mthfr 677ct heterozigot olup düşük yaşayanlar

yeliz_34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2010
181
0
66
İstanbul
merhaba arkadaşlar ben bu siteye yeni üye oldum 2009 dan beri bu sitenin sizlerin takipçisiyim. ben 2009 bebeğim kalp atışı olmadığı için kürtaj olmak zorunda kaldım.3 ay d.kontrol hapı kullandım yumurtalıklarımda polikistik over görünümü varmış fakat düzenli adet oluyorum.ve hapları bıraktıktan 2 ay sonra tekrar gebe kaldım 21 mart 2010 da test yapıp doktora gittim fakat kese çok küçük dedi geç döllenme olabilir dedi 2 günde bir betahcg yaptırdı yükseliş iyi dedi fakat ben 9 nisanda kanama yaşayarak düşük yaptım.doktor eşimden ve benden genetik analiz istedi onların sonucu normal, bende mthfr 677 ct heterozigot bulundu ve doktorum şimdi günde 1 tane coraspin 100 mg ve folik plus günde 3 tane iç dedi gebe kalıncada iğneye başlıycaz dedi fakat ben burdan okuduklarımla kafamı çok karıoştırdım yardımcı olun lütfen iğne yaptırmakta geç kalmaktan korkuyorum kese gözüküncemi iğneye başlanır. çok uzun oldu allah herkesin yardımcısı olsun çok acı bir durum bu acıyı hiç kimseye yaşatmasın rabbim bu durumu yaşayanlar tecrubelerimizi burada payalaşalım paylaştıkça azalır dertler...

canım bende mthfr taşıyıcısıyım üstelik homozigot. ben tüp bebek yöntemiyle hamile kaldım. tedaviden 3 ay önce coraspirin 100 ve mulivitamin içtim. gebeliğim kesinleştikten sonra fraxiparine 0.4 iğne ve vitamine devam ettim hergün. doğuma kadar da kullanıcam. şimdilik herşey yolunda stres yapma çünkü bu şekilde doğum yapan ve bebeği sağlıklı doğan bir çok arkadaşım var.

apple23 çok teşşekür ederim cevabın için sizleri okuyunca rahatlıyorum. senin bebeğinde hayırlı olsun inş.sağlık sihatle kucağına al inşallah.şimdi kaç aylık hamilesin canım. bana vitamin filan vermedi doktorum.ben normal yollarla gebe kaldım her ikisinede ama malesef kucağım boş Allah hepimize hayırlısını nasip etsin.

canım şuan 22 haftalık ikiz gebelik. elevit kullanıyorum. genelde folbiol ve aspirini beraber veriyorlar. folbiol folik asit ve bizim gibi mthfr taşıyıcılarında folik asit eksikliği oluyor vücudumuz üretemiyor. zararı yok aksine çok yararı ar istersen doktoruna sor başla. gebelikten sonra iğneye geçeresen allahın izniyle bebeğini doğurursun endişe etme.

maşallah allah devamını yaşamayı sağlıklı ve sihatli bir şekilde nasip etsin canım.bana elevit vermedi yanlızca coraspin günde bitane 100 mg, folıc plus günde 3 tane ve glikofen kullanıyorum günde bitane yumurtalarımda polikistik görünümü olduğu için. birde canım bu sabah reglime 2 gün var evde tes yaptım 2. çizgi silik çıktı emin olamadım 9 regli günü bekliyeyimmi ne dersin o güne kadar birde eleviti gidince doktorumdan istiycem sana çok soru soruyorum hakkını helal et kusura bakma canım

bende de 677 heterozigot var.9 haftalık hamileyim.coraspin kullanıyorum.doktor iğneye gerek yok dedi.genelde iğneye kalp atışını duyunca başlıyolar.bende de pko var glifor kullanıyorum.doktorum bırak artık dedi ama ben içiyorum hala..

asiraslim canım allah hayırlı uğurlu sağlıklı bir gebelik geçirmeyi nasip etsin bebeğini sağlıklıca kucağına al inşallah.canım ben 2 tane düşük yaptım belki o yüzden doktor düşük dozda iğne dedi benimde bu konuda kafam karışık napıcağımı bilmiyorum ama korkuyorum 3. riske etmek istemiyorum iğne konusunda napıcam bilmiyorum

yelizcim sor tabiki yardımcı olabilirsem ne mutlu bana bende çocuk için çok uğraştım ne hissettiğini çok iyi anlıyorum. adetin bir iki gün geçsin bence kanda b-hcg baktır. inşallah bu defa bebeişini kucağına alırsın.

saol canım tamam tavsiyelerine uyucam teşekkür ederim.

apple23 merhaba doktordan geldim şimdi ultrasonda keseyi gördü doktor fakat çok küçük nokta kadar çünkü günüm daha birgün geçti ve şekli tam yuvarlak deil dedi moralim bozuldu.pzrtesi kontrole çağırdı tekrar kan tahlili yapıcak iğneye başladık clexane 0,4 ml. bu kadar inş sroun yokturdur canım dualarınızı esirgmeyin benden. sen nasılsın herşey yolundamı bebiş nasıl

canım stres yapma inşallah herşey yolunda olacak. bebeğine kavuşacaksın. bende iyiyim canım. folik asit almayı unutma kendine dikkat et.

arkadaşlar herkese günaydın geçen hafta gittim doktora tabiki başka bir doktora kadın bu haftada daha nolsun kese gayette yuvarlak şekli filan bozuk değil dedi içim bir haftadır rahatladı kese 5 mm di. bugün randevum var inş bu hafta bebeği görürüz dedi doktor dualarınızı bekliyorum arkadaşlar inş görürüm allah isteyen herkesin kucağını doldursun inş.sağlıklı sihatli bebekler versin yüce rabbim

canım nasılsın uzun süredir yazışamadık nasıl gidiyo gebelik herşey yolunda inşallah. canım bende 14. haftalık oldum inşallah herşey yolunda gider...

merhaba ben iğne kullanmıyorum sadece aspirin içiyorum 19 haftalık olduk bizde :) yeliz_34 inşallah kucağımızada alırız bebişlerimizi..

merhaba ben iğne kullanmıyorum sadece aspirin içiyorum 19 haftalık olduk bizde :) yeliz_34 inşallah kucağımızada alırız bebişlerimizi..

merhaba canım bende seni merak ediyordum. bebeğin maşallah epey olmuş. benim hamilelikte şimdilik iyi gidiyor 32 haftalık oldum.
iyi olmana inan çok sevindim.

maşallah canım rabbim tamamına erdirir sağlıklıca inşallah, çok sağol inşallah sağlıklıca alırız kucaklarımıza. ama ben hep bi panik halindeyim bişey olacak diye bu piskolojiden bi türlü kurtulamadım

seni çok iyi anlıyorum bende senin gibiyim inana inşallah bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alırız.

amin inşallah canım. cumartesi doktora gittim herşey iyi dedi çok şükür 14+3 günlüktü gittiğimde bebişimin cinsiyeti erkek miş. rabbim sağlıklıca kucaklarımıza almayı nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…