımdan. Öncelikle bende bu fobiyi bilmemenizi anlayamıyorum,özellikle internet çağındayken. Tabi azıcık bilime,psikolojiye ya da okumaya ilginiz olmalı bunları bilmek için. Ve lütfen bir daha bana azarlayıcı bir üslupla bir yorumda bulunmayın,sadece benim için değil hiç kimse için. Buradaki kimse sizin çocuğunuz,arkadaşınız ya da azarlayabileceğiniz kişiler değil. Ben kapalı alanlarda duramıyorum,asansörde bile kalma korkusuyla tek başıma asla binemiyorum,kendimi sıkıyorum asansör biraz yavaşlasa ya panik atağım tutuyor ya da fenalaşıyorum. Uçağa binerken bile genelde uyku ilacı alıyorum. Bunlar benim yaşadığım şeyler olduğu için buna cahil cesareti diyemezsiniz,demeye hakkınız yok. O makinenin yanına gidene kadar yine sakinliğimi korumaya çalışıyordum ama son dakika yapamadım,fenalık geçirmeye başladım. Aslına bakarsanız orada bu minik Furkan'ın olduğu gibi benimde kalbim durabilirdi ya da o panikle cebimde birşey unutup makinede de ölebilirdim,kriz de geçirebilirdim,fenalaşabilirdim de. Tabi bilmediğiniz için böyle yargılamanız gayet normal. Konuyu okuduktan sonra internette klostrofobi nedir? Diye araştırma yapsaydınız daha sağlıklı bilgilere ulaşıp empati yapabilirdiniz.

Valla mr giremiyorum korkuyorum diyenler şımarıklıktan yapıyo bunu.mecbur olunca öylede bi giriyosunuz ki benim bu senem emar makinelerinde geçti.gözümün arkasında tümör vardı .görme bozukluğuyla başladı bu keyfi bişey mi sağlığım için mecbur girdim hemde kaç kere bilmiyorum .2 kerede beyin ameliyatı oldum bu aynen ameliyattan korkuyorum girmek istemiyorum demek gibi bişey mecbur olunca herşeyi yapıyosunuz ne demek girmedim anlayamadım.
Üstteki hanımefendiye yazdığım şey sizin içinde geçerli. Klostrofobi bir rahatsızlıktır. Bir fobidir. Kapalı alanda kalma korkusudur. Hatta linki size de atayım okuyun. https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/minik-furkan-mrda-oldu.809430/
Bu ve bunun gibi bir sürü örnek var,şımarıklık olarak adlandırmanız son derece saçma,bilgisiz ve fobi ne demek bilmediğiniz için böyle adlandırdığınızı düşünüyorum,keşke böyle iğneleyici yorum yazmak yerine Google'dan araştırıp baksaydınız,fazla okuyup bilgilenmek zararlı değil,kanser yapmıyor. O sizsiniz,ben ise benim. Hiç girmeyeceğim demiyorum,sakinleştiricisiz ya da anestesiziz giremeyeceğim diyorum. O gün yanımda siz mi vardınız? Ya da yakınımda mıydınız? Nasıl görmeden şımarıklık yaptığımı düşünüyorsunuz anlayamıyorum. Ben asansörde bile bu korkuyu yaşıyorum,tek binemiyorum. Böyle bir korku,yenemiyorum. Bu benim suçum mu? Kimse sizin burada azarlayıp yakıştırmalar yapmanızı çekemez,ta dibimde yaşamadığınıza göre hakkımda varsayımlarda bulunamazsınız. Elbette gireceğim,anestezi altında çekilecek Mr'ım. Randevumu bile aldım. Umarım bu yazı sizin için açıklayıcı olmuştur.

Gözlerinizde tam olarak nasıl bir sorun var...
Benim de son 4 aydır gözlerimde geçmeyen lekelenmeler mevcutta göz doktorum içerisindeki sıvılarda tortu birikmiştir o nedenle dedi...
Acaba benim de beyin ile alakalı bir durum olabilir mi diye aklıma gelmedi değil =(
Nöroloji için göz doktorunuz mu yönlendirdi acaba...
Bu arada geçmiş olsun umarım mr sonuçlarınız temiz çıkar...
Evet göz doktorum yönlendirdi.
Gözlerimde bir problem yokmuş nörolojik bir sorun varmış. Aman diyeyim ihmal etmeyin,başınız daha çok ağrır. Büyümeden ne olduğunu öğrenmek lazım,erken teşhis hayat kurtarır.

İlk girdiğimde 14 yaşındaydım o aniden çıkan sesler çok urkutmustu ondan 5 sene sonra yeniden başka bir sebepten girmek zorunda kaldım
Tam girmek üzereyken anneme kaçacağımi söylemiştim :D
Sonra hadi bir cesaret dedim girdim korkudan titriyordum tabi ama bir şekilde tamamlandı. O çıkan makine seslerine cümleler uyduruyordum hatta (: Gozleri kapatmak bir çare ama açarım duramam vs diyenler içinde ayak ucuna bakmayı öneriyorum orası açık olduğu için otomatikman ferahlama oluyor. Yakın zamanda yeniden girmek zorunda kaldım bu kez korku yoktu aksine ohh 10 dk bir uzanayim diyerek girdim :D maalesef yuzlesmedikce geçmiyor. Nefes alamayanlar için sakinleştirici falan yapılabiliyorsa onu yapsınlar.
Geçmiş olsun bu sorunu çeken herkese..

İlk girdiğimde 14 yaşındaydım o aniden çıkan sesler çok urkutmustu ondan 5 sene sonra yeniden başka bir sebepten girmek zorunda kaldım
Tam girmek üzereyken anneme kaçacağımi söylemiştim :KK70:
Sonra hadi bir cesaret dedim girdim korkudan titriyordum tabi ama bir şekilde tamamlandı. O çıkan makine seslerine cümleler uyduruyordum hatta :-) Gozleri kapatmak bir çare ama açarım duramam vs diyenler içinde ayak ucuna bakmayı öneriyorum orası açık olduğu için otomatikman ferahlama oluyor. Yakın zamanda yeniden girmek zorunda kaldım bu kez korku yoktu aksine ohh 10 dk bir uzanayim diyerek girdim :KK70: maalesef yuzlesmedikce geçmiyor. Nefes alamayanlar için sakinleştirici falan yapılabiliyorsa onu yapsınlar.
Geçmiş olsun bu sorunu çeken herkese..
Yaa ne güzel korkunuzu yenmişsiniz.
Umarım bende yenip girebilirim.
Sağı solu kapalı olduğu için korkuyorum ordan çıkamam vs diye. :D aklıma türlü türlü şeyler geliyor :D

Benimde Klostrofobi rahatsızlığım var bende bel fıtığı için istenmişti ama anlıyorum sizi o kapalı alan korkusu insanı huzursuz ediyor hatta hemşire tanıdığım var dedim ki belimi MR sokun ama başım girmesin dedim olmaz ki öle korkma dedi sadece MR girerken pamuk getir kulaklarını kapa o ses seni rahatsız eder dedi bende öle yaptım MR girdim içi aydınlıktı ve hiç gözümü açmadım kulagımda pamuk ve MR girdiğimde yüzüme doğru öfleyen bir hava vardı o beni rahatlattı ayaklarıma yattığım yerden baktım yarım göz ucuyla biraz rahatladım gevşedim nefes egzersizleriyle sonra baktım aşagıya dogru iniyorum hemşire kalkın diyor ben hala yatıom duymuyorum ya rahat geldi 😂😂canım MR girene kadar sonra bitti diyorsun 😁

Yaa ne güzel korkunuzu yenmişsiniz.
Umarım bende yenip girebilirim.
Sağı solu kapalı olduğu için korkuyorum ordan çıkamam vs diye. :D aklıma türlü türlü şeyler geliyor :D
Klostrofobik rüyalar görüyorum çocukluğumdan beri mesela soba borusuna sıkıştığımı :D :D
Ya da dar duvarlar arasından geçmek zorunda kaldığımi falan. Zor bir fobi gerçekten.
Acaba kademeli olarak bir şekilde kendinizi dar alanlara mı maruz biraksaniz? Önce bira daha rahat olacağınız sonra azıcık daha dar azıcık daha derken belki alışırsınız?

Klostrofobik rüyalar görüyorum çocukluğumdan beri mesela soba borusuna sıkıştığımı :KK70::KK70:
Ya da dar duvarlar arasından geçmek zorunda kaldığımi falan. Zor bir fobi gerçekten.
Acaba kademeli olarak bir şekilde kendinizi dar alanlara mı maruz biraksaniz? Önce bira daha rahat olacağınız sonra azıcık daha dar azıcık daha derken belki alışırsınız?
Aynen bende😂hele asansöre hayatta binemem

Benim de aynı korkum var asansöre bile biri yanımdayken dahil zar zor biniyorum öyle ki galata kulesine bile merdiven çıkacaktım görevliler izin vermedi de asansörle çıktım.mra gelince bende mecbur kalıp girdim başka şeyler düşündüm,dua ettim ordakiler de bişey olursa biz seni görüyoruz el salla cıkartırız dediler ama dayandım. Kendini yapamam diye sartlandırmışsın ama yapabilirsin bence zaten 10 dkyı geçmez.Bu bir sağlık sorunu Allah korusun erken mudahele edilmesi gereken bişey olabilir yada hiç bişey yoktur ama bir şekilde kendini ikna edip girmelisin.bi besmeleyle gir ve bildiğin bütün dua ve süreleri oku bi bakmışsın çıkmışsın

Back
X